Witam serdecznie!
Od jakiegoś czasu mam problem z prezentami dla 5 letniej panny, której rodzice kupili już wszystko co tylko możliwe. Dziewczynka nie potrafi cieszyć się już z niczego, tyle ma zabawek. Jakiś czas temu kupiłam jej baśnie- leżą do dziś nietknięte bo rodzice nie mają czasu jej poczytać a ona sama jeszcze nie umie albo się jej nie chce(sama nie wiem).
Co mogę jej kupić? Nie chcę dawać pieniędzy.
Jak myślicie?![]()
FolloweMe, a kim dla Ciebie jest dziewczynka? Mam kontakt z powodu pracy z takimi dzieciakami i z tego co widzę najcenniejszy jest dla nich CZAS, który im poświęcasz i fakt, że robisz coś RAZEM z nimi.
Jeśli to jest ktoś bliski proponuję coś prostego - zrobienie razem masy silnej i czegoś z niej, malowanie różnych rodzajów makaronu i zrobienie naszyjnika itp.
To jest rodzina, jestem jej ciocią:) No nie wiem czy to dobry pomysł w tym przypadku ale pomyślę o tym:) dziękuję.
A może inne propozycje?
zabierz ją w ramach prezentu do kina, do wesołego miasteczka.... do sali zabaw dla dzieci....do zoo...na narty...na sanki....
to tylko dziecko... dajesz jej w prezencie niespodziankę w postaci wycieczki
Popieram pomysł katbe. A może sztuka teatralna dla dzieci. Taka 5latka mogłaby już wiele odczuć i zrozumieć, a w teatrze są przecież przerwy.
zabierz ją w ramach prezentu do kina, do wesołego miasteczka.... do sali zabaw dla dzieci....do zoo...na narty...na sanki....
Jestem za a od siebie dodam może kup jej jakiś łańcuszek z zawieszką .
zgadzam się z dziewczynami,najlepiej jest poświecić dziecku czas ,podczas następnych odwiedzin można iść na sanki czy ulepić bałwana póki pogoda ku temu sprzyja,a może kup zestaw klocków np.Lego Duplo (to dla młodszych dzieci) i razem coś zbudujcie??? z doświadczenia wiem ze dzieciaki uwielbiają budować z klocków a dodatkowo doceniają że poświęca się im czas:),a jeśli mała jest znudzona lalkami i innymi zabawkami to może fajnym prezentem dla niej będzie zestaw do robienia baniek mydlanych,dzieciaki uwielbiają je puszczać np w kąpieli.niekiedy dziecko które ma wszystko najbardziej cieszy się z drobiazgu,ważne by się przy tym dobrze bawiło.
8 2011-01-24 15:10:14 Ostatnio edytowany przez FollowMe (2011-01-24 15:11:25)
Rzeczywiście ten prezent- wspólnie spędzony czas, może być super tylko,że ciężej z realizacją- nie jesteśmy tak blisko żeby gdzieś razem wyskoczyć, więc nie wiem czy do trafny pomysł. Ale pomyślę
.
huanita wszelkie zabawki zdecydowanie skreślam- ona ma naprawdę wszystko:) Nawet nie wiedziałam,że niektóre zabawki istnieją a ona je ma:).
Cóz daj jej coś czego nie można kupić za pieniądze . Jeśli czasu nie masz bądź nie utrzymujesz głębokich więzi z rodzicami małej to może na przysłowiowa wizytę weź aparat.
Zrób małej i jej z rodzicami albo z tobą sesję a potem daj jej ramki ze zdjęciami albo album zrobicie razem .
Możesz tez dać jej dziewczyński pamiętnik z księżniczkami gdzie można wklejać zdjęcia, rysować, to co kto woli.
różyczka podoba mi się Twój pomysł z sesją fotograficzną, naprawdę fajna myśl. Dziękuję! ![]()
ja jestem dość młodą chrzestną i w związku z tym nie mam kasy(uczę się, nie pracuję) i często jeżdżę do chrześniaka w odwiedziny - to najlepszy prezent jaki można podarować dziecku.A przy tym mina dzieciaka jak już nas zobaczy - bezcenna.
12 2011-01-30 16:44:55 Ostatnio edytowany przez gazia (2011-01-30 16:45:34)
kup jej prozaiczna zabawke :
skakankę,
klocki drewniane ,
zwykly domek dla lalek z drewnianymi mebelkmi.
stempelki pocztowe.
