Mój chłopak nalega na zbliżenie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Mój chłopak nalega na zbliżenie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Mój chłopak nalega na zbliżenie.

Witam:-) nie wiem co mam zrobić więc pisze bo chcialabym się was poradzić, może pomożecie...;) Od dwoch miechów jesteśmy parą dopiero się poznajemy a on już nieustannie o tym myśli. Chce tego bardzo widze to i słysze. Nie spotykamy się często jednak on na każdym spotkaniu robi taką atmosferę bym uległa i poszła z nim na całość. Nie wszystkie jego pieszczoty mi się podobają, czasami myślę że on się niekontroluje i na razie nie chcę tego z nim zrobić uważam że mamy na to jeszcze czas. Ja chcę poczekać a on nie. Powinnam mu ulec? Jak studzić jego emocje w stosunku do mnie? Czy mój chlopak to rozumie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez wojta89 (2011-07-03 22:02:14)

Odp: Mój chłopak nalega na zbliżenie.

Twoj chlopak zachowuje sie tak jakby zaczal z Toba byc tylko dla jednego...wystarczy mu powiedziec wprost ze jescze nie jestes na to gotowa jesli nie okaze sie zwyklym dupkiem to uszanuje Twoje zdanie i bedzie cierpliwie czekal.Prawda jest taka ze im dluzej na cos czekamy tym pozniej lepiej to samkuje ja przynajmiej tak uwazam i w zyciu nie zrobil bym nic wbrew woli dziewczyny.
pozdrawiam.

3

Ja uważam, że to całkiem normalne, że Twój facet chce czegoś więcej. Według mnie 2 miesiące to dużo czasu. Jeśli masz tyle lat ile masz podane to Twój partner zapewne jest w podobnym wieku i nic dziwnego, że chce zbliżenia. Dziwne by było gdyby 16 latka poszła to łóżka po 2  miesiącach bycia razem no ale w wieku 25-26 lat jest to już inna sprawa. Ja z moim partnerem byłam miesiąc razem jak poszliśmy 1 raz do łóżka, szczerze mówiąc ja chciałam tego wcześniej ale on chciał poczekać. Ja trzymam stronę Twojego faceta

4

cytuje autorkę:" Powinnam mu ulec? Jak studzić jego emocje w stosunku do mnie? Czy mój chlopak to rozumie?"
decyzja o seksie to też Twoja decyzja, chyba jak to chcesz zrobić z kimś z kim jesteś na poważnie, to jesteś pewna na 100%, bez presji,a  widzę chyba się boisz, że odejdzie czy coś? jeśli tak, to głupie podejście.
jak studzić? nie wiem, ale powiedz mu, ze nie chcesz zrobić czegoś, na co nie jesteś pewna. niech to i niech Ciebie uszanuje.
czy zrozumie? jak jest taaak napalony to może nie zrozumieć, jeśli zrozumie, będzie dobrze, ale musisz mu wszystko powiedzieć szczerze jak uważasz.

5 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-07-03 22:24:49)

Powiedz twardo, że nie jesteś jeszcze gotowa na zbliżenie. Jeżeli nadal będzie nalegal, mówił tylko o tym, to nie radziłabym Ci nadal w to brnąć.
I nie uważam, żebyś powinna już teraz to zrobić, bo masz 25 lat. To indywidualna decyzja i masz prawo chcieć czekać jak nie jesteś gotowa. Rozumiem frustrację, gdyby czekał kilka lat , ale to dopiero 2 miesiące i dopiero się poznajecie.

6

A dziękuje dziekuje wasze odpowiedzi dają mi dużo do myslenia.

7 Ostatnio edytowany przez asmo (2011-07-03 22:54:14)

Rób jak uważasz wink Zależy to tylko i wyłącznie od Ciebie, jednak nie patrz tylko ze swojego punktu widzenia, bo to byłby już typowy egoizm big_smile Facet ma ochotę to mu troszkę pomóż ją opanować wink Wyznacz wyraźną granicę i jej nie przekraczajcie, dopóki nie zmienisz zdania, że masz ochotę na więcej... Jak czujesz, że traci kontrolę nad sobą, to najprościej przerwać pieszczoty i tyle, komentarz w stylu "możesz dokończyć sam, w domu" powinien wystarczyć... Nie powinien czuć sie odtrącony, bo pieszczoty są ( nie wiem jak zaawansowane, nieistotne ), ale trzeba uszanować pogląd partnera i jego gotowość. Tylko faktycznie nie trzymaj go zbyt długo, bo nie wytrzyma tongue

BTW: To nie puste słowa, sam jestem w związku niemal 3 lata, a cały czas zostajemy przy peetingu i seksie oralnym wink Można? Można.

