Czy facet może pokochać potem...??? - proszę o rady, opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet może pokochać potem...??? - proszę o rady, opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1

Temat: Czy facet może pokochać potem...??? - proszę o rady, opinie

Witam kobietki.

Przedstawię swoją sytuację i może dostanę od Was jakieś mądre spostrzeżenia.

Od dwóch dni jestem znowu sama. Mój chłopak zostawił mnie, odszedł.

Byliśmy ze sobą krótko, tylko DWA MIESIĄCE. Na początku było super. M. wspaniale o mnie zabiegał, mówił, że kocha, że szaleje, że zmienia swoje życie. Zapewniał, że od trzech lat nie zaznał takiego uczucia. Ma 28 lat więc uznałam, że jest dorosłym, poważnym człowiekiem.

Dwa dni temu rozstaliśmy się, a raczej "daliśmy sobie czas". Powodem był... hmmm brak ognia.
Brak ognia u niego. Na początku ogień był, teraz go nie ma. I przez to że go nie ma, ni jest w stanie mnie uszczęśliwić tak jakby chciał.

To tyle o nim. Brak ognia i tyle.

Jeśli chodzi o mnie, to też nie jestem bez winy. Zamiast podtrzymywać ten wspaniały jego Ogień ja tak bardzo rozpanoszyłam się w dwu-miesięcznym związku, że robiłam mu afery o byle co, czepiałam się . Hmm, taka ze mnie choleryczka.

I teraz pytanie do was drogie Panie. Czy ten ogień może u niego wrócić? Czy jest szansa by znowu go w Nim rozpalić? Czy może mnie znowu pokochać?

Czy miałyście takie sytuacje? proszę o rady...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy facet może pokochać potem...??? - proszę o rady, opinie

po pierwsze:czy ty jesteś pewna że znając ciebie 2miesiące ON cię kocha?po drugie:co spowodowało że ten "ogień"zanikł?i co to słowo według niego oznacza-pociąg fizyczny,uczucie do ciebie czy co?i po trzecie:co ty czujesz do tego faceta po 2 miesiącach znajomości?

3

Więc tak!

Tak, kocham go, szaleję za nim. Od pierwszej chwili gdy go zobaczyłam. On oszalał na moim punkcie i wiem, że było to wtedy prawdziwe! Ojej, nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo o mnie zabiegał.

POtem coś mi się tam wkręcilo. Chyba pomyliłam zwykłe objawy codzienności bycia ze sobą, z tym że facet mnie nie kocha. Bo ciągle było mi czegoś za mało: to za mało czułości, to że wychodzi na imprezę z kolegami, to że rzadziej dzwoni, to że jest mniej wylewny (tak jak na początku). Miałam wrażenie że osiadł na laurach i nie chce już o mnie zabiegać.

Tego dnia gdy odszedł: z samego rana czepnęłam się o jakąś tam rzecz i pwoedziałam żeby wyszedł. I on... wyszedł, a ja chciałam go zatrzymać i nie mogłam sad

Wtedy usłyszałam o braku żaru, który nie pozwala mu mnie uszczęsliwić i żebyśmy dali sobie czas i takie tam i że to wszystko jego wina.

Byłam z nim szczęśliwa, byłam. Bardzo mozno go tym osaczyłam. Tym swoim strachem że go stracę.

Mogę spróbować za jakiś czas coś odbudować? Jeśli tak to jak?

4

napisz mi jak ty to zrobiłaś że piszesz że kochasz faceta i jesteś pewna jego miłości skoro znacie się 2 miesiące?

5

Nigdy tego nie miałaś? nigdy nie zakochalaś się szybko?

Ja nie mówię że to miłość bo miłość to nie tylko żar ale chęć bycia z sobą. Być ze mną chciał i ja też chciałam. I nadal chcę. Poprostu. Takie to niezwykłe???

6

Moze nie pisz , ze jestes zakochana , ze kochasz go , tylko , ze przezywasz cudowna fascynacje tym czlowiekiem , ktora dodaje Ci skrzydel.

