W co mogę się ubrać na chrzciny?
Chrzciny są o 12, ale najpierw muszę przejechać 3 godziny samochodem, żeby dostać się na nie. mogę iść w spodniach i zwykłej koszulce z nadrukiem czy wypada założyć coś bardziej eleganckiego? przyjęcie będzie niestety w restauracji
to wypadało by jednak coś eleganckiego mieć na sobie skoro impreza w restauracji
O tak, cos eleganckiego, jakas sukienke, spodniczke z bluzka ? Tunika ? Jak w lokalu to cos eleganckiego.
Załóż coś bardziej eleganckiego, zdecydowanie...
Na podróż proponuję Ci założyć coś wygodnego, a przed samą uroczystością się przebrać
No chyba, że naprawdę nie byłoby takiej możliwości, ale myślę, że coś wykombinujesz ![]()
Jadąc na komunię (3 godziny zajęła nam podróż) założyłam sobie wygodne rybaczki i podkoszulek, ale już na samą uroczystość założyłam eleganckie spodnie i bluzkę.
Na chrzciny nie wypada zakładać podkoszulków tym bardziej z nadrukami.
Każda ważna uroczystość, a taką niewątpliwie dla rodziny maluszka są jego chrzciny, wymaga podkreślenia jej charakteru odpowiednim strojem, tak więc koniecznie i Ty powinnaś się stosownie ubrać.
Ja również proponowałabym na podróż założyć coś luźnego i mieć wyprasowane, schowane do pokrowca i powieszone w samochodzie, wizytowe ubranie. W moim odczuciu nie ma tu znaczenia, czy po mszy pójdziecie do restauracji czy ,,tylko" do domu, bo to z szacunku dla gospodarzy przyjęcia wypada wyglądać odświętnie. Nie musisz zakładać żadnej wyszukanej kreacji, wystarczą wizytowe spodnie czy spódnica plus ładna bluzka, nawet koszulowa, może być jednak i sukienka- nie jest to tak naprawdę istotne, ważny jest krój i tkanina, bo w żadnym wypadku nie powinna być to odzież sportowa typu koszulka z nadrukiem.
W najgorszym wypadku, gdybyś już naprawdę nie miała innej możliwości, załóż do samochodu coś, co się nie gniecie i pomimo podróży wciąż będzie wyglądać dobrze.