Czy można kochać 2 facetów ? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można kochać 2 facetów ? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36 ]

Temat: Czy można kochać 2 facetów ? :(

Witam Was wszystkich...mam duzy problem...sama sobie juz nie radze dlatego postanowilam napisac sad Wszystko trwa juz 9 mscy i mam juz dosc...poznalam chlopaka,bardzo dobrze nam sie rozmawialo ,pisalo...sami sobie wmawialismy,ze to przyjaźn...jednak oboje traktowalismy sie troche inaczej...z czasem uswiadomilam sobie ,ze go kocham (czas z nim spedzony byl rewelacyjny)...Problem jest w tym ,że jestem w zwiazku od 4 lat...i tez nie jest mi obojetny....jednak przytulajac sie do niego,caly czas mysle o tamtym,kochajac sie z nim tez sad Ale nie potrafie żyć bez jednego jak i drugiego sad sad sad pierwszy jest duzo starszy ode mnie....10lat:( stwierdzilismy ,ze lepiej bd jak zerwiemy kontakt....wytrzymalismy tylko 2 msce...nie moglam jesc,spac....normalnie życ...:( bałam sie o niego sad budzilam sie i zasypialam z mysla o nim sad nie wiem co robic:(:(:(:(:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można kochać 2 facetów ? :(

Wydaje mi się, że kochać dwóch facetów jednoczesnie się nie da. Zastanów się co czujesz do tego pierwszgo, mam na myśli tego z którym od 4 lat jesteś w związku. Może to tylko przyzwyczajenie? Sama byłam z pewnym chłopakiem 4 lata, pierwsza miłośc itp itd ale bylo to właśnie chyba tylko przyzwyczajenie, mimo że nie pojawił się nikt inny skończyłam to. I dzis jestem szcześliwa bez niego więc to chyba prawidziwa miłość nie była. Podobno prawdziwa miłość nigdy się nie kończy, a ja teraz mijając mojego pierwszgo chłopaka na ulicy nie czuję kompletnie nic. Być może teraz prawdziwie się zakochałaś, na Twoim miejscu chyba postawiłabym wszytsko na jedną kartę i wybrała tego przez którego nie śpię po nocach. A myśląc o tym nowym, przytulając się do tamtego w pewien sposób go krzywdzisz. No i do końca nie jesteś fair. On nie zauważył żadnej zmiany w Twoim zachowaniu? Musisz sobie wszystko przemyśleć na spokojnie, czasem tylko wydaje nam się, że nie potrafimy bez kogoś żyć a jednak się to udaje.
Pozdrawiam smile

coś tam zauwazył....ale tłumacze mu ,że mam dużo stresu...dochodza tez tu znajomi ....ktorzy sa przeciw temu nowemu sad wiem , ze to nie fair ...mam ogromne wyrzuty sumienia sad

4

Znam pare takich przykładów, chociażby mój brat. Pojechał na wakacje ze swoją narzeczona i  przyjacielem, który też był z dziewczyną. Wrócił zakochany w dziewcyznie swojego kumpla. Wystarczył tydzień, żeby przewróciła jego życie do góry nogami. Nie wiedział co ma robić, ale uczucie wygrało. Zostawił po 4 latach narzeczoną, stracił przyjaciela. Ale mówi, że była to najlepsza decyzja jaką podjął w życiu, i że teraz naprawde jest szczęśliwy. Cieżko jest coś doradzać kiedy nie zna się całej sytuacji, ale z tego co piszesz to uczucie żywisz nie do swojego partnera tylko do tego drugiego. A 7 miesięcy to już sporo, chyba jesteś w stanie ocenić czy jest to zwykłe zauroczenie czy coś więcej. Zauroczenie trwałoby chyba krócej smile A może spróbuj zrobić przerwę z obecnym chłopakiem, zazwyczaj przerwy nie wychodza na dobre, ale zobaczysz czy tęsknisz czy Ci go brakuje. Może to Ci pomoże w podjęciu dezycji. Na chwilę obecną co zamierzasz dalej robić?

5

Ilonka, można kochać dwie osoby jednocześnie. Kiedyś byłam w takiej sytuacji, że dwóch facetów było dla mnie tak samo ważnych i miałam podobnie jak Ty. Byłam z jednym, tęskniłam za drugim. Trwało to dwa miesiące i nie było mi wtedy łatwo. Musiałam wybrać jednego z nich i Tobie też to radzę. Koniecznie jedną znajomość musisz zakończyć!!!

