KIEDY ON DOROŚNIE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » KIEDY ON DOROŚNIE

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: KIEDY ON DOROŚNIE

HEJ,MAM TAKI PROBLEM.BYŁAM Z CHŁOPAKIEM PRAWIE DWA LATA,ZAPROPONOWAŁAM MU ABY SIE DO MNIE WPROWADZIŁ(DODAM ZE MAM DZIECKO Z POPRZEDNIEGO ZWIĄZKU,ALE MU TO NIE PRZESZKADZAŁO).MIAŁ SIĘ WPROWADZIĆ 2GO STYCZNIA,ALE CHCIAŁ SIE WPROWADZIĆ Z 2PARAMI SKARPETEK,SPODNI  ITD.JAK SIE GO ZAPYTAŁAM DLACZEGO TYLKO TYLE TO STWIERDZIŁ ZE PEWNIE DŁUGO NIE POMIESZKA,ZE BEDZIEMY SIE KŁÓCIĆ(KŁÓCILISMY SIE ALE O TO ZEBY SIE WPROWADZIŁ).PÓZNIEJ WYSZŁO ZE BOI SIE ZMIAN A MA 30LAT,JA 33.ZE ON CHCE MIEC RODZINE ZA 5 LAT,ALE TO ON PIERWSZY MÓWIŁ ZE CHCE ZEBYM ZOSTAŁA JEGO ŻONĄ,ZE CHCE MIEĆ ZE MNA DZIECI.JEGO SIOSTRA JEST MOJA PRZYJACIÓŁKA I MÓWIŁA MI ŻE ON PŁACZE DO MAMY SWOJEJ JAK MÓWI O MNIE,JAK SIE WIDZIELIŚMY TO MNIE PRZYTULIŁ ZACZAŁ CAŁOWAC I SIE ROZPŁAKAŁ.ALE JAK MU MOWIE ZE MOZE SPRÓBUJEMY JESZCZE RAZ ZE JAK JESZCZE NIE JEST GOTOWY NA TAKIE ZMIANY TO JA POCZEKAM.TO ON ZE JA PEWNIE ZA JAKIS CZAS BEDE ZNOWU MU MÓWIŁA O WPROWADZENIU.SWOJEMU KUMPLOWI OPOWIADAŁ ZE WIE CO TRACI ZE BARDZO MNIE KOCHA.MÓWI MI ZE NIE WYOBRAŻA SOBIE ABYM KOGOS MIAŁA ZEBY KTOS MNIE CAŁOWAŁ,CZY TULIŁ..A JA ZACHODZE W GŁOWE.OD 2 TYGODNI PRAWIE NIC NIE JEM,JAK ZASNE TO SIE ZARAZ BUDZE.JESZCZE DODAM ZE CAŁY CZAS MA MOJE ZDJECIA W POKOJU.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: KIEDY ON DOROŚNIE

Trudno tego faceta zrozumieć. Może jest maminsynkiem, któremu najlepiej przy mamusi? A może ma tak niskie poczucie własnej wartości, że z góry zakłada, że mu się z tobą nie uda? Może jego rodzina nie akceptuje ciebie i stawia mu jakieś warunki? Napisz coś więcej o nim !

3

hm, wychodzi na to, ze problemem jest to, ze nie chce sie do ciebie wprowadzic a Tobie bardzo na tym zalezy. wiesz, chyba nie ma sensu naciskac, by razem zamieszkac. to musi byc wspolna decyzja. jesli facet wprowadzi sie do ciebie wbrew jego woli, to na bank nie bedzie Wam sie razem dobrze mieszkac. a tego przeciez nie chcesz. ja bym chyba sie postarala, zeby facet sam bardzo chcial sie do mnie wprowadzic. nie namawialabym do tego, w ogole bym o tym nie wspominala. postaralabym sie, zeby jemu po prostu bylo lepiej u mnie niz w jego domu. ale to wszytsko latwo napisac, trudniej zrobic. nie wiem, moze jest jakis konkretny powod, czemu on unika przeprowadzki?

