Chyba czuję coś do młodej dziewczyny, zbyt młodej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chyba czuję coś do młodej dziewczyny, zbyt młodej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Chyba czuję coś do młodej dziewczyny, zbyt młodej.

Mówię, w czym problem. Jestem opiekunek na boisku orlik, opiekuję się dzieciakami itp. Mam 22 lata, od jakiegoś czasu przychodzi pograć sobie w tenisa młoda dziewczyna albo 15, albo 16lat. Na początku przychodziła pograć sobie z koleżanką, kuzynem itp. Wszystko było ok. ale widziałem że mnie obserwuje, czasem się uśmiechnie ale to przecież normalne. Po jakimś czasie zaczęła przychodzić do mojego biura w którym siedzę, abym nauczył ją lepiej grać w tenisa. Zgodziłem się, grałem z nią. Potem zaczęła przychodzić i prosiła mnie żebym z nią pograł. Lubię ten sport, więc z chęcią grałem. I tak parę razu, w przerwie rozmawialiśmy, oczywiście w relacji jak nauczyciel z uczniem. Trwało to kilka tygodni, pewnego dnia zapytała się czy może mówić mi po imieniu, nie chciałem się zgodzić, ale w sumie różnica wieku nie jest taka duża, więc po namowie zgodziłem się. Czasami przychodziła do mnie tylko, niby przypadkiem pogadać. Dwa tygodnie temu przyszła kiedyś pograć w tenisa była z koleżanką. Zaczęło padać, koleżanka poszła na pieszo do domu bo ma blisko na orlika, a ona czekała w szatni aż przestanie, ale nie przestawało. Zauważyłem, że bierze rower i chce jechać mimo ulewy więc zaproponowałem jej, że mogę ją odwieźć do domu a na 2 dzień odbierze swój rower. Zgodziła się, więc wstawiłem jej rower do mojej kanciapy i odwiozłem ją do domu, dała mi swój numer telefonu bo obiecałem jej że po drodze zabiorę ją na orlik na 2 dzień żeby mogła wrócić rowerem do domu. Więc na 2 dzień rano zadzwoniłem do niej powiedzieć o której będę jechał. Dobra, zabrałem ją po drodze, trzymałem prawą rękę na drążku od skrzyni biegów, ona złapała mnie za rękę, zapytałem się co robi, ona że tylko trzyma mnie za rękę. Nie wiedziałem co mam zrobić. Po paru minutach dojechaliśmy na miejsce. Weszliśmy do biura ona powiedziała, mi że jej się podobam itp. i czy bym chciał wpaść do niej na grilla. Powiedziałem, że nie wiem czy będę miał czas. Nie wiem co mam teraz zrobić, fajnie mi się z nią rozmawia. Fizycznie, też jest bardzo ładna. Ale ona ma dopiero 16 lat, nawet 15 bo jeszcze 16 nie skończyła. A ja mam 22 lata! Wszystko ok, ale fakt że jest jeszcze tak młoda, bardzo mi przeszkadza, bo to jeszcze przecież dziecko. Nie chcę myśleć co nawet zrobiłby mi jej ojciec jakby się o tym dowiedział. Co by powiedzieli inni.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chyba czuję coś do młodej dziewczyny, zbyt młodej.

No cóż, różnica nie jest bardzo duża jak na dzisiejsze czasy. 16 lat - już nie jest zupełnie małym dzieciakiem tylko młodą kobietką. Wiekowo nie szukałabym jakichś szczególnych problemów - z tym, że Ty jesteś nieco starszy i doświadczony, pewnie chcesz już mieć coś bardziej na stałe. No a widzisz - ona może tylko sobie Ciebie upatrzyła jako zdobycz i chce się pochwalić przed koleżankami. Definitywnie widać, że jej się podobasz, świadczą o tym jej gesty. Ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu...

