na tych fotkach dziewczynki wyglądają jak lalki. Tona makijażu, lakieru do włosów, sztuczne paznokcie i często sztuczny uśmiech. Najgorsze jest to, że te programy cieszą się coraz większa popularnością.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co myślicie o tym programie little miss?? - głupota rodziców
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

na tych fotkach dziewczynki wyglądają jak lalki. Tona makijażu, lakieru do włosów, sztuczne paznokcie i często sztuczny uśmiech. Najgorsze jest to, że te programy cieszą się coraz większa popularnością.
parę razy widziałam ten program i takich rodziców mam ochotę wysłać w kosmos... przeraża mnie rywalizacja tych mam !!!! no koszmar ... wydaje mi się że same nie mogą wystąpić w takich konkursach to wyręczają się dziećmi a potem wyrastają takie rozpieszczone i w ogóle tylko na nie dmuchać i chuchać, szczerze to nie mogę zdzierżyć tego programu i mąż się zawsze ze mnie śmieje bo przeklinam te wszystkie matki hehe :-) żal mi tych dzieci bo niektóre w ogóle nie chcą współpracować a one je zmuszają albo przekupują albo w ogóle ich nie słuchają..
dla mnie porażka na całej lini, żenua
To niesplenione ambicje rodzicow, ktorzy na wlasne zyczenie krzywdza dzieci.
Zaloze sie, ze nie jedna z mam, juz szuka cellulitu, na nogach ich corek ..
Zaloze sie ze, w wieku 15 lat wieszosc z nich bedzie miala widoczne zmarszczki, za ktore beda mogly podzieckowac tylko i wylacznie tym, ktorzy ja splodzili..
Przyznam, że dziewczynki naprawdę ślicznie wyglądają, jak lalki moich kuzynek - wypisz wymaluj ![]()
Moim zdaniem rodzice mają nie po kolei w głowach, dobrze może marzy im się by córeczki osiągnęły coś w modelingu, aby w przyszłości mogły startować na wybory miss itp, ale teraz!!?? Przecież to głupota. Rodzice, zwłaszcza matki (jak zauważyłam oglądając program) niszczą idealną cerę swoich córek. Jedna z kobiet kiedyś powiedziała, że sama nie mogła występować, więc chce dać córce to czego ona nie miała - OK ale to nie znaczy, że z córki trzeba zrobić chodzącą lalkę! Dziewczynki nie mają dzieciństwa, a ich matki najwyraźniej nie wyrosły z okresu zabawy lalkami ;P
Widziałam kilka razy ten program i byłam w szoku. Te dziewczynki wyglądają jak żywe lalki. Zauważyłam też jedno. Zazwyczaj matki nie należały do szczupłych kobiet, ani nawet puszystych. Były bardzo otyłe. Myślę, że jest to przenoszenie swoich chorych ambicji na dzieci. Jakie szczęście, że tego typu "zawody" odbywają się w Ameryce. Mam nadzieję, że nigdy to nie dotrze do Polski.
Tez uwazam, ze to wyladowanie chorych ambicji rodzicow, ja nie wyobrazam sobie w przyszlosci wyslac mojego dziecka do takiego programu. Oprocz niszczenia mu wygladu, nsizczy sie tez psychike, zabiera dziecinstwo. Dla mnie to straszne.
a zdjecia tych dziewczynek wcale mi sie nie podobaja, wrecz sa dla mnie przerazajace , ze tak mozna zrobic z malym dzieckiem i tona makijazu wcale nie ujawnia sie jego urody tylko wystawia na smiesznosc. Dla mnie to chore.... moze jeszcze male dzieci niedlugo beda uznwane za fajny 'obiekt seksualny ' o.O
Dla mnie szczerzę mówiąc i nie owijając w bawełnę to jest chore!!! bo jak Ci rodzice mogą robić to swoim córką??? dziewczynki zamiast bawić się lalkami to same wyglądają jak lalki, dbające o figurę. Kiedyś widzałam jak 4 latka miała strój chyba jakiejś śnieżynki czy coś takiego i strój był coś źle zrobiony i drut jej się wbijał w plecy, mała płakała a matka kazała jej być twarda i nie płakać bo jet konkurs. A gdzie jakaś troska? przecież to jest 4 latka! to dla mnie dziwne
Jak dla mnie to chyba rodzice (matki najczesciej niestety) posylajace swoje dzieci na konkursy pieknosci popadaja w chora ambicje...Mysle, ze w podstawowym zalorzeniu takie konkursy mialy byc bardziej traktowane jako zabawa dla dzieci, ale chora ambicja niektorych rodzicow sprawila, ze przybraly one taki a nie inny obraz calej sytuacji...Bo ktora mala dziewczynka nie bawila sie w ksiezniczke i nie marzyla o pieknej sukience...Tylko potem ktoras 'matka' wpadla na pomysl, by swoje dziecko wymalowac, fryzure wystylizowac i zapisac dziecko do dietetyka...i po zabawie...
Szkoda mi tych dzieci, sama chcialabym miec w przyszlosci corke, zawsze patrzylam na te wszystkie sliczne ubranka dla dziewczynek, ale NIGDY nie zrobilabym cos tak kretynskiego w brew woli mojego dziecka, zadne dzieciece lzy nie sa warte nawet 5 minut w blasku fleszy.
Jak dla mnie - super pożywka dla pedofili. Poważnie. Dziewczynki wyglądają jak "stareńkie-maleńkie", wydekoltowane, kręcą pupami (dosyć śmiesznie to wygląda bo ani tam bioder ani pupy), do tego dekolty, na paluszkach, zachęcające minki i pozy - żywcem z filmów hollywódzkiego rozkwitu lat 50/60 tych. Niby nic a jednak coś.
