od jakiegoś czasu poświęcam wolne chwile na modelowanie figurek z masy solnej postanowiłam wrzucić parę fotek ,czy jest na forum ktoś kto również się tym pasjonuje?zapraszam do dyskusji.oto ostatnie moje dzieła:)

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » firgurki z masy solnej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
od jakiegoś czasu poświęcam wolne chwile na modelowanie figurek z masy solnej postanowiłam wrzucić parę fotek ,czy jest na forum ktoś kto również się tym pasjonuje?zapraszam do dyskusji.oto ostatnie moje dzieła:)

Urocze te Twoje figurki. Niedawno pierwszy raz robiłam masę solną z moim dzieckiem w wieku przedszkolnym. Dla dziecka wspaniała zabawa, uspakajająca, twórcza. Na razie takie próby, kuleczki, paseczki itp. A jakimi farbami te dzieła malujesz?
farbami akrylowymi,później można polakierować lakierem bezbarwnym,ale ostatnio wypróbowałam sposób z bezpośrednim barwieniem masy już podczas rozrabiania jej ,otóż wystarczą zwykle barwniki do jajek i po prostu barwisz wodę którą dodajesz do masy,oczywiście trzeba dodać kilka kropli octu.a oto efekt takiego barwienia.

Fajne. To przypomnę sobie o masie solnej jesienią, dobre zajęcie na deszczowe dni.
huanita śliczne te Twoje prace:) tez się kiedyś w to bawiłam, aktualnie zajmuje się tworzeniem biżuterii:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » firgurki z masy solnej
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024