Nie przerwana błona dziewicza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Nie przerwana błona dziewicza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 57 ]

1

Temat: Nie przerwana błona dziewicza

Witam, chodzi o to ze ja i moja dziewczyna uprawiajac pierwszy raz sex nie umiemy przebic błony dziewczej, probowaliśmy 2 razy i za każdym razem bez skutku i tylko bardzo potężny ból ktory objawiał się szczypaniem i takimi "suchotami", pieczeniem. Krew nie poleciała chociaż wiem że nie u wszystkich podczas pęknięcia krew leci. Zabieg naciecia błony nie wchodzi w gre z tego co twierdzi moja dziewczyna. Probowaliśmy pozycji na jeźdzca, klasycznej i bez jakich kolwiek rezultatów. Fakt moja dziewczyna nie była podniecona bo bardzo bardzo mocno się bała i nie była wstanie chociaż za drugim razem nie bała się bólu tylko jak mówi bała się "czemu ona nie pęka", zresztą jesli chodzi o podniecenie to ja też nie byłem szczególnie ale to co miało być sztywne to bylo . Nie wiemy jak sobie z tym poradzić, chcielibsmy jakos mniej bolesnie a skutecznie i zastnaawia nas czy sa jakies znieczulenia albo cos co może ulatwic przebicie błony, bo to naprawde bardzo silny ból, dziewczyna praktycznie płakała. Proszę o poradę albo jakieś rozwiązania z swojego doświadczenia ? Chcemy próbować dalej ale nie chcelibyśmy by było to dla mojej ukochanej takie bolesne !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie przerwana błona dziewicza

czy wy bierzecie udział w jakiś zawodach pt. przebij błonę? neutral

Przecież wy macie czerpać z tego radość.

A tu: ona nie była za bardzo podniecona, ja też nie za bardzo = to jak nie macie ochoty na seks to zagrajcie w szachy albo idźcie na spacer! Ludzie kochani, sportowe podejście jak u rywalizujących gimnazjalistek ...

3

Nie chodzi o sportowe podejscie tylko chodzi o stres bo to sa emocje ! Jak sie stersujesz czymś to chyba nie umiesz czerpac z czegos przyjemnosci a chodzi o to że Ona inaczej do tego nie podejdzie bo boli i sie bedzie stresowac... Nie chodzi tu o żadne zawody etc... tongue Tylko o to że nie umiemy sobie dać rady. Zanim doszło do tego pierwszego razu to był pełen relax spokoj i przyjemność ale to nie moja wina że dziewczyna się stresuje bo się boi. Nie jedna z was sie pewnie też bała i jedne bolało inne nie..

4 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-07-10 19:12:58)

Po pierwsze: skąd wiecie, że błona nie została przerwana? Błony się zazwyczaj nie czuje, Twoja dziewczyna mogła mieć już przerwaną, ale jest np. bardzo ciasna i dlatego ją boli. Nie mówiąc już o tym, że kiedy kobieta jest sucha, to nie ma bata żeby jej nie bolało...

Po drugie: kiedy ona jest zestresowana, to trudno oczekiwać że nie będzie ją boleć. Spina się, mięśnie są ściśnięte, nie ma poślizgu, jest bolesne tarcie. Ja wiem, że to zamknięte kółko, ale jeśli się nie wyluzujecie, to po prostu Wam się nie uda.

5

zaopatrzcie sie w lubtykant. skoro dziewczyna jest sucha, to nic dziwnego, ze bardzo boli i nie udaje wam sie odbyc stosunku. kobiety, ktore nie sa dziewicami tez odczuwaja bol w taiej sytuacji.

6

rozumiem was bo tez miałam z tym problem wszystko było ok przy moim pierwszym razie  gra wstepna i tak dalej ale gdy doszło do stosunku to był taki ból że poprostu tak wrzasnełam mój facet sie przestraszył że mi krzywde robi krew poleciała ale błona nie było do końca przebite a przy następnej próbie byłam tak zestresowana że masakra i tak chciałąm mieć to za sobą ten ból... no i sie przemogłam znowu krew poleciała następnym razem dopiero po paru miesiącach było juz ok ale ja sie tak nastresowałm....
Twoja dziewczyna może mieć taką błone ktora nie powoduje krwawienia ale wtedy nie powinno ją to tak bolec, mysle że to moze być też przyczyna suchości skoro jest tak mało rozluzniona, kupcie sobie żel jakis i spróbuj mimo wszystko jakos ją rozluznic choć wiem jakie to trudne

7

"Po paru miesiącach było już ok"  przez pare miechów Cię bolało ? czyli przez te kilka m-cy mialaś bolesne stosunki ?