4

HEJ,JEGO RODZINA MNIE AKCEPTUJE.NAWET JEGO MAMA W WIGILIE JAK SKŁADAŁA MI ŻYCZENIA TO ŻYCZYŁA MI ZEBYM ZOSTAŁA JEJ SYNOWA.DANIEL MIAŁ MOJE KLUCZE OD MIESZKANIA,MIELIŚMY UMOWE ZE JAK JUZ NA PEWNO BEDZIE WIEDZIAŁ ZE JUZ KONIEC CO MA ZANIESC KLUCZE DO SIOSTRY.I WŁASNIE WCZORAJ JEJ ODDAŁ KLUCZE.MAM ZAŁAMKĘ.WRACAJĄC DO ZDJĘC TO MA JE NADAL I POWIEDZIAŁ ZE MU ONE NIE PRZESZKADZAJĄ.

5

LUSI11973 napisał/a:

HEJ,JEGO RODZINA MNIE AKCEPTUJE.NAWET JEGO MAMA W WIGILIE JAK SKŁADAŁA MI ŻYCZENIA TO ŻYCZYŁA MI ZEBYM ZOSTAŁA JEJ SYNOWA.DANIEL MIAŁ MOJE KLUCZE OD MIESZKANIA,MIELIŚMY UMOWE ZE JAK JUZ NA PEWNO BEDZIE WIEDZIAŁ ZE JUZ KONIEC CO MA ZANIESC KLUCZE DO SIOSTRY.I WŁASNIE WCZORAJ JEJ ODDAŁ KLUCZE.MAM ZAŁAMKĘ.WRACAJĄC DO ZDJĘC TO MA JE NADAL I POWIEDZIAŁ ZE MU ONE NIE PRZESZKADZAJĄ.

Kochana, nie pisz proszę wielkimi literami. W necie oznacza to krzyk, a poza tym po prostu kiepsko się czyta.

6

Tak sobie pomyślałam, że jednak nie powiedział prawdy o twoim dziecku i chyba mu przeszkadzało że je masz. Że się przeliczył, że nie może tego zaakceptować, ale tez wstydzi się powiedzieć ci o tym wprost. Może to jest rozwiązanie zagadki?

7

Ja juz sama nie wiem,teraz sie dowiedziałam ,że nie chce sie wprowadzic dla wygody i zostaje z mamą.Z czego jego mama cały czas namawiała go do tego żeby w końcu się zdecydował na coś i zamieszkał razem ze mną.A czy dziecko mu przeszkadza,może i tak chociaż nigdy nie odczułam tego.Ale zdjęcia moje nadal ma w pokoju.To jest 30letnie dziecko-tak sobie to tłumacze.Minęły juz 3tygodnie,a ja nadalbudze się w nocy i myśle o nim,ale dzisiaj ide się zapisać na prawo jazdy.Może to pomoże mi zapomniec o nim.

8

Glowa do gory...lekarstwem na taki stan jest nowa milosc....

9 Ostatnio edytowany przez indyjka (2011-01-25 13:55:08)

Jest mamisynkiem i musisz zdac sobie sprawe z tego, ze to sie raczej nie zmieni...no, bo jesli nie zmienilo przez tyle lat. Watpie zebys kiedykolwiek znalazla w nim wsparcie, a jak bedzie miedzy Wami zle, to ucieknie do mamusi i kolezkow. Wiem co mowie, bo sama mam dziecko z facetem, ktory dla zabawy, pijanstwa, rozrywki i hazardu zrezygonowal z rodziny... Aczkolwiek uwaza, ze nasz syn jest dla niego najwazniejszy, na kazdym kroku pokazuje, ze jest inaczej, a wymowki jakich uzywa zeby nie przyjechac sa zalosne "jest brzydka pogoda"...a mieszkamy w tym samym miescie hmm przykre, wiec zastanow sie nad tym czego od niego oczekujesz, bo wydaje mi sie, ze zbyt wiele nie powinnas...

10

Indyjko,dziecko które mam to z innym facetem.Też mnie zostawił dla mojej kuzynki,ale to juz inna historia o której juz zapomniałam.

11

On ma 30lat,a ja jestem jego taka pierwszą dziewczyną.Miał na studiach jedną,ale nie przeżył z nią tyle co ze mna.Wspólne noce ze śniadaniem,wyjazdy na wakacje itd.Ma kumpla który mu opowiada ile też panienek już nie przeleciał.I chyba to mu w jakis sposób imponuje,Że on właściwie tylko miał dwie kobiety.Już sama nie wiem.Wiem ,że czas leczy rany.Tylko trzeba przetrwać ten czas.

12

witam!!

