Jak pięknie wyglądać po imprezie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak pięknie wyglądać po imprezie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Jak pięknie wyglądać po imprezie?

Za nami zabawa Sylwestrowa a przed nami karnawał, więc również wiele okazji to urzadzania imprez, bywania na balach, dyskotekach. I tak sobie pomyślałam, że warto by się zastanowić, jakie zasady wprowadzić w nasze życie, zeby po takiej imprezie wyglądać świeżo i ładnie. Przede wszystkim wracając z imprezy koniecznie należy zmyć makijaż. Kto tego nie zrobił to wpisujemy sobie tę czynność jako postanowienie noworoczne smile Po całonocnej zabawie nasza twarz powinna odpocząć od makijażu, dymu papierosowego i innych czynników wpływających na stan skóry. Szybki prysznic i idziemy spać. Gdy stopy bolą od tańczenia to warto posmarować kremem i lekko wymasować. A rano? Patrzymy do lustra i oczy podkrążone, szara cera... I związku z tym mam propozycję, abyście wpisywały swoje pomysły, dobre rady jak przetrwać ten dzień po imprezie, jak doprowadzić stan swojego ciała do używalności wink Zapraszam do dyskusji smile

Zobacz podobne tematy :
Odp: Jak pięknie wyglądać po imprezie?

Najważniejsze jest to, aby się wyyyspać smile
Poranna kąpiel, makijaż z uśmiechniętą buźka smile ładnie się ubrać i powspominać mile spędzoną imprezę smile
W moim przypadku tyle wystarczy smile
I czuję sie doobrze smile

3

Jeść produkty bogate w witaminę c i potas - alkohol bardzo wypłukuje te dwa składniki pokarmowe, im szybciej je uzupełnimy, tym lepiej się poczujemy wink Jeśli rano trzeba wstać to tabletka przeciwbólowa, zjeść niedużo i mięta w termos smile

4

nie pic alkoholu.Proste.
Wtedy zawsze nasza cera będzie wyglądac świeżo i zdrowo.W przeciwnym razie,to i tak będziemy miec podkrążone oczy i szarą,pełną wyprysków cerę - tak sie dzieje po wypiciu alkoholu i nic na to nie poradzimy.

5

sen, sen, sen i brