Jak wygenerować jeszcze więcej siły z negatywnych sytuacji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak wygenerować jeszcze więcej siły z negatywnych sytuacji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Jak wygenerować jeszcze więcej siły z negatywnych sytuacji?

?Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni? ? ile razy słyszane? Niesłychanie dużo, tylko, że nie jestem za konsekwencjami takich wzmocnień, gdy człowiek się staje nie czuły do emocji i nieszczęść. Staje się na przykład zlodowaciałą królową śniegu po trudnych przejściach, związkach? Nie myślę, że sens tych trudnych momentów w naszym życiu polega na tym, żeby się zamknąć w czterech ścianach, konać w depresji, izolować się od świata, czy zatopić we własnych negatywnych emocjach. Wszystko musi się dziać ku lepszemu i jeżeli przed nami stoi jakaś trudna sytuacja, przeżycia, to znaczy, że zawsze to jest szansa dla nas wyrosnąć duchowo.
Uśmiechać się, gdy jest dobrze, jest o wiele łatwiej, niż wtedy, gdy jest trudno.  I właśnie w tej sytuacji, gdy jednak wbrew wszystkiemu szukamy tych pozytywnych rzeczy w życiu, gdy zaczynamy świadomie zwracać się w stronę słońca i pracować nad sobą, żeby czuć się jednak dobrze ? to jest generowanie siły. Tak to nazywam.
Czy udało się wam kiedyś wyjść z trudnych przejść na plius? Jak to było? Jak trudno się napracowałyście? Co wam pomogło?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak wygenerować jeszcze więcej siły z negatywnych sytuacji?

Ech życie nasze to ciągłe pasmo sukcesów i porażek.
Jakiś czas temu mozna by powiedzieć że byłam hmm według mnie na dnie. Kiedy to wracając do mieszkania w którym miał czekać mój ukochany chłopak z którym wtedy mieszkałam.Zastałam pustkę, zamarłam w miejscu i nie wiedziałam co mam wtedy zrobić. Mieszkanie w pełni umeblowane w wysokim standardzie,a i zapomniałam dodać wynajęte ale dostrzętnie puste. Zostawił mi moje ciuchy i 100zł (chyba na taksówkę) to jeszcze nie koniec...
Dawałam mu pieniadze na czynsz za który on nie płacił od pół roku. Zawalił mi sie świat, i życ mi się odechciało. Na pamiatkę zostawił mi długi do spłacenia. Od tamtego dnia mineły trzy lata ja się pozbierałam ale wiele mnie to kosztowało.
Właśnie ta sytuacja była ogromnym zakrętem w moim życiu. Moja psychika mocno nadszarpnięta, byłam wtedy w okropnym stanie...
Wyszłam na prostą dzieki ludziom których poznałam na swej drodze, ludzi zupełnie mi obcych! dzisiaj też moja sytuacja nie jest najłatwiejsza i to znow obcy mi ludzie wyciagaja mi rękę do pomocy.
To tak w skrócie o mojej historii, ta droga była naprawdę długa i trudna. W najgorszym snie mi sie nie śnił taki koszmar.

Wnioski: nauczyłam sie pokory, i tego że nie sztuką jest dać życie lecz przeżyć to życie godnie z samym sobą.

PS. Nigdy nie przypuszczałam że znjade sie na tak trudnej drodze w swoim życiu i żeby z tego wyjsc bede musiała przełamać wszystkie swoje zasady.
Moim światełkiem w tunelu byli zupełnie obcy mi ludzie dzieki którym wyszłam na prostą, a których poznałam w takim miejscu do którego nigdy wcześniej nie odwazyłabym sie wejsc.

3

Rzeczywiście z obcymi ludźmi się wszystko sprawdza. Słyszałam o podobnych sytucjach i nawet wspólnie je z tą osobą przeżyłam, więc uczestniczyłam... i tak, potwierdzam, pomóc przychodzi stamtąd, skąd najmniej się oczekuje. W dodatku, wtedy mama miała taki notatnik z numerami telefonów, adresami, dziś zwykle mamy to w telefonie Wiesz co zrobiła, gdy wszycy krewni się odwrócili? Zaczęła wykręcać numery z notatnika i po kolejnym sygnale, kolejnego numeru... odnalazła się dobra dusza smile Bardzo wierzę w dobrych ludzi smile Zaintrygowałaś z tym miejscem, do którego nie odważyłabyś wejść... to coś bardzo tajemniczego? Wolisz zachować dla siebie, czy się podzielisz, gdzie szukać dobrych ludzi?:)

4

Uwierz że nie ma w tym nic intrygujacego, to jest najczarniejszy etap mojego życia. Nie chce pisać o tym na forum bo jest to zbyt osobiste.

życie nam pisze takie scenariusze że najwiekszą sztuką jest zagrać w niej głowną rolę.

W tamtym czasie spotkało mnie wiele złego i tyle samo dobrego, wylałam wiele łez.
Bedzie to w mojej pamieci do końca życia.Musiałabym stworzyć nowy post specjalnie dla ciebie i myślę że dla uleczenia mojej duszy też chodz obawiam sie reakcji...
Wymagałoby to duzej mojej odwagi.

5

Jeżeli masz taką potrzebę, możesz napisać mi maila smile a codo trudnych czasów... Nic się nie dzieje bez przyczyny. Ze wszystkiego wynosimy jakieś doświadczenie, wnioski. Nie wiem, czy warto długo rozpamiętywać negatywne rzeczy, to nie pomaga, nie robi na lepsze. Ważne nie zapomnieć czego nauczyła dana sytuacja... choć  oczywiście, pewnych wspomnień nie da się usunąć, ale można się nauczyć na nich inaczej reagować smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak wygenerować jeszcze więcej siły z negatywnych sytuacji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024