Horoskop Partnerski - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Horoskop Partnerski

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Horoskop Partnerski

Dziewczęta moje kochane i nie tylko smile

Mam takie pytanie, czy w wyborze partnera dla siebie kierujecie się znakami zodiaku? Czy ma to dla Was jakieś znaczenie i czy bierzecie to pod uwagę?

Jetem zodiakalnym strzelcem.

W moim przypadku jest tak, że unikam jak ognia koziorożców, znałam kilku i z żadnym nie znalazłam wspólnego języka, więc z kolejnym nawet już nie próbuje, za to z bliźniakiem odczuwam intensywne przyciąganie, mimo ogromnych różnic między nami, wagi są dla mnie za mało spontaniczne, lwy zbyt dumne i pewne siebie, świetnie dogaduję się z baranem, rakiem i innym strzelcem smile skorpin jest pociągający dla mnie, ale ja dla niego zbyt nierozważna i nieprzewidywalna.
Więc przy wyborze ewentualnego partnera biorę ten fakt pod uwagę, zaznaczam jednak że nie jestem typem kobiety, która wierzy w "szklaną kulę", a jednak znak zodiaku ma dla mnie znaczenie, nie jakieś decydujące, ale jednak ma....

A jak to jest u Was ???? Bardzo mnie to interesuje, czy jestem jakąś dziwaczką w tej kwestii wink czy ma tak więcej osób.
Dziękuję za wypowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Horoskop Partnerski

a mi się wydaje że im bardziej sie nakręcasz by tylko był z dobrego znaku zodiaku że może machinalnie już go z góry skreślasz
może i coś w tym jest ale ja nie przywiązuje do tego uwagi smile

3

Ale co będzie jak poznasz kogoś spod "nieodpowiedniego" znaku?
Ja jestem Panną i najtrwalsze relacje przyjacielskie, też uczuciowe mam z osobami spod znaku Bliźniąt. Teraz właśnie zakochałam się w Bliźniaku. Sama wiesz, że to niezbyt dobre połączenie, a jednak mimo wszystko pociąga mnie w nim ta spontaniczność. Dziwne jak na Panne smile.
Pozdrawiam

4

Nie, nie zwracam na to kompletnie uwagi. Nie będę przecież na starcie skreślać chłopaka tylko dlatego, że w horoskopie napisali, że Rak jest najgorszym partnerem dla mnie smile dopiero, jak już jestem w związku, to tak o z nudów czy tez czystej ciekawości czytam horoskopy partnerskie, a potem się z tego śmieję. Nie wierzę w to, choć niektóre rzeczy naprawdę się sprawdzają.

5

No cóż, ja Lew, on Panna (w chińskim Koń i Wąż) i teoretycznie wszystkie horoskopy mówią, że to w ogóle nie ma prawa zaistnieć, a już na pewno nie przetrwać. Powiem, że na początku mnie to zmartwiło, bo rzeczywiście jesteśmy dosyć... no nie wiem. Powiem tak- wcześniej nie zwracałam uwagi na ten typ facetów.

Ale trwamy już 1,5 roku w tym "niewykonalnym i niemożliwym" układzie, i chyba z żadną Wagą czy innym takim nie byłabym równie szczęśliwa.

6

Kierowanie się znakami zodiaku to wielka głupota moim zdaniem. U mnie też jest taka sytuacja, że ani w tradycyjnym, ani w chińskim nie wróżono nam dobrej przyszłości, a tu tyle lat i nadal się kochamy. Horoskopy nadają się tylko to podbudowania samooceny jak jest smutno (z reguły piszą tam dobrze o każdym znaku zodiaku). Oczywiście nie mówię o tych codziennych, bo wiadomo kto je pisze (redaktor, który się spóźnił do pracy - za karę).

7 Ostatnio edytowany przez gabisiula (2011-04-22 18:18:26)

wiesz, ja też zawsze zwracałam uwagę na znaki zodiaku. Ale w moim przypadku nie było to jakieś decydujące ale mimo wszystko zawsze się sprawdzało, np. Byki nie dogadają się ze strzelcem i tak też było, mój związek ze strzelcem nie przetrwał bo totalnie się różniliśmy.
Teraz jestem w związku Byk i Byk i tak jak w horoskopie tak też w rzeczywistości pasujemy do siebie pod względem emocjonalnym i pod względem ogólnie charakterów. Prowadzimy spokojne życie, ustabilizowane, w naszym związku nie ma szaleństw ale to nam akurat pasuje:)
Zawsze mnie to interesowało, czytałam różne książki na temat charakterystyki znaków zodiaku, kiedyś koleżanki nawet słuchały moich rad czy pasują do chłopaka o takim czy takim znaku:)
Ale pamiętajmy aby w naszym życiu nie przeważała astrologia, nie skreślajmy kogoś tylko i wyłącznie dlatego że w horoskopie pisało że ten związek nie ma szans. O naszym charakterze decydują też inne czynniki takie jak imię czy numerologia z daty urodzin, nie tylko znak zodiaku. Także może się okazac że nasz wybranek ma cechy barana które nam nie pasują ale uzupełnia go jego imię powiedzmy Krzysztof, dzięki którym jest dla nas odpowiednio pociągający:)

