kontakt po rozstaniu, czy to oznacza wciaż otwartą furtkę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kontakt po rozstaniu, czy to oznacza wciaż otwartą furtkę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: kontakt po rozstaniu, czy to oznacza wciaż otwartą furtkę?

Stosunkowo nie dawno rozstaliśmy się a mimo to rozmawialiśmy ze soba przez tel, on pisal mi smsy. Pisał wiadomości typu " teraz bedzie ci łatwiej osiągnąć swoje cele, bedziesz dobra matka i kierowca..." "nieodszedlem do innej poprostu nie chcialem ranić". W pozniejszych rozmowac mówił że nie zmieni zdania bo tak jest mu dobrze, przychodzac z pracy ma czas dla siebie nie musi jedzic do nikogo, ani do nikogo dzwonić. Wiec przestalam tez pisać i dzwonić, któregos dnia nie wytrzymalam i zapytalam go czy napewno chce to tak zostawic przeciez nic zlego mu nie zrobilam odpowiedzial ze tak i zdania nie zmieni.
Wykasowalam jego numer by mnie nie kusilo dzwonic, na nastepny dzien on zadzwonil z informacjaze znow ma problem z dziecmi jakbym miala jakis wplyw na to.

Nic juz z tego nie rozumiem, mowi jedno a robi drugie. Robi mi taki metlik w glowie.

Proszę doradzcie mi co mam zrobic bo juz gubie mysli...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kontakt po rozstaniu, czy to oznacza wciaż otwartą furtkę?

Zignoruj go i nie mysl juz o nim. Wiem, ze to trudne, szczegolnie na poczatku rozstania. Ja utrzymywalam kontakt po rozstaniu, udawalam, ze jest normalnie ( a w srodku umieralam!), wiec bez sensu. Gdyby chcial wrocic to by wrocil, powaznie. Nie chcesz byc z kims za kim musisz biegac. Moim skromnym zdaniem, jezeli mielibyscie do siebie wrocic to tylko i wylacznie z jego inicjatywy, powinien cie blagac o powrot, a znajac taki typ, nie zrobi tego, wiec musisz dac sobie spokoj.

Ja mialam sytuacje, gdzie chlopak nie wiedzial czego chce, Twoj ewidentnie tez nie wie. Jedyne co mi pomoglo to nie odzywanie sie, to jest jedyne wyjscie, zadna tam przyjazn. My rozstalismy sie bez konkretnego powodu, wiec jak mozna sie przyjaznic z kims, kto tak nas potraktowal? Robilam sobie nadzieje, ze jak dzwoni to pewnie teskni ale to BLAD! On po prostu czuje sie samotny i tylko dlatego dzwoni, wiec daj sobie spokoj!!! Nie chce z toba byc to niech spada!

Nie daj sobie wejsc na glowe.
A bedzie juz tylko lepiej. Ja caly czas odchorowuje rozstanie choc minely jakies 3 miesiace, ale jest o niebo lepiej! I sadze, ze szybciej bym sie pozbierala, gdybym wczesniej urwala to "dzwonienie do siebie", wiec radze, zbierz w sobie sile i ignoruj! Zajmij sie soba, najlepsze beda sporty, bo musisz o konkretnej godzinie wyjsc i fizycznie cos porobic.

Pozdrawiam Cie mocno

3 Ostatnio edytowany przez ellwiraa (2011-03-26 12:40:10)

My też nie mieliśmy konkretnego powodu, a na upartego jak ktoś chce to i coś znajdzie.
Masz rację, staram sie ale przychodzi mi to z trudem...

To niespełna dwa tygodnie.

Samotność jest straszna, niechcę jej towarzyszyć

Dziekuję za zrozumienie, pozdrawiam serdecznie

4 Ostatnio edytowany przez szyszka2011 (2011-03-26 13:10:45)

I absolutnie nie staraj sie go pytac " co jezeli sprobowalibysmy, moze zrobmy to etc" Bo kazda dziewczyna tu na forum moze potwierdzic, ze takie "proszenie" o powrot nie ma sensu.

