31 maja- dzień bez papierosa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 31 maja- dzień bez papierosa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez frytka292 (2011-05-31 18:47:38)

Temat: 31 maja- dzień bez papierosa

Drodzy moi mili dziś dzień bez papierosa. Jak się  z tym czujecie ? co mogą poradzić Ci kórzy rzucili palenie?
osobiście ja rzuciłam miesiąc temu. Było już wtedy ciepło i czułam że już czas. nie myliłam się. moja motywacja była tak silna że mijały dni a ja nie puszczałam dymka. teraz odkryłam plusy: mam większy apetyt, czuje zapachy, smaki, czuje że mój organizm jest oczyszczony , uregulowała mi się przemiana materii, nie boli mnie w klatce piersiowej , nie mam zawrotów głowy.
minusy: bardzo przeszkadza mi teraz zapach dymu tytoniowego, jestem nerwowa, mam różne " humorki", tęsknota za dymkiem.
przyznaje się raz spróbowałam ale to tylko nie całe poł fajeczki. i straszny szok bo czułam ze mnie dusi ten papieros ,że nie mogę go dopalić .
ogólnie: zadowolona z decyzji i efektów
dzisiejszy dzień jest dla mnie świętem big_smile big_smile big_smile big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 31 maja- dzień bez papierosa

Ja nie pale ponad 2 lata, o czym pisałam w wątku na ten temat. Generalnie jest normalnie. Chociaż pierwsze miesiące napawały mnie dumą to mi przeszło, tak jak pisałam jest normalnie. Dla mnie palenie jest anormalne i dlatego z niego zrezygnowałam. Pozdrawiam!

3

Ja nie palę od 1,5 miesiąca. Chciałam rzucić nałóg od dłuższego czasu, ale nie miałam motywacji. No i przyszła choroba gardła, angina za anginą i jak się okazało migdałki są do wycięcia, a ponieważ gardło cały czas boli nie palę i czuję się z tym dość dobrze. Operację usunięcia migdałków mam za 3 miesiące dlatego liczę że dam radę do tego czasu nie palić, a jeśli się uda to będę mogła powiedzieć że rzuciłam palenie. Niekiedy mnie ciągnie, ale wiem że jak zapalę będzie mnie jeszcze mocniej bolało gardło. Obecnie cieszę się że zaczynam czuć zapachy i smaki. Także dziś mogę świętować:) Może i mąż rzuci palenie.

4

Wczoraj się ograniczyłam dość mocno, ale w kilka spaliłam.
Regularnie palę około roku i ciężko mi nie palić cały dzień.

5

Przegapiłam sad

Zawsze staram się tego dnia jak najmniej palić. Muszę sobie zorganizować kiedy indziej.

6

_Marlena_ napisał/a:

Wczoraj się ograniczyłam dość mocno, ale w kilka spaliłam.
Regularnie palę około roku i ciężko mi nie palić cały dzień.

rok czasu to jeszcze szansa rzucić... to nie jest dużo. trzeba tylko w głowie sobie wbić że palenie nie jest Ci do szczęścia potrzebne. poza tym po 1 strata zdrowia, 2 kasy... i wiele wiecej. ja paliłam 4 lata. zaczęłam w szkole ale to koleżanki nauczyły to częstowały... w pracy było juz kupowanie paczek za swoja kasę ... aż przyszła do mnie pewna pani i spytała czy pale , powiedziałam że "nie" bo się wstydziam....i mi opowiedziała że kiedyś paliła z 20 lat i było im ciężko brak pieniędzy itp  a palić się chciało... miała za mało pieniędzy i sobie powiedziała tak " kur** papieros mną rządzić nie będzie !!!" i rzuciła. teraz jest starszą babcią i upomina wszystkich co palą i to im opowiada żeby udowodnic człowiekowi że jak się chcę to wszystko można.
a poza tym ZACZĘLIŚCIE PALIĆ - BYŁO TO PROSTE TO RÓWNIE DOBRZE MOŻNA RZUCIĆ.
teraz nie mogę sobie wyobrazić jak ja mogłam palić. wiedziałam zawsze że to tylko szczeniackie wybryki i że kiedyś dojrzeje do tego żeby to zakończyć i tak się stało.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 31 maja- dzień bez papierosa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024