3

Faktycznie mloda, ale skoro dogadujecie sie to wiek nie gra roli? Mi sie tak wydaje.
Dawals jej rozne znaki i mogla je odebrac dwuznacznie, troche ja rozumiem mloda dziewczyna dobrze jej sie y Toba rozmawia nigdy nie odmowiles jej wspolnej gry czy nauki to normalne, ze mogla sie zauroczyc.
A czy ty ja tylko lubisz czy patrzysz na nia troszke inaczej podobnie jak ona?
Moze mnie tu beda karcic, ze mowie iz wiek nie gra roli bo 15-16 lat ale wszystkie dziewczyny w tym wieku maja pstro w glowie...
No i podziwiam ja, ze zlapala Cie za reke ja bym chyba nie byla tak odwazna by podjac taki krok tongue Moze to dzwine nie wiem:)

4 Ostatnio edytowany przez helpex (2011-07-21 23:56:48)

Ja bym się w to nie pakował. Jakbyś miał 30 lat, a ona 24lata to całkiem co innego niż 22 a 16. To jest młoda kobieta, z doświadczenia wiem, że one nie wiedzą jeszcze czego chcą. Co do tego złapania za rękę, to szacunek że nie bała się tego zrobić big_smile Całkiem co innego jak chłopak łapie dziewczynę za rękę.

5

Helepx ma troche racji w tym co pisze, ale ty ja znasz my nie, ty po jej zachowaniu mozesz stwierdzic czego ona tak naprawde chce.
Mi tez doradzali, tylko,ze ja mam 18 lat roznicy miedzy NIM i to on jest starszy, wiesz sprobowac zawsze mozna smile  tongue

6

niedoceniona napisał/a:

Helepx ma troche racji w tym co pisze, ale ty ja znasz my nie, ty po jej zachowaniu mozesz stwierdzic czego ona tak naprawde chce.
Mi tez doradzali, tylko,ze ja mam 18 lat roznicy miedzy NIM i to on jest starszy, wiesz sprobowac zawsze mozna smile  tongue

Ha! Helepx jakie odwazne te mlode dziewczyny dzis big_smile
Ja tam bym sie nie odwazyla:P

7

Zaraz opiernicz dostane, znowu mi sie pochrzanilo z CYTUJ a nie z EDYTUJ... eh

Przepraszam smile)
Już raz wracałam Ci uwagę abyś nie pisała posta pod postem a tym bardziej nie cytowała swoich własnych wypowiedzi! I nie nabijaj licznika postów, kolejnym postem, że Ci się pomyliło bo robisz w ten sposób bałagan. Posty możesz edytować do 24 godzin i mogłaś jak już chciałaś zaznaczyć, że Ci się pomyliło w poprzednim poście. Zapoznaj się z regulaminem forum.
Moderatorka-apoteoza

8

jak sobie przypomne co mialam w glowie majac 16 lat okresle to slowem SIANO.Bylam wtedy w zwiazku z chlopakiem ktory mial 21lat i bylo strasznie...nie potrzebnie tylko zadawalismy sobie bol.To zbyt duzo.Ty juz masz swoje dorosle zycie a ona szkolne problemy i szukajac chlopaka kieruje sie jeszcze opinia kolezanek. Jej facet jest potrzebny zeby sie "pokazac" a nawe jesli to cos powaznego to podam inny przyklad moj kolega 21 lat jego dziewczyna 16.Klocila sie z rodzicami wiec uciekla z domu i mieszka z nim.Przez sad zalatwiaja zgode na slub.Dziewcze uwaza ze z akwizycji utrzymaja cala rodzine, ba ze beda miliarderami .Ma po prostu jeszcze myslenie naiwnej gowniarki chociaz poza tym dziewczyna fajna,sympatyczna ale zwiazek ze starszym chlopakiem po prostu spowodowal u niej tok myslenia"co to nie ja"
Gdyby dziewczyna by la starsza to nie mam nic co do zwiazków z duza rozznica wieku u partnerow ale to moim zdaniem na nia za  wczesnie

9

niedoceniona hehe, przestań nabijać posty tongue:P

Patrząc teraz na te "krejzi szesnatski" to po prostu ból i żal, co te dziewczyny wyrabiają

10

helpex napisał/a:

niedoceniona hehe, przestań nabijać posty tongue:P

Patrząc teraz na te "krejzi szesnatski" to po prostu ból i żal, co te dziewczyny wyrabiają

Nie nabijam, napisalam, ze moj blad HELEPX!
Po prostu okazalo, sie ze juz nie moglam edytowac bo bylo po polnocy i post trafil do archium.
Ale sie czepiasz.

Nie wszystkie sa tzw. Mariolki krejzolki ale jest ich bardzo, bardzo duzo.
Ale znam tez takie, ktore mialy w tym wieku chlopakow i do dziejszego dnia sa z tymi
samymi partnerami, lub sa nawet po slubie i swietnie sie im uklada.
Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.