8

Najlepiej zaopatrzyć się w żel jakiś typu durex i będzie ok.

9

a może jakieś winko, po lapce, rozluźnicie się i pojawi sie podniecenie. Jak go nie ma, nie bierzcie sie za seks, to bezsensu! Tak jakbys nie miał ochoty na jedzenie, a musiałbyś zjeśc obiad, rozumiesz? smile
no i nawilżacze, o ktorych napisano.

10

Polecam żel Durex Play 2 w 1. Bardzo dobry i wydajny. Na początku zawsze może boleć, więc zanim "wejdziesz" w nią, rozluźnij ją poprzez palcówkę, całuj, dotykaj i mów, żeby się nie bała, że z czasem będzie lepiej, ale nie naciskaj, jeśli nie bedzie miała ochoty. Rozumiem, że dla Ciebie to "nowość" i masz "parcie", w końcu hormony buzują. No to życzę Wam powodzenia, w z tą błoną wyluzuj i olej ją, jak ma pęknać, to pęknie i na pewno już pękła, skoro kilka razy już się kochaliście.

11

Byłam w podobnej sytuacji, Dwa razy próbował chłopak przebic błonę, ale z mizernym skutkiem,. Ból nie do opisania, naprawdę, trochę krwi, próby na marne. W końcu wkurzyłam się, zacisnelam zeby i powiedzialam mu, żeby zrobił to raz a porządnie - i tak tez bylo, choć trwało to prawie 30minut, a ja juz ryczałam ,jak głupia. Dla mnie to bylo jedynie wyjscie, bo chcialam miec to za sobą, a jakbysmy tak za kazdym razem przekladali, bo boli, to nigdy by nie doszlo to do skutku. Potem mialam juz problemy, torbiele mi się potworzyly, nie moglam chodzic, siedziec, nic przez 3 dni po pierwszym razie. Potem to zniknelo wszystko i bylo ok:) może warto tez tak zrobic? wiem, ze to nie ejst najlepsze wyjscie, ale ja mialam dosc tego dlatego chcialam w ten sposob to rozwiązac:) rozluzenie bylo, nie balam się, tylko ten ból....

12 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-07-11 19:59:43)

Tez nie rozumiem za bardzo tego , ze nie jestescie podnieceni a chcecie uprawiac seks. No nic dziwnego , ze ja boli,skoro nie jest calkowicie rozluzniona.
Jesli nie macie naprawde na to ochoty , to po co to robicie , zeby bylo jak najszybciej po wszystkim ?;)

13

Tak, by było po wszystkim by było po jej bólu bo sama mowila ze ona sie nigdy nie odstresuje przy tym i nie jest w stanie wiec chce miec juz to za soba by kolejne razy były już na "luzno". Może glupie to co powiedziałem ale tak wygladała sytuacja czyli (byle by już nie było bólu)

14

nie ale pierwszy stosunek mnie bolał bardzo to najgorszy ból w moim życiu mimo że byłąm super rozluzniona ale bolało krew poleciała wiec myślałam że błona jest przrwana niestety nie był znowu ból stres i krwawieni, potem poprostu tak sie bałam sprawdzić czy juz nie mam tej błony ze czekałam 2 miesiące, lecz po dwóch miesiącach było niespodziewanie miło:)

15 Ostatnio edytowany przez G&P (2011-07-11 23:55:03)

A czy pieczenie takie i "suchoty" mogą oznaczać pęknięcie albo naruszenie błony ? Czy tylko podrażnienie tkanki ? bo kiedyś gdzieś czytałem że tak się objawia pękanie błony, prawda to ?

Edit !

