Może ktoś z Was ćwiczy ze skakanką? Ja właśnie zaczynam i chciałabym się dowiedzieć, czy widzicie u siebie jakieś rezultaty?
Skakałam w zeszłym roku. Ale do tego biegałam, więc rezultaty jakieś były. Co do samej skakanki to nie wiem ![]()
Kurcze ja skakałam kilka dni pod rząd i tak mnie łydki i stopy bolą, że musiałam przestać ![]()
Bo za dużo jak na początek. Zakwasy teraz pewnie masz i trzeba je rozbić. Czyli bierz skakankę i do dzieła
Tylko mniej niż wcześniej. Zwiększaj ilość stopnoiwo.
Pamiętaj, żeby zawsze się rozciągnąć i rozgrzać przed skakaniem i się nie przeforsowuj, jak już nie możesz to pasuj to wtedy unikniesz zakwasów.
Ja na skakance skakałam ponad trzy miesiące, codziennie rano na czczo, godzinę. Na przemian, raz zwalniam, raz przyspieszam tempo. Skakałam nisko nad podłożem, ponoć to istotne. Na pewno poprawiło to moją kondycję, miałam mnóstwo energii. Wyszczupliłam łydki, trochę miałam potem ładniejsze pośladki
ale niestety też biust mi ciut zmalał. Nie wiem dlaczego. Trochę to mnie przestraszyło więc przerzuciłam się na rowerek. Dzisiaj skacze już tylko sporadycznie, jak mnie czasem najdzie ochota.
Pozdrawiam!
a ja sie zawsze boję że mi się takie brzydkie mięśnie na łydkach zrobią, takie wiecie, męskie trochę
AnetkaNetkobietka mówisz że tylko ładnie się wyszczupliły, nie zrobiły Ci się brzydkie mięśnie?
AnetkaNetkobietka mówisz że tylko ładnie się wyszczupliły, nie zrobiły Ci się brzydkie mięśnie?
gossipgirl ja skakałam bardzo leciutko, nie wkładałam w to ogromnego wysiłku, żeby właśnie nie przesadzić. Przed moim skakaniem dużo dowiedziałam się z różnych forów o odchudzaniu, żeby unikać zadyszki i zakwasów, bo to właśnie one powodują że nasze mięśnie rosną- bo wtedy zachodzą jakieś procesy w naszych włóknach mięśniowych. Dlatego właśnie tak ważne jest żeby pilnować się i nie katować przy tym skakaniu.
Moje łydki podczas skakania umięśniły się tyle co nic, ale dla mnie najważniejsze było, że już nie trzęsły się jak galareta i mogłam zasunąć do końca kozaki po tym jak się wysmukliły ![]()
Z mojego doświadczenia wynika, że skakanka pomaga i to bardzo! i kondycja się bardzo szybko poprawia;) i w sumie trochę mnie zaskoczyło, że AnetkaNetKobietka doświadczyła zmniejszenia biustu, bo u mnie było odwrotnie;) i skakanka to taka ogólnorozwojówka..:) ja też swego czasu łączyłam z bieganiem, 45 min biegania i jakies 15-20 skakanki:) a!i jak już dziewczyny wspominały ważne, żeby się nie przeforsować i ja polecam ćwiczyć co drugi dzień ![]()
A czy któraś z Was kręci hulahoop ? Jeżeli tak to napiszcie o swoich wynikach w kręceniu.
No właśnie wydaje mi się, że hula-hoop może ładnie brzuch wyrzeźbić nie?
no może może
ja kręcę ale nie jakoś regularnie tylko jak mi przyjdzie ochota i mam chwilę czasu bo w sumie brzuch mam i tak płaski więc robię to tylko dla przyjemności ![]()
A jak dlugo trzeba cwiczyc zeby bylo widac efekty?
Wydaje mi się, że przy odpowiedniej diecie w kilka miesięcy można osiągnąć jakiś efekt.
i słyszałam albo czytałam gdzieś, że lepsze efekty są jeśli to kółko wypełni się czymś, np ryżem bo ja mam takie lekkie, puste w środku ale ponoć są też już z wypełnieniem ![]()
Nie wiem, nie słyszałam o tym.