6

Nie da się kochać jednocześnie 2 osób. Są pewne cechy, zachowania itd które są przez Ciebie pożądane i które Cię pociągają niezależnie od Twojej woli czy też w ogóle poza świadomością (przyciąganie?). Jak to bywa w życiu, nie każdy ma te wszystkie cechy, więc jeden ma mniej drugi więcej. Dwóch Twoich nie wiem jak nazwać, chłopaków?. Posiadają coś co Cię przyciąga w każdym z nich. Tylko miłość często myli się z mocnym, nieziemskim zauroczeniem. Ludzie są różni, przypadki też, jedni po rewolucji w życiu są jeszcze szczęśliwsi, wybierając silniejsze uczucie. A drudzy żałują.
Trochę nie fair zachowujesz się w stosunku do obecnego partnera, więc musisz przemyśleć wszystkie za i przeciw dla Waszego związku i dla znajomości z tym drugim. Sytuacja naprawdę trudna, ale życzę powodzenia:)

nie wiem co mam zrobić boje się kazdego kroku sad mielismy juz przerwe 3 msc...wtedy bylam sama...brakowalo mi go....nie moglam znioesc mysli ,ze moze byc z inna....a ja jednoczesnie bylam z innym:( wiem ,że to glupie....:( ale ja nie umiem sobie z tym poradzic :(nie panuje nad tym:(

byłam z innym ,w sensie pisalam, spotykałam...

Margot77 napisał/a:

Ilonka, można kochać dwie osoby jednocześnie. Kiedyś byłam w takiej sytuacji, że dwóch facetów było dla mnie tak samo ważnych i miałam podobnie jak Ty. Byłam z jednym, tęskniłam za drugim. Trwało to dwa miesiące i nie było mi wtedy łatwo. Musiałam wybrać jednego z nich i Tobie też to radzę. Koniecznie jedną znajomość musisz zakończyć!!!

jak to zakończyłaś? co czułaś wtedy?

10

ja naprawde nie jestem z tych co dzialaja na 2 fronty....i jest im z tym dobrze....meczy mnie to...

11

Nikt Cię tu nie ocenia, chcemy pomóc smile Nie myślałaś o tej przerwie z obecnym partnerem? Jak wyglądaja relacje z tamtym, często się widujecie? Masz pewność, że z jego strony to też miłość? Ja nauczona doświadczeniem i tym co obserwuje dookoła wiem, że ludzie tkwią w związkach z przyzwyczajenia, przywiazania mimo że wszystko się wypaliło. Boją się coś skonczyc, bo jakby nie patrzeć cięzko żyć nagle bez kogoś z kim było się 3-4 lata. A potem nagle spotykają kogoś w kim się bez pamięci zakochają i są naprawdę szczęsliwi. Ale niektórzy też załują podjętej decyzji, różnie w zyciu bywa.

12

Jeśli chcesz odzyskać równowagę musisz zacząć działać. Nie możesz motać się pomiędzy nimi, to Ci w niczym nie pomoże a tylko przysporzy więcej cierpień. Nie marnuj czasu na strach, kiedy możesz wykorzystać z ukochaną osobą (w zależności która jest TĄ właściwą). Tylko jak wybrać właściwą?. Pytanie za 100 pkt. nie wiem na jakim etapie jesteście z tym drugim chłopakiem, co Ci pisze, czy też myśli o Tobie poważnie, czy chce być z Tobą?.

13

liliana89 napisał/a:

Jeśli chcesz odzyskać równowagę musisz zacząć działać. Nie możesz motać się pomiędzy nimi, to Ci w niczym nie pomoże a tylko przysporzy więcej cierpień. Nie marnuj czasu na strach, kiedy możesz wykorzystać z ukochaną osobą (w zależności która jest TĄ właściwą). Tylko jak wybrać właściwą?. Pytanie za 100 pkt. nie wiem na jakim etapie jesteście z tym drugim chłopakiem, co Ci pisze, czy też myśli o Tobie poważnie, czy chce być z Tobą?.

