Jak ją odzyskać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak ją odzyskać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jak ją odzyskać?

Mam pytanie przyjaźniłem się z koleżanką... przyjaźń zaczęła jednak się rozkręcać i się w niej zakochałem... wtedy ona zrobiła w tył zwrot i powiedziała, że potrzebuje czasu abym ochłonął jednak nie chce zrywać kontaktu. Na przeprosiny za moje zachowanie wysłałem jej kwiaty pocztą kwiatową... to naprawdę ją wkurzyło uznała, że to niepotrzebne. Zerwała kontakt a było nam naprawdę dobrze i spędziliśmy mnóstwo miłych chwil. Teraz jednak nie odpisuje mi na smsy, nie odbiera telefonów...
Nie chcę wyjść na natręta i przestałem pisać i dzwonić... od 2 dni się nie odzywa. Co mam zrobić? Przeczekać? Myślicie, że się odezwie? Strasznie mi na niej zależy nie chcę stracić przyjaciela bo tylko ją miałem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak ją odzyskać?

Juz kiedys wspominalam w innym poscie, ze dla mnie przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna nie istnieje, prawie zawsze jedno z dwoch zaczyna czuc cos wiecej jak przyjazn.
Ona dala Ci do zrozumienia, ze traktuje Cie jako kumpla i nic wiecej.
Ona takim zachowaniem chce abys sie troche od niej oddalil, bo nic z tego nie bedzie, bo ona teraz mysli, ze kazde wasze spotkanie to bedzie dla Ciebie nadzieja na cos wiecej i dlatego tak postapila.  Daj jej troche czasu przeczekaj, a jesli to nic nie da spotkaj sie z nia jakos zadzwon i wyjasnij sytuacje chociaz Ci powiem, ze okazywanie uczuc przyjacielowi jesli ta druga osoba nic nie czuje to przekresla przyjazn i jaka kolwiek odbudowe waszej dawnej relacji.

3

Boję się, że jeśli się nie odezwę to ona pierwsza tego nie zrobi... ciekawi mnie co dzieje się w jej głowie... bo ja odczuwam straszną pustkę.

4

Miałam podobną sytuację....Przyjaźniłam się z facetem i myślałam, że on tak jak ja coś czuje....
Niestety...Jak skończyliśmy studia wysłał mi zaproszenie na swój ślub i to w dodatku z moją kumpelą....
Nie wierzę, że się odezwie do Ciebie. Przykro mi.

5

myślę, że ona też się boi stracić przyjaciela wink ,bo często przyjaźń jest ważniejsza niż romantyczne związki, nie czekaj tylko udowodnij jej, że nawet jeśli nie wyjdzie nadal będziecie przyjaciółmi

6

To co odezwać się do niej pierwszy czy jeszcze czekać ?

7

Dziewczyna jest bardzo mądra, rozsądna i dba o Twoje zdrowie psychiczne zrywając z Tobą kontakt. Przykro mi, Pinokio, ale nawiązywanie z nią kontaktu nie ma żadnego sensu, a już na pewno nie dla Ciebie. Ona nie postrzega Cię jako potencjalnego partnera i nie pozostaje Ci nic, jak pogodzić się z tym. Pozostawienie tego na poziomie przyjacielskich relacji sprawi, że będziesz cierpiał jeszcze bardziej, a dodatkowo pozostaniesz zamknięty na nowe znajomości i uczucia.

8

Tylko, że ja chce odzyskać przyjaciela! Taka strata boli bardziej niż strata dziewczyny!

9

pinokio69 napisał/a:

Tylko, że ja chce odzyskać przyjaciela!

To musisz się pogodzić z tym, że przyjaźni między wami to już nie będzie. Ty chcesz więcej, ona o tym wie, więc jak miałaby ta wasza przyjaźń wyglądać - miałaby zapomnieć o tym, albo udawać, że zapomniała? Tak się zresztą zazwyczaj kończą przyjaźnie męsko-damskie.

10

Lupus napisał/a:
pinokio69 napisał/a:

To musisz się pogodzić z tym, że przyjaźni między wami to już nie będzie. Ty chcesz więcej, ona o tym wie, więc jak miałaby ta wasza przyjaźń wyglądać - miałaby zapomnieć o tym, albo udawać, że zapomniała? Tak się zresztą zazwyczaj kończą przyjaźnie męsko-damskie.

Nie zgodzę się, że tak się kończą przyjaźnie damsko-męskie...
Tak się kończą przyjaźnie damsko-męskie, w których jedna ze stron przekracza granicę.
Ja mam od dzieciństwa przyjaciela i bardzo sobie tą relację cenię.

11

niekochana72 napisał/a:

Tak się kończą przyjaźnie damsko-męskie, w których jedna ze stron przekracza granicę.

Trudno ich nie przekroczyć, gdy jedna strona jest atrakcyjna dla drugiej, a do tego spędza się razem wiele czasu, prowadzi szczere rozmowy. I nie napisałem, że "zawsze", tylko "zazwyczaj". "Bezpieczna" przyjaźń, to przyjaźń geja i lesbijki smile

12

niekochana72 napisał/a:
Lupus napisał/a:
pinokio69 napisał/a:

Nie zgodzę się, że tak się kończą przyjaźnie damsko-męskie...
Ja mam od dzieciństwa przyjaciela i bardzo sobie tą relację cenię.

Zgadzam sie:) Moj kolega (do dzis zreszta) spotykal sie lat temu wiele z pewna sliczna dziewczyna. Wszyscy razem (bylo nas kilka sztuk) tworzylismy fajna paczke no i kiedy ona z nim zerwala i on byl totalnie zalamany..postanowilismy jakos go wspomoc, nie zostawiac samego. Na zmiane z kolezankami i kolegami dokads go wyciagalismy, zeby nie siedzial sam w domu i jeczal. Ja tez pare razy poszlam z nim do kina, do pubu, na impreze. No i kurcze, nie zauwazylam, jak mu coraz bardziej swiecily sie do mnie oczy.

Razu pewnego wykonal ten "bardziej niz przyjacielski" gest i to mnie sploszylo. Zniknelam, bo raz - nie czulam do niego poza przyjaznia nic, dwa - nie chcialam go ranic mowiac wprost "nie". A musialabym.

Troche czasu minelo..musialo  i jakos powoli, z dystansem ale odbudowalismy nasza znajomosc. Po kilku latach bawilam sie na jego weselu , ostatnio spedzilismy super kumplowski wieczor w Krakowie (sam na sam) a na codzien gadamy sobie na Internecie.

Nie czujemy juz nic..zartujemy do upadlego ale i o powaznych problemach (nawet osobistych) mozemy szczerze i rozsadnie..bez emocji..pogadac

pinokio69 - odczekaj, daj jej czas na ochloniecie:) bedzie dobrze!

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak ją odzyskać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024