We mnie ten program budzi bunt i niesmak.
Jak dla mnie - super pożywka dla pedofili. Poważnie. Dziewczynki wyglądają jak "stareńkie-maleńkie", wydekoltowane, kręcą pupami (dosyć śmiesznie to wygląda bo ani tam bioder ani pupy), do tego dekolty, na paluszkach, zachęcające minki i pozy - żywcem z filmów hollywódzkiego rozkwitu lat 50/60 tych. Niby nic a jednak coś.
We mnie ten program budzi bunt i niesmak.
Też tak sądze. Oczywiście ktoś normalny nawet po takim programie nie będzie miał seksualnych myśli wokól małych dzieci, dziewczynek, ale dla pedofili to świetne. Btw, tak jak już wcześniej napisałam nie wiem czym się zachwycać w małej sztucznej dziewczynce, co w tym takiego ładnego..
To po prostu powinno być karane. Surowo, w imię dobra dzieci. Ale zbyt wielu zbyt dobrze na tym zarabia, w dodatku wychowywani są ludzie od początku życia traktujący się przedmiotowo, a więc idealni konsumenci, w przyszłości wzorowo podążający za modami.
Dziewczynki i chłopcy, którzy prawdopodobnie nigdy nie zrozumieją prawdziwej wartości ani samych siebie, ani drugiego człowieka.
Również kilka razy miałam okazję przypadkowo obejrzeć ten program. Z moich obserwacji wynika, że bardziej z wygranej cieszą się rodzice..
Ten program jest straszny:-(
Niby rodzice którzy się tam wypowiadają mówią, że ich dziecko to lubi i że robią to by dać dziecku nowe możliwości, wzmocnić ich samoocenę i pewność siebie ale...
Ja widzę małe dziewczynki które uśmiechają się do komisji-nie z przyjemności, trenują, maluję się i przebierają bo tak karzą rodzice. A te mamuśki strasznie nawiedzone są, najchętniej bym je wytargała za te głupie łby- same bardzo często mają nadwagę, są zaniedbane albo wręcz przeciwnie wyglądają ordynarnie i tanio. A dzięki tym konkursom może mają jakąś namiastkę sukcesu, zwycięstwa?
Uważam, że rodzic posyłając tam swoje małe "chodzące pieniążki" spełniają swoje chore ambicje, których oni już spełnić nie mogą i nigdy nie mogli. Jak można robić ze swoich dzieci tak sztuczne lalki. Nie mogę nawet na to patrzeć.Dla mnie jest to po porostu smutne i żałosne, patrząc na te uradowane matki. Ciekawe z czego się tak cieszą.
Chciałabym wiedzieć ja potoczą się losy tych małych dziewczynek w przeciągu 5-10 lat.
Z resztą założyłam też wątek dotyczący tego problemu.
Dwie pierwsze dziewczynki są tak zrobione, ze z twarzy wyglądają na 16-17 lat. Poniżej biustu i bioder zero...
właśnie dzieki temu programowi widać do czego rodzice moga sie posunac dla kasy..!! szkoda ze kosztem dzieci !! ogladam czasami ten program i tak mnie nerwy tłuką... te dziewczynki są takie pyskate i pewne siebie że szok... niestety to wina rodziców którzy wpajają im do głowy że są najpiekniejsze itd. robia z dzieci kukiełki które maja ładnie wygladac, dobrze sie prezentowac itd. rodzice odbieraja im dzieciństwo!! takie dzieci powinny latać po podwórku , bawić sie z innymi dzieciakami a nie stroić sie przed lustrem i sztucznie usmiechac! daje im jeszcze pare lat takiej ,,piękności" jak beda nastolatkami będą siedziały w domu i płakały a wiecie dlaczego???? bo juz nie będa miały takiej slicznej buźki.. zostana im zmarszczki, dziury na twarzy. Wtedy będą mogły podziekowac swoim rodzicom za to.. chociaz jak patrze na te Matki to pewnie powiedziałyby wtedy ,,nie martw sie córeczko istnieją jeszcze operacje plastyczne" i wyslą swoja nastoletnia córke pod skalpel...Żal poprostu jeden wielki żal...
Jeszcze mi się porzypomniało jak kiedyś w którymś odcinku matka zabrała córeczkę na depilację brwi, mała płakała wyrywała się, a matka siłą ją trzymała, bo stwierdziła, że to jest jej potrzebne. Proszę Was, na to się patrzeć nie da...
Coś okropnego. Ciekawe tylko czy te małe tego wszystkiego chcą, czy są do tego zmuszane przez rodziców. Jak dla mnie to takich rodziców należy karać za takie postępowanie.
Coś okropnego. Ciekawe tylko czy te małe tego wszystkiego chcą, czy są do tego zmuszane przez rodziców.
Rodzice z pewnością są pomysłodawcami tej "wspaniałej przygody", ale to czy tak naprawdę dzieci tego chcą daje dużo do myślenia..
Warto by było się dowiedzieć. Mógłby ktoś się tym zająć. Przecież my, szarzy ludzie niczego nie zdziałamy bez żadnej prawomocnej ręki. Tym bardziej, że jednak komuś to się musi podobać.
Mówicie o kasie,że ich rodzice robią to dla kasy. Z tego co pamiętam nie były to jakieś duże sumy tym bardziej,że sukienki, makijaż, sztuczne włosy, rzęsy, paznokcie, nauki tańca/śpiewu/innych pląsów też kosztują.
Moim zdaniem to te mamuśki są do odstrzału:-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co myślicie o tym programie little miss?? - głupota rodziców
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024