po czym poznam ze on chce powaznego zwiazku a nie tylko seksu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznam ze on chce powaznego zwiazku a nie tylko seksu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: po czym poznam ze on chce powaznego zwiazku a nie tylko seksu?

witam wszystkich:-)jestem sylwia i mam 24lata.mam jeden problem.jestem po rozwodzie od ponad roku i mialam kilku mezczyzn ale niestety kazdemu chodzilo tylko o jedno.tydzien temu poznalam mezczyzne przez portal randkowy a wczoraj pierwszy raz sie spotkalismy.musze dodac ze chlopak wyglada na bardzo poukladanego(ale wielu na takich wygladalo)i stwarza wrazenie jakby mu zalezalo na tej znajomosci.jestesmy juz umowieni na kolejny weekend.dzwoni do mnie bo twierdzi ze lubi mnie syszec pisze mile smsy i wiersze(bo lubi pisac wiersze)a wczorajsze spotkanie bylo naprawde cudowne.chcialabym tylko wiedziec jak juz teraz moge poznac czy on rzeczywiscie traktuje mnie powaznie.czy sa jakies sygnaly ktore wysyla mezczyzna wskazujace ze on chce powaznego zwiazku?czy dobrze zrobie odmawiajac mu spania z nim w hotelu?bo on jest z innego miasta i w przyszly weekend idziemy na impreze ale on bedzie nocowac w hotelu bo nie bedzie mial jak wrocic.prosze doradzcie mi i pomozcie bo jestem pogubiona

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: po czym poznam ze on chce powaznego zwiazku a nie tylko seksu?

odmawiając mu spania z nim w hotelu? jeżeli na tak wczesnym etapie (tydzien) koleżka proponuje ci seks no to znaczy że chodzi mu tylko o zabawę.

3

nie!on mi tego wogole nie proponowal to ja sie pytam czy moge z nim spac

4

czy powinnam jak najdluzej czekac do tego pierwszego razu?

5

osobiście myslę że nawet jeżeli masz wielką chęć na seks ( hehe a kto niema ;] ) to jednak powinnaś się wstrzymać jeżeli chłopak jest faktycznie poukładany to możesz go do siebie zrazić wskakując mu od razu do łóżka.
tak czy inaczej czekaj.

6

masz racje:-)tak wlasnie zrobie a po czym juz teraz poznam ze jemu nie chodzi o seks?

7

że zdodzi sie zaczekać z tym do ślubu... no w końcu jak mu zależy to wytrzyma i nie ma mocnych, ludzie dla miłości robią rożne głupoty, szczególnie kobiety, nie chodzi o religie, chodzi o to abyś nie marnowała kolejnych lat swego bezcennego życia na dupka który jak pies z .. na wierzchu będzie za tobą latał do momentu aż tego nie dostanie sie do twojego tyłka
malutka sama to właśnie przerabiam i podjęłam decyzję, skoro i tak zmarnowałam tyle lat życia w ten sposób to już nie ma znaczenia ważna abym miała szacunek do samej siebie, nie czuła sie więcej wykorzystana i upodlona-zrób to dla siebie

8

Ten cały romantyzm to może być tylko dobra mina do złej gry. Myślę, że warto się jeszcze wstrzymać, a wtedy sama ocenisz, czy naciska Cię przy tym temacie, czy też nie. To kwestia czasu i sama go wyczujesz wink

9

Chcesz zobaczyć czy mu chodzi tylko o seks?
To się z nim prześpij.
I sytuacja od razu będzie jasna.

Niemiłosiernie irytują mnie te rozważania kiedy masz z nim iść do łóżka. A skąd my to mamy wiedzieć? O co chodzi facetowi nie poznaje się po tym, ile czasu wytrzyma bez seksu. To się czyta między wierszami. ROZMOWĄ wyłapuje się jego podejście do życia. Bada się podejście do związków. Sposób, w jaki traktuje kobiety - z jego relacji i wlasnych obserwacji. Delikatnymi pytaniami sonduje się jego życiorys.

Nie należy od razu oddawać swojej najlepszej karty.
Nie należy zaczynać od oddania swojej najbardziej cennej rzeczy.
Nie należy na początku pokazywac swojej największej wartości.