7

No czesc kobieto czy Ty przypadkiem nie mylisz zauroczenia z uczuciem.Jak mozna zakochac sie na zabuj w 2 miesiace. Faceta zrazilas do siebie i tyle.Ogień zaden ogień .Czar prysl i tyle.Powodzenia bo jak bedziesz dalej tak robic ti ciagle bedziesy sama.

8

no właśnie pomyliłaś nazwy chyba bo nie zrodzi się miłość w 60 dni.takie zauroczenie to tak,jak najbardzioej tylko od tak płytkiego jeszcze uczucia nie można wymagać żadnych cudów.Poczekaj może i zobacz co zrobi twój facet-rozumiem że macie ze sobą kontakt?

.

9

Dobrze, już nie napiszę. Potrzebowałam rady, oczyszczenia się. Jestem rozbita bo wiązałam z tym człowiekiem ogromne nadzieje. Ale nikt nie chce mi poradzić tylko roztrząsa jakie to jest uczucie.

Przykro mi sad

10

Wiem ze zraziłam, wiem. Oczywiscie ze wiem. Chcę to naprawić, dlatego się zapytałam co mogę zrobić

11

to zależy jakie relacje są między wami w tej chwili

12

brysia napisał/a:

to zależy jakie relacje są między wami w tej chwili

Dostalam całusa w czoło na koniec i tyle...

To dopiero dwa dni. Wiesz, roznosi mnie, ale nic nie robię, bo wiem, że nieźle go osaczyłam już wcześniej tą moją miłością i strachem. Nie chcę osaczyć go teraz, nie chcę się narzucać.

Nie odzywam się. Próbuję wyciszyć emocje, bo przez te moje emocje zraziłam go do siebie.

Nie wiem kompletnie jak to rozegrać

13

zosik napisał/a:

Dobrze, już nie napiszę. Potrzebowałam rady, oczyszczenia się. Jestem rozbita bo wiązałam z tym człowiekiem ogromne nadzieje. Ale nikt nie chce mi poradzić tylko roztrząsa jakie to jest uczucie.

Przykro mi sad

Zeby mozna Ci cokolwiek poradzic , musisz zrozumiec , co tak naprawde czujesz.Nic to nie da , jesli napiszemy , ze masz zrobic tak czy tak.Mysle , ze tutaj nie pomoga zwykle przeprosiny , okazanie skruchy , bo jesli masz taki temperament o jakim piszesz , jestes tak zaborcza , to na dluzsza mete nikt tego nie wytrzyma.Facet uciekl , bo dusil sie w tym zwiazku , ograniczalas jego poczucie wolnosci .Jesli chcesz to jakos naprawic , rozumiesz swoj blad , to porozmawiaj z nim , wytlumacz mu co czujesz i obiecaj , ze zmienisz swoje podejscie jesli chodzi o Twoja zaborczosc.I trzymaj sie tego , bo jesli znow go zawiedziesz , nie bedzie Ci latwo znow tego naprawic.

14

Ptaszku facetom tak do konca nie morzna,okazac swoich uczuc.Bo sie nudzą.nie odrazu.Powolutku to nie piekarnia.Dalas mu wszystko naraz i koles sie wypalil.A awanturty, kazda znas je robi. Koles sie znudzil. Teraz poprostu go olej. Steskni sie to sam wruci.
Ale nic na sile.bo c ie znienawidzi. Ladnie sobie ciebie wokul palca okrecil.Nie szanuje ciebie i prawdopodobnie oklamuje.moze znalazl sobie inna suczke i jej teraz daje ten ogien.olej kolesia bo sie toba bawi

15

o włąśnie!!!popracuj nad sobą-może jak zauważy w tobie poprawę to sytuacja się zmieni,tylko jak masz to pokazać skoro piszesz że nie masz z nim kontaktu?

16

brysia napisał/a:

tylko jak masz to pokazać skoro piszesz że nie masz z nim kontaktu?

Chcę dać mu od siebie odpocząć. Naprawdę byłam bardzo uciążliwa. Bardzo się rozchasałam, a to było tylko dwa miesiące. Powtarzałam, że nie jestem z nim szczęśliwa, że mnie krzywdzi i takie debilne rzeczy.