11

To wszystko diabelnie subiektywne i nie można z góry oceniać, że to pustak na budowie, bo do tego zwykle trzeba znać kogoś osobiście, a niekiedy i zawierzyć subiektywnym odczuciom, bo czasem się nieźle maskują big_smile
Sądzę, że dla normalnej 16-latki złapanie obcego, starszego faceta za rękę było nie lada wysiłkiem, ale jeśli wyglądała, jakby juz ze 100x to robiła, to trzeba by się zastanowić. Poza tym, ciekawym wyznacznikiem pustakowości, jest bycie dorosłym na chama - czyli krótko mówiąc - alkohol, papierosy, wulgarne słownictwo itp.
Co do sugestii, że młódki chcą mieć starszego faceta "na pokaz" to chciałbym zauważyć, że Autor wspominał, że jeśli coś się działo, to tylko kiedy byli we dwoje, a nie gdy otaczał ją wianuszek koleżanek, które mogłyby patrzeć z zazdrością. Ponadto, ja bym się na takiego grilla wybrał. Zobaczył jakiego rodzaju ma znajomych, czy to rzeczywiście grill, a nie skrzynia browca, pół litra i 3 kiełbaski na krzyż, oraz przyjrzał się jej zachowaniu wink
Ja swoją kochaną poznałem też w wieku niespełna 16 lat, a jesteśmy ze sobą już prawie 3 lata wink Więc na pewno można poznać kogoś interesującego, nawet w bardzo młodym wieku.

12

Ja sama mając 15 lat umawiałam się z facetem 19-letnim. Wtedy już prawie mężczyzną, bo on myślał o studiach, pracy, także o sprawach bardziej intymnych, a ja? No cóż, siano. Miałam szkołę, koleżanki, harcerstwo, temat seksu był mi kompletnie obcy. Taka słodka i niewinna jeszcze byłam! Niestety, na pierwszym spotkaniu u mnie w domu wpychał mi ręce w spodnie i pytał się, czy mam ochotę na seks oralny! Kurczę, a ja tu 5 minut wcześniej przeżyłam pierwszy pocałunek dopiero. sad Myślę, że te incydenty to było zbyt brutalne wprowadzenie w stosunki damsko-męskie. Zaczęłam go po tym unikać i bać się (no co, szczeniara byłam!) aż do rozstania. Związek przetrwał niecałe 3 miesiące!

I od tej pory uważam, że taka różnica w tym wieku to jest... przepaść. Otchłań. Kanion.

Oczywiście możliwe, że ówczesne 16-latki to inny materiał niż 6 lat temu. Ale to sam musisz ocenić, Ty ją znasz najlepiej z nas wszystkich!

13

Ja pare lat temu też miałam jeszcze siano w glowie,teraz nigdy w życiu nie robiła bym takich głupich rzeczy. Jak teraz patrzę na 16-o czy 15-o letnie dziewczyny to robią takie same błędy. Takie związki zazwyczaj nie mają szans na przetrwanie. Fakt,tak jak juz ktoś napisał znam jedna parę,którzy są ze sobą od gimnazjum,ale są w tym samym wieku. Jak ja miałam 16 lat mialam 3 lata starszego chłopaka. Niby 3 lata różnicy, ale po czasie i to bylo za dużo. Nie bylo o czym gadać,a on zaczął naciskać na seks,a dla mnie to byla czarna magia. Kłóciłam sie z rodzicami i uciekałam z domu. Glupie,ale w tym wieku ma sie takie głupi rozum. Co innego gdybyście oboje byli starsi.
Moge jeszcze wiecej tego opisywać,ale jak jest naprawdę z Wami to wiecie,na pewno podejmiesz właściwą decyzję. 3mam kciuki :*

14

Hi, a ja miałam niespełna  16 lat jak związałam się z facetem, który miał 20 smile i do dziś jesteśmy szczęśliwą parą smile

Jeśli jej wiek nie koliduje Ci z Twoją pracą to można spróbować smile

15

apoteoza napisał/a:

Hi, a ja miałam niespełna  16 lat jak związałam się z facetem, który miał 20 smile i do dziś jesteśmy szczęśliwą parą smile

Podobnie było w moim przypadku smile. Ja nie miałam jeszcze skończonych 16 lat a mój chłopak (teraz już mąż big_smile) miał 20. Mój mąż sobie żartuje, że specjalnie "zabrał" się za tak młodą dziewczynę, żeby mnie sobie wychować. Za bardzo mu się nie udało hehe, ale coś w tym jednak jest. Nie miałam zbyt dużego doświadczenia z chłopakami, więc od początku budowaliśmy nasz związek po swojemu, bez porównywania, bez żadnych nawyków i przyzwyczajeń etc. Moi rodzice mieli na początku obawy, ale szybko zmienili zdanie smile.

