Podział majątku przed rozwodem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Podział majątku przed rozwodem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Podział majątku przed rozwodem

Witam.
Miesiąc temu dowiedziałam się, że mąż od trzech lat ma kochankę( kobieta z dziećmi,  której mieszkanie komornik zajął za długi). Po pierwszym załamaniu próbuję myśleć i działać racjonalnie. Ustaliłam u notariusza termin podpisania rozdzielności majątkowej ( mąż wyraził na to zgodę). Mam pytanie, wstępnie doszliśmy do porozumienia  na temat dorobku 30 lat wspólnego życia. Czy taką ugodę majątkową musimy załatwiać przez sąd ?  Czy notariusz przy zgodnym stanowisku stron może to zrobić?
Chcę wszystko załatwić jak najszybciej, bo sprawa rozwodowa pewnie trochę potrwa, gdyż będzie z orzekaniem o winie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podział majątku przed rozwodem

Po pierwsze przykro mi że taka sytuacja Cię spotkała sad Odnośnie do Twojego pytania to wydaje mi się, że możecie to załatwić u notariusza, ale ja bym na Twoim miejscu podeszła nawet sama i się go zapytała. Mąż ma przynajmniej trochę honoru że zgodził się dobrowolnie iść do notariusza...
Ja bym na Twoim miejscu cofneła jeszcze upoważnienia do wspólnych/Twoich kont w bankach.

3

Dziękuję za odpowiedź, jutro będę u notariusza z dokumentami na podstawie których ustalimy rozdzielność to dopytam.  W miarę dogadaliśmy się w piątek wieczorem . Chciałabym sprawę załatwić jak najszybciej, dopóki kochanka jest na urlopie i tylko zdalnie steruje.

4

Tak jak powiedzieli poprzednicy - małżeńską umowę majątkową możecie zawrzeć w każdym czasie i forma notarialnego aktu jest wystarczająca.

5

Dziękuję za odpowiedzi. Dziś dopytałam u notariusza mam pełną jasność.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Podział majątku przed rozwodem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024