samotny tłum - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotny tłum

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: samotny tłum

Co prawda nie przeczytałem jeszcze książki o tym tytule, ale parę innych bardzo interesujących mi się udało. Dodać do tego aktualne badania i obraz naszego społeczeństwa nie maluje się tak kolorowo jak powszechnie przyjęty optymizm głosi. Ludzie w ogóle nie rozumieją na czym polega miłość i inne uczucia. Żyjemy w jakimś zwariowanym społeczeństwie. Upadliśmy w codzienność jak to Heidegger powiedział. Już nie jesteśmy tym kim jesteśmy - jesteśmy tym co mamy. Długo by gadać o tym. Nie wiele by to pewnie miałoby sensu a nie mam siły nikogo nawracać. Chciałbym tu tylko przedstawić zarzut do płci pięknej. I mówię to jako feminista: wy kobiety też zwariowałyście!
Jestem na dziennych studiach filologicznych na KUL. Wydawałoby, że przebywam wśród ludzi wykształconych, ale jakoś tego nie widzę. Praktycznie nikt nie czytał Fromma, nie interesuje się poważnymi sprawami. Jak czuję potrzebę (a czuję codziennie) pogadania o czymś ważniejszym niż kolokwium - o Herbercie, Platonie, tekstach Eldo o trudnych sprawach to ni ch... nie ma z kim. Teraz obowiązuje ten wulgarny optymizm. Wszystko musi być lekkie i super. Kobiety nie wiedzą kto to Fromm i w życiu nie chcą o tym gadać. Jak chcę porozmawiać o czymś poważniejszym to tylko z kolegami z historii. Nie rozumiem was kompletnie hmm

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez manek74 (2011-02-20 18:13:06)

Odp: samotny tłum

wiesz stareńki zle podchodzisz do życia tu nie liczy się ile wiesz a jaki jesteś czy potrafisz wysłuchać ,poradzić a czasem pochwalić czy pocieszyć a tych autorów sobie daruj bo to nie poważne jest. Kobieta to istota nie zwykła prawda że trudna do ogarnięcia ale tak naprawdę ma w sobie nie raz więcej mądrości niż wszystkie te twoje książki i wykłady na uczelni. Naucz się je słuchać a tylko na tym zyskasz pozdrawiam

3

Popieram wypowiedź wyżej:)
Może nie spotkałeś takiej kobiety która by podzielała Twoje zainteresowania filozoficzne że tak powiem;)
Co rozumiesz przez rozmowę o "poważnych sprawach"?
Poza tymi wymienionymi autorami...
Pozdrawiam

4 Ostatnio edytowany przez manek74 (2011-02-20 18:54:13)

Myślę że chłopak pomylił pojęcia co można mu wybaczyć ze względu na młody wiek.

5

manek74 napisał/a:

wiesz stareńki zle podchodzisz do życia tu nie liczy się ile wiesz a jaki jesteś czy potrafisz wysłuchać ,poradzić a czasem pochwalić czy pocieszyć a tych autorów sobie daruj bo to nie poważne jest. Kobieta to istota nie zwykła prawda że trudna do ogarnięcia ale tak naprawdę ma w sobie nie raz więcej mądrości niż wszystkie te twoje książki i wykłady na uczelni. Naucz się je słuchać a tylko na tym zyskasz pozdrawiam

nic dodać nic ująć smile

6

Koleś ma trochę racji.
Z jednej strony nie należy oczekiwać, że ludzie na każdym spotkaniu zechcą z Tobą dywagować na różne tematy filozoficzne, ale z drugiej często brakuje kogoś z kim można by poszerzać swe horyzonty myślowe.

myeternia, myślę, że po prostu nie trafiłeś na odpowiednich ludzi i tyle wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotny tłum

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024