Co zrobić przy zupełnym braku apetytu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Co zrobić przy zupełnym braku apetytu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Co zrobić przy zupełnym braku apetytu?

Cześć, mam 25 lat i od kilku tygodni zanika mi apetyt. Początkowo po prostu mniej jadłam, teraz na samą myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, a z kanapką/posiłkiem męczę się przez przynajmniej godzinę. Po czym znowu się męczę, bo zbiera mi się na wymioty, więc leżę w jednej pozycji, co by nie zmarnować drogocennych kalorii. Następnie mój organizm jakby rzuca się na trawienie, co skutkuje biegunką. Brak cukru wpłyną na obniżenie nastroju, psychicznie czuję się do d... a fizycznie jestem potwornie zmęczona, ale spać nie mogę. Cała ta sytuacja bardzo mnie stresuje, ale na początku nie byłam specjalnie zestresowana, więc to chyba nie jest przyczyna. W ciąży na pewno nie jestem, niedawno miałam badanie krwi i wszystko było ok. Zawsze byłam szczupła, ale powoli robię się po prostu za chuda. No i oczywiście im mam większą presję, żeby jeść, tym bardziej nie wychodzi.

Za wszelką pomoc będę wdzięczna smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić przy zupełnym braku apetytu?

ja to ty widze powazny problem, zastanow sie czy nie zglosic sie do lekarza, nawet lekarz rodzinny moze ci przepisac tabletki na pobudzenie apetytu.
a moze pomysl co bys zjadla?
lody? cukierki? zapiekanke?
chyba nie da sie niechciec niczego?
choc nie wiem, ja mam zupelnie odwrotny problem:)

3

Ja mam podobny problem do koleżanki, tylko w mniejszym stopniu. Jem posiłek tylko raz dziennie, no góra dwa, ale generalnie też męczę go przez godzinę. Nie mogę spać w nocy, a w ciągu dnia jestem nie do życia. Tyle że mój problem się rozwiąże sam według lekarki, bo jestem chora i czekam na zabieg. Lekarz mówi że to leki które przyjmuje z jednej strony mi pomagają z drugiej mnie niszczą. Ale wiem jedno zgłoś się do lekarza, lekarz może Cię skierować na badania, które pozwolą na zlokalizowanie źródła problemu. Bo sprawa jest poważna i nie można jej bagatelizować.

4

syla135 napisał/a:

ja to ty widze powazny problem, zastanow sie czy nie zglosic sie do lekarza, nawet lekarz rodzinny moze ci przepisac tabletki na pobudzenie apetytu.
a moze pomysl co bys zjadla?
lody? cukierki? zapiekanke?
chyba nie da sie niechciec niczego?
choc nie wiem, ja mam zupelnie odwrotny problem:)

Nawet jak myślę, to na nic nie mam ochoty. W tym przypadku moim sposobem jest niemyślenie, np. przełknąć coś podczas oglądania filmu... bo inaczej średnio wychodzi
dostępne są też tabletki bez recepty, ale niewiele pomagają

5

Roskalinda napisał/a:

Ja mam podobny problem do koleżanki, tylko w mniejszym stopniu. Jem posiłek tylko raz dziennie, no góra dwa, ale generalnie też męczę go przez godzinę. Nie mogę spać w nocy, a w ciągu dnia jestem nie do życia. Tyle że mój problem się rozwiąże sam według lekarki, bo jestem chora i czekam na zabieg. Lekarz mówi że to leki które przyjmuje z jednej strony mi pomagają z drugiej mnie niszczą. Ale wiem jedno zgłoś się do lekarza, lekarz może Cię skierować na badania, które pozwolą na zlokalizowanie źródła problemu. Bo sprawa jest poważna i nie można jej bagatelizować.

Rzeczywiście zaczynam dojrzewać do tej decyzji smile jednak cały czas liczę, że w końcu dopadnie mnie wilczy apetyt i bez lekarza się obędzie, jak za dwa dni nie przejdzie (bo przez dwa dni bez szans na wyrwanie się z roboty) to się decyduję!
Thx for advice smile

6

Mam nadzieję, że autorka wątku już poradziła sobie z tym problemem i nie był to objaw jakiejś choroby. Sama też czasem przez stres, natłok obowiązków doprowadzałam się do stanu, że nic nie mogłam przełknąć, czułam ucisk w klatce piersiowej, zero energii. Wciskanie jedzenia w trakcie np. oglądania telewizji to dobry sposób... W moim przypadku działa i po 2-3 dniach żołądek zaczyna pracować i odczuwam nawet głód. Ale generalnie staram się pilnować i nawet jeżeli nie mam ochoty, zmuszam się do jedzenia. Im więcej jem tym mam większy apetyt i odwrotnie.

7

Ponawiam wątek.
Mam podobny problem,zupełny brak apetytu. Przed chwilą wcisnęłam w siebie mój jedyny dziś posiłek,małą kanapeczkę,którą męczyłam pół godziny. Mam tak od ponad tygodnia...rano jak się budzę to z bólem żołądka(z głodu) a i tak nie jestem w stanie nic zjeść. W ciągu tygodnia schudłam pół kg... czuję się osłabiona i ospała. A jak coś już jem to robi mi się nie dobrze i przestaje:/
Zauważyłam też,że moja cera pobladła i wyskakują mi co rusz jakieś krosty(sywy),wcześniej tak nie miałam,co to może być?

8

Idźcie się przebadać dziewczyny. Takie objawy mogą być spowodowane początkiem chorów przewodu pokarmowego. A małe ilości jedzenia moga doprowadzić do dalszych komplikacji i w konsekwencji chorób.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Co zrobić przy zupełnym braku apetytu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024