Skakanke ma- bawiła się nią z 5 min. Do klocków nie ma cierpliwości- raczej lubi nimi rzucać w okno:) Domek ma a stempelki dostała na gwiazdkę. Naprawdę prezent dla niej to ciężka sprawa:).
Spytaj ją czy by nie chciała gdzieś wyjść. Zrób spis miejsc i jeśli jakieś jej się spodoba - zabierz ją. I spróbuj też namówić rodziców. ![]()
Mam podobny problem z chrześniakiem, który ma 3 latka.
W naszej miejscowości nie ma atrakcji dla małych dzieci, a wyjazd do większego miasta odpada.
Ja zwykle kupuję mu ubranka, z których szybko wyrasta ![]()
Ostatni ku mojemu zdziwieniu bardzo się ucieszył z perfum dla chłopców ![]()
16 2012-11-26 19:48:06 Ostatnio edytowany przez missnowegojorku (2012-11-26 19:49:23)
Strój wrózki albo księżniczki...Mam siostrzenice 2 lata i siostrzenca 5, uwielbiaja sie przebierac... Dla hłopaka polecam strój wadera, klona lub ninja.
wspólnie spędzony czas to faktycznie świetny prezent. a może coś ręcznie robionego, przygotowanego specjalnie z myślą o niej? np. poszewkę na poduszkę z jakimś jej ulubionym wzorem, postacią z bajki? można takie rzeczy zamówić w internecie. jeśli ma wszystkie zabawki to taki spersonalizowany przedmiot do uzytku codziennego może być fajny ![]()
Mam dużo, dużo młodsze ode mnie rodzeństwo - 9 i 4 latki, które są rozpieszczane przez całą rodzinę, mają miliony zabawek, które po kilku dniach fascynacji lądują w kącie z resztą zapomnianych zabawek. Prawie 3 lata temu wyprowadziłam się z domu, w związku z czym nie spędzam z maluchami dużo czasu. Zbliżają się święta i i pomyślałam, że najlepszym pomysłem będzie właśnie 'wspólny dzień' - pójdziemy do kina, potem na pizzę czy do tak ukochanego mcDonalda - myślę, że to da wiele więcej radości niż kolejny samochód czy lalka ![]()
19 2015-07-07 20:56:10 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-07-07 21:43:42)
Polecam coś, czego jeszcze wasze dzieci nie doświadczyły.
Chcesz być "Super Rodzicem" i zrobić "super" niespodziankę swoim dzieciom?
Zabierz ich na niezapomnianą wycieczkę po średniowiecznym Krakowie, w trakcie której na dzieci czeka wiele atrakcji: przebieranie w stroje średniowieczne, udział w scenkach średniowiecznych, bitwa na piankowe miecze, udział w grach i zabawach średniowiecznych, dyplomy na zakończenie wycieczki.
Nasze interaktywne wycieczki to dla dzieci świetna zabawa. Chcesz wiedzieć więcej? Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: [spam]
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie coś kreatywnego. Polecam Ci bum bum rurki. Jest to instrument muzyczny. Możecie razem się świetnie bawić. Moje dzieci są tak pomysłowe że często własnie te rurki wykorzystujemy w czasie zabawy. Ostatnio udało nam się stworzyć świetną muzyczkę. Wesoło było ![]()
A co to są te rurki? Znalazłam ich stronę, ale nie bardzo wiem jak to działa.
Zgadzam się! Wspomnienia i wrażenia z wycieczki to jest to. Nie można ich kupić. ![]()
Dla młodszych to faktycznie takie wyjście bardzo fajne
Ja mam podobną sytuację, tylko mała już w wieku szkolnym, więc jak już chcę coś kupić to stawiam na jakieś gadżety edukacyjne, bo zabawek ma pod dostatkiem. Ostatnio jej kupowałam tablicę z spam z królami Polski. Ma fajny styl artystyczny, więc pasuje też jako ozdoba do pokoju, a w głowie też zawsze coś zostanie, nawet jak będzie tylko zerkać. Wg mnie lepiej do sprawy podchodzić praktycznie w takich przypadkach, jak już, no i zagwarantować swoją obecność - tego się nie kupi ![]()
Gadżety edukacyjne jak najbardziej! Ja zawsze stawiam na coś związanego z językiem angielskim, bo każde dziecko się tego uczy, a rodzice kładą często nacisk właśnie na angielski od małego. Więc jakieś książeczki edukacyjne, czytanki - myślę że idealny prezent.