Narazie tylko piszemy...boje sie spotkania...nie widzielismy sie juz 4 mscev:(vpisze ,że mnie kocha ,ze nie umie tak zyc...ze chce zebym ulozyla sobie życie...żebym byla szczesliwa nawet bez niego sad możemy dzialac pod wplywem chwili zrobić cos glupiego:(

14

niunia21 napisał/a:

Nikt Cię tu nie ocenia, chcemy pomóc smile Nie myślałaś o tej przerwie z obecnym partnerem? Jak wyglądaja relacje z tamtym, często się widujecie? Masz pewność, że z jego strony to też miłość? Ja nauczona doświadczeniem i tym co obserwuje dookoła wiem, że ludzie tkwią w związkach z przyzwyczajenia, przywiazania mimo że wszystko się wypaliło. Boją się coś skonczyc, bo jakby nie patrzeć cięzko żyć nagle bez kogoś z kim było się 3-4 lata. A potem nagle spotykają kogoś w kim się bez pamięci zakochają i są naprawdę szczęsliwi. Ale niektórzy też załują podjętej decyzji, różnie w zyciu bywa.

Jestem pewna ,ze mnie kocha...a ja nie wiem ktorego bardziej sad ja pier*** dziewczyny juz nie mam siły:(

15

znajomi mowia,ze on jest starszy zakrecil ci w glowie zna te bajery itp sad a ja nie wiem czy wierzyc sobie...miłość jest slepa:(

16

Kurcze to rzeczywiście nie za fajnie, nie wiesz jakby było gdybyście byli razem, rzadko się widujecie a w smsach to wiesz można poematy pisać. Dopiero jak się z kims czesto przebywa można zobaczyć jak Cie traktuje czy naprawde jest zaangażowany i czy poprzez swoje zachowanie okazuje to uczucie. Bo słowa niestety to tylko słowa. Nie widujecie się, ponieważ jesteś z tamtym? Czy jest tego inna przyczyna?

17

nie widujemy się bo to boli...musimy się ukrywac przed swiatem sad a tez mam wyrzuty ,ze robie cos nie fair wobec tamtego:(

18

Specjalnie weszłam tutaj, jak przeczytałam, czy można kochać dwóch facetów. Zgodzę się z innymi dziewczynami, że zdecydowanie NIE.
Byłam w podobnej sytuacji, tyle że ja zaszłam dużo dalej, bo doszło niestety do zdrady. Wiedziałam co robię... byłam świadoma, trzeźwa, i wiedziałam też, że nie będę z nim, ale fascynacja mnie przerosła. Spotykałam się z nim przez pewien czas. Tu nie chodziło o seks, po prostu lubiłam z nim spędzać czas, ale cielesność też była w porządku, nie wiedziałam, że seks może tak smakować... nie mogłam przestać o nim myśleć, nie potrafiłam normalnie funkcjonować, nie mogłam doczekać się, kiedy znowu go zobaczę... Dałam mojemu chłopaki sygnał, że jest źle, postanowiłam dać sobie przerwę od jednego i drugiego i to był najlepszy sposób na rozwiązanie problemu. Chłopak o wszystkim się dowiedział i nadal z nim jestem i wiem, że popełniłam błąd, kocham go ciągle i wiem, że z nim chcę spędzić swoje życie. Tamten kolega, którym byłam zafascynowana, jest kimś innym, bo widziałam w nim tak naprawdę kogoś, kim chciałam, żeby był... po czasie dopiero to zauważylam, kiedy był w towarzystwie, a nie tylko ze mną. Zdrada była świadoma, na pewno nie dobra, ale też dobrowolna. Możecie mnie zjechać... Sama takimi gardziłam, jak ja, bo miałam twarde zasady. Nie chciałam nikogo skrzywdzić, ale jestem tylko człowiekiem... Zrobiłam wielki błąd, ale czasu nie cofnę i naprawiam się, bo teraz tylko tyle mogę. Chcę być lepsza i zasłużyć na mojego chłopaka jeszcze raz, aby mógł mi ufać. Szczerość to podstawa. No i mój facet mógł mnie zostawić po tym, jak powiedziałam, że potrzebuję czasu... mógł zerwać za zdradę, ale Bóg nade mną widocznie czuwał, bo w tym czasie miał zajęcia z psychologii o zdradzie, przeczuwał, że coś takiego się dzieje nawet, że to chodzi o osobę trzecią... Na tych zajęciach zrozumiał, że to nie jest wyłącznie moja wina. Psychologia jest zawiła, nie opowiadał mi o tych 9 godzinnych zajęciach, które tak naprawdę były męczarnią, bo musiał o tym słuchać, ale wiele zrozumiał i jestem za to wdzięczna. Powinnam po nogach całować wykładowcę, bo gdyby nie ta psychologia...
On mnie kocha i ja jego, to jest teraz najważniejsze. Do tamtego kolegi żalu nie mam, bo do niczego mnie nie zmuszał. Kontakt mam jedynie taki, kiedy spotykamy się w pracy, bo tam się poznaliśmy. Ale to jest rzadko na szczęście, bo taka praca w terenie.
To jest miłość, mi wierzyć nie musicie, ale jestem tego pewna.

