Trudna sytuacja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez leilong (2011-01-06 10:32:25)

Temat: Trudna sytuacja

Witam
Otóż mam problem, znam dziewczynę rok, od jakiś 3 miesięcy wyznałem jej miłość ona to zrobiła 2 miesiące wszcześniej, bardzo ją kocham i chyba tu się zaczyna mój problem że chyba za bardzo, nie widzę bez niej świata, mówiłem jej to i mówiłem ze chce spędzić z nią resztę życia, i od początku naszego związku jakoś ja bardziej się staram a nie ona, a chciał bym żeby to ona czasem zabiegała o spotkanie i żeby wykazała więcej inicjatywy i po prostu bardziej się starała. I tutaj potrzebuje waszej pomocy bardziej doświadczonych, jak widzi to kobieta, co mógłbym zrobić żeby to ona bardziej się zaangażowała, może szczera rozmowa?, gadałem już z nią na ten temat ale ona uważa ze się stara, może to ja za dużo wymagam ? Jeszcze dodam, ostatnio powiedziała ze ją wkurzam i zaczęła mnie  trochę nienawidzić, kobiety pomóżcie mi.
Czy może dać sobie spokój wyluzować nie odzywać się przez jakiś czas żeby zaczęło jej brakować tego co było?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna sytuacja

Ile masz lat?

3

21 w tym roku.

4

dokladnie tak smile
zdystansuj sie... osaczasz ja i ona nie ma jak za toba zatesknic...
znacie sie mniej niz 2 lata a ty juz jej mowisz ze chcesz z nia spedzic resszte zycia...
mieszkacie wogole razem? jesli nie, to nie mow jej takich rzeczy bo ja wystraszysz smile
to moze bedzie okrutne dla ciebie co napisze ale :
- nie odpisuj jej od razu na sms, tylko po ok 2h...
- jak sie umawiacie na spotkanie i ona zaproponuje godzine to ty zawsze przebijaj jej propozycje o 30 min smile
- jak jestes dostepny na gg i ona sie pierwsza odzywa to odpisz po 5 minutach na jej pierwsza wiadomosc a potem juz odpisuj na biezaco smile pamietaj, odpowiedz na jej kontakt na gg ma byc rowno po 5 minutach smile
- nigdy nie odzywaj sie pierwszy - niech ona zabiega o kontakt... dasz jej tym do myslenia i jej bedzie brakowac twojej "nachalnosci" wiec zacznie myslec ze cos jest nie tak i bedzie chciala sie dowiedziec o co chodzi smile
- napisz jej niespodziewanego sms na dobranoc, cos np "nie wiem o czym bedziesz snic tej nocy, ale do zobaczenia w snach:*"
- badz nieprzewidywalny - jesli masz ochote na mcdonalds, a ona nie, to i tak tam idzcie smile pokazesz jej tym ze nie jestes poslusznym pieskiem tylko robisz to na co masz ochote i zyjesz w zgodzie sam ze soba...
- NIGDY SIE NIE KLOC!! zawsze badz spokojny, opanowany i nie dawaj sie prowokowac bo to najgorsze co mozesz zrobic... wtedy kobieta zobaczy ze skoro dajesz sie prowokowac to latwo toba manipulowac...
- nie zgadzaj sie na wszystko o co ona prosi, jesli nie czujesz ze masz ochote na to... jesli prosi cie o pojscie po tampony ale ty nie masz na to ochoty to po prostu nie idz...
- nie szalej z prezentami dla niej - zadnej bizuterii, zadnych materialnych rzeczy... lepiej kup kwiatka bez okazji, ramke na wasze wspolne zdjecie itp itd...
- zawsze spedzajcie czas w sposob w ktory razem cos skorzystacie - nie ogladajcie wspolnie meczy (chyba ze ona to lubi) bo kobiety przewaznie nie lubia pilki noznej czy kosza
- zawsze zabieraj ja w nowe miejsca i jesli postapisz wg zasady 3x40 min to odniesiesz niebywaly sukces smile zasada ta mowi ze powinienes spedzac w jednym miejscu nie wiecej niz 40 min... dlatego trzy miejsca na jednym spotkaniu to super pomysl, bo potem ona zarejestruje tylko to gdzie byliscie, a nie jak dlugo smile bedzie opowiadac kolezankom, ze jednego wieczoru zabrales ja tu, oraz tu i jeszcze tam smile
- nie dawaj jej pustych komplementow !!! dawaj tylko takie gdzie naprawde uwazasz ze wyglada swietnie smile
- badz zawsze szczery - nigdy nie oklamuj partnerki...
- NAJWAZNIEJSZE - rozsmieszaj ja jesli tylko masz okazje bo kobiety lubia sie smiac smile

Ja mam troszke podobna sytuacje w moim obecnym zwiazku. Moj chlopak tez ma czasem do mnie pretensje, ze nie odzywam sie tak czesto jak on, ze to ja nie proponuje spotkan itp.
Nie robie tego nie dlatego, ze mi na nim nie zalezy, bo uwierz mi zaangazowalam sie w ten zwiazek i zalezy mi bardzo mi na nim poprostu nie chce go osaczac, chce aby mial troche swobody, zeby nie myslal ze siedze mu caly czas na glowie.
A pozatym przedtem bylam w nieszczesliwym zwiazku w ktorym bardzo zabiegalam o partnera, pisalalm ciagle smsy, on mi tez i wszystko okazalo sie klamstwem i od tamtego czasu mam uraz do smsow i narzucania sie mezczyznie.
Poprostu boje sie, ze za bardzo pokaze ze mi zalezy a jemu przestanie na mnie zalezec.
Pewnie w przypadku twojej dziewczyny jest tak samo.
Wedlug mnie nie powinienes sobie jej odpuszczac, nie odzywac sie do niej bo nic na tym nie zdzialasz--> powinniscie szczerze i na spokojnie pogadac o tym co ciebie nurtuje, zaznaczyc, ze jest dla ciebie kims waznym.
Moze wtedy sie przelamie i bedzie wykazywala wieksze zaangazowanie.
Wydaje mi sie ze jej moze bardzo na tobie zalezec tylko moze zaluje tego ze tak wczesnie ci o tym powiedziala i nie chce stac na przegranej pozycji.

