Konflikt w rodzinie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Konflikt w rodzinie.

Witam:-)
W moim domu panuje ostatnio trudna i napieta sytuacja ponieważ moja mama jak rownież moja siostra nie akceptucą dziewczyny mojego brata dodam jeszcze że brat ma ze swoja dziewczyna czteroletnie dziecko a ona tzn. jego dziewczyna jest po przejściach była już mężatką i z poprzedniego małużenstwa ma dwujkę dzieci. Sytuacja mojego brata wygląda tak że on chce z nią i dziećmi razem mieszkać i wspolnie wychowywać trójkę dzieci. Chyba się kochaja. (Moim zdaniem to tylko i wyłacznie ich sprawa jak się będzie im razem żyło i mieszkało czy bedą się kochac czy kłocić to ich sprawa.) W domu panuje w ziwązku z tym napęcie, niemal codziennie moja mama siostra i ojciec prowadzą rozmowy na ich temat czasem jest to poprostu nie do wytrzymania! z tych rozmów wnioskuje jedno że mam nie jest zadowolona że brat układa sobie z nia życie,wolałaby żeby syn się z nia rozstał bo jej zdnaiem on jest nie do zycia. Moja siostra tej dziewczyny nie cierpi i ma podobne zdnie jak mama, a ja jedna mam dość tych rozmów i kłótni. Nigdy też nie uczestniczyłam w takich dyskusjach na ich temat jakoś nie szczególnie mnie to interesowało. Pomimo to kiedyś oberwałam od brata mocno za to tylko ze powiedziałam co myśle, pózniej mi było strasznie smutno że brat wyladował na mnie swoją agresję ale od tamtej pory się juz nie wtrącam. Mam już tego wszystkiego dosyć chce zgody mniędzy nimi i zgody w domu a przede wszystkim niech skończa sie te rozmowy mojej mamy.! Nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze sytuacja ulegnie zmianie wiem jednak że brat i jego dziewczyna zamieszkają razem boje się jednak że beda im sie zdażac klótnie i ze to odbije się na zachowaniu mojej mamy, na wiecznych pretensjach do tej dziewczyny do mojego brata itd. sama nie wiem jak można w takiej sytuacji sie zachowac, co jeszcze można zrobić żeby to się zmieniło??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Konflikt w rodzinie.

anya062 chyba nic nie da sie zrobic sad powiedz moze mamie ,ze jesli nie chce stracic syna ,to niech zacznie akceptowac jego decyzje czy jej sie one podobaja czy nie . Twoj brat jest dorosly i ma prawo do swoich decyzji. to,ze dziewczynie nie udalo sie malzenstwo i ma z niego dwoje dzieci nie robi z niej zlej osoby ! Rozumiem obawy Twojej mamy o wlasne dziecko ,ale to jego zycie i jego decyzje i mama musi to zaakceptowac.

3

Twoi rodzice i siostra maja prawo do swojego zdania na temat związku syna/brata. Nie muszą (choć to przykre) akceptować jego związku.
Twój brat, dorosły mężczyzna, nie musi zabiegać o akceptacje rodziców, może swoje życie układać po swojemu.
Ty, natomiast, możesz nie życzyć sobie, by dyskusje (a raczej narzekania) na temat brata i jego związku odbywały się w Twojej obecności. Jeśli będziesz robiła coś na siłę wzmocnisz jedynie opór rodziców i siostry. Brat, jak rozumiem, nie prosił Ciebie o poparcie u rodziców i interwencję.

4

Ciekawa jestem, jak długo cała ta sytuacja trwa... Może Twoja rodzina potrzebuje po prostu czasu, żeby się oswoić z nową sytuacją, jak się wygadają, to sprawa w końcu ucichnie... Wydaje mi się, że jakikolwiek Twój ruch i próba reprezentowania czyichkolwiek interesów, będzie miała kiepskie konsekwencje... Moja rada: daj swojej rodzinie czas smile.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024