Zdałam sobie sprawę że jestem potworem ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zdałam sobie sprawę że jestem potworem !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Zdałam sobie sprawę że jestem potworem !

Tak bardzo mi wstyd, że chciała bym się zapaść pod ziemię!!! Nie jestem ani nie byłam dobrą matką! Córka miała rację ze odeszła uciekła z domu 5 lat temu miała wtedy 16-lat. W domu w którym powinna być miłość i ciepło był  mój mąż alkoholik i awanturnik. Trwało to ok 4-5 lat (o tyle za dużo) awantury były 1 raz na mies. czasem był spokój pól roku- ale były. Czemu musiało to trwać aż 5 lat żebym skierowała sprawę do sądu żeby przerwać te chore relacje, zadaję sobie pytanie i nie znam odpowiedzi.

W innym wątku opisałam o mojej córci i jaj odejściu z domu.

Czuje się bardzo podle,  jest mi wstyd i już chyba nigdy nie spojrzę w lustro nie gardząc z własnej osoby.

Zrobię wszystko co w mojej mocy żeby Basia mi wybaczyła sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdałam sobie sprawę że jestem potworem !

Nie ma co gardzić sobą - trzeba się cieszyć, że przejrzało się na oczy i zrozumiało podejście innych do sprawy smile To dobrze rokuje na przyszłość. smile
Teraz potrzeba dużo czasu, żeby przekonać córkę, że to nie puste gadanie. Dużo pracy przed tobą. Piszesz, że masz mało kontaktów z córką. Zmień to. Dzwoń do niej albo sms-uj. Możesz też pisać listy (może maile) - uwierz, to bardzo dobra metoda. Pisz, że się zmieniłaś i zmieniasz, że dużo zrozumiałaś i tęsknisz, kochasz. Basia teraz żyje swoim życiem, ale otrzymując od Ciebie stałe sygnały może zda sobie sprawę, że nigdy nie przestałaś jej kochać tylko sytuacja Cię przerosła. Za błędy się płaci, czasem boleśnie, ALE trzeba próbować je naprawiać. Życzę sił i powodzenia w staraniach big_smile

3

Dziękuję Ci za rade, czuje się podle. Trzymam tel w ręce i nie potrafię sklecić paru słów do własnego dziecka. Szok. Co mam napisać? że mi przykro, że wstyd? Przeciez będzie miała ubaw do samego wieczora. Boje sie kolejnej porażki. Niby jestem dorosła a jestem śmierdzącym tchórzem, fuj jak można kochac kogoś takiego jak ja . Fakt na miłość musze sobie zasłużyć. To co wydawało mi się miłością było tworem wymyślonym przeze mnie, ja nie potrafie kochać sad Jestem słaba.. taki śmieć, teraz rozumiem pogarde mojej córki. Dobrze mi tak, Powinno bolec jak nigdy dotąd, powinnam się czuć jak moja skrzywdzona córka. Nie jestem godna nazywać się mamą!!!

Witaj:) Widzisz-ja tez bylam w podobnej sytuacji jak Twoja corka.Wychowalam sie w domu gdzie ojciec zawsze naduzywal alkoholu,wszczynal awantury i bil mameJa na to wszystko musialam patrzec-bylam swiadkiem -musialam uciekac z mama z domu,spac czasem w lecie lub na polu w deszczu.Jak bylam dzieckiem to myslalam ze tak musi byc.Jak juz doroslam wydawalo mi sie to chore.Nie mialam jak sie spokojnie uczyc,kolezanki nie mogly normalnie przyjsc do mnie.Wielokrotnie ja prosilam-mamo odejdz od niego,bedziemy miez spokojny dom (okazji do odejscia bylo wiele i dom tez byl) lecz ona tak bardzo go kochala ze nie patrzyla na to co dzieje sie ze mna.Przeszlam pieklo w tym domu.Kiedy doroslam to wyjechalam za graniceOwszem-patrzac wstecz ja nigdy w zyciu nie zafundowalabym swojemyu dziecku takiego losu bo wiem jak to boli i co sie dzieje z dzieckiem(sama jestem po rozwodzie )A kiedy odchodzilam od meza moja mama powiedziala ze bardzo zle robie,bo ona byla bita to ja tez moglabym to jakos zniesc..-masakra to jej podejscie!
Ale do czego zmierzam-przez dlugi czas mialam ogromny zal do mamy ze nie zrobila w swoim zyciu nic-aby mnie chronic.BYly miuedzy nami klotnie a nawet nienawisc.Musiala nie jedna woda uplynac aby to minelo.Ty wykazujesz skruche wiec powinno byc inaczej,lepiej.-czego Ci  zycze.Daj jej czas bo zapewne gniew w niej jeszcze wrze.Nie jestes potworem ale zagubilas sie kiedys i corka to kiedys zrozumie.Tego jestem pewna,tylko nie poddawaj sie:)
Powodzenia!

5

Namaluje Cie Lzami- tak bardzo dziękuję Ci za słowa wsparcia. Już wiem co czuła Basia, teraz wszystko w moich rekach aby prosić o wybaczenie. Poproszę wszystkie moje dzieci o to! Przecież tak bardzo je skrzywdziłam, teraz to już wiem.Za kogo ja się uważałam? Jestem podła, pusta i zapatrzona w siebie egoistka. CZAS TO ZMIENIĆ.