6

Rozmawiałem z nią o tym wczoraj, ona uważa że się stara, tłumaczyła że się zmieniła i chyba nie będzie taka jak na początku związku. Bo na początku ona starała się i było tak 50%/50% starań z każdej strony, też myślę ze jej zależy teraz zrozumiałem czym ją od siebie odpycham, osaczam ją tak jak kolega wyżej napisał nie daje jej swobody, zawsze pisałem sms "co robi jak sie czuje" itp. Też pytałem wczoraj czy jest jej dobrze ze mną odpowiedziała że tak i jest szczęśliwa ale czasami ją wkurzam, właśnie to w sobie zmieniam aby jej nie wkurzać, ostatnie 3dni jak do mnie dzwoniła miała głos taki dziwny jak by z przymusu dzwoniła, ale nie wiem może jak się zmienię i dam jej więcej swobody będzie lepiej.

7

Ludzie pomocy
Teraz mi powiedziała ze czuje że ona mi sie nie podoba, bo rok temu powiedziałem jej koleżance zupełnie nie przemyślenie ze mi sie nie podoba, teraz ma uraz, co ja mam robić? jak jej pokazać że się mi podoba  ?

8

no chlopie nie zartuj smile
powiedz jej jedno zdanie - "myslalem ze masz wlasne zdanie i nie sugerujesz sie tym co mowia inni na temat twoich uczuc... jestesmy razem, kocham cie bardzo i uwielbiam kiedy jestes obok, wiec zamiast sluchac innych, wsluchaj sie w to, co mowi twoje serce"...
to jest test z jej strony, rodzaj manipulacji.. chce sprawdzic czy tobie zalezy smile
takie testy bedziesz przechodzil czesto smile
kobieta musi czuc OPOR z twojej strony na jej fochy i nie mozesz sie nimi przejmowac smile

9

szymcio82
Już z nią porozmawiałem powiedziałem żeby mi zaufała, powiedziała ze będzie próbowała i powoli zaczyna mi wierzyć, teraz mam następny problem, ciągle chce gadać przez telefon nie mam nic przeciwko ale nie raz gadamy po 1-2h, powiedziałem jej ze jeżeli tak będziemy robić to się sobie znudzimy i będziemy dusić ze sobą. Nie wiem czy dobrze powiedziałem i nie wiem czy zrozumiała.

10

ERROR!! smile
nie mow nigdy kobiecie zeby czegos wspolnie nie robic bo bedzie zle smile
rozmowy telefoniczne w zwiakzu sa wazne, ale nie mozna gadac codziennie i to przez 2h smile
zajmij sie czyms i miej wlasne zycie - znajdz sobie jakas fajna pasje smile
bo narazie pokazujesz jej ze jest najwazniejsza w twoim zyciu i zawsze jestes na jej zawolanie wtedy kiedy ona tego chce!
jak ona zadzwoni to pogadaj okolo 5 minut i nagle powiedz ze musisz konczyc bo masz cos do zalatwienia i pogadacie pozniej. pozegnaj sie i sie rozlacz i nie wdawaj sie w rozmowy typu "a co masz do zrobienia, co bedziesz robic"...
mozesz tez powiedziec ze ktos dzwoni to drzwi i musisz konczyc albo ze kolega przyszedl smile
na smsy odpowiadaj z opoznieniem... chyba ze to faktycznie cos waznego smile
mam nadzieje ze nie widujecie sie codziennie bo to sprawia ze wasza milosc sie wypala smile
spotykajcie sie co 2 dni np, ale nie wg jakiegos ustalonego terminarza smile
mozecie sie np spotkac w poniedzialek i wtorek, a potem piatek smile
czyli tak aby ten efekt 2 dni byl zachowany smile

11

No nie spotykamy się co dziennie ostatnio widzieliśmy się we wtorek, już będę wiedział mam pasje ale zawsze to odkładałem by z nią rozmawiać, teraz będę robił inaczej, dziękuje ci za pomoc kolego jeżeli jeszcze będę miał problem to napisze.

12

wyluzuj bo obrzydniesz jej:)   jezu gdyby facet na mnie tak wisiał.. nie widzialabym go jako faceta smile  przepraszam ale tak to wlasnie bym czula

13 Ostatnio edytowany przez leilong (2011-01-29 10:47:13)

Witam
Dzisiaj zrozumiałem ze ja się uganiam i tylko ona dla mnie się liczy i świata bez niej nie widzę i zawsze była ona na pierwszym miejscu, i chyba jej to nie pasuje bo nie bardzo jest szczęśliwa, ale koniec z tym postanowiłem zadbać również o swoje potrzeby, stwierdziłem ze "za bardzo ją kocham", teraz nie wiem za bardzo jak to rozegrać aby ona nie stwierdziła że już mi na niej nie zależy, bo zależy kocham ją ale przesadnie, i to nas niszczy, już trochę zniszczyło myślę że to ostatni dzwonek bo związek wisi na włosku a niszczę go ja chyba za bardzo się angażuje i wychodzi to bokiem, codziennie są jakieś sprzeczki małe ale są, proszę o pomoc jak mam się zachować w tej sytuacji..

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024