25 2018-03-19 22:22:39 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-20 10:46:21)
Gadżety edukacyjne jak najbardziej! Ja zawsze stawiam na coś związanego z językiem angielskim, bo każde dziecko się tego uczy, a rodzice kładą często nacisk właśnie na angielski od małego. Więc jakieś książeczki edukacyjne, czytanki - myślę że idealny prezent.
Dobrze jest wiedzieć, czym dziecko się interesuje, jaki typ 'rozrywki' lubi. Ale też warto próbować od każdej strony, czyli z różnymi rzeczami. Książeczki do nauki języka to bardzo dobry pomysł, ładnie wydane, kolorowo ilustrowane będą cieszyć dziecko, a ich treść będzie tylko z pożytkiem w dłuższym czasie dla brzdąca. Poleciłabym coś z spam wydawnictwa, np. tzw. spam , do których dołączona jest płyta z nagraniem, piosenkami. Proste ćwiczenia, dopasowane do poziomu wiedzy i znajomości języka przez dziecko. Chętnie opowiem coś więcej lub odeślę do naszej strony:)
Pozdrawiam,
Ola
umieszczanie reklam na forum jest płatne
26 2018-03-30 10:17:37 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-30 14:31:48)
Warto szukać w sieci prezentów dla takich dzieci, które „mają wszystko”;) Wtedy okazuje się, że jednak nie
Moja córka ostatnio dostała zestaw do hodowli żywych smoków
nazywa się kolejny spam użytkowniczki
przyznam szczerze, że nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje
w zestawie były jajeczka tych stworzeń, mini akwarium i pokarm a nawet certyfikat, że jajeczka były w kosmosie
Od razu po rozpakowaniu uruchomiłyśmy hodowlę
zabawa naprawdę przednia, teraz stworzonka są już dorosłe i co chwilę obserwujemy jak się bawią a na głowie młodej jest pamiętanie o dokarmianiu ich i natlenianiu wody i muszę przyznać, że nie zawodzi
naprawdę super sprawa ![]()
miałam ten sam problem, dziecko (6lat) ma wszystko i już nie miałam pomysłu na coś co go ucieszy i zainteresuje, pomyślałam że skoro ma wszystko to znalazłam tanią, prostą, ekologiczną i edukacyjną zabawkę jaką były drewniane klocki i samochodziki, znalazłam producenta który w szybki sposób przysłał mi zestaw 200 kolorowych klocków i samochodziki drewniane bukowe na ruchomych kołach. Samochody były w kolorze naturalnym i dzieciak pisakami stworzył swój własny projekt samochodzika. Szczerze polecam takie tanie i proste rozwiązania
a masz jakieś godne polecenie czytanki itp ? Niby tego jest mnóstwo no ale potrzebuje jakiejś fajnej co przykuje uwagę dziecka
29 2018-08-28 15:09:47 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-08-29 09:55:03)
W sumie to ja też miałam taki problem... Co dać na komunię chrześniakowi, który ma wszystko? Powiedział mi, że chce nowy telefon. No to pomyślałam pokręciłam, chrzestny kupił rower a ja musiałam tego Iphona. No i przecież nie dam mu telefonu bez możliwości dzwonienia! Zamówiłam w internecie kartę z spam ze wszystkim nielimitowanym za dwie dyszki i ma... Cieszył się bardziej niż z wypasionego rowera. Dzieci teraz takie są...
To może kup jej jakiś drobiazg z ubranek, nowa zdobycz zawsze cieszy... ja ostatnio upatrzyłam dla mojej córki skarpetki dobrej jakości, zamówione w sklepie internetowym. Ta radość bezcenna ![]()
Za kilka dni idę na pierwsze spotkanie z 12-letnim synem mojej obecnej partnerki. Maciek ma super ojca (moja partnerka i jej mąż rozstali się w przyjaźni), więc nie będę się starał mu go zastąpić, ale chciałbym, żeby chłopak z miejsca mnie polubił. Co myślicie o małej próbie przekupstwa? No może nie do końca wychowawcze, ale zrozumcie mnie... bardzo mi zależy.
Myślałem, żeby kupić Maćkowi coś z adidasa, bo to lubią chłopcy w każdym wieku. I tutaj pytanie, co najlepiej kupić? Wybór przeogromny. Czy możecie mnie nakierować? Buty, koszulki, akcesoria? Proszę tylko o poważne odpowiedzi, bez pogadanek etycznych dotyczących przekupstwa ![]()