Tanita - krem i pianka do depilacji

Opinia producenta
Krem
Owocowy krem do depilacji to doskonały produkt do szybkiej i bezbolesnej depilacji w zaciszu domowym. Skutecznie usuwa zbędne włoski z nóg, pach i okolic bikini. Dzięki zawartości alantoiny i d-pantenolu preparat nawilża i regeneruje naskórek, a ekstrakt z aloesu zapewnia skórze działanie łagodzące i przeciwzapalne. Aksamitna konsystencja oraz świeży zapach cytrynowy zwiększają komfort stosowania.
Pianka
Lekka pianka do depilacji, dzięki wygodnemu aplikatorowi pozwala w wyjątkowo łatwy sposób pozbyć się niechcianego owłosienia nóg i pach. Wzbogacona olejkiem migdałowym, ekstraktem z aloesu, kiełków pszenicy i wit. E ma znakomite właściwości nawilżające, uelastyczniające i regenerujące skórę. Ekstrakt z rumianku działa łagodząco oraz kojąco.Twoja skóra po depilacji stanie się wyjątkowo miękka, intensywnie nawilżona i delikatnie pachnąca. Ciesz się jedwabiście gładką skórą!
Moja opinia
Krem
W usuwaniu całkowitym włosków jest beznadziejny(usuwam nim tylko włoski z okolic bikini). Usuwa może ich 80%. Nie pozostawia żadnego pachnącego efektu, nie oszukujmy się, co by producenci nie wymyślili, to krem do depilacji będzie pachniał nieprzyjemnie. Skóra jest niepodrażniona, fakt, ale wrócę do mojego poprzedniego kremu, po jakim skórę miałam równie delikatną a włosków nie było żadnych.
Dodatkową wadą jest to, że krem jest strasznie lejący i rzadki.
Pianka
Idealna do depilacji ud. I tylko do nich ją stosuję. Rewelacyjnie usuwa wszystkie włoski, nie trzeba zbierać jej szpatułką, wystarczy zmyć kolistymi ruchami pod ciepłą wodą. Nie pozostawia podrażnień. Również nie pachnie ładnie, jak zapewnia producent, ale nawet tego nie oczekiwałam. Nogi są po użyciu nawilżone i przyjemne w dotyku. Wygodne jest też nakładanie(w formie spray'u jak w dezodorantach)
Pojemność
Krem:150ml
Pianka:200ml
Cena
Krem: ok. 8zł
Pianka: ok.11-14zł
(Całość kupiłam w Super-pharmie w promocji 2w1 za niecałe 8zł.)