Jeszcze jedno male pytanko jaki żel durexa kupic najlepiej po patrzac to jest ich od groma tych durex`ow play

16

G&P napisał/a:

A czy pieczenie takie i "suchoty" mogą oznaczać pęknięcie albo naruszenie błony ? Czy tylko podrażnienie tkanki ? bo kiedyś gdzieś czytałem że tak się objawia pękanie błony, prawda to ?

Ja tak pękania błony nie odczuwałam i podejrzewam, że to raczej tylko skutek suchości pochwy i tarcia z tym związanego.

G&P napisał/a:

Jeszcze jedno male pytanko jaki żel durexa kupic najlepiej po patrzac to jest ich od groma tych durex`ow play

Najzwyklejszy żel, bez żadnych dodatków smakowych/zapachowych czy rozgrzewających. I nie Durex Play tylko zwykły durexowy żel - taki niebieski. Naprawdę wystarczy tylko przeczytać na opakowaniu... wink
Zresztą w aptece można też kupić zwykły żel nawilżający, Feminum się nazywa.

17

Czasami się tak zdarza, rzadko, ale jednak, że błona dziewicza jest mocna i dobrze przytwierdzona. W związku z tym wszystkie próby jej przebicia kończą się fiaskiem i bólem. Wypróbujcie żel, tak jak już wcześniej było radzone no i podniecenie jest najważniejsze. A może spróbujecie w wannie? Ciepła woda łagodzi i rozluźnia mięśnie. Gdyby to wszystko jednak się nie udało to wyślij swoją dziewczynę do ginekologa. Może okazać się, że będzie on musiał przeciąć tą błonę i po sprawie smile

18

Ja polecam żel taki zielony chłodzący durexa, mnie sie bardzo podoba i od samego poczatku go używałam. Możesz też zainwestować w zwykły, nawilżajacy zel bez zadnych smaków i zapachów.

19

pieczenie też przy przebijaniu błony ale tez przy suchości i zrób tak jak Ci kobitki radzą

20

G&P napisał/a:

Żele Unimila też są bardzo dobre i trochę tańsze smile Zwykły żel, bez dodatków i jakoś pójdzie! big_smile

21 Ostatnio edytowany przez JustynaPiatkowska (2011-07-12 14:25:37)

G&P,
pieczenie, uczucie suchości, ból (także gdy występują tylko przy próbie zbliżenia) najczęściej związane są ze stanami zapalnymi pochwy lub stresem i wynikającym z niego napięciem, brakiem podniecenia i lubrykacji. Warto w pierwszych krokach skonsultować się z ginekologiem. Jeśli Twoja partnerka jest zdrowa, skoncentrować się już tylko na wzajemnym poznawaniu, poszukiwaniu przyjemności - nie na odbyciu stosunku, ani tym bardziej przebiciu błony. Jeśli jednak to z tym - nienaruszoną błoną - wiąże się bolesność podczas seksu, stwierdzi to ginekolog podczas badania kontrolnego i zaproponuje najlepsze rozwiązanie.

Żele intymne wspomagające naturalną lubrykację są pomocne, polecam jednak wybór produktów aptecznych, które są bezbarwne, bezwonne i nie alergizują - np. Feminum, KY itp. W sytuacji, w której Twoja partnerka uskarża się na podrażnienia sromu i pochwy, produkty typu "rozgrzewający kolorowy i jadalny" (nawet znanych, polecanych firm np. Durex) mogą tylko zaostrzyć te dolegliwości.

22

Ja chciałbym też mieć taki żel którym mógłbym jednoczesnie masować partnerke w różnych częściach ciała a nie tylko nawilżyć pochwe, bo z tego co czytam to feminum i K-Y to chyba tylko do pochwy, a chciałbym aby był ktory też się wchłaniał w skóre, nie trzeba bylo by zmywać

23

Mój Boże, nie masz większych wymagań i problemów?

Żele nawilżające intymne doskonale się wchłaniają w skórę, bo są na bazie wody. A jeśli chcesz jakiś do masowania specjalny, to po prostu kup dwa. Na przyjemności własnej kobiety będziesz oszczędzał? wink

24

Do ciała możesz zakupić balsam jakiś, np. masło kakaowe Ziaja. smile Ładnie pachnie, spytaj dziewczyny, czy lubi ten zapach, bo ja uwielbiam. big_smile

25

Anemonne napisał/a:

Mój Boże, nie masz większych wymagań i problemów?