8

Mój znak zodiaku to Ryby, mój partner jest Lwem. Pomyślicie sobie, że to połączenie ognia z wodą? wink Nie mam pojęcia, ale naprawdę bardzo wiele nas łączy. smile

P.S. Ja bym się tak nie nakręcała na te "prawidłowe" znaki zodiaku, bo z autopsji wiem, ze nic dobrego z takiego rozumowania nie wychodzi. wink Też czytałam horoskopy (jak tylko zaczęliśmy ze sobą chodzić) i załamywałam ręce, bo wg nich nic z tego nie powinno być, bo on będzie mnie przytłaczał, bo będzie niezbyt czuły, bo nie będzie się nade mną roztkliwiał, bo będzie nieromantycznym egoistą, a ja w konsekwencji ucieknę w swój własny świat. I co? Jesteśmy ze sobą prawie 7 miesięcy, a ja nie wyobrażam sobie u mego boku innego (choć powinien to być pewnie jakiś Koziorożec/Rak itd.). Pewnie jest w horoskopach trochę prawdy (w naszym przypadku trochę cech się zgadza, NIE WSZYSTKIE), ale wydaje mi się, że czytając je przyporządkowujemy nie horoskop do siebie, ale siebie do niego i potem widzimy siebie już tylko w tamtych kategoriach. big_smile Poza tym, czytałam tego sporo, a w różnych horoskopach pisali różnie. Chyba nawet dwa razy natrafiłam na stwierdzenie, że idealnie do siebie pasujemy. wink Więc... dziewczyny, nie dajcie się zwariować. wink Wyszukując w horoskopach różnic pomiędzy Wami i Waszymi partnerami i wierząc w nie, będziecie tylko wcielać je w życie (wiem po sobie). Na szczęście nieodpowiednia lektura skończyła już na śmietniku. Wam też radzę pozbyć się takiego nawyku. wink

9

A ja podobnie jak Mika nie zwracam na to uwagi smile Chociaż przyznam, że czytając horoskopy o mnie ( Waga ) sporo mi się sprawdziło, np to, że ważna jest dla mnie u mężczyzn kultura osobista, że lubię szczere dyskusję, romantyczne gesty, przepadam za teatrem, fajnymi restauracjami i gdy facet mnie tam zabiera jestem w siódmym niebie, lubię sztukę itp smile
Oprócz obecnego faceta miałam jednego. Był on Wodnikiem. Z tego co pamiętam, jak z ciekawości patrzyłam w horoskopie, to zestawienie bardzo dobre. Jednak nie było dobrze i brak zrozumienia i zdrada z jego strony .. i koniec związku. Spotykałam oczywiście też innych facetów, ale to nie były związki, bo wtedy jeszcze po stracie byłego nie umiałam się zaangażować, więc tylko poznawałam chłopaków licząc , że spotkam tego jedynego. Pamiętam , że znałam chłopaka Wagę, ale wydaję mi się, że mogłoby to być słabe połączenie smile Chłopak tak jak ja chyba lubi dominować, a ja tez mimo ogółem wrażliwego charakteru romantyczki jestem dość uparta, więc sądzę iż to byłby trudny związek. Obecny mój facet to Bliźniak i z nim jak na razie ( odpukać ) dogaduje się dobrze, choć bylo też wiele złych chwil, ale to było wtedy z mojego powodu, a teraz idzie ku dobremu. Ponoć Bliźnięta to wieczne dzieci, bawidamki, ale u niego tego nie zauważyłam.
Aaa i co do koleżanek - mam psiapsiółę, WAgę, z którą kapitalnie się dogaduję, mamy podobne priorytety, charaktery, lubimy praktycznie to samo, jestem zadowolona z tej przyjaźni smile

10

A ja nigdy nie wierzyłam w horoskopy, traktowałam je zawsze z przymrużeniem oka aż do czasu jak chciałam z czystej ciekawości przeczytać coś o moim obecnym partnerze. Jeżeli któraś z was ma chłopaka wodnika polecam link http://www.powernet.pl/~kloss/wodnik.html  - zgadza się wszystko w 90%, a to czego oczekuje od związku i jaki jest dla partnera to chyba w 100. smile  Ta strona mi pomogła w zrozumieniu pewnych zachowań mojego chłopaka, także polecam dziewczynom które czasem nie rozumieją postępowania wodników smile