6 Ostatnio edytowany przez Iwkaaa (2011-01-20 15:33:55)

Różyczko przeszłaś własne piekło, które przerwałaś. Niestety córka zareagowała agresją, którą skierowała do Ciebie. Czuje się skrzywdzona. Czytałam w Twoim drugim wątku, że jest pod wpływem rodziny męża. To utrudnia Ci próbę naprawy relacji.
Próbuj małymi kroczkami, może Ci się uda przebić przez ten mur, który wyrósł między Wami.

Nie mów, że nie jesteś godna nazywać się mamą, że na nic nie zasługujesz, tak nie jest. Opamiętałaś się, przerwałaś piekło które było w Waszym domu, przeciwstawiłaś się mężowi i przemocy jaka pojawiła się w Waszym domu.To bardzo dużo. Wiele kobiet akceptuje takie życie i nie ma siły nic z tym zrobić. Ty zrobiłaś wiele. Teraz zrób kolejny krok, być może potrwa to długi czas, postaraj się naprawić relacje z córką. Może porozmawiaj z jakimś psychologiem, poszukaj wsparcia( być może dostaniesz wskazówki jak masz postępować , czego się spodziewać)  i uwierz w siebie.

Zadajesz sobie sama sobie pytanie, czemu tak długo czekałaś. Rózyczko człowiek sam nie wie ile może znieść, ale przychodzi moment , że mówi dość, że więcej nie zniesie. NIestety cierpią nasze dzieci. Rozyczo nie wchodzimy w dorosłe życie już ukształtowani. Wiele musimy przejść, żeby dojrzeć, dorosnąć.

7

rozyczka3616 trzeba sie cieszyc życiem pamietaj o tym a pozniej wszystko sie napewno ułoży :-)

8

Różyczko, Twoja córka ma za co Cię obwiniać, ale ja akurat w pełni Cię rozumiem. Żyłem przez wiele lat w związku z osobą psychicznie chorą. A życie z alkoholikiem, narkomanem, psychicznie chorym ma to do siebie, że wszystko kręci się wokół tej osoby. Aż stajesz się od tej osoby psychicznie uzależniony. Więc i tak Cię podziwiam, że w końcu potrafiłaś wyrwać się z łap alkoholika. Niestety, kontakt z córką straciłaś być może na zawsze, bo teraz wszystko zależy od niej, a od Ciebie nic...

9

Moje kochane:) Tyle lat czekałam na pierwszy krok Basi, czułam sie pokrzywdzona że przecież ja wcale nie miałam łatwiej to ja zbierałam razy od męża i takie tam wydumane cierpienia. Potrafiłam się katować własnymi myślami i wyobrażać sobie co by było gdyby... To było chore, zakręcone jak naleśnik tongue Dopiero rozmowa na tym forum pokazała mi obraz z innej strony. O mało mi oczy z orbit nie wyszły gdy czytałam odpowiedzi. W pierwszym momencie byłam zła ze przecież ja taka cierpiąca porzucona przez dziecko a tu jeszcze kubełek zimnej wody na głowę?

DZIĘKUJĘ WAM MOJE KOCHANE ZA POMOC BO TYLKO DZIĘKI WAM WIELE ZROZUMIAŁAM I PRZYJMUJĘ WASZE SŁOWA Z POKORĄ ALE I NADZIEJĄ NA LEPSZE smile

Jestem dumna z siebie że miałam na tyle odwagi przyznać się ze to właśnie ja jestem winna. Fakt wcale mi z tym nie jest lepiej, ale przynajmniej już mogę spojrzeć w odbicie w lustrze.

A teraz najważniejsze- dziś rozmawiałam z córcią smile zaprosiłam ja ma przyjechać w czwartek. Poprosiłam ją o rozmowę i zgodziła sie( jest wielka ), a ja boje sie jak przed egzaminem. ALE DAM RADĘ, PRZECIEŻ JĄ KOCHAM !!!
Trzymajcie za mnie kciuki

10

W moim domu rodzinnym było dużo miłości od rodziców zwłaszcza mamy, taty też ale tylko wtedy gdy...nie pił.
kiedy wchodził w etap picia...kładłam sie do łóżka w ubraniu, nie spałam, nasłuchiwałam czy już wraca i bedzie kolejna awantura, wyzwiska do mojej mamy i do mnie..
nigdy jednak nie oceniałam mamy , nigdy nie potrafiłabym jej coś wyrzucać...

nie mów o sobie ze nie jesteś godna , ze jesteś zła
przede wszystkim jesteś człowiekiem- i to daje ci prawo do popełniania własnych błędów..

Nawiąż kontakt z córką , jestem pewna że...powoli wszystko się poukłada...
jesteście przecież rodziną! smile

11

Jutro będę rozmawiała z  Basia, powiem jej jaj bardzo jest dla mnie ważna i jak mocno ja kocham. Trzymajcie kciuki

12

Powodzenia smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zdałam sobie sprawę że jestem potworem !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024