Żele nawilżające intymne doskonale się wchłaniają w skórę, bo są na bazie wody.

Akurat dzis byłem w aptece po żel to mówiłem że chce na bazie wody, nie plamiacy dobrze się wchłaniajacy to dała mi nie dość że nie na bazie wody to wlasnie plamiacy, nawet pisze na ultoce o nim że jesli nie chce sie brudzić bielizny należy mieć wkładki higieniczne. Nie wiem, albo babka się nie znała na rzeczy albo nie wiem co bo dostałem nie to co chciałem jak wróciłem do domu, jedynie zostało mi to oddać i wziąść inny. Tym bardziej że to nie jest taki typowy żel na zasadzie kiedy chce i ile to biore i mam tylko dala mi jakiś leczniczy hmm "bo innych nie ma"

A co do czy szkoda czy nie szkoda pieniędzy na ukochana to jasne że nie szkoda:) Jak sytuacja tego bedzie wymagać to wszystko się znajdzie tongue zobacze poczytam jeszcze o tym żelu wiecej najwyżej wymienie albo ten oddam i wezme inny, nie ma co panikować ;d

26

Faktycznie, na jakąś nieogarniętą babę w tej aptece trafiłeś. Idź do zwykłej drogerii albo sexshopu i zaopatrz się w starego dobrego Durexa czy Unimila smile

27

G&P napisał/a:

Ja chciałbym też mieć taki żel którym mógłbym jednoczesnie masować partnerke w różnych częściach ciała a nie tylko nawilżyć pochwe, bo z tego co czytam to feminum i K-Y to chyba tylko do pochwy, a chciałbym aby był ktory też się wchłaniał w skóre, nie trzeba bylo by zmywać

Durex play- żel do masażu i intymny w jednym.

28

współżyłam kilka razy, ale błonę mam nadal, na początku też mnie bardzo bolało, ale to dlatego że za ciasna jeszcze jestem. Najbardziej boli jesli się o tym myśli, że będzie boleć. Jeżeli jest się odpowiednio rozluźnionym i podnieconym nie czuje się bólu

29

EDIT : Zmiana wątku

Witam, opisze swoj problem od początku. Od czasu kiedy jestem z swoja  dziewczyna czyli jakies ponad 3 lata to zawsze miałem ochote na sex z nia, zawsze bylem na nia bardzo napalony, czasem i zdazalo sie ze zadowalalem sie sam, problem zaczol się a raczej zawsze byl bo od początku było z jej strony "Nie, nie chce nie zmuszaj mnie, Nie mam ochoty, to mnie rani" i wiele innych tekstow, zawsze jak zabawialismy sie przez pierwszy rok to mowila ze sie przymusza a sama robic mi tego "zakazla" więc i tak zle i tak nie dobrze. Z czasem przyzwyczaiłem się, nie robiłem tego, nie gadalismy raczej o tym bo nie chciała bo było ciągle że ja napieram itp przestałem robić to tez sam chodz tak prawde mowiąc byly to baardzo nie liczne sytuacje gdzie do tego dochodziło ale mniejsza o to. Po tych wszystkich tekstach jakie słyszałem od niej to aby nie bylo tak jak wczesniej zaczolem sobie "wmawiac" ze to jest zle ze to moja wina itp itd i teraz kiedy od niedawna zaczelismy się kochać ja nie mam ochoty na sex, wogole mnie to nie pociąga, robie nie z przyjemnosci a tylko po to aby robić, nie czuje takiej przyjemnosci jak dawniej mimo iz wczesniej bylo znacznie mniej tego wszystkiego. Mam wrazenie że mój popęd zanika, bo nie kręca mnie ani filmiki ani inne kobiety i co gorsze nie kreci mnie samo uprawianie sexu, z moja dziewczyna od której ciagle słyszałem ze ja ranie itp. pogadac owszem mozna ale robić nie ma opcji. Nie wiem jak sobie teraz z tym poradzic bo teraz to i jej zalezy, podoba sie ale mnie juz przeszło, i moze to glupie ale zmuszam sie do tego z nadzieja ze w koncu bedzie tak jak kiedys. Podczas sexu nie potrafie sie nawet na tym skupić tylko mysle o czyms zupelnie innym. Prosze o pomoc !