19

ilonka_ilonka88 napisał/a:
Margot77 napisał/a:

jak to zakończyłaś? co czułaś wtedy?

Rozstałam się z chłopakiem z którym spędziłam ponad cztery lata. Było mi dobrze w tym związku, byłam przekonana, że kocham, jednak świadomość, że pragnę i myślę o kimś innym pozwoliła mi spojrzeć inaczej na tą sytuację. Wyszłam z założenia, że skoro ciągnie mnie do innego chłopaka to jednak ten związek nie był spełnieniem moich marzeń. Postanowiłam zaryzykować i odeszłam, związałam się z tym drugim. Nie jesteśmy już razem, rozstaliśmy się po ponad ośmiu latach, ale powiem jedno nie żałuję swojej decyzji.

Myślę, że to co Cię powstrzymuje przed podjęciem decyzji o rozstaniu z obecnym partnerem to strach przed nieznanym, przed zmianą.
Pamiętaj jednak, że niektóre zmiany w życiu wychodzą nam na dobre i nie należy się ich bać.

Życzę Ci takiej decyzji, której tak jak ja po wielu latach nie będziesz żałowała smile

20

Uważam że można kochać dwóch facetów ale wybrać można tylko jednego.Taka sytuacja jest bardzo trudna do zniesienia. Przytulając się do tego z którym się jest i myśląc o drugim to wcale nie wróży nic dobrego. Można w ten sposób stracić ich oboje i wtedy będzie jeszcze gorzej. Zyczę ci abyś podjęła mądrą decyzje z którą będziesz zawsze szczęśliwa. Im szybciej to zrobisz tym będzie lepiej ale napewno nie łatwiej.Powodzenia.

21

Dziewczyno, nie myl pożądania z miłością. Gdybyś kochała obecnego mężczyznę, to nawet byś się nie zastanawiała czy spotkać się z tamtym, czy też nie. Czyli, albo ci się znudził obecny mężczyzna i siedzisz z nim z przyzwyczajenia, albo po prostu pragniesz ciała, dotyku kogoś nowego, z kim myślisz, że życie będzie ciekawsze, barwniejsze, itp. Ale takie życie będzie barwne zaledwie przez kilka miesięcy, może i rok, później znów będzie tak samo jak z aktualnym partnerem.
Twoje zachowanie jest strasznie irytujące, ponieważ przez swoje niezdecydowanie tracisz mnóstwo czasu. Usiądź sobie gdzieś w cichym miejscu, i się zastanów czego ty tak naprawdę oczekujesz od nowej zdobyczy, i czy on aby na pewno cię kocha, czy tylko chce się zwyczajnie z tobą przespać. Jeśli nie jesteś szczęśliwa w obecnym związku, odejdź i zacznij żyć z kimś innym. Nad czym tu się jeszcze zastanawiać?

22

Chyba najlepszym wyjściem byłoby odpocząć od nich obydwu, dać sobie trochę czasu. Nie rozmawiać, pisać przez jakiś czas. Wówczas zobaczysz, którego Ci bardziej brakuje.
No i zastanów się czy nie jest po prostu tak, że Ty boisz się zostawić obecnego partnera gdyż może Ci nie wyjść z nowym a wtedy zostaniesz sama?

23

lemoniada napisał/a:

Dziewczyno, nie myl pożądania z miłością. Gdybyś kochała obecnego mężczyznę, to nawet byś się nie zastanawiała czy spotkać się z tamtym, czy też nie. Czyli, albo ci się znudził obecny mężczyzna i siedzisz z nim z przyzwyczajenia, albo po prostu pragniesz ciała, dotyku kogoś nowego, z kim myślisz, że życie będzie ciekawsze, barwniejsze, itp. Ale takie życie będzie barwne zaledwie przez kilka miesięcy, może i rok, później znów będzie tak samo jak z aktualnym partnerem.
Twoje zachowanie jest strasznie irytujące, ponieważ przez swoje niezdecydowanie tracisz mnóstwo czasu. Usiądź sobie gdzieś w cichym miejscu, i się zastanów czego ty tak naprawdę oczekujesz od nowej zdobyczy, i czy on aby na pewno cię kocha, czy tylko chce się zwyczajnie z tobą przespać. Jeśli nie jesteś szczęśliwa w obecnym związku, odejdź i zacznij żyć z kimś innym. Nad czym tu się jeszcze zastanawiać?

to nie pożądanie jestem tego pewna...jak również tego ,że mnie kocha...