LUSi - wiem co czujesz bo rownież związałam się z niedojrzałym mężczyzną, Tylko że u mnie efekt był taki, że to on przekreślił wszytsko, zdradzając mnie. Jego ostatnie słowa brzmiały mniej wiecej tak:  ze byłam dla mniego za dobra, że przez całe życie mam ratowała mu tyłek a póxniej ja, Teraz chcę poczuć tę odpowiedzialnośc na własniej skórze. Przez 3 lata związku , wierzyla że on dojrzeje. Nie naciskałam ale chcialam mu pomoc, Jednak nie udalo sie....

Nie naciskaj bo to tylko pogarsza sytuację, daj mu czas żeby przemyslał wszystko...

13

Hej dziewczyny!!Zadzwoniłam do niego w niedziele(nie odzywałam się przez jakieś prawie dwa tygodnie) i tak sobie pogadaliśmy.Powiedziałam mu żę poszłam na prawko,że jakoś sobie radzę.Między wierszami zapytałam się czy myśli o mnie,powiedział ,że tak.Rozmowa była bardzo przyjemna,bez żadnego błagania Go żeby wrócił.Zadzwoniłam wczoraj(środę)i się zapytałam,czy jak mysli o mnie to ,że co-że było nam razem super,czy tez myśli o powrocie.Powiedział,że myśli o wszystkim i zapytał się czy bym jeszcze chciała z nim być.Odpowiedziałam że tak.Mówił,że bardzo tęskni i chce porozmawiać.Pytał sie tez czy mam już kogoś na oku:)Umówiliśmy się na sobotę.Mam nadzieję że już będzie dobrze.

14

Jestem już wykończona.Przyszedł w sobotę i nic jak mnie zobaczył to był szczęśliwy.A jak zaczęła sie rozmowa (bo to on zaproponował spotkanie) to nic powiedział,że nie jest gotowy na taki związek.Myślałam ,że dostane zawału.Przecież mógł mi to powiedziec przez telefon w środę.Mówił,że tak tęsknił,że chciał już przyjść w piątek.Był 5 godzin u mnie przez ten cały czas mnie tulił i całował i mówił jaka jestem wspaniała,śliczna.Ja już go nie rozumiem.Tęskni,kocha,mysli o mnie,nawet ma mnie jeszcze na tapecie w telefonie.Czy Wy to rozumiecie??

15

Wydaje mi się że to typowy wampir energetyczny do tego całe życie mieszka z mamusią. Nie bądź matką Teresą. Spróbuj mimo swojego uczucia wyrobić sobie dystans do jego dziwnych zachowań.

16

Hej drogie koleżanki,musze sie podzielic z wani nowinką.WRÓCIŁ DO MNIE:)

17

Ja juz sama nie wiem,niby jesteśmy razem.Ale jak się zapytałam czy ma zamiar się wprowadzić(nie teraz,tak za jakiś czas)to powiedział,że chyba nie.Boję się że znowu za jakis czas stwierdzi,że nie jest gotowy i mnie zostawi.A czas leci:(

18

No właśnie tak to chyba jest za facetami, którzy niedojrzali. Ja odpuściłam, spotkałam, porozmawiałam i tyle. Jak będzie chciał wrócić, wie gdzie mnie znaleźć, Nie mogę go teraz do niczego zmuszać, bo on nigdy nie dojrzeje, a dwa za pół roku, powie mi to samo, było miło ale niestety nie dojrzałem do bycia z kimś. Nie wiem ale ja wierze w ludzi, ale myślę, że człowiek się nie zmieni, jeżeli nie chcę, a dwa nic na silę. Mam dopiero 27 lat. Nie chcę żeby mnie zostawił, kiedy będą dzieci...

19

Hej,taka byłam szczęśliwa że wrócił do mnie.Wczoraj mu powiedziałam ,że ma znikać z mojego życia raz na zawsze.Mam mame w szpitalu w ciężkim stanie.To On wcale się mną nie interesował.Bo ważniejsze sa dla niego ćwiczenia.Miał przyjść wczoraj to zadzwonił,że grypa go łapie i nie przyjdzie(by mógł byc przy mnie w tych trudnych chwilach dla mnie).Zapytałam się czy chce byc ze mną to on ,że nie wie.A w zeszłą sobotę sam przyszedł,że chce dać nam jeszcze jedną szanse. Więc stwierdziłam ,że szkoda czasu dla takiego człowieka jak on.Teraz muszę się zająć mamą,a nie rozmyslac co też on wymyśli.A tak w nawiasie to ostatnio mi powiedział,że raczej się nie wprowadzi do mnie.Szkoda mojego czasu.

