Szczepionka przeciwko kleszczom - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Szczepionka przeciwko kleszczom

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-06-21 13:22:46)

Temat: Szczepionka przeciwko kleszczom

Co myślicie o szczepieniu dzieci przeciwko kleszczom?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szczepionka przeciwko kleszczom

Jestem jak najbardziej za. Mam 2,5 letniego synka i w tym roku zaszczepiłam.Często przebywamy w lasach i nad jeziorami. Lepiej dmuchać na zimne.

3

Ta szczepionka jest chyba przeciwko temu kleszczowemu zapaleniu obop mózgowych, warto zaszczepić. Szkoda tylko, że jeszcze nic nie wynaleziono na boreliozę...

4

Tak no właśnie ja się zastanawiam nad tym żeby moją córę zaszczepić ale nie wiem czy są jakieś powikłania po takiej szczypiące

5

Tak, jak po kazdym szczepieniu, moze się coś zadziać. Odsyłam do stronek poświęconych kzm(wystarczy kliknąć w wyszukiwarce "kleszczowe zapalenie mózgu"). U nas, na szczęście-bez sensacji, a juz dwa tygodnie temu wyjęłam pierwszego intruza, brrrr....

6

Można zaszczepić dziecko. Raczej nie ma przeciwwskazań. Można przed tym jeszcze skonsultować się z lekarzem. No i poza tym trzeba się też mieć na baczności, sprawdzić dokładnie czy po powrocie z lasu nie mamy niczego podejrzanego na naszym ciele a jak tylko zauważy się kleszcze - natychmiast się go pozbyć.

7

Ja szczerze mówiąc nie słyszałam do te pory o tym szczepieniu. Ale chętnie skorzystam. Nie ma co ryzykować

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Szczepionka przeciwko kleszczom

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024