Więc jesli kobieta własny tyłek uważa za swoją największą wartość - niech go pilnuje miesiącami. Jeśli ma do zaoferowania coś więcej - nawet, jeśli prześpi się z facetem na pierwszej randce on i tak będzie wiedział, że jest dalej o co zabiegać.

Sylwia ja na twoim miejscu wstrzymalabym sie ze wspolnym nocowaniem. Powinnas najpierw dobrze poznac tego mezczyzne, pospotykac sie z nim na neutralnym gruncie.
Narazie jestes w fazie oczarowania, facet ci kadzi, pisze slodkie smski, wierszyki jednak ty powinnas miec glowe na karku i nie dawac sie ponosic emocjom bo mozesz pozniej tego zalowac.
Tym bardziej, ze znacie sie bardzo krotko, tak naprawde nie wiesz jaki jest ten facet w rzeczywistosci.
Skoro macie sie spotkac w przyszly weekend to ja natwoim miejscu bym zrobila tak: spotkaj sie z nim, idzcie na imprezke a po imprezce niech ciebie bezpiecznie odprowadzi do domu a sam niech uda sie do hotelu.
Mozesz podziekowac mu za mile spedzony wieczor, buziak na pozegnanie i tyle.
Bo jezeli zgodzisz sie na wspolna noc w hotelu to musisz sie liczyc z tym, ze facet bedzie chcial sie kochac z toba: tacy sa juz faceci, juz taki maja instynkt, skoro decydujesz sie na wspolna noc to musisz sie liczyc z tym , ze on nie odwroci sie do ciebie plecami tylko bedzie dotykal ciebie i powokowal do tego aby doszlo do czegos wiecej.
I jak na to pojdziesz to nie bedziesz wiedziala czy mu na tobie zalezy.
A jak spedzicie ta noc osobno i on dalej bedzie wykazywal zainteresowanie twoja osoba to bedzie to znaczylo, ze naprawde chce ciebie poznac jako kobiete i nie bawi sie toba.
Pozatym pozwalajac mezczyznie na 1 wspolnie spedzona noc musisz sie liczyc z tym , ze on bedzie myslal ze za kazdym razem jak przyjedzie do twojego miasta to bedziecie razem spali.
Bo jak raz wpuscisz faceta do lozka to ci nie wyjdzie z niego.
Dlatego z tym wpuszczaniem do lozka to trzeba uwazac bo mozesz pozniej zalowac i beda klebily sie mysli w twojej glowie: ze moze on przyjezdza tylko na sex??
A jak bedziesz sie zachowywala naturalnie i nie bedziesz sie pchala mu przez jakis czas do lozka to poznasz jego prawdziwe intencje.
A jak po tygodniu wskoczysz do lozka to wyjdziesz poprostu na desperatke.
I mozesz zniechecic faceta do siebie a mezczyzni nie lubia latwych kobiet bo sa lowcami:)
Wiec jak najbardziej smiej sie, baw sie, spotykaj ale do hotelu nie idz.
To jego obowiazkiem jest aby po udanej randce odeskortowac cie taxowka do domu:)
zycze powodzenia:)

11

Więc jesli kobieta własny tyłek uważa za swoją największą wartość - niech go pilnuje miesiącami- nie moge sie nie zgodzić, ale chcąc zbudować trwały związek, mający solidne podstawy należy właściwie zacząć inaczej wszystko bardzo szybko sie psuje, zaczynają sie kłótnie, nieporozumienia, okaże sie że wasza mentalność jest inna, że macie wobec siebie inne oczekiwania. Dla kobiet seks to coś więcej/zazwyczaj/ sposób wyrażania swoich uczuć a dla facetów... to tylko seks. Wskakiwanie facetowi do łóżka po tak krótkim czasie skończy sie dla Ciebie bolesnym rozczarowaniem.

12

Sama ostatnio przeczytałam serię artykułów o tym, że facetów przywiązuje do kobiety czekanie na seks, a kobiety do facetów seks. Więc jeśli chcesz, żeby było z tego coś więcej niż 2-miesięczny związek, poczekaj.

