co jaki czas powinno się prawidłowo podcinać końcówki włosów i jaką długość?
Raz w miesiącu minimalnie podciać lub raz na 2-3 miesiące ok. 1 cm spokojnie wystarczy.
coś w tym jest
włosy po wyjściu od fryzjera zupełnie inaczej się układają, nawet jeśli podetniemy je minimalnie bądź nawet samą grzywkę ![]()
raz na miesiąc-po co?
mi fryzjerka mówiła, że najkorzystniej co 3-4 miesiące.
tak co miesiąc to efektu nie widać, włosy stają w miejscu na długości.
mi też fryzjerka co miesiąc "po centymetrze" podcina;)
raz na miesiąc-po co?
mi fryzjerka mówiła, że najkorzystniej co 3-4 miesiące.
tak co miesiąc to efektu nie widać, włosy stają w miejscu na długości.
A może ktoś chce mieć cały czas tą samą długość
To zależy od włosów.
Mi np. włosy bardzo szybko rosną. 1-2 tyg. od wizyty u fryzjera i już nie widać jaką fryzurę mi robił.. Zazwyczaj po 2 tyg. idę podciąć sobie grzywkę, bo z kości policzowej grzywka robi się na pół policzka-dosłownie. Zbankrutowała bym na fryzjera, dlatego tylko podcinam często te krótsze włosy z przodu a do kolejnej wizyty za to doliczaja mi pare zł więcej.
Chodzę co miesiąc no góra 2 miesiące i podcinam narazie, bo zapuszczam trochę. Zapuszcam kilka miesięcy(regularnie podcinając) i mam dłuższe o mniej więcej 5 cm..
Chcę teraz zrobić sobie jasny blond, ale boję się, że z moimi włosami będę musiała co chwila malować odrosty i kase wydawać...
Ja tam sobie sama podcinam tak raz na miesiąc lub dwa. Włosy i tak szybko mi rosną, i ogólnie większej różnicy nie widzę, bo i tak mam zniszczone troszkę włosy i suchę końcówki.
Ja podcinam raz na pół roku i w zupełności wystarczy jeśli dbasz o włosy.
9 2011-07-29 13:56:16 Ostatnio edytowany przez Black_Cat (2011-07-29 13:57:40)
Wszystko zależy od tego w jakim tempie włosy rosną. Jednemu rosną szybko, innemu wolnej. Ważna jest jeszcze kondycja włosów i ilość zabiegów jakie na nich wykonujemy. Np włosy często prostowane są bardziej zniszczone i trzeba częściej podciąć. Myślę, że co miesiąc to za często. Przynajmniej co dwa ![]()
Jak, jak miałam długie, podcinałam co 2-4 miesiące, ale zdecydowanie więcej niż 1cm. Wydaje mi się, że końcówki się rozdwajają i niszczą na większej długości. 3-4cm minimum jak dla mnie.
Ja podcinam średnio raz na dwa miesiące, włosy są wtedy mocniejsze i ładniej rosną.
Jeśli masz zniszczone końcówki rozdwajające się to już jest sygnał aby podciąć.
A tak normalnie to wystarczy raz w miesiącu zależnie od tego czy zapuszczasz to niedużo, minimalnie