Jak go odzyskać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Jak go odzyskać?

Witam serdecznie. Jestem nowa na forum, szukam wsparcia. 2 dni temu rozstałam się z mężczyzną. W marcu minąłoby nam rok. Przez pół roku było cudownie, miłość kwitła, a ja myślałam, że chwyciłam Pana Boga za nogi. On był spełnieniem moich marzeń i oczekiwań, typ mężczyzny, którego jako pierwszego w życiu potraktowałam poważnie. Myślałam, że to ten jedyny. Z każdą jego wadą i zaletą. Jednak we wrześniu wyjechał na 2 tyg za granicę. Kiedy wrócił, czar prysnął. Jego stosunek do mnie zupełnie się zmienił. Przestałam mu się podobać, nie chciał ze mną sypiać, nie poświęcał mi uwagi, nie okazywał czułości. Wściekał się, fochał. Bez większego powodu. Rozmawiał o tym ze mną, miała świadomość, że tak się dzieje, jednak łudziłam się, że to się zmieni, że się poprawi. Chciałam wierzyć, że to chwilowy kryzys. W grudniu zaproponowałam, żebyśmy zrobili sobie przerwę. Nie zgodził się, powiedział, że dostanie szału, beze mnie. I potem niby zapanował spokój. Znów moja czujność została uśpiona. 2 dni temu spotkał się ze mną, niczego nie przeczuwałam dopóki się z nim nie spotkałam. Widziałam, że coś chce mi powiedzieć, ale nie wie jak. W końcu to z siebie wydusił, że chce się rozstać. Nie widzi szansy na poprawę naszych relacji, że on nie chce tak żyć, bo nie chce ze mną sypiać, nie ma między nami chemii, w ogóle nie poświęca mi uwagi i nawet nie słucha co ja do niego mówię. Jednak żeby załagodzić sytuację(bynajmniej ja to tak odbieram) mówił o przerwie, żebyśmy od siebie odpoczęli, zaczęli się na nowo zdobywać, bo ja popełniłam błąd, bo ja zdobywałam jego, a to on powinien mnie. Mój były ma mocny, zdecydowany i ciężki charakter, dominującą osobowość, a ja pełniłam w tym związku rolę tej dobrej, która zawsze załagodzi sytuację. Według niego wszedł mi na głowę. A ja po prostu z natury jestem niekonflikotwa i tolerancyjna. Myślałam, że wiele jego zachowań jest wynikiem złego samopoczucia, zmęczenia, dlatego przymykałam na to oko. Najbardziej bolesne w tej rozmowie było, że zarzucił mi, że się nie szanuję, że jak mogę pozwalać się facetowi tak traktować. Powiedział, że nasz związek nigdy nie był dla niego szałem, że związal się ze mną w poczuciu obowiązku wobec koleżanki, która nas poznała. A ja jego zachowanie na początku znajomości zupełnie inaczej odbierałam. Nie czułam, że coś jest na siłe, wręcz przeciwnie, czułam z jego strony fascynację sobą. Choć on teraz temu zaprzecza. Zostawił mnie tydzień przed zaplanowanym wyjazdem ze znajomymi, nadal chce, żebym jechała. W dniu rozstania pisał, że może ten wyjazd nam pomoże, teraz mówi, żebym niczego sobie nie obiecywała, że to wyjazd czysto koleżeński. Dzwoni, sprawdza jak się mam, wie, że to rozstanie strasznie przeżywam. Nie mogę się pogodzić z jego stratą, wiem, że nie powinnam w ogóle go żałować, a jednak. Jest mi nie zmiernie ciężko, wszystko traci dla mnie sens. Chcę żeby wrócił, co powinnam zrobić? Jak mam sobie ze sobą poradzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak go odzyskać?

Badz niedostępna, zacznij udawać że Ci na nim nie zależy , i jedź z tymi znajomymi pełna radości i uśmiechu .jeżeli wykaże jakąś inicjatywę Pozwól mu się zdobywać ale powoli.

3 Ostatnio edytowany przez czarnaa86 (2011-02-05 21:46:00)

Wiesz nikogo na siłę przy sobie nie zatrzymasz... choćbyś zrobiła niewiadomo co... Tak się poprostu nie da... Ale na tym wyjeździe tak jak powiedziała poprzedniczka bądź niedostępna.
Wiesz jest tak że faceci wolą zołzy:) a ty w tym całym uczuciu byłaś dla niego poprostu za dobra...
Nie musiał robić nic, ty byłaś... A facet musi się starać i zabiegać, bo dgy tego nie robi ginie jego Ego

4

Polecam książkę " Dlaczego mężczyźni kochają zołzy"

5

Świetna książka,również polecam,można się wiele z niej nauczyć i wyciągnąć wnioski.Świetnie się ją czyta i jest do ściągnięcia  z netu smile

6

A ja bym nie próbowała walczyć o faceta, który wyrażał by się tak jak to opisałaś.