Chociaż tak naprawdę, nie byłam nieszczęśliwa. W skowronkach byłam, ale ciągle mało mi było. Chciałam więcej i więcej.

Najgorsze, że nie powiedział że to MOJA wina. Tylko jego, że nie umie mnie uszczęśliwić, że tylko mnie krzywdzi bo ciągle mu to powtarzam. I że to jego wina, bo zgasl mu ogień i bez tego ognia nie potrafi mi dać tego czego ja potrzebuję.

Troche pachnie manipulacją, wiem. Jednak poznał mnie z całą rodziną, przedstawiał jako swoją narzeczoną. Myślę, że nie umiałam mądre podtrzymać ognia który gdzieś tam u niego był.

A, i nie powiedział "to koniec", poprosił o czas.

17

no więc masz czas aby się jakoś wyciszyć i poczekaj a chłopak sam wróci jeżeli naprawdę coś więcej do ciebie czuł

18

Taka zaborczość,osaczanie potrafi niestety zabić uczucie.Zwłaszcza tę początkową silną fascynację,z której dopiero miało szansę zrodzić się coś więcej.Skoro poprosił o czas to pewnie sam chce wiedzieć czy mimo tych wszystkich problemów nadal coś do Ciebie czuje.Jeśli stwierdzi,że tak,zatęskni i da Ci szansę na pokazanie,że zrozumiałaś swój błąd.To wszystko między Wami potoczyło się bardzo szybko i oboje się w tym pogubiliście.
Moim zdaniem dobrze robisz pozwalając mu od siebie odpocząć.

19 Ostatnio edytowany przez sandy613 (2008-10-01 15:06:27)

Jak wskrzesic na nowo iskrę?
1. Krok pierwszy: Zamiast kazac jemu skupic sie na tobie,skup sie na sobie.
2. Krok drugi: Zerwij z rutyna
3. Krok trzeci: Odzyskaj poczucie humoru.

polecam książke S H E R R Y  A R G O V  "DLACZEGO  MEZCZYZNI KOCHAJA ZOŁZY"

20

hej...wydaje mi sie ze powinnas mu dac chwile odpoczac po tym wszystkim.
wiem sama po sobie ze to bardzo trudne,ale sprobuj przechodzilam to samo,jesli mu naprawde zalezalo na tobie i bylo mu z toba dobrze przemysli to i zateskni,a wtedy sam jako pierwszy sie odezwie.poczekaj kilka dni,jesli nadal bedzie milczal,zapytaj czy juz masz o nim zapomniec sprobuj sie z nim spotkac,jesli powie ci wprost zebys zniknela z jego zycia DAJ SOBIE LUZ I ZAPOMNIJ O NIM.ale jesli jego odpowiedz nie bedzie zbyt pewnie wypowiedziana tzn.ze sie zastanawia,wtedy daj mu jeszcze chwile..
pozdrawiam

21

Hej. Bardzo dobrze Ciebie rozumiem... Przezywałam to samo. Tyle, że u mnie stało się to po 2 latach związku. Usłyszałam to samo.. że się wypalił... Było nam naprawdę jak w bajce. Wiązałam z tym człowiekiem swoją przyszłość... nawet przez chwilę nie pomyślałam, że może nam coś zaszkodzić... i stało się. Nawet nie wiem co. I po prostu czekam... aż się skończy czekanie. Zyje nadzieją, że któregoś dnia się odezwie...

Trzymaj się ciepło i daj mu czas...

22

Ten żar....ogień....czy jak Ty tam go nazywasz to zakochanie....ale nie prawdziwa miłość....Prawdziwa miłość jest wtedy gdy zaczyna się codzienność a wy nadal chcecie być ze sobą....mimo braku uniesień jakie towarzyszą początkom związku....

23

Zastanów się lepiej czy warto by do Ciebie wracał....A jeśli znów Ci będzie jak to określiłaś "mało"....Jeśli znów go osaczysz....Może najpierw przemyśl sobie wszystko i postanów coś gdy emocje trochę wygasną....Jeśli mu na Tobie zależy,jesli uzna że warto zaryzykować da Ci drugą szansę....Ale narazie pozwól mu ochłonąć....

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet może pokochać potem...??? - proszę o rady, opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024