kim tak naprawdę jest taka osoba? chcę opinii! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kim tak naprawdę jest taka osoba? chcę opinii!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: kim tak naprawdę jest taka osoba? chcę opinii!

witajcie!
chciałabym Was prosić o radę. Znam kogoś i nie potrafię tej osoby zrozumieć.
proszę Was bardzo, abyście po przeczytaniu opisu tej osoby spróbowali powiedzieć, co taka osoba może mieć tak na prawdę w środku? dlaczego taka jest?
jest to mężczyzna, często posługujący się łacińskimi słowami, cytatami, rzuca pojęciami (na siłę)
która podkreśla ułomność innych,
ciągle ich  krytykuje,
twierdzi,że się nimi bawi,sprawdza reakcje i odkrywa słabości,
jest chamska (uważa , że to szczerość),
lubi stronki typu "pośmiejmy się z kogoś"
idealizuje i wzoruje się na osobach typu Wojewódzki, podkreśla , że jest bezczelny i chamski.

powiedzcie, co taka osoba może mieć w środku?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kim tak naprawdę jest taka osoba? chcę opinii!

Moze ma kompleksy i musi dowartosciowywac sie w taki sposob? Moze ma zaburzenia osobowosci, tak jak np. ja - tyle, ze ja osobiscie mam jazdy innego typu big_smile

Sadze, ze zadna z osob z forum nie bedzie mogla odpowiedziec na pytanie zawarte w poscie, bo ciezko oceniac kogos jedynie na podstawie Twojej subiektywnej opinii, nie znajac go.
Niemniej symptomy moga wskazywac na problemy z jego samoocena, chce by jego zachowanie bylo na topie, innym pomoglo sie wybic- to czemu jemu ma sie nie udac? Moze chce budzic podziw, respekt, szokowac? Moze zaklada wlasnie taka maske bo nie akceptuje siebie takim, jakim jest.... zachowuje sie w sposob, jaki teraz jest chwytliwy, medialny... Chociaz nie trzeba byc specjalnie inteligentnym by zauwazyc, ze to czym karmia nas media to CHLAM, jedno wielkie G*WNO...!!!

Coz...nie daleko szukac przykladu, pelno klonow Dody na ulicach i w szkolach... krotko mowiac - koszmarek.

3

Fallen_Angel napisał/a:

Moze ma kompleksy i musi dowartosciowywac sie w taki sposob?

Przychylam się do opinii koleżanki. Z reguły ktoś taki w ten sposób się dowartościowuje.

4

Nie wiem co ma w srodku, ale ja takich osob sie boje, bo mozna po nich spodziewac sie bardzo wiele.Tacy ludzie sa czesto pozbawieni empatii i nie szanuja innych.Ja na Twoim miejscu zastanowilabym sie czy warto utrzymywac taka znajomosc?

5

majakka83 napisał/a:
Fallen_Angel napisał/a:

Moze ma kompleksy i musi dowartosciowywac sie w taki sposob?

Przychylam się do opinii koleżanki. Z reguły ktoś taki w ten sposób się dowartościowuje.

Niekoniecznie. W ten sposób również może odwracać uwagę od własnych ułomności. I to bym obstawiała. lepiej znaleźć sobie kozła ofiarnego niż nim być.  Stąd takie zachowanie.
Oczywiście to tylko takie gdybanie- jednoznacznie ciężko jest odpowiedzieć na takie pytanie.

6

dzięki za odpowiedzi. ta osoba ma taką powszechną opinię niestety.
dziękuję jeszcze raz! smile

7 Ostatnio edytowany przez airwaves (2011-05-26 20:28:27)

Myślę że jeśli ktoś 'dowala' innym , sam musi być bardzo nieszczęśliwy..
nieszczęśliwy z powodu swoich kompleksów bądź aktualnej sytuacji życiowej.

ps.nie uważam że Wojewódzki jest chamski.

8 Ostatnio edytowany przez Shanty (2011-05-26 21:41:29)

wybacz, źle ujęłam
idealizuje i wzoruje się na osobach typu Wojewódzki, podkreśla , że jest bezczelny i chamski.
ta OSOBA podkreśla swoją chamskość a ceni u Pana W. cięty dowcip smile

jejku,wydaje mi się,że Ty Shanty jesteś mną;-)
i że pytasz w tym wątku o mojego znajomego,wszystko się zgadza
ja tez szukam odpowiedzi kim on jest...

10

Nigdy nie wiadomo co człowiek ma w środku. Możemy się jedynie domyślać.
Często ludzie inteligentni (posługuje się łacińskimi sentencjami, więc mniemam, że właśnie takową osobą jest), mają dość wyrafinowane poczucie humoru. Są wredni, wydają się niedostępni, zamknięci w sobie. Nawet czasem wydaje nam się, że są egoistami. A w rzeczywistości są bardzo wrażliwymi ludźmi, bojącymi się zranienia i dlatego chcą utrzymać dystans. I wydaje mi się, że właśnie takie zachowanie im w tym pomaga. Zdarza się, że robią dużo dla innych, ale jest to inaczej odbierane, niż w momencie, gdy robi to miła i grzeczna osoba.
Może to właśnie to siedzi w Twoim koledze, a może nie smile:)

Ania

Odpowiedz jest jednoznaczna .Ta osoba to ktos kto udaje kogos innego niz jest w rzeczywistosci. Pod gruba powloka jest ktos kto chcialby byc tymi osobami z ktorych drwi i sie nasmiewa. Kompleksy go wrecz obezwladnily do tego stopnia , ze nie umie zyc inaczej  niz drwina i kpina z innych osob. Maskowanie to  oslona jego nieudolnosci i tak naprawde bezgranicznej bezradnosci. Znalazl sposob na zaistnienie, bo inaczej gdyby pokazal prawdziwa twarz nik by go NIE ZAUWAZYL. A tak przynajmniej ci co go znaja zwracaja uwage na perfidne i wyrachowane zachowania wkalkulowane i wliczone w  jego dzialania. Jest to w pewnym sensie super metoda wprawdzie negatywna , na zaistnienie  wsrod ludzi jak niby OSOBOWOSC. Roznych metod sie ludzie imaja. Z pewnoscia przyjazn z taka osoba jest nic nie warta.Ale jak zwykle wybor nalezy do ciebie.Bo tak naprawde , to trudno powiedziec, co ukrywa ktos gdy  nie daje na szansy na poznanie go naprawde.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kim tak naprawdę jest taka osoba? chcę opinii!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024