13

drogie dziewczyny bardzo wam dziekuje za te cenne rady.wczoraj do mnie dzwonil i powiedzialam mu ze jesli chodzi o noc w hotelu to bedzie musial spedzic ja sam.ku swojemu zdziweniu poparl mnie calkowicie i powiedzial ze tez nie chcialby niszczyc tego co miedzy nami sie rozwija zbyt wczesnym seksem:-)bylam mile zaskoczona i wiem ze to naprawde bedzie najlepsze.jeszcze raz bardzo wam dziewczyny dziekuje za szczere porady pozdrawiam;)

14

witajcie;-)to znowu ja.jestem juz pogubiona w tym wszystkim.wszystko jest fajnie.on czesto do mnie dzwoni pisze ze teskni juz ze nie moze sie doczekac spotkania zeby mnie przytulic a dzis nawet napisal ze chcialby tez mnie popiescic.gdy zapytalam co ma na mysli to stwierdzil ze ja napewno sie domyslam i ze taka juz natura faceta.wczoraj mi napisal ze byloby z nim cos nie tak gdybym go nie pociagala bo jestem piekna.ja juz tego nie rozumiem.wczoraj wspolnie stwierdzilismy ze poczekamy z seksem bo nie chcemy popsuc naszych relacji a teraz pisze i daje do zrozumienia ze chcialby.czy to ja jestem juz przewrazliwiona czy on faktycznie tylko tego chce?prosze pomozcie bo ja naprawde gubie sie w tym.on jest naprawde fajny a wczoraj to nawet mi napisal ze czuje ze sie zakochal.co mam myslec?

15

Może ściemnia i powiedział to, co chciałaś usłyszeć?

To dobrze, że pociągasz go jako kobieta, ale może zamiast traktować to śmiertelnie poważnie, możesz się z nim podroczyć, odpowiadając np. 'wszystko w swoim czasie, ale zaufaj mi, warto poczekać', do tego zalotny uśmieszek. Tym samym nie będziesz jak 'królowa śniegu', całkowicie niezainteresowana seksem, a raczej niczym kusicielka, która dysponuje swoim ciałem jak luksusem dostępnym dla nielicznych. Przy czym, wstrzymywanie się z seksem nie oznacza braku flirtowania w tym temacie!

Nadal jestem za czekaniem. Tak naprawdę po tygodniu znajomości nie znasz go wcale, i potrzeba czasu, żeby czegokolwiek się o nim dowiedzieć, a tym bardziej jakie ma motywy działania.

16

dziekuje CI bardzo busiu:-)pewnie masz racje bo zapomnialam dodac ze on ma naprawde ogromne poczucie humoru i jest szczery.mowi to co mu na mysl przyjdzie(przynajmniej to zaobserwowalam u niego).mam tylko jeszcze jeden dylemat.on wczoraj napisal mi ze mnie kocha.napisal ze jest swiadom tego ze ja moge mu w to nie wierzyc ale ze niewie jak inaczej moze nazwac to co czuje poniewaz caly czas mysli o mnie teskni i snuje ze mna plany na przyszlosc.co o tym myslisz?jednakze niewiem czemu ale gdy pisze to slowo to w skrocie kc.jak zapytalam co to za skrot to oczywiscie napisal caly wyraz i ze jest pewien tego co czuje bo nigdy wczesniej tego nie czul.jak to odbierac?

17

wczoraj do mnie dzwonil i powiedzialam mu ze jesli chodzi o noc w hotelu to bedzie musial spedzic ja sam.ku swojemu zdziweniu
A cóż go tak zaskoczyło? czyżby nasłuchał się opowieści jak to na portalach matrymonialnych nienasycone pustogłowy przebywają?!
caly czas mysli o mnie teskni i snuje ze mna plany na przyszlosc.co o tym myslisz?jednakze niewiem czemu ale gdy pisze to slowo to w skrocie kc.
Wiem że to co napiszę Ci się niespodoba ale cóż muszę to zrobić (raz się powstrzymałam od komentarza i dziewczyna płakała)
Uważam że on Ciebie bierze na tani podryw, gdyż ma ogomną chęć przelecieć Cię w tym hotelu!!
Takich słów się nie pisze smsem i to jeszcze skrótem (wyjątkiem są małolaty, które nie mają pojęcia co deklarują)
Proszę zachowaj dystans psychiczny do niego, bo Ty pragniesz uczucia, więc przetrzymaj go!
Jak kocha to doceni Twoją chęć poznania go poza łózkiem. I nie flirtuj zbyt ostro bo dasz sprzeczne sygnały.