Jeżeli widzisz, że to rozsądna dziewczyna, to warto spróbować wink.

16

niedoceniona przecież ja nie mówię tego złośliwie, ja tylko żartuję. Jakbym nie żartował to był tych buziek tyle nie nastawiał.

17 Ostatnio edytowany przez Brave. (2011-07-22 13:11:16)

Różnica wieku pomiędzy Wami nie należy wcale do kolosalnych i zauroczenie między takimi ludźmi jest do przyjęcia.
Rodzice pewnie nie byliby zadowoleni, ale gdybyście zdecydowali się być razem, przekonanie rodziców do Ciebie byłoby w Waszych rękach. Myślę, że gdybyś pokazał się od najlepszej strony wraz z upływem czasu zaakceptowaliby wybór Córki.
Pytanie tylko czy Wasze priorytety zbyt mocno od siebie nie odbiegają? Ja mając szesnaście lat myślałam o tym, żeby się bawić, poznawać życie. Byłam szalona i chciałam czerpać z życia wszystko co najlepsze - podróżować, chodzić do klubów [jak najczęściej] i robić wszystko na opak. Dziś mam dwadzieścia dwa lata [czyli jesteśmy rówieśnikami] mam Męża, dziecko i jestem na etapie całkowitej stabilizacji i układania sobie życia. Moje poglądy znacznie różnią się do tych sprzed lat i myślę, że właśnie tutaj mógłby pojawić się między Wami największy problem. Oczywiście możemy przyjąć, że to super dojrzała jak na swój wiek dziewczyna, będziecie się dobrze dogadywać i poziom między Wami będzie ość wyrównany. Ale może się tez okazać, że tak jak już ktoś wspomniał będziesz tylko fajnym dodatkiem, którym można pochwalić się przed koleżankami, tym, który kupi piwo, albo tym, z którym za rękę będzie można wejść na dyskotekę 18+.
My nie mamy o Niej zielonego pojęcia, więc możemy tylko gdybać. Postaraj się Ją poznać. Sama różnica wieku nie jest głównym problemem takiego związku.
Napisz jak sobie wszystko poukładasz. Trzymam kciuki.

18

No wiesz... Bazując tylko na Twoim wieku to również mogę stwierdzić, że nie jesteś jakoś specjalnie dojrzały i dorosły. 16 lat to jest taki ciekawy wiek, powiedziałabym smile Może z tego być coś fajnego, albo przygodny romans wakacyjny, albo coś na wiele dłużej. Jak Ci się podoba to możecie się po spotykać kilka razy, na luzie, bez zobowiązań. Nie musisz mieć takiego stresa, bo masz tylko 22 a nie 30 lat smile

19

poważne uczucie w tym wieku jest możliwe, ale uważam że tylko między rówieśnikami.

pomijam to co by pomyśleli jej rodzice, Twoi rodzice...

zobacz, sama Cie podrywała, na gre w tenisa, na podwożenie, sama złapała Cię za ręke, sama wyznała że jej się podobasz. Pewna siebie jak na gimnazjalistkę, co nie? Wygląda na to że to nie nowość dla niej, takie podrywanie.

Między wami jest ogromna przepaść, nie chodzi mi tu tyle o wiek, ale o doświadczenia, postrzeganie świata... pomyśl o sobie kiedy byłeś w jej wieku... to jest przepaść.

ja radziłabym zerwać z nią kontakt. Z resztą nie napisałeś że lubisz spędzać z nią czas, zakochałeś się czy coś, tylko że ona Ci się PODOBA -fizycznie.

20

a ja twierdzę ,że taki związek ma prawo bytu sama jestem tego najlepszym przykładem tongue mając 16 lat związałam się z facetem , który miał 27 i jesteśmy razem już ponad 5 lat układa nam się cudownie i spodziewamy się teraz synka wink więc myślę ,że może warto spróbować bo może ta dziewczyna nie jest jak ktoś napisał ''krejzi szesnastką'' Pozdrawiam i trzymam kciuki wink !