30

Nie zmuszaj się!! Porozmawiaj o tym ze swoją panna, tak jak nam wszystko opisałeś.
Jeżeli strzeli focha, lub nie wysłucha Ciebie do końca, daj sobie z nią spokój.
Jeżeli jednak ją to poruszy, powinna okazać Ci zainteresowanie, radość z tego, że jesteście razem i że Ty ją pociągasz.
Ty skup się na tym, że jeżeli obie strony chcą, żadna z nich nie jest w niekomfortowej sytuacji.

31 Ostatnio edytowany przez G&P (2011-09-28 16:39:31)

sprawa wyglada tak że ona o wszystkim wie bo jej mowie ciagle nawet to o czym mysle i jest tak ze ona sama sie tym zadrecza bo uwaza ze ona jest "do dupy", a ja nie wiem czemu mnie to przestalo krecić, poprostu co raz bardziej przestaje miec ochote ;< a zawsze bylo tak ze ja nigdy nie miałem dość ;/ . Gdybym teraz nie uprawial sexu np przez miesiac to dla mnie by to nie bylo problemu, moze pogadac bym chcial ale tak jak wczesniej mowilem ze robić to juz nie. Wyjechalismy na tygodniowe wakacje wspolne, mialem nadzieje ze cos  bedzie ze jakos nie wiem nadrobimy i ze u mnie sie poprawi, a nie bylo nic bo ona nie chciala bo mowila ze sie boi, ze nie chce ze czuje sie jak bym mial ja gwalcic chociaz ja nigdy na nia nie napierałem z tym i nie zmuszalem, zawsze bylo ze jak nie to nie ma sprawy i robimy co innego np przytulamy sie, ogladamy tv, idziemy na spacer itp. Było też bardzo dlugo tak ze jak cos proponowalem to byla odpowiedz, daj mi czasu, musze sie do tego przekonac, powoli i spokojnie. Ja zawsze na to przytakiwalem bo miala dziewczyna racje przeciez nic na sile i spokojnie, cale zycie przed nami no ale nie wiem czy sie czasem "nie zaczekalem" (wystyglem:P) bo prawde mowiac to nie chce mi sie juz wymyslac zadnych innowacji, juz nie mam jakichs tam marzen czy pragnien jak dawniej, nie ma tej kreatywnosci co kiedys, teraz jest na zasadzie "jest bo jest"

32

G&P - czemu się po prostu nie zajmiecie czymś innym?

33

zajmujemy się, ależ ileż mozna ? kazdy chce miec udane zycie sexualne prawda ?

34

G&P - tak? Ludzie, których interesuje seks, chcą mieć udane życie seKSualne. Natomiast po co się tym zajmują ludzie, których seks nie cieszy? Dla publiczności? Dla przyszłych pokoleń?

35

Mnie cieszył i chce by znowu mnie zaczoł cieszyć tylko nie wiem jak sprawic ze bylo tak jak dawniej, wczesniej nigdy problemu nie bylo, zawsze byla ochota i wszystko to co potrzeba nawet w nadmiarze !

36

G&P - uważasz, że zmuszanie się do czegoś, co nie cieszy, jest sposobem sprawienia, by cieszyło?

37

No nie jest spobem, ale jak mozna poprawic swoje zycie sexualne ? Nie wiem dlaczego mnie to nie pociaga, wczesniej bylo inaczej zupelnie inaczej a teraz ?, nie wiem co moze byc ze mna nie tak ;/

38

G&P - dobre życie seKSualne nie polega na tym, że się ma osiągi, a na tym, że wszystko jest zgodne z potrzebami. Jak nie masz potrzeb, to masz świetne życie seksualne. Partnerka gorsze.
Myślisz o seksie? W ogóle nie? Nie masz ochoty? Nigdy? O żadnej porze? Stresujesz się? Myślisz o innych kobietach? Masz fantazje na temat seksu ze swoją partnerką bądź z kimś innym? Jak długą przerwę w seksie robiłeś?

