Witam ! Słuchajcie jestem w kropce. Nie wiem co robić. Spotykam się z pewnym facetem. Jest naprawdę fajny . Lubię go ( i narazie chyba tylko tyle ). Dba o mnie , troszczy się , jest inteligenty i nieźle wygląda. I chyba on czuje do mnie coś więcej. Tak mi się wydaje po jego zachowaniu. Spotykamy się od miesiąca. Dodam że w grudniu rozstałam się z moim ex. Trochę czasu już od tej pory minęło. Jak jestem z tym obecnym to nie myślę o byłym . Jest fajnie . Ale jak wracam do domu to dopadają mnie myśli o moim byłym. On był trochę inny niż ten obecny - chodzi o charakter. No i na końcu mnie zdradził i tak naprawdę przez ostatni miesiąc spotykaliśmy się tylko dla sexu ( z jego strony oczywiście, bo z mojej myślałam że to coś więcej). Miał mnie po prostu gdzieś . Trudno mi było po rozstaniu , ale teraz jest już lepiej. Z moim ex już na początku coś zaiskrzyło i myślałam że to to. Ale teraz jest inaczej. Nie było jakiegoś wielkiego bum na początku. Nie wiem czy ciągnąć to dalej ? Nie chce go zranić jak nie wyjdzie? Ale z drugiej strony może warto spróbować ?
Czasem miłość przychodzi powoli i trzeba na nią pracować. Uważam, że możesz z nim pogadać i powiedzieć, że potrzebujesz czasu - bo potrzebujesz. Jak on coś czuje, to poczeka. Jest w tej chwili dla Ciebie formą terapii i moim zdaniem nic z tego nie będzie, ale mimo to nie zaszkodzi sprawdzić. Daj sobie czas i nie idź z nim do łóżka do czasu, aż nie będziesz pewna swoich uczuć. Ostrzegałem...
Ale teraz jest inaczej. Nie było jakiegoś wielkiego bum na początku.
NIE MA BUM BO JESZCZE EX JEST W GŁOWIE
bellew racja, nie ma nic na siłe
Nic na siłę, ale daj mu szansę... nie odtrącaj go zbyt szybko
To nie jest na siłę . Nie spotykam się z nim tylko dlatego żeby ktoś był. Jest fajnym facetem i tyle . Tylko zastanawia mnie to że jeżeli na początku nie było od razu jakiegoś uczucia z mojej strony to czy możliwe że nastąpi to z czasem. Wiem trochę to głupie, bo przecież nie wszyscy się od razu zakochują.
A czujesz że mogłabyś się w nim zakochać, że jest to facet z którym mogłabyś mieć to "BUM" z czasem ??
jest coś takiego jak intuicja i czasami czujemy że to nie jest facet dla nas już na początku znajomości.... jak Ty czujesz ??
No nie wiem , może tak
To jak jest to może to może warto spróbować. Ale dużo tu tych może ![]()
to MOŻE poczekaj i ciesz się tym czasem chwilą, MOŻE czymś Cie zaskoczy i MOŻE będzie BUM
a nawet jak nie to co masz do stracenia .... czasu przecież z nim nie tracisz, miło spędzacie wspólne chwile, bądź tylko uczciwa i przedstaw mu jak wygląda sytuacja, że masz do niego mały dystans i nie angażujesz się szybko uczuciowo ...
co ma być to będzie ![]()
Posłucham Twojej rady i zobaczymy co z tego będzie
Dzieki