11 Ostatnio edytowany przez dona77 (2014-09-10 18:08:03)

Witam, podoba mi się pewien młodszy mężczyzna, ciągnie mnie do niego, że mi podoba się, to za mało powiedziane, wręcz go pragnę.. dlaczego? Proszę o pomoc w interpretacji kosmogramów, załączam mój i jego. Czy widzicie jakieś aspekty potwierdzające moje przyciąganie do niego? Czuję niesamowitą chemię między nami... bardzo na mnie działa, może widać coś w kosmogramach dlaczego tak jest?

to mój radix urodzeniowy
www.imageshack.com/i/f03Pp2vQp

a poniżej jego
www.imageshack.com/i/ip7DphWyp

12

ja Kobieta- Skorpion, z Baranami nie potrafie się dogadać, Mama Baran, Dziadek Baran, Ex Baran - z żadnym nie mogłam, nie mogę dogadać się smile strzela piorunami smile. Lew, Waga - do tej pory z jakimi miałam styczność zbyt pewne siebie, dumne, strasznie uwielbiające ociekać zajebistością... za to z Bykami, Raczkami jest mi najlepiej smile. Obecnie mam Byka i tak patrząc wstecz...jest mi z nim jak w bajce, czasem on rogiem, czasem ja szczypcami ale jak dla mnie do tej pory najlepszy duet jako przyjaciel i partner smile. Nie wiem czy znaki mają coś do siebie, ale po części coś w tym jest smile. pozdrawiam!

Ja też nie zwracam uwagi, bo do mojego znaku żaden nie pasuje big_smile.

A ja powiem tak, oczywiście, że numerologia i horoskopy nie powinny warunkować wyboru partnera, na zasadzie - pasuje do mnie baran to szukam jedynie wśród baranów.
Ale... sama zawsze sprawdzam numerologiczne dopasowanie gdy już się z kimś umawiam smile Śmiejcie się lub nie, ale ja sama siebie trafniej bym nie opisała aniżeli mój opis numerologiczny- pewnie to przypadek, ale opis bardzo szczegółowy i bardzo trafny!

15

a ja np. zawsze wierzyłam w horoskopy i te partnerskie tez. Jestem Skorpionem i to takim typowym prawdziwym czyli jak kocham to do końca a jak nienawidze to do śmierci, dlatego potrzebowałam twardego chłopa i mam koziorozca, prosty chłopak, twardy ale tez dobry dla mnie bardzo. wcześniej miałam raka dawno temu a to uczuciowi ludzie i poprostu zagryzaliśmy się ciagle, wszystko po czasie przeczytałam w horoskopach partnerskich typowy rak z typowym skorpionem nigdy się nie uda ale za to skorpion z koziorozcem, gdy nim jest mezczyzna to najlepszy układ:-) i tak ten nasz układ ciągniemy od 6 lat mamy 3,5 letniego syna i jest dobrze:-)

16

Margot77 napisał/a:

Dziewczęta moje kochane i nie tylko smile

Mam takie pytanie, czy w wyborze partnera dla siebie kierujecie się znakami zodiaku? Czy ma to dla Was jakieś znaczenie i czy bierzecie to pod uwagę?

Jetem zodiakalnym strzelcem.

W moim przypadku jest tak, że unikam jak ognia koziorożców, znałam kilku i z żadnym nie znalazłam wspólnego języka, więc z kolejnym nawet już nie próbuje, za to z bliźniakiem odczuwam intensywne przyciąganie, mimo ogromnych różnic między nami, wagi są dla mnie za mało spontaniczne, lwy zbyt dumne i pewne siebie, świetnie dogaduję się z baranem, rakiem i innym strzelcem smile skorpin jest pociągający dla mnie, ale ja dla niego zbyt nierozważna i nieprzewidywalna.
Więc przy wyborze ewentualnego partnera biorę ten fakt pod uwagę, zaznaczam jednak że nie jestem typem kobiety, która wierzy w "szklaną kulę", a jednak znak zodiaku ma dla mnie znaczenie, nie jakieś decydujące, ale jednak ma....

A jak to jest u Was ???? Bardzo mnie to interesuje, czy jestem jakąś dziwaczką w tej kwestii wink czy ma tak więcej osób.
Dziękuję za wypowiedzi smile

Aż dziw mnie bierze, że w XXIw ludzie jeszcze wierzą w takie rzeczy. Czy naprawdę myślisz, że to w jakim miesiącu ktoś się urodzi ma wpływ na jego charakter? Przecież to totalna głupota.

17

kalinka86 napisał/a:

Aż dziw mnie bierze, że w XXIw ludzie jeszcze wierzą w takie rzeczy. Czy naprawdę myślisz, że to w jakim miesiącu ktoś się urodzi ma wpływ na jego charakter? Przecież to totalna głupota.

Ale to się wszystko sprawdza. Horoskop czy cechy charakteru. Ba ja to nawet w tancu potrafię odróżnić z dużym prawdopodobieństwem jaki kto ma znak zodiaku.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Horoskop Partnerski

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024