39

Czy myśle o sexie ? TAK ale pod wzgledem co jest nie tak i jak to naprawic i probuje fantazjować
Nie mam ochoty od pewnego czasu - miesiąc, dwa
Najczesciej byla ochota wieczorem
Stresujesz sie ? : zdarza sie
Myslisz o innych kobietach :NIE
Masz Fantazje : Ostatnio nie, ale zawsze fantazjowalem

hmm sadzac po tym wywiadzie wyglada to troche żałośnie, mysle ze jest to tez spowodowane tym ze nie raz nie umielismy sie dogadac w tym z moja ukochana, bo jesli chodzi o to to zawsze bylismy rozni, ja napalony a ona zimna a teraz jest raczej odwrotnie

40

G&P - ja proponuję odpuścić sobie starania na jakiś czas. Jeśli będziesz traktował seks jak obowiązek (to znaczy starał się poprawiać coś, co wcale nie daje przyjemności), to nie stanie się on przyjemnością. Zostaw sprawę na kilka miesięcy. Jeśli będziesz miał ochotę na bliski kontakt fizyczny, to sobie z partnerką róbcie co tam chcecie. Tylko omiń wszelkie zmuszanie się. Jeśli przez kilka miesięcy się nic nie zmieni, wtedy dopiero będziemy się zastanawiać nad jakimiś specjalnymi rozwiązaniami. (Zmuszaniem się odbierasz sobie ochotę, czas sprawdzić, ile ochoty będziesz mieć bez żadnego zmuszania)

41

No chyba tak zrobie, ale tez zauwazylem ze z poczatku np ochote mam ale kiedy wszystko sie rozkreca to ja juz mysle o czyms innym a partnerka jest juz napalona i szkoda jej odmawiac ale jesli to ma pomoc... zobaczymy, potrzeba czasu i tyle

42

G&P - widzisz, dla mnie dziwne jest wasze uprawianie seksu, raz jedno nie chce, raz drugie. Możecie albo się zmuszać do seksu dla drugiej osoby, albo nie wymagać. Jak się rozumiecie i rozmawiacie ze sobą, to może nie będzie kłopotu?

43

No własnie dużo o tym rozmawiamy  i ja nie wiem czemu to sie wszystko tak układa, dla mnie to juz powoli jest chore

44

W ciagu ostatnich dwuch dni zdałem sobie sprawe z tego ze jej decyzja o wspołzyciu byla "wymuszona" przezemnie bo mimo iz ja mowilem ze ma sie nie spieszyc ze jest kupa czasu i do wszystkiego sie zdarzy choc z drugiej strony wiele razy mialem ochote i zartowalem sobie w stylu "chodz kupmy gumy" itp ale to na zarty. I kiedy ja mowilem jej ze ma sie nie spieszyc ona mi na to że "ile ja moge czekac"itp itd i w koncu przełamała się ale co z tego kiedy probujemy od 4 miesiecy a sie nie udaje. Nie udaje sie bo jest zdenerwowana juz od samego poczatku byla, od tego 1 razu. Wczesniej bala sie jak to bedzie i sie  przejmowala a teraz delikatnie mowiac wku..wia sie ze nam nie wychodzi, tylko jak ma wychodzić skoro ona jest zestresowana i mimo ze wszystko jest super podczas gry wstepnej, wszystko trwa nie za krotko i nie za dlugo, tak jak ona tego chce ale jesli znajdzie sie np jakas glupia drobnostka typu ze cos z koldra nie tak albo cos to ona juz sie bardzo denerwuje i po calej zabawie.  Bylo wiele prob aby sie uspokoila itp, mowilem tez aby sobie odpuscic bo to bez sensu, poprostu nie jest gotowa i ze to normalne no ale "starmy sie dalej", tylko ja uwazam ze to sensu najmniejszego nie ma ! Bo jak moze sie udac kiedy z gory sie zaklada ze sie nie uda  ? Tyle bylo prob ze ja a tym bardziej ona ma zalamane rece i sie odechciewa. Problem nie lezy w ciele ale w psychice a rozmowy sa wszystko jest, probowalismy kazdej metody, jedynie co teraz pozostalo to czekac i odstawic te "zabawy" z ktorych i tak wiecej zalamania niz frajdy. Mam pytanie do kobiet i do facetow ktorzy interesuja sie swoimi kobietami, mianowicie Wy albo Wasze partnerki brały tabletki Yazz ? Bo z tego co slyszalem to one bardzo rozpierdzielaja psychike i jest sie totalnie podenerwowanym, gadalem o tym z babka jedna ktore je brala i odstawila, pytam sie bo moze tutaj tez ktos je bral i kazdym byle gownem ze tak sie brzydko wyraze przejmowal, byl rozdrazniony i inne rzeczy. Jesli czlowieka denerwuja nawet jego wlosy czy co kolwiek innego to mysle ze to juz nie jest normalne i te tabletki tez sie w pewnym stopniu przyczyniaja. Wiem ze powiecie ze mamy sobie odpuscic na jakis dluzszy czas, wiem o tym doskonale, tylko mi tego "prawdziwego sexu" brakuje widzimy sie bardzo rzazdko bo 2 razy na miesiac jakos tak ostatnio sie poukladalo no i chcialbym poczuc jej bliskosc, a tutaj nie dosc ze frustracja ze sie znowu dlugo nie bedziemy widziec to jeszcze "to".  Moze to troche zawile ale mowilem to co mi sie przypomnialo, pozdrawiam !

