Trwały kolor dla cienkich włosów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Trwały kolor dla cienkich włosów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tenshi (2011-06-25 14:42:04)

Temat: Trwały kolor dla cienkich włosów?

Witam, mam pewien problem. Jestem naturalną ciemną blondynką, kilka lat temu (w gimnazjum) z głupoty zaczęłam farbować włosy na jasny blond. Kolor ten zawsze dobrze trzymał mi się na głowie i farbowałam tylko kiedy pojawiały się odrosty. Teraz jednak chcę wrócić do swojego naturalnego koloru (próbuję od roku), lecz kiedy tylko przefarbuję je na kolor zbliżony do mojego naturalnego, po kilku tygodniach znowu jestem blondi. sad
Mam bardzo cienkie i słabe włosy, w dodatku jestem jeszcze bardzo młoda, więc bardzo mi zależy żeby je raz przefarbować i zostawić w spokoju, ale nie mogę patrzeć na ten wyblakły kolor. Nie chcę obcinać włosów, bo od kilku lat staram się je zapuścić, z tym że przez te farby stały się one bardzo suche i łamliwe, i mimo, że nie podcinałam ich od dawna, mam wrażenie, że stały się krótsze.

czy istnieje w ogóle jakaś dobra farba, która utrzymałaby ciemny kolor NA STAŁE? to jest naprawdę wkurzające, że blond utrzymywał mi się tak dobrze, a ciemny kolor nie potrafi.
Zupełnie, jakbym była skazana na ten blond. hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trwały kolor dla cienkich włosów?

Niedawno farbowałam włosy, po długiej przerwie. Wreszcie zrobiłam to u fryzjera a nie w domu (jak zawsze). I fryzjer mi powiedział, że włosy lubią farbę. Lubią chemie. Tyle, że trzeba ja odpowiednio dobrac do włosów. Polecam Ci wybrac sie do dobrego fryzjera, zapłacic te 150zł za kolor i miec taki jak chcesz... słyszałam, że loreal sa najlepsze. ale to na pewno do moich włosów... Sama musisz to sprawdzić !

3

po rozjaśniaczu wlosy są suche, i każda farba niestety się spłukuje... Najlepiej powinna się spr. LOREAL lub PALETTE, z tym że ta druga bardziej niszczy włosy... Mimo wszystko polecam fryzjera, w końcu nie ma to jak profesjonalista:)

4

po rozjaśniaczu wlosy są suche, i każda farba niestety się spłukuje... Najlepiej powinna się spr. LOREAL lub PALETTE, z tym że ta druga bardziej niszczy włosy... Mimo wszystko polecam fryzjera, w końcu nie ma to jak profesjonalista:)

5

Miałam dokładnie taki sam problem co Ty, po rozjaśnianiu pasemek na blond chciałam wrocic do naturalnych. Tylko, że u mnie to własnie tych niektórych pasemek farba nie chciala brać hmm Musiałam stopniowo obcinać włosy i jak juz odrosły mi na tyle, ze nie miałam juz pasemek na głowie dopiero wtedy fabra sie dobrze trzymała. nie byłam z tym u fryzjera, ale myśle że dziewczyny dobrze radzą, wkońcu profesjonalny fryzjer wszystko potrafi zrobic z włosami wink

6

Powinnaś eksperymentować.  Nie każda farba jest dobra do wszystkich rodzajów włosów.

A najlepiej jak byś się udała do fryzjera wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Trwały kolor dla cienkich włosów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024