Potrzebuje rady - jestem wrakiem emocjonalnym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebuje rady - jestem wrakiem emocjonalnym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Malwinaa (2011-08-02 02:41:54)

Temat: Potrzebuje rady - jestem wrakiem emocjonalnym

Od 10 miesięcy spotykałam się z pewnym chłopakiem i wszystko było dobrze... Pewnego dnia poprosiłam go o rozmowę żeby określić co się dzieję między nami.
Niestety nie odbierał on ode mnie telefonów w ten dzień, bo pojechał sobie z kolegami. Olał mnie i nawet nie raczy napisać czy coś w tym stylu...
Oboje się kochamy, ale jakoś specjalnie tego nie okazywaliśmy... Bo nie wiedzieliśmy jak, mamy podobne charaktery i trudno było nam rozmawiać
Od 3 miesięcy jest cisza, widujemy się, bo mamy to same towarzystwo, ale milczmy i jest napięta atmosfera. Nie wiem co mam robić, kocham go ale nie potrafię się przełamać i wyciągnąć pierwsza ręki. Czuję się za bardzo urażona... Od tego czasu nie potrafię się pozbierać, często zdarza mi się płakać po nocach i nie mam ochoty na żadne towarzystwo...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebuje rady - jestem wrakiem emocjonalnym

Cześć Malwinaa,
Nie rozumiem dlaczego uważasz, że to Ty powinnaś pierwsza wyciągnąć rękę. Z tego co piszesz wygląda, że to on przecież Ciebie olał nie odbierając telefonów i unikając poważnych rozmów na temat tego co między Wami jest. Nic dziwnego, że ciągle czujesz się urażona i masz do niego żal.
Poza tym, fakt, że już 3 miesiące mija od tamtego wydarzenia, a on nadal nie poczuwa się do rozmowy i nie ma potrzeby wyjaśnienia tego, co zaszło kiepsko o nim świadczy. Na Twoim miejscu nie nalegałabym na żadną rozmowę z nim, tylko zajęła się własnym życiem, a jego olewała. Jeśli wróci mu rozum, pierwsza się o tym dowiesz. Jeśli nie... No cóż. Jego strata.

3

Trudna sytuacja jeśli obydwoje jesteście uparci. Moim zdaniem, jasne, że powinnaś wyjaśnić sytuacje choćby dla własnego zdrowia. Jeśli nie porozmawiasz nie będziesz wiedziała na czym stoisz a przecież nic nie stracisz jeśli to Ty pierwsza wyciągniesz rękę, choć to nawet nie wyciągnięcie ręki tylko rozmowa.
Inną sprawą jest czy on na pewno Cię kocha skoro tak się zachowuje, i czy jest Ciebie wart smile Ocena należy do Ciebie.

4

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - nie odzywasz się do niego od 3 miesięcy bo nie odbierał telefonu przez jeden dzień?

5

Otrząśnij się i przełam... życie jest tylko jedno (tak mówią;p) jak się teraz zaprzesz , to możesz tego żałować, że straciłaś coś  b. ważnego. Tym bardziej  ,ze mówisz że kochasz...

pozdrawiam;*

6

A skąd wiesz, że on Cie kocha? Powiedział Ci o tym? Okazał to jakoś?

I rzeczywiście, o co właściwie poszło, o to, że nie odebrał telefonu?

7

Nie odbierał telefonu, bo upił się z kolegami... Wszyscy go próbują tłumaczyć, żę jest wstydliwi i żebym byłą wyrozumiała, ale ja tak nie potrafię.. ;-/
Naprawdę go kocham, nie umiem bez niego żyć... Jestem pewna, że on czuję to samo (tak mówił więc mnie zapewnił) Nie chodziło mu tylko o to, żeby zaciągnąć mnie do łóżka czy coś w tym stylu..

8

Nie odbierał - bo się upił. To nie jest chyba powód do rozstania?
Tym bardziej, skoro go kochasz. Każdemu zdarzają się błędy, nie jesteśmy idealni.
Ile masz lat, jeśli mogę spytać?

9 Ostatnio edytowany przez patipati (2011-08-05 22:14:28)

Wiesz co nic z tego nie rozumiem, moim zdaniem jak jesteście razem i jak jemu na Tobie zależy to następnego dnia po upiciu sie powinien zadzwonić do Ciebie ale 3 miesiące milczenia nie okazywania uczuć, zastanów się czy tak się zachowuje osoba która kocha i przede wszystkim zastanów się czy chcesz być z kimś takim nie dość że narozrabia to jeszcze nie umie przeprosić i udaje że problemu nie ma i nie było, zastanów się niechęć do rozmowy jest dla niego ważniejsza od bliskości z Tobą. Nawet jeśli macie po 15 lat to jego zachowanie jest wyjątkowo, a szczeniackie, zastanów się czy Ty byś się tak zachowała, przecież to nie jest jakiś starszny problem żeby przed nim głowę w piasek chować , a co będzie jak będziecie mieli prawdziwy problem, też zacznie udawać że nic między wami nie ma.Co do Ciebie to masz prawo zła i urażona, głowa do góry zajmij się sobą i poczekaj co z tego wyniknie na pewno nie wyciągaj pierwsza ręki,przetrzymaj go i nic nie rób.

10

Od pewnego czasu mam propozycję wyjazdu do Anglii i kompletnie się pogubiłam nie wiem co mam zrobić ! ;-/
Do niedawna nie chciałam wyjeżdżać, ale teraz się waham ! Ze względu na niego ciągle mam wątpliwości ..

11

Jak dla mnie oboje zachowujecie się jak małe dzieci. Ty, bo się obraziłaś za nieodebrany telefon, a on, bo nawet nie próbuje Ci sytuacji wyjaśnić przez te 3 miesiące i się nie kapnął, że coś jest nie ok. Chociaż może po prostu nie wie o co Ci chodzi, stwierdził, że to Ty się przestałaś odzywać i masz focha, więc sam się poczuł urażony. Może jak się upił to nie pamięta nawet, że ktoś do niego dzwonił?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebuje rady - jestem wrakiem emocjonalnym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024