45 Ostatnio edytowany przez heathcliff (2011-11-16 22:20:39)

G&P - Mniej niż dwa miesiące temu polecałem przerwę. Wolałeś się stresować. Właściwie już nie wiem, gdzie jest problem, bo macie je trochę na zmianę, raz jedno, raz drugie, tak dziwnie sprawę opisujesz.
W każdym razie:
1) jeśli nie macie przyjemności, przestańcie robić coś na siłę
2) przestań mylić bliskość z seksem. Jeśli bliskości nie czujecie poza seksem i uprawiacie seks, żeby ją poczuć, to chyba jest jeszcze na seks za wcześnie. Zajmij się bliskością bez seksu, pewnie wyjdzie lepiej.

Naprawdę nie wiem, po co uprawiają seks ludzie, którzy zupełnie nie mają po co go uprawiać. Ani dzieci nie chcą, ani przyjemności z niego nie mają, ani nikt z bronią nad nimi nie stoi i nie zmusza. Nic, a jednak są próby na siłę.

46

heathcliff wlasnie chodzi o to ze wiem co to bliskosc i sex i chodzi o to ze jak facet mam potrzebe jednego i drugiego ;/ wiem ze nikt nie stoi i nie zmusza tylko ja juz tez  nie mam sil do tej calej chorej sytuacji.

Ja poprostu nie umiem tak czasem wytrzymac, wychodzi na to ze mam wieksze potrzeby od niej ktore nie sa zaspokajane i przez to tez jest frustracja;/ kolo zamkniete ;/

Tak wiem, nic na sile !

47

G&P
1) seKS
2) pisałeś, że seks nie cieszy, teraz, że masz potrzebę jako facet. Masz potrzebę robienia tego, co nie cieszy?

48

Chce uprawiac sex z moja ukochana bo mi tego bardzo brakuje ale chce aby to byl sex udany ! a nie ze po nim jestesmy bardziej zalamani i wykonczeni psychicznie niz zadowoleni, czuje poprostu ten nie dosyt brak, tylko chce by byl udany. Nie cieszy mnie jak jest "znowu sie nie udalo" to mnnie kur.. bierze;/ bo chce aby bylo normalnie wszystko a nie ciagle problemy

49

Ja odpadam, piszę, a tu nikt nie czyta. smile Niech teraz ktoś inny na darmo pisze.

50

Jak nikt nie czyta tongue stary powiem Ci teraz ze juz sam z bezsilnosci sie smieje, mi tez rece, nogi, cycki opadaja:D

51 Ostatnio edytowany przez Natruszka (2011-12-15 17:38:21)

Mieliśmy z chłopakiem ten sam problem.
Podchodziliśmy do tego 3 razy. Okropnie mnie bolało, dodam że moja błona była dosyć spora bo tamponów normalnie nie mogłam używać:/
No ale do rzeczy. Dziewczyna musi przestać się bać i zdecydować się czy tego chce w 100%. Jak chce to musisz zdecydowanym ruchem zrobić to raz a dobrze. Może polecieć krew, to naturalne. Ważne by nie przeciągać tego w nieskończoność, bo się całkowicie zrazicie.
Nam bardzo pomógł żel Durexa ten klasyczny - niebieski. Bez niego chyba do tej pory byśmy się męczyli jak Wy. hmm
Szczegolnie potrzebny gdy kobieta zażywa tabletki antykoncepcyjne i ma problemy z nawilżeniem.