7 Ostatnio edytowany przez un hombre (2011-02-06 14:45:28)

Ciekaw jestem, co ciekawego pisza w tej wspomnianej przez was ksiazce ale domyslam sie, ze to jest podobna nauka jak z analizy, czemu kobiety ciagnie do palantow/dupkow/chamow tongue

Czy tylko ja facet tutaj widze, ze te 2 tygodnie ktore spedzil za granica sa jakies podejrzane? hmm
Tak nagle zdal sobie sprawe, ze nie kreci go juz ten zwiazek a tuz przed wyjazdem bylo wszystko fajnie?

No litosci...

Poza tym ok, kobieta nie jestem ale gdybym uslyszal cos na wzor tego, co Tobie powiedzial, to ja bym nic nie robil.
Nie chodzi tutaj juz o dume, ale o szacunek do siebie.

Nie daj sie soba pomiatac, badz twarda i jak przyjdzie na kolanach z przeprosinami to moze daj szanse, ale jak nie, olej go i znajdz sobie jakiegos rozsadniejszego.
Tak przy okazji, ten tekst "...mówił o przerwie, żebyśmy od siebie odpoczęli, zaczęli się na nowo zdobywać, bo ja popełniłam błąd, bo ja zdobywałam jego, a to on powinien mnie" to dla mnie jest glupia dziecinada z jego strony. Zdobywa sie siebie nawzajem, co stalo na przeszkodzie, zeby on zdobywal Ciebie.
Jak dla mnie to glupia wymowka, choc moge sie mylic i to zle odbierac.

8

Przedmowca ma pewnie poniekąd rację że za tym wyjazdem coś się kryje ale to już mało ważne bo on i tak nie będzie ci się tłumaczył w końcu nie jestescie już parą,jeśli sam nie zaczni o ciebie zabiegać nie szukaj z nim kontaktu i poczekaj na kogoś godnego twojej miłości.

9

czyli uważacie, że popełniłam straszny błąd, kiedy zaproponowałam,żeby spróbować walczyć o nas.? Muszę dodać że mnie zdradził.

Zostawiłam mu w jakiś sposób otwartą furtkę?

10

un hombre
Nie ta książka jest raczej o szacunku do samej siebie i o tym, żeby zawsze siebie stawiać na pierwszym miejscu. I trochę rad jak zrozumieć lepiej męskie zachowanie.

Kamyk
To Twoja decyzja czy potrafisz wybaczyć i czy zachowasz wtedy szacunek do samej siebie? Z drugiej strony jest przecież wybaczenie a wybaczać to chyba nie oznacza tracić szacunku do siebie?
Mój eks ma z tym problem tylko, że to ja zawiodłam nie zdradziłam ale może nawet zrobiłam gorszą rzecz i mnie zostawił właśnie chyba z obawy, że sam do siebie straci szacunek... Z jednej strony jestem dumna z niego, że tak właśnie siebie traktuje, że swoją godność stawia ponad wszytsko... A z drugiej bardzo Go kocham i wiem, że już nigdy wiecej bym mu czegoś takiego nie zrobiła jednak on się boi i się waha, chroni samego siebie i Go rozumiem... Ale mam nadzieję że jednak głos serca weźmie górę na rozumem...

11

ps. moim zdaniem nie powinnaś mu okazywać tego, że w każdej chwili może do Ciebie wrócić to on zawiódł, on ma walczyć!

12

Jak się widzieliśmy ostatni raz, powiedziałam mu tylko, że mogę spróbować mu wybaczyć. CO nie oznacza, że mu wybaczę. Mogę spróbować. Ale on twierdzi, że dlatego, że mnie kocha to musi pozwolić mi odejść.

Chciałam  mu pokazać, że kocha się mimo wszystko.

Ja go kocham nadal ,ale on nie chcę ze mną być. Twierdzi, że nie byłam z nim szczęśliwa. Co jest nieprawdą.

Mam czekać? Czy zapomnieć o nim?

13

Czy jak ktoś Ci powie zapomnij? Zapomnisz? Wątpie
Jeżeli to on nie chce pomimo, że to jego błąd i, że chciałabyś mu wybaczyć... Może sama odpowiedz sobie na to pytanie albo pomyśl co byś powiedziała komuś kto byłby w takiej sytuacji.

14

un hombre napisał/a:

Ciekaw jestem, co ciekawego pisza w tej wspomnianej przez was ksiazce ale domyslam sie, ze to jest podobna nauka jak z analizy, czemu kobiety ciagnie do palantow/dupkow/chamow tongue.

un hombre książka nie jest o tym. Ale co do drugiej części tego zdania muszę się z Tobą niestety zgodzić:)
Przez co później cierpimy!

Hmm zdradził?
No w tej sytuacji ja nie robiła bym nic! Poprostu uznałabym że stać Mnie na kogoś lepszego!
Zdrade wybaczysz... Ale zapomnisz? Chyba nigdy!

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024