Mąż powiedział synkowi, że mama pojechała do nowego taty! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż powiedział synkowi, że mama pojechała do nowego taty!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Mąż powiedział synkowi, że mama pojechała do nowego taty!

czesc
jest mi bardzo smutno sad poklocilam sie z moim partnerem. to juz nie pierwszy raz. w ogole sie nie dogadujemy.jestesmy razem 10 lat i mamy 4-letnie dziecko. On twierdzi,ze mnie kocha, a mnie drazni jego styl bycia. Jest glosny,przeklina przy dziecku. Przez niego jestem nerowowa. Dzis poklocilismy sie .Wyszlam z domu ,a gdy wrocilam okazalo sie,ze powiedzial synkowi,ze mama pojechala do nowego taty! nie musze pisac jak bardzo moj syn to przezywal. oczywiscie powiedzialam mu,ze to nieprawda. niedlugo mamy jechac na wycieczke na 2 tygodnie,ale w tej sytuacji chyba nie pojade sad

najgorsze jest to ,ze gdy sie klocimy maly na to patrzy ....moj parter potrafi niezle mnie obrazic ,ja jego z reszta tez! boli mnie to,ze moj syn patrzy na taka patologie.tak strasznie mi go zal. chyba dojrzalam do decyzji ,ze trzeba zakonczyc ten zwiazek,ale gdy o tym wspominam, to ojciec mojego syna dostaje szalu i nie chce o tym slyszec. nie wiem co robic?

nie mam z nim o czym rozmawiac.z biegiem czasu zauwazylam ,ze jestesmy innymi ludzmi. ja jestem ambitna, a on woli spedzac czas przed tv. sam nie umie nic zalatwic, patrzy tylko na mnie. Ciazy mi to bardzo i nie wiem jak moglam byc kiedys tak slepa.

pomyslicie ,ze zwariowalam,ale wiem tez,ze on nie jest zlym czlowiekiem . potrafi sie bardzo starac i kocha naszego syna ,ale czasami zachowuje sie okropnie,a gdy sie klocimy potrafi mnie wyzwac. Ja tez nie jestem swieta i czesto rozpoczynam klotnie. Pewnie nic z tego nie rozumiecie?
Kurcze, on mnie obwinia ,ze zniszczylam nasza rodzine,a ja po prostu mam dosc tej patologii w naszym domu sad

Zakładanym tematom nadawaj tytuły adekwatne do ich treści. Jako nowa osoba na forum, zapoznaj się z regulaminem forum.

Moderatorka- apoteoza

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż powiedział synkowi, że mama pojechała do nowego taty!

Proponuję poradnię i terapię.

Najważniejsze jednak zapanować nad agresją!!!! Jego i Twoją !!!
Masz do niego żal o używanie wulgarnych słów przy dziecku, a sama to robisz. Być może on nie jest święty, ale Ty chyba też widzisz w tym swoją winę.

Moja rada:
Poradnia i panowanie nad emocjami. Od siebie zacznij, zrób pierwszy krok i pokaż swojemu partnerowi, że można żyć inaczej.

3

juz dawno myslelismy o poradni, ale jestemy za granica ,a jego jezyk jest na dosc slabym poziomie . Synek bardzo go kocha i przezywa to co sie dzieje sad oczywiscie masz racje ,widze w tym swoja wine ...zastanawiam sie tylko,czy po tylu przykrych slowach potrafimy jeszcze byc razem?

4

Wszystko zależy od tego czy chcecie być dalej razem.
Jeśli tak, może wreszcie zamiast kłótni czas na rozmowę o tym, co każdego z was uwiera, co przeszkadza. Bo każdy z was ma czarno za paznokciami, i każdy ma swoje zalety.
Może tez później będzie pora na przypomnienie sobie (wzajemnie) powodów, dla których postanowiliście być razem i mieć dziecko.

5

april28 napisał/a:

...zastanawiam sie tylko,czy po tylu przykrych slowach potrafimy jeszcze byc razem?

Jak się kocha to wszystko można sobie wybaczyć... tylko pytanie czy chcesz?

6

dziewczyny moze to dziwnie zabrzmi,ale po pierwsze : jestesmy roznymi ludzmi i czesto mysle,ze nie pasujemy do siebie ,
po drugie : pomimo tego ciezko jest mi wyobrazic sobie zycie bez niego, wiec chyba go jednak kocham ...... choc czasem wydaje mi sie ,ze nienawidze ;/
po trzecie: mam ze soba spory problem (nigdy nie mialam ,,normalnej,, rodziny jako dziecko ,mama zle traktowala ojca i choc nienawidzilam jej za to ,dzis robie to samo ). Najgorsze jest to ,ze mam wrazenie,ze to ja nas niszcze sad ze to ja zaczelam cala ta agresje ,a on teraz zachowuje sie jak ja ..... po prostu zaczal robic mi to,co ja jemu kiedys sad

Boli mnie jednak to co mowi naszemu synowi . Ja bym czegos takiego nie zrobila. Bardzo mnie to zabolalo .