Dlatego moge z czystym sumieniem Ci doradzic NIE MA LEPSZEGO WYJSCIA JAK IGNOROWANIE, po prostu nie ma. Jezeli byliscie naprawde dobrymi przyjaciolmi w zwiazku to bedzie trudne, wiec staraj sie zadziej rozmawiac, ograniczac kontakt, ale daj sobie date, ze np za tydz, za dwa urywasz kontakt zupelnie, ale tez fajne wyjscie- zadzwon do niego i powiedz mu, ze potrzebujesz czasu, zeby nie dzownil do ciebie, to ty odezwiesz sie pierwsza jak oswoisz sie z sytuacjia i wtedy daj sama sobie granice, proponuje 3 miesiace. Za 3 miesiace do niego zadzwonie i wtedy porozmawiam ( a uwierz mi za 3 miesiace juz nie bedziesz chciala z nim gadac smile

Bedzie dobrze, mnie serce nadal boli, ale jest LEPIEJ! czas leczy rany, to najprawdziwsza prawda i ZADEN bol nie trwa wiecznie, wiec glowa do gory, bedzie dobrze smile

5

Zapomnij o nim i przestań się łudzić że może do Ciebie wróci...

6

Staram sie jak mogę, aby mnie nie kusiło nawet wykasowałam jego numer.
Natomiast on nie odmówił sobie przyjemności dzwonienia do mnie, zalil sie na byla zone ze znow imprezuje i musial zabrac dzieciaki do siebie. Jakbym miala ja uzdowic.
Na nastepny dzien tak samo niby co u mnie ale czulam ze o cos mu chodzi.
Powiedzial ze sni mu sie po nocach jak sie kochamy i ze wciaz mnie pragnie, przegiol poprostu.
Powiedzialam mu że ja nie mam takich problemów i że potrafie zyc bez tego bo przeciez nie to jest najwazniejsze. Zamikł... obracał w żart wypowiedziane wczesniej słowa.

sam sprawia że nabieram coraz wiekszego dystansu do niego.
Z dnia na dzień zaczynam sie cieszyć z tego że mam już to za sobą. Juz wiem kim byłam dla niego.

Dobrą inwestycją, bo mogłam i potrafiłam wiele załatwic i zrobić.
Atrakcyjną kobietą z którą fajnie było sie pokazać.

Smutna riposta ale prawdziwa.
Miłość potrafi zaślepić...

7

eliwiraa .. moim zdaniem zachowanie Twojego byłego partnera, nie wskazuje raczej na otwartą furtkę, ale na koło zapasowe w postaci Twojej osoby, poproś go, aby nie dzwonił do Ciebie, bo nie jesteście już parą, on odszedł, ty uszanowałaś jego decyzję, niech on teraz uszanuje Twoją prywatność i da Ci spokój.. piszesz, ze boisz się samotności, wiesz ucieczka w związek jakikolwiek, albo ucieczka w nadzieję na powrót do eks, spowodowana samotnością, to najgłupszy powód do tego aby się wiązać ponownie, albo liczyć na powrót do przeszłości, głowa do góry, z tego naprawdę wychodzi się zwycięsko, w lepszej kondycji wink pozdrawiam

8

Ech... trudno mi jest tym bardziej ze potrzebuje się wygadać jak ma problemy z była żona.

Moj problem polega na tym że nie potrafię być asertywna.
Czas mnie z tego uleczy, postanowiłam zmienic numer tel. to bedzie nalepszy sposob na to.

9

Po prostu jakbym słyszała moją historię- zerwanie bez powodu, bo za mało czasu itd, ale nadal dzwoni, piszę, na pytanie czy zmienił zdanie:nie... ja wyznaczyłam sobie tydzień temu "koniec" tego bezsensownego kontaktu jaki byl miedzy nami, bo ja sie nakrecalam, a on mial to gdziess..W niedziele usiadlam sobie i zrobilam sobie "rytual" smile Heh dziwne to ale pomogło:) tak jak wcześniej nie mogłam powstrzymać się żeby do niego nie pisać... teraz nawet o tym nie pomyślę, "bo przecież z tym skończyłam"...
Elwiro radzę Ci daj sobie spokój, jeśli on zerwał bez powodu to tym bardziej nie będzie chciał wrocic...skads to znam smile

10

Czasem mam wrażenie że on może i by chcial zmienoc zdanie ale jego meska duma na to mu nie pozwala. Myślę że faktycznie tak bedzie lepiej.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kontakt po rozstaniu, czy to oznacza wciaż otwartą furtkę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024