chrzciny siostrzeńca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » chrzciny siostrzeńca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: chrzciny siostrzeńca

W co mogę się ubrać na chrzciny?
Chrzciny są o 12, ale najpierw muszę przejechać 3 godziny samochodem, żeby dostać się na nie. mogę iść w spodniach i zwykłej koszulce z nadrukiem czy wypada założyć coś bardziej eleganckiego? przyjęcie będzie niestety w restauracji

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: chrzciny siostrzeńca

to wypadało by jednak coś eleganckiego mieć na sobie skoro impreza w restauracji

3

O tak, cos eleganckiego, jakas sukienke, spodniczke z bluzka ? Tunika ? Jak w lokalu to cos eleganckiego.

4

Załóż coś bardziej eleganckiego, zdecydowanie...

5

Na podróż proponuję Ci założyć coś wygodnego, a przed samą uroczystością się przebrać smile No chyba, że naprawdę nie byłoby takiej możliwości, ale myślę, że coś wykombinujesz smile

6

Jadąc na komunię  (3 godziny zajęła nam podróż) założyłam sobie wygodne rybaczki i podkoszulek, ale już na samą uroczystość założyłam eleganckie spodnie i bluzkę.
Na chrzciny nie wypada zakładać podkoszulków tym bardziej z nadrukami.

7

Każda ważna uroczystość, a taką niewątpliwie dla rodziny maluszka są jego chrzciny, wymaga podkreślenia jej charakteru odpowiednim strojem, tak więc koniecznie i Ty powinnaś się stosownie ubrać.

Ja również proponowałabym na podróż założyć coś luźnego i mieć wyprasowane, schowane do pokrowca i powieszone w samochodzie, wizytowe ubranie. W moim odczuciu nie ma tu znaczenia, czy po mszy pójdziecie do restauracji czy ,,tylko" do domu, bo to z szacunku dla gospodarzy przyjęcia wypada wyglądać odświętnie. Nie musisz zakładać żadnej wyszukanej kreacji, wystarczą wizytowe spodnie czy spódnica plus ładna bluzka, nawet koszulowa, może być jednak i sukienka- nie jest to tak naprawdę istotne, ważny jest krój i tkanina, bo w żadnym wypadku nie powinna być to odzież sportowa typu koszulka z nadrukiem.

W najgorszym wypadku, gdybyś już naprawdę nie miała innej możliwości, załóż do samochodu coś, co się nie gniecie i pomimo podróży wciąż będzie wyglądać dobrze.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » chrzciny siostrzeńca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024