20

Masz rację, kiedyś pewnie zmądrzeje i zrozumie co stracił, ale wtedy może już być za późno. Zajmij się mamą, bo teraz Cię potrzebuje. Ta sytuacja też na pewno pozwoli Ci zapomnieć o nim. Ja zrozumiałam , że nic w życiu nie ma trwałego, oprócz rodziny. Znajomi, przyjaciele kiedyś odejdą. Rodzina zawsze będzie przy Tobie. Czas pokaże. Na pewno słońce się do Ciebie wkrótce uśmiechnie.

21

Oh moj ex byl dokladnie tak samo niezdecydowany!
Ja juz wiem, ze jak ktos "nie wie" to uciekaj, bo on zawsze nie bedzie wiedzial, a jedyna osoba ktora bedzie cierpiec bedziesz TY.
Przerabialam to i po rozstaniu tez mam telefony, ktore jedynie mieszaja w glowie.
nie wie? To niech sie dowie! ale nie ma sensu tracic czasu, a juz absolutnie nie wracac do takich osob! Przyjaznic sie, ok, ale zwiazku NIGDY

Niezdecydowanym facetom mowimy NIE

LUSI bardzo dobrze zrobilas, mama jest priorytetem. Glowa do gory, terz juz bedzie tylko lepiej smile Ja juz sie mam lepiej!

22

Lusi, moja sytuacja jest podobna. Zawsze kochał i był pewien, że jestem tą jedyną, powtarzał, że nie ma co do tego żadnych wątpliwości, że mogę być pewna jego uczuć, żebym mu zaufała i się nie bała, że mnie skrzywdzi. Miałam go za bardzo zdecydowanego i dojrzałego człowieka, mimo jego dość młodego jeszcze wieku. I nagle usłyszałam to czego nawet sobie nie wyobrażałam "nie wiem co do Ciebie czuję". Nie wiem co go tak nagle odmieniło. Doznał nagłego olśnienia. Okazał się niedojrzałym gnojkiem ale co poradzić. Przynajmniej umiał się do tego przyznać. Ale niezdecydowanie jest straszną cechą. Wiem, że krzywdzi tym nie tylko mnie ale też siebie.

My daliśmy sobie na razie czas, ale czuję, że to już koniec. Przecież nie zostawia się kochanej osoby, więc chyba naprawdę przestał mnie kochać. Dobrze, że dałaś sobie z nim spokój. Gdyby naprawdę Cię kochał, chciałby z Tobą zamieszkać i nie robiłby problemu. A on najwyraźniej nigdy nie dorośnie. A mama jest najważniejsza:)

23

LUSI11973

Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia, potrzebuje teraz Twojego wsparcia i dlatego zyczę Ci dużo siły smile

Cieszę się , że podjełaś taką decyzję .. i mam nadzieję , że już zdania nie zmienisz, ponieważ facet który ma 30 lat i takie nastawienie do życia jak Twój eks, prawdopodobnie już się nie zmieni, poza tym widać jak na dłoni, że jest maminsynkiem i matka nadal pierze mu majtki i pewnie podsuwa wszystko pod nos.. ma 30 lat jest w związku z kobietą, ma szansę zrobić krok na przód... i boi się wyprowadzić z domu, zakładając z góry, że będziecie się kłócić... żałosne. Skoro wie, że tak będzie, to po co chce coś dalej reaktywować..

Życie z maminsynkiem, jest bardzo trudne, wiem coś o tym , bo miałam takiego chłopaka i był z nim ten sam problem, większość artykułów na ten temat niestety uświadamia czytelniczki, że są z góry skazane na porażkę w walce o odcięcie pępowiny.

Szkoda Twojego czasu, potrzebujesz faceta stojącego twardo na ziemi, a nie siuśmajtka!

pozdrawiam

24

Hej!!Muszę wam się pochwalić-poznałam kogoś:)i jest super.Ten mój były (ten mamy synek)jak się dowiedział to zaczął wydzwaniać i szukać pretekstu żeby przyjść.Wczoraj był oddać mi materac,zaprosiłam Go na herbatę i tak siedział 2 godziny.Ale ja cały czas myślałam o tym moim nowym kumplu.Chłopaczek się spóźnił i dobrze mu tak.Hehe.Już nigdy nie będę płakała za kimś kto mnie zostawi.Szkoda czasu i zdrowia.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » KIEDY ON DOROŚNIE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024