24

Zastanowiłas się już, jak rozwiązać swój problem?

25

Witam.
Pomyśl sobie że Twój aktalny partner ma taki dylemat.Ma Ciebie i tą drugą.I co Ty na to?.
Czasami warto stanąć po drugiej stronie i pomyśleć co bym wtedy zrobiła.
Wybór należy do Ciebie,a czy zrobisz dobrze to pokaże czas.
Ból rozstania jest wielki,ale proszę Cie,musisz dokonać wyboru.
Pozdrawiam.Mariusz.

26

Moim zdaniem nie da kochać się 2 osób jednocześnie i tak samo twierdzą chyba specjaliści, którzy jakby nie patrzeć znają się na ludzkiej psychice.
Zdradziłaś partnera... Bardzo źle postąpiłaś. Może wkradła się rutyna i poszłaś na "łatwiznę" ? Odpocznij od obu facetów i przemyśl sobie wszystko, w końcu dojdziesz do tego, na którym Ci naprawdę zależy, a może na żadnym.. ? Tak też może być. Czasem może wydawać się, że kocha się dwie osoby, ale czas pokazuje, że to nieprawda.

27

truskaweczka19 napisał/a:

Moim zdaniem nie da kochać się 2 osób jednocześnie i tak samo twierdzą chyba specjaliści, którzy jakby nie patrzeć znają się na ludzkiej psychice.
Zdradziłaś partnera... Bardzo źle postąpiłaś. Może wkradła się rutyna i poszłaś na "łatwiznę" ? Odpocznij od obu facetów i przemyśl sobie wszystko, w końcu dojdziesz do tego, na którym Ci naprawdę zależy, a może na żadnym.. ? Tak też może być. Czasem może wydawać się, że kocha się dwie osoby, ale czas pokazuje, że to nieprawda.

Fizycznie nigdy go nie zdradziłam...

28

mariuszs napisał/a:

Witam.
Pomyśl sobie że Twój aktalny partner ma taki dylemat.Ma Ciebie i tą drugą.I co Ty na to?.
Czasami warto stanąć po drugiej stronie i pomyśleć co bym wtedy zrobiła.
Wybór należy do Ciebie,a czy zrobisz dobrze to pokaże czas.
Ból rozstania jest wielki,ale proszę Cie,musisz dokonać wyboru.
Pozdrawiam.Mariusz.

Zdaje sobie z tego sprawe sad jest mi z tym strasznie zle....ale ja mialam juz te wszystkie przerwy i nie wiem ktora decyzja bylaby sluszna....:(

29

niunia21 napisał/a:

Zastanowiłas się już, jak rozwiązać swój problem?

Mysle cały czas...nie spie po nocach...za mna weekend bylo fajnie z chlopakiem bylismy na imprezie....ale ciągle myslalam co robi tamten:(

30

Miałam sie dzis spotkac z tym drugim...ale nawet nie wiedzialabym jak sie przy nim teraz zachowac sad
spotykalam sie z nim podczas przerwy z chlopakiem...jednak chlopak nie chcial dluzej czekac ( czekal 6 msc) bylam bardzo nie zdecydowana...balam sie ,ze go strace i wrocilam do tamtego.....wiem ,ze to wyglada tak,że sama krece sobie w swoim zyciu...ale naprawde to idzie jak po sznurku:(

31

ilonka_ilonka88 napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

Fizycznie nigdy go nie zdradziłam...

Wiem o tym, ale oprócz zdrady fizycznej istnieje także psychiczna .

32

Minęlo trochę czasu....wybrałam tego drugiego:) czas pokaze czy dobrze:) dziekuje wam wszystkim:*

33

Zdrada psychiczna? bez przesady....to i pomarzyć nie wolno.....a to co złego?

34 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2011-07-22 14:23:22)

beatkam63 napisał/a:

Zdrada psychiczna? bez przesady....to i pomarzyć nie wolno.....a to co złego?

Bez przesady? Pomarzyć? Nic złego?

To poczytaj mój wątek! Tutaj jest też "tylko" zdrada psychiczna!!

35

kochac dwoch pewnie i mozna, ale byc z dwoma sie nie da....

Posty [ 36 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można kochać 2 facetów ? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024