hej jestem tutaj nowa i mam do was pytanie drogie forumowiczki. Otóż odkąd pamiętam miałam regularny okres, co 25-26 dni a poźniej jak brałam tabletki anty to co 28 dni z zegarkiem w ręku nawet co do godziny. A w tym miesięcu nie wiem co mi się stało, dostałam okres jak zawsze po 3 dniach mi się skończył, minął tydzień a ja mam kolejny który już trwa 6 dni martwię się co to może byc a do ginekologa dopiero idę we wtorek. Czy któraś z was miała podobnie? Z góry dzięki za odpowiedzi
Nasz cykl może się zmieniać. Żyjemy w stresie, ciągle gdzieś pędzimy... A nasz cykl jest bardzo czuły na emocje. Ja miałam tak, że niemal w każdym roku przez jeden miesiąc nie miałam miesiączki a w następnym miałam dwie. Jakby mi się wszystko wyrównywało. A do ginekologa możesz się wybrać, może to jakieś zmiany hormonalne...
No i pytanie: ile brałaś pigułki i czy nadal je bierzesz? Bo jeśli je bierzesz, to mogą się dziać różne "cuda". Jeśli NIEDAWNO przestałaś [do 4-5 mies.] to organizm próbuje wrócić do "naturalnego" funkcjonowania. a jesli to więcej czasu bez sztucznych hormonów, to jak pisała moja przedmówczyni, czasem może się tak zdarzyć, ale i tak warto wybrać się do lekarza i spr.iczy wszystko OK:)
Witam prosze o odwiedź.sprawa jest tego typu że przez długi czas miałam nieregularne okresy owszem były co miesiac ale nie wystepowały np co 28 dni tylko róznie od dwoch miesiecy zaczełam miec okres co 28 dni wiec myslalam ze wkoncu zaczne je dostawac regularnie tylko ze w tym miesiacu juz mi sie spoznia 4 dzien a dwa dni przed dniem w którym mialalm dostac okres wspolzyłam z partnerem. Przez długi czas mielsimy przerwe w tych sprawach bo chcielismy sie wstrzymac do ślubu takie postanowienie ..ale jak widac nam nie wyszlo i teraz sie zastanawiam czy poprostu przez wspolzycie moge miec nadal nieregularny okres czy to jest ciąża. Jest mozliwosc ze nadal bede miec nieregukarne okresy?? Troche sie stresuje tą sytuacja i chcialam siegnac jakiejs porady ile może spozniać sie okres...bardzo prosze o odpowiedź..
5 2011-04-07 14:21:21 Ostatnio edytowany przez huanita (2011-04-07 14:23:02)
radzę zrobić badanie hormonów,na nadmiar prolaktyny który właśnie odpowiada za zaburzenia miesiączkowania.poczytaj w necie o innych objawach hiperprolaktynemii i pogadaj z gino.
Nie stresuj się to przede wszystkim, stres i zła dieta może spowodować nieregularne miesiączki, przyczyną nie zawsze musi być problem z hormonami.Niemniej jednak do ginekologa powinnaś się wybrać:)
Moja siostra tak miała, okazalo się, że to jakieś problemy z tarczycą, ale nic strasznego ![]()