Poza tym wyszedl na noc,wiec jest bardzo zle .....

7

Od jutra zacznij nad sobą pracować. Daj mu czas, niech ochłonie, Ty również. Myślę, że tak powiedział waszemu synkowi, aby Tobie sprawić przykrość. Faceci nie zdają sobie czasami sprawy jak bardzo takie słowa docierają do dzieci i stąd ta jego głupia wypowiedź.
Musicie znaleźć jakieś rozwiązanie. To że się różnicie to nie ma nic do rzeczy. Przeżyliście ze sobą 10 lat i ta liczba o czymś świadczy.

8

dziekuje za rady, napewno skorzystam. musze sie zmienic ,chociazby dla mojego synka ,zeby nie ogladal tej patologii.

9

april28 napisał/a:

dziekuje za rady, napewno skorzystam. musze sie zmienic ,chociazby dla mojego synka ,zeby nie ogladal tej patologii.

Koniecznie smile pisz tu do nas. Z kimś zawsze łatwiej. Poczytaj inne posty, może z nich wyciągniesz jakieś wnioski i dobre rady. Jest wiele podobnych tematów, o przemocy w rodzinie, o braku szacunku między partnerami itp...

Trzymam kciuki. Powodzenia.

10

bede pisac smile

jest mi smutno,ze doprowadzilam do takiej sytuacji....

11

april28 napisał/a:

jest mi smutno,ze doprowadzilam do takiej sytuacji....

Ważne że sobie zdajesz z tego sprawę i wiesz również że potrzebujesz pomocy. Tu zrobiłaś pierwszy krok smile Gratuluję!

12

napisze tak na szybkiego,bo nie mam za bardzo jak. wrocil wczoraj do domu w nocy pijany. plakal w kuchni i mowil,ze nie chce mu sie zyc,ze zrujnowalam mu zycie,a chcial zeby bylo normalnie sad dzwonil jego kolega i pytal dlaczego to sobie robimy,ze przeciez mamy wszystko: rodzine,zdrowie i dobre prace,ze rodzina najwazniejsza i niepotrzebne takie akcje i stresy....
plakalam razem z nim i przepraszalam. przytulilismy sie i plakalismy razem.

13

Najważniejsze, ze zaczęliście rozmawiać. Gratuluję!
I Ty, i Twój mąż chcecie, by było normalnie. smile

Teraz tylko dużo wspólnej pracy przed wami.

14

To nie slowa sie licza ale czyny, efekty dzialania. Obiecywac mozna sobie wszystko - a jak z realizacja tych obietnic?
Dziewczyny radza slusznie - przydalaby sie jakas terapia. Wydaje mi sie ze nawet za granica sa takie osrodki dla Polakow, gdzie pomoc mozna uzyskac w jezyku ojczystym. Tez mieszkam za granica i wiem, ze tutaj tak wlasnie jest. Tylko skontaktuj sie z Polakami mieszkajacymi w Twojej okolicy, moze sprobuj znalezc cos przez net.
Mam wrazenie ze obydwoje potrzebujecie wyciszenia emocjonalnego a to sie nie zrobi samo. Trzeba nad tym popracowac. Rozstanie to ostateczne wyjscie gdy wszystkie inne zawiodly.

15

water50 wczesniej myslalam,ze tylko ja potrzebuje terapii, ale chyba taka rodzinna bylaby najlepsza. wiem,ze i u nas sa takie terapie w jezyku polskim ,bo nawet wczoraj szukalam na necie i znalazlam . musialabym tylko przekonac meza....i siebie ....choc ja napewno tego potrzebuje. mialam juz wczesniej oferowana z powodu mojej depresji, ktora mam praktycznie od dziecka (sytuacja w domu ze strony mojej mamy byla taka,jaka ja teraz stwarzam we wlasnym) .... wiec chyba sama sobie nie poradze, choc w tym momencie obiecalam sobie,ze zrobie wszystko ,zeby bylo dobrze.
dziekuje Wam za wsparcie

16

April trzymam kciuki. Powodzenia dziewczyno smile

17

hej dziewczyny
minelo troche czasu ,bylismy na wakacjach w maju,odpoczelismy. wiecej ze soba rozmawiamy ,mniej sie klocimy . ja sie bardzo staram . jak na razie moge powiedziec,ze jest super miedzy nami smile
dziekuje Wam bardzo za rady :*

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż powiedział synkowi, że mama pojechała do nowego taty!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024