Jak rozliczyć się z mężem w , gdy jest na moim utrzymaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak rozliczyć się z mężem w , gdy jest na moim utrzymaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak rozliczyć się z mężem w , gdy jest na moim utrzymaniu

Jesteśmy małżeństwem od 35 lat, ale moja cierpliwość w stosunku do męża się wyczerpała.Podaje go rozwód z orzekaniem jego winy. Mój mąż od 20 lat jest osobą stale poszukującą pracy, nie łożył na utrzymanie dzieci i na dokładkę pije dość często. Wspólnie kupiliśmy dom z małą działką. Dom był do kapitalnego remontu, który wykonała nieodpłatnie moja rodzina (mój tato ze swoim bratem i mój brat). Dodatkowo rodzice pokryli część wydatków na zakup materiałow budowlanych.Ja pracuję od 34 lat, nie korzystałam z urlopów wychowawczych w całości, bo dzieci pomagali wychowywać mi moi rodzice, a młodszą córkę posłam do żłobka. Ciągle podejmowałam dodatkowe pracę , aby podreperować budżet domowy. Od 1985 r systematycznie w czasie urlopu wypoczynkowego wyjeżdżałam do pracy w innym charkterze(praca na koloniach, obozach)- dzieci były ze mną lub u moich rodziców. Mój mąż podejmując dorywczą pracę, szybko ją tracił z uwagi na zaniedbania z powodu picia. Moi rodzice nadal w trudnych sytuacjach wspierają mnie finansowo. Moje córki są już dorosłe i mają swoje życie, czasem nawet zapominają jak było nam ciężko. Ja natomiast stałam się osobą znerwicowaną i rozgoryczoną. Osoba, która miała być moim wsparciem i przyjacielem staje się z każdym dniem bardziej mi wroga i roszczeniowa. Czy tej sytuacji mogę liczyć, że zostanie naliczony mu dług względem mojej osoby, mimo, że dałam przyzwolenie na wykorzystywanie siebie w nadziei, że doceni mój wysiłek i uda nam się stworzyć normalną rodzinę. Moim zdaniem podział majątku po połowie jest dla mnie bardzo krzywdzące. Nie mieliśmy rozdzielczości majątkowej, ale zachowałam rachunki za materiały budowlane. Mam także dokumenty potwierdzające alkoholizm męża i jego zachowanie pod jego wpływem. Zakłócanie porządku publicznego. izba wytrzeźwień. Przygotowując się do rozliczenia z nim za te wszystkie lata, chciałabym wiedzie co mówi prawo na ten temat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak rozliczyć się z mężem w , gdy jest na moim utrzymaniu

Moja koleżanka miała podobny problem wzięła adwokata.A ta w sadzie udowodniła że mąż nie pracował nie łożył na dom nie mówiąc o remontach , pozbierała swoje świadectwa pracy i świadków , którzy potwierdzili, jak było i chłopina poszedł z torbami tylko a cała reszta jej została i dziecku.Ja też radziłabym podejść do adwokata a najlepiej kobiety.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak rozliczyć się z mężem w , gdy jest na moim utrzymaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024