8 Ostatnio edytowany przez mirabi (2011-07-03 23:53:09)

truskaweczka19 napisał/a:

Powiedz twardo, że nie jesteś jeszcze gotowa na zbliżenie. Jeżeli nadal będzie nalegal, mówił tylko o tym, to nie radziłabym Ci nadal w to brnąć. I nie uważam, żebyś powinna już teraz to zrobić, bo masz 25 lat. To indywidualna decyzja i masz prawo chcieć czekać jak nie jesteś gotowa.

Zgadzam się z truskaweczką19. Jeżeli nie jesteś gotowa to nie ulegaj. I Twój wiek 25 lat nie ma tu żadnego znaczenia, skoro czujesz, że chcesz poczekać, to poczekaj, nie rób nic wbrew sobie i pod wpływem presji chłopaka.

9

lubieto napisał/a:

Ja uważam, że to całkiem normalne, że Twój facet chce czegoś więcej. Według mnie 2 miesiące to dużo czasu. Jeśli masz tyle lat ile masz podane to Twój partner zapewne jest w podobnym wieku i nic dziwnego, że chce zbliżenia. Dziwne by było gdyby 16 latka poszła to łóżka po 2  miesiącach bycia razem no ale w wieku 25-26 lat jest to już inna sprawa.

Nie sądzę żeby wiek miał tutaj jakieś znaczenie. Nawet gdyby miała 35 i nie czuła tego że chce to zrobić to nie powinna ulegać. Nic na siłe.
anya062 nie ulegaj mu jeśli nie chcesz, żebyś później nie musiała żałować smile

10

anya062 nie ulegaj mu jeśłi nie chcesz, nie jesteś gotowa. Seks nie powinien wynikać z uległości, ale z Twojej decyzji. A TY masz prawo nie być gotowa, nie chcieć. I ta gotowość nie ma nic wspólnego z wiekiem, ani nawet z faktem, czy się jest dziewicą, czy np. nie.

Każda z nas jest inna i ma inne doświadczenia i ma prawo postępować w zgodzie ze sobą. Według mnie dwa miesiące to bardzo krótki okres bycia z chłopakiem. Piszesz, że dopiero go poznajesz i masz w tym swoją rację. Ktoś tu pisał, że skoro odmawiasz to znaczy, że nie jesteś jego pewna. A ja zapytam jak można po dwóch miesiącach być kogoś pewnym, skoro te osoby dopiero się poznają, nawet pewnie do końca nie znają jeszcze swoich uczuć względem siebie. Dlatego myślę, iż Twoja niegotowość anya062 jest jak najbardziej zrozumiała.

Nie ulegaj mu. Szczerze powiedź, że nie jesteś gotowa. Zaznacz granice. Jeśłi chłopak uszanuje Twoje granice to znaczy, że mu na Tobie zależy. Jeśli zaś się obrazi albo dalej będzie naciskać to prawdopodobnie ma tylko jeden cel - zaciągnąć Cię do łóżka.
Nie ma sensu ulegać chłopakowi i tym samym robić coś wbrew sobie. To nie przynosi nic dobrego.

Jeśli on tylko myśli o seksie i każde wasze spotkanie próbuje sprowadzić do seksu to według mnie on w ogóle nie jest ciekaw kim jesteś, jaką jesteś osobą. Nie specjalnie zależy mu na poznaniu Ciebie. Jest tylko nastawiony na seks.
Może wyraźnie powiedź mu jakiego związku oczekujesz. Co dla Ciebie jest najważniejsze.

11

Skoro pytasz czy powinnaś mu ulec - to odpowiedź jest jedna - NIE! Gdybyś tego chciała to nie zadawałabyś pytań, nie zastanawiałabyś się tylko podążała za swoim, i jego:), pragnieniem, a skoro pytasz to znaczy, ze tak naprawdę nie jesteś gotowa do zbliżenia z nim więc się nie zmuszaj. Nie ma nic gorszego niż wymuszony stosunek - takie jest moje zdanie. Seks jest cudownym przeżyciem pod warunkiem, ze obie strony go chcą. Jeżeli chłopakowi na Tobie zależy - zrozumie i uszanuje Twoją postawę, jeżeli nie  - z uporem maniaka będzie chciał przeforsować swoje zdanie, a to raczej go skreśla. NIC NA SIŁĘ!

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Mój chłopak nalega na zbliżenie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024