Strasznie boję się porodu- mięśniak - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Strasznie boję się porodu- mięśniak

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Strasznie boję się porodu- mięśniak

Witajcie,.
Termin porodu mam na 7.08 , wczoraj byłam na KTG na razie nic się nie dzieje. Mój strach przed porodem wynika z tego iż mam mięśniaka ok 60mm, gin powiedział że będziemy próbować rodzić normalnie bo główka dziecka fajnie przeszła koło mięśniaka, także mięśniak nie toruje mu drogi do wyjścia, no ale powiedział że przy mięśniaku macica może nie wykazywać takich skurczów jak normalnie (po prostu skurcze mogą być za słabe), wtedy przejdą do cesarskiego cięcia, stad moje obawy, co będzie jak dziecko przy tych skurczach zejdzie za nisko, po czym nie będzie już akcji porodowej, za późno wtedy na cesarkę, normalny poród odpada, bo skurcze praktycznie żadne, a jak zrobią poród próżniowy- a ja się tego bardzo boję, bo mogą zrobić dziecku krzywdę, może być niepełnosprawne...
Tak się boję ze o niczym innym nie myślę, spać nie mogę...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strasznie boję się porodu- mięśniak

Ja się koszmarnie bałam porodu. I niestety miałam poród po części jak z twoich obaw. Do szpitala trafiłam już z dużym rozwarciem ale ze słabymi skurczami. Gdy trafiłam na porodówkę to rozwarcie miałam takie jak przy porodzie jednak skurczy nadal nie miałam odpowiednich nawet podanie oksytocyny nie zmieniło wiele. Moim pechem było to że był kiepski lekarz który zwlekał z podjęciem decyzji o cesarce , czekali tak długo aż było za późno i zaczęli mi na "żywca" bez skurczy wypychać dziecko. Na szczęście dziecko urodziło się zdrowe. Do tej pory nie rozumiem bezmyślności lekarza. Myślę że twój mięśniak niekoniecznie musi aż tak wpłynąć na przebieg porodu u mnie było wszystko w porządku i nic nie wskazywało że mogą wystąpić takie komplikacje . Dużą role sądzę że odgrywa tu lekarz który podejdzie do twojego porodu poważnie i nie pozwoli aby ryzykować twoim zdrowiem i dziecka. W czasie porodu będziesz mogła cały czas obserwować tętno swojego dziecka więc nie martw się o nie. A jak będzie cie coś niepokoić  nie bój się o tym mówić a nawet żądać reakcji ze strony lekarza i położnych.  Powodzenia.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Strasznie boję się porodu- mięśniak

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024