21 Ostatnio edytowany przez NieInteresujSie (2011-07-22 17:43:43)

normalna sprawa, 16 letnie dziewczyny zazwyczaj ogladaja sie wlasnie za starszymi. jesli liczysz na cos powazniejszego to sie moim zdaniem przeliczysz, bo widze ze to ona przejela inicjatywe, to juz jakies doswiadczenie ma. lepiej nie pytaj jakie ;p ja jednak bym poszukal sobie juz kogos starszego, po 1. moze ci zniszczyc zycie jednym slowem do rodzicow jesli zrobisz cos nie po jej mysli, zawisc u kobiet jest okrutna, a u zranionej nastolatki ktorej slowo jest narzedziem to juz w ogole. po 2. z nia nie znajdziesz prawdziwego zwiazku, ty bedziesz tylko jej trenerem ktory nauczy ja kilku rzeczy, a po jakims czasie zmieni lozko na wygodniejsze. w tych czasach zwiazek z takimi dziewczynami jest poprostu niebezpieczny.  juz widze oczami wyobrazni wasze intelektualne rozmowy o zyciu przy wspolnym obiedzie ;D 16 lat to jednak siano. co nie znaczy ze nie warto ryzykowac, jak kolezanka up napisala jej sie uklada smile

22

toshiba102 odpusc bo mozesz miec problemy badz niemile sytuacje.

23

Jest młodziutka- fakt smile Za parę lat, kiedy będzie już pełnoletnia to nie będzie się ta różnica biła po oczach.  Z doświadczenia siostry: miała 14 lat kiedy zaczęła się spotykać z facetem w wieku 21 lat. Czyli jest taka różnica jak między Wami. Dziś są już rok po ślubie i dzidziuś od paru dni w drodze smile Może warto spróbować chociaż się zaprzyjaźnić?? smile Pozdrawiam

24

bloody_mary napisał/a:

zobacz, sama Cie podrywała, na gre w tenisa, na podwożenie, sama złapała Cię za ręke, sama wyznała że jej się podobasz. Pewna siebie jak na gimnazjalistkę, co nie? Wygląda na to że to nie nowość dla niej, takie podrywanie.

I co z tego, że potrafi flirtować? Dziewczyny teraz są pewniejsze siebie oraz bardziej bezpośrednie co nie oznacza, że są panienkami lekkich obyczajów. A nawet gdyby prowadziła rozwiązłe życie to co z tego?

bloody_mary napisał/a:

Między wami jest ogromna przepaść, nie chodzi mi tu tyle o wiek, ale o doświadczenia, postrzeganie świata... pomyśl o sobie kiedy byłeś w jej wieku... to jest przepaść.

ja radziłabym zerwać z nią kontakt. Z resztą nie napisałeś że lubisz spędzać z nią czas, zakochałeś się czy coś, tylko że ona Ci się PODOBA -fizycznie.

Eee tam, toć do ołtarza z nią nie musi iść.

25

Wg mnie sam oceń cy warto bawić się w coś więccej. Możesz mieć nieprzyjemne sytuacje bo faktycznie może podrywa Cię dla lansu a może faktycznie coś czuje do Ciebie. Mój brat ma 21 a jego dziewczyna 15 i są ze sobą już rok smile Wszyko ależy od dziewczyny, jej charakteru, poglądu na życie itd smile

26

helpex napisał/a:

niedoceniona przecież ja nie mówię tego złośliwie, ja tylko żartuję. Jakbym nie żartował to był tych buziek tyle nie nastawiał.

To, ze ja nie dopisalam buziek nie oznacza, ze wzielam to na powaznie smile wink

Do autora:  Ja tam bym sprobowala, jesli podoba Ci sie dziewczyna, to naprawde nie jest jakas wielka roznica wieku.
                A jej ojca od razu bac sie nie musisz, nie wszyscy sa od razu wrogo nastawieni smile
                Juz nie piszcie, ze to jakas naprawde wielka przepasc, odchlan i to nie ma przyszlosci.
                Sprobowac zawsze mozna a nie zawsze musi cos z tego wyjsc. Poznacie sie lepiej i sam zobaczysz jaka ona jest jak na swoj wiek.