18

alaclaudie bardzo ci dziekuje za ten szczery komentarz bo ja wlasnie szczerosci oczekuje nawet gdy bedzie zla.oczywiscie nie mam zamiaru oddac mu sie.on o tym doskonale wie i nawet mi powiedzial ze tak bedzie dla nas lepiej bo nie chce psuc tego co jest miedzy nami.a jesli chodzi o dystans to oczywiscie go zachowam;)bardzo dziekuje za szczerosc.cenie to sobie

19

sylwiunia23 - to że facet mówi że cię pragnie itd... dla mnie nie jest niczym dziwnym ani dyskwalifikującym  w pewnym wieku. Oboje nie jesteście już dziećmi a seks to ważna i nie odłączna sfera życia więc i reakcja jego jako faceta normalna - natomiast co ty z tym zrobisz to juz zupełnie inna rzecz i zależy tylko od twoich przekonań. Natomiast mnie osobiście bardziej niepokoiło by wyznanie milości po jednym czy kilku spotkaniach bo o ile iść z kimś do łóżka można bez głębszych uczuć (po prostu na zasadzie pociągu) to wyznanie komuś miłości w tym wieku powinno się wiązać z deklaracją która niesie za sobą zobowiązania względem drugiej osoby. A jak można robić deklaracje jeśli tak naprawdę się nie znacie i ten konkretny fakt dałby mi do myślenia czy nie mówi tego żeby zamydlić oczu i nie zaciągnąć do łóżka - bo faceci też nie są głupi i zdają sobie sprawę jak my kobiety jesteśmy łase na wyznania milosne. Więc spokojnie i powolutku takie dylematy szybko się rozwiązują - uwierz.

20

atinasarz.bardzo cenne jest dla mnie to co napisalas poniewaz jestes starsza ode mnie i napewno duzo wiesz.dziekuje ci za komentarz.wiem i zastanawialam sie nad jego wyznaniem i wlasnie tez dlatego jestem taka zagubiona.ale on sam rowniez mi przyznal ze bedzie lepiej dla nas zebysmy poczekali z seksem.czesto mi pisze ze teskni ze mysli o mnie i ze podoba mu sie moj charakter i podejscie do zycia.dlatego wlasnie jestem taka pogubiona.chcialabym zeby to co on mi pisze bylo prawda ale tez sie boje ze jednak tak nie jest a nie ukrywam ze ten facet naprawde urzekl mnie swoim charakterem.on naprawde rzadko pisze cos w kontekstach seksu.najczesciej pisze wylacznie o tym co do mnie czuje i kim jestem dla niego.stwierdzil tez ze fajnie mu sie ze mna gadalo bo ciagle nie brakowalo nam tematow i to mu sie we mnie spodobalo.niewiem co myslec.tak chcialabym aby mi sie z nim ulozylo ale przyznam ze tez sie boje ze on tylko sie maskuje tymi pieknymi slowami.ah to wszystko mnie troche doluje:(

21

powiedzial mi tez na spotkaniu ze najbardziej spodobala mu sie we mnie naturalnosc i ze to spowodowalo ze tak sie mna zainteresowal.

22

Witajcie to znowu ja.nadal sie spotykam z tym chlopakiem miedzy nami jest cudownie,chcemy ze soba zamieszkac.w zeszly wékend bylam u niego bylo super.mowi ze bardzo mnie kocha i musze wam powiedziec ze ja jego tez.:)miedzy nami jest naprawde cudownie.chociaz to wszystko tak szybko sie potoczylo to teraz po uplywie czasu wiem ze milosc taka nagla tez moze byc prawdziwa.sama tego doswiadczam.to piekne.szalejemy za soba caly czas.a on stara sie tak samo jak na poczatku.miedzy nami juz doszlo do czegos ale to zupelnie niczego nie zmienilo w jego zachowaniu.czuje ze chyba odnalazlam swoje szczescie;)serdecznie pozdrawiam

23

Bardzo się cieszę, że Ci się układa Sylwiuniu. smile Oby tak dalej!

24

dziekuje ci bardzo busiu;)pragne aby sie w koncu udalo bo naprawde bardzo bladzilam jesli chodzi o mezczyzn.zawsze zle trafialam.no ale mam cicha nadzieje ze w koncu sie udalo;)

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznam ze on chce powaznego zwiazku a nie tylko seksu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024