Co do tabletek Yaz, przyjmuje je od roku, miałam dobrane je po wcześniejszych badaniach hormonalnych i dla mnie są rewelacyjne, żadnych skutków ubocznych do tej pory. To są tabletki z naprawde dobre, z porównaniem z innymi, nie schodziła bym z nich.
Dodam, że też stałam się nerwowa, winę właśnie zwalałam na tableki. Ale! To wszystko jest zależne od człowieka i musi się nauczyć panować nad swoimi emocjami, także przestań usprawiedliwiać dziewczyne tylko jej przemów do rozsądku tongue Wiem po sobie smile

Będzie dobrze!  wink

52

Zdecydowanie zgadzam się z Przedmówczynią. Też mieliśmy z tym problem, problem tkwił głównie w mojej psychice,ale też w uwarunkowaniach fizjologicznych. Kiedy więc zdobyłam się na szczerą rozmowę i powiedziałam już co naprawdę mnie niepokoi, w czym mam problem, nastał moment w którym zniknęły zahamowania psychiczne. Czyli po pierwsze doradzam Wam szczerą rozmowę. Potem pojawiły się te fizyczne, czyli ból i cała ta reszta, jednak w momencie kiedy kobieta jest pewna, że jest już gotowa i tego właśnie chce przychodzi taka chwila, że mimo bólu, notabene dotkliwego, dochodzi do swoistego przełomu. Po prostu rozluźnia się, u mnie przyszło to samoistnie i teraz już ,,nauczyłam'' się że gdy tylko boli mam się rozluźnić. Jest to możliwe. Może brzmi nieracjonalnie ale mówię to z percepcji. Nie ma co się zmuszać, ani Ty, ani Ona. Poza tym słowa ,,ranisz mnie, zmuszasz'' itp... to są za mocne słowa. Ja nigdy takich nie użyłam wobec mojego narzeczonego, chociaż to on nalegał na bliski kontakt fizyczny. Może ona jest po prostu niedojrzała. Szczerze spokojnie porozmawiajcie. Delikatnie ją podpytuj, nie na zasadzie ,,siadaj i gadaj''. A z technicznych rzeczy, to lubrykant Durex Classic czy jakoś tak no i najlepiej do tego jeszcze prezerwatywa, bo może tu o niechcianą ciążę chodzi, może się obawia. To zawsze większe poczucie pewności. Chociaż bez prezerwatywy jest zdecydowanie przyjemniej i nie boli, bynajmniej ja mam takie odczucia. Powodzenia, na pewno wreszcie się uda.

53

Witam,mianowicie chcę zacząć od tego,że nie dawno przezyłam swój pierwszy raz no i w sumie nie wiem czy błona dziewicza została przerwana. Oczywiscie na początku były pieszczoty po czym zdecydowalismy sie na kolejny krok.Mój facet oczywiscie mi pomagał by korzysci były jak najprzyjemniejsze pomimo,że troche było mi to obce.   Kiedy wprowadził członek do pochwy czułam ból, ale żadnego krwawienia nie było. za kazdym razem kiedy znów go wkładał odczułam ból. Dodam tez,ze wymiar jego ... nie był zbyt duzy  i tak naprawde nie czulam takiej wielkiej przyjemnosc...

54

Mam problem, ostatnio byłam razem z chłopakiem, nie uprawialiśmy seksu, nigdy tego nie robiliśmy, lecz dochodziło do zblizenia, (włakał mi tam palce), następnie się podniecił i Jego sperma wylądowała trochę na mnie , ale nie mam pewności , czy nie znalazła się w okolicy warg. Jeżeli znalazła by się tam sperma, to mogłoby dojść do zapłodnienia ? prosze pomóżcie

55

Jak można sprawdzic czy nadal ma sie błone?

56

Weź lusterko tongue

Posty [ 57 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Nie przerwana błona dziewicza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024