27

Czy wypada się wiązać z facetem o 9 lat starszym?

28

To wszystko zależy od sytuacji. Gdybyś był jej nauczycielem w tej samej szkole, to współczuję, ale jeśli nie, to czemu masz się z  nią nie 'zaprzyjaźnić'? I tak przeciez nie wiadomo czy z tej mąki będzie chleb, a co Ci szkodzi spróbować?

Poza tym nie obraź się ,ale mając 22 lata też nie jesteś Bóg wie jak dorosły i dojrzały.
Wybacz szczerość, ale dzieli Was tylko 6 lat, czyli połowę(!) mniej niż mnie i mojego narzeczonego.
On miał 28l a ja 16 jak zaczęliśmy się spotykać. Za rok ślub. A Ty przecież nie musisz się z nią żenić!

Poza tym zależy jak dziewczyna się zachowuje. Czy jest taką sweet krejzi nastolatką czy bardziej dojrzałą, młodą kobietą.

29 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-07-22 22:24:34)

apoteoza napisał/a:

Jeśli jej wiek nie koliduje Ci z Twoją pracą to można spróbować smile

Zgadzam się całkowicie.
Oczywiście, ludzie mają różne doświadczenia, i lepsze , i gorsze, ale przypadki są bardzo różne.
Mogą być razem, a przecież jak ona nie będzie chciała jeszcze seksu, to chyba on jest na to przygotowany, jeśli bardzo mu zależy ;-)  Do wszystkiego trzeba dojrzeć, ale to nie znaczy, że oni nie mogą spróbować.

Mój były za to miał 19 lat, ja 15. To też przepaść, ale ja myślę, że byłam dojrzała jak na swój wiek. Niestety on nie. Mnie bardzo zależało.
Dlatego nie ma co generalizować.

30

Amanda900 napisał/a:

A czy wypada sie wiazac z facetem o 4 lata starszym lub 18? i dlaczego uzylas slowa "wypada". ?

31 Ostatnio edytowany przez toshiba102 (2011-07-22 23:58:48)

Poczytałem sobie co pisaliscie i troche pomyslalem. Doszedlem do wniosku ze nie bede sie w to pakował. Przeciez ja mam dawac przyklad tym dzieciakom, ona jest jeszcze zbyt mloda, dziewczyny w jej wieku kochaja sie w bieberze itp. Dzis przyszla pogadać, powiedzialem jej ze jest dla mnie za mloda, ze powinienem dawać przykład itp. Popłakała sie i poszła do domu, teraz do mnie pisze sms ze jest na swoj wiek dojrzała itp. żebym sie nie przejmował rodzicami itp. Powiedzia;em zeby bylo lepiej jakby poszukala sobie chlopaka w jej wieku i ze jakby miala 18 lat to bysmy mogli spróbować i to byl chyba blad bo pisze do mnie teraz ze mam poczekać 2 lata...

32

Nie lekceważ jej Toshiba!Ja też kiedyś bylam taką zakochana smarkula,chyba jeszcze mlodszą.Nasz związek nie związek się rozpadł sad do dnia dzisiejszego odbija mi się to czkawką P

33

toshiba102 napisał/a:

Poczytałem sobie co pisaliscie i troche pomyslalem. Doszedlem do wniosku ze nie bede sie w to pakował. Przeciez ja mam dawac przyklad tym dzieciakom, ona jest jeszcze zbyt mloda, dziewczyny w jej wieku kochaja sie w bieberze itp. Dzis przyszla pogadać, powiedzialem jej ze jest dla mnie za mloda, ze powinienem dawać przykład itp. Popłakała sie i poszła do domu, teraz do mnie pisze sms ze jest na swoj wiek dojrzała itp. żebym sie nie przejmował rodzicami itp. Powiedzia;em zeby bylo lepiej jakby poszukala sobie chlopaka w jej wieku i ze jakby miala 18 lat to bysmy mogli spróbować i to byl chyba blad bo pisze do mnie teraz ze mam poczekać 2 lata...

Ojjj, to jest oczywiscie Twoja decyzja nikt nie powinien jej potepiec.
Kolego nasz kochany, zakochala sie i bedzie do Ciebie pisac, i chociaz bys pisal jej, ze nic z tego nie bedzie ona i tak tego nie zrozumie, kazdy z nas byl w tym wieku i mial te pierwsze milosci, a dwa lata roznicy to znow nie tak wiele miedzy 16 a 18 rokiem zycia jesli chodzi o dojzalosc czy inne myslenie (to zalezy dla kogo), czasami dziewczyny 18 letnie sa bardziej dziecinne od tych 16 latek. Ale nie znam jej dlatego wyrazilam tylko swoja opinie smile Ale skoro juz podjales decyzje to zyj ze swiadomoscia, ze zlamales dziewczynie serce i bedzie sluchala teraz milosnych piosenek, plakala w poduszke i wyobrazala sobie jak by to moglo z Toba byc hi hi (taki zarcik, ale z zycia wziety) smile:)
Skad ja to znam smile
Ale przeciez nic na sile smile

34 Ostatnio edytowany przez malina123 (2011-07-23 01:59:52)

Nara zię duża różnica,ale w prszyszłości raczej nie.Jeśli jej rodzice nie będą mieli nic przeciwko,to czemu nie?Jest w wieku w którym dziewczyny mają chłopaków.Pomiędzy moją babcią i dziadkiem jest aż 8 lat różnicy i nic nie stanęło na przeszkodzie,aby byli razem.A jeśli nie to poczekaj z oficjalnym związkiem,ąż jak ukończy 18 i gra

J raz akochałam się w o6 lat starszym dalekim wujku,którego widziałam tylko raz w życiu na weselu(miałam 14 lat)Też nie mogłam się z tym pogodzić,płakałam,ale jakoś z tego wyszłam.Co nas nie zabiję to nas wzmocni,jeśli dziewczyna nie popełni samobójstwa,to następny mrazem będzie wiezieć,że musi szukać sobie kogoś w jej wieku.A ty się nie przejmuj ,tylko spróbój ją pocieszać,ale nie jako chłopka,tylko bardzie jako opiekun.

35

niedoceniona napisał/a:
Amanda900 napisał/a:

A czy wypada sie wiazac z facetem o 4 lata starszym lub 18? i dlaczego uzylas slowa "wypada". ?

.

Poznałam na portalu internetowym faceta o 9 lat starszego ode mnie. I zastanawiam się czy nie jest między nami za duża różnica wieku (24-33) Czy powinnam odpowiadać na jego wiadomości czy poprostu nie ciągnąć tej znajomości dalej? Facet na którym mi zależy przestał się odzywać tak bez powodu.... jestem w kropce co dalej? Może macie jakieś pomysły, rady?

36

Amanda900 napisał/a:
niedoceniona napisał/a:
Amanda900 napisał/a:

.

Poznałam na portalu internetowym faceta o 9 lat starszego ode mnie. I zastanawiam się czy nie jest między nami za duża różnica wieku (24-33) Czy powinnam odpowiadać na jego wiadomości czy poprostu nie ciągnąć tej znajomości dalej? Facet na którym mi zależy przestał się odzywać tak bez powodu.... jestem w kropce co dalej? Może macie jakieś pomysły, rady?

(24-33) To zadna duza roznica.
Poczytaj troche postow tutaj a dowiesz sie, ze kobiety ktore sie wypowiadaja maja partnerow starszych od siebie o 12 lat, spotykaja sie z tymi co sa starsi o 15 lat lub mlodsi tez. Wiek nie gra roli, jesli sie dogadujecie i wszystko jest ok, wiesz musicie sie poznac i nie zakladaj od razu, ze przez ta roznice wiekowa juz wszystko jest skreslone smile i nie zakladaj z gory niepowodzenia smile

37

dokładnie to nie jest duza róznica w wieku az tak to wszystko zależy od dziewczyny... ja w wieku 16 lat straciałam dziewictwo i nie czuje żeby to był błąd bo szybko dorosłam śmierc ojca była takim czynnikiem dlatego wiem że te 16 lat jest czasem jak 18, chociaz to jej zachownie wydaje mi sie dziecinne troche,ale cuz . moja kuzynka ma 14 lat a spotyka sie z chłopakiem który ma 18 i tez sie martwie bo taki 18 latek to wiadomo co bedzie chciał a dziecko w wieku 14 czy 13 lat? to mimo że mniejsza róznica wieku wydaje mi sie gorsza niż miedzy 16 a 22 latkiem

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chyba czuję coś do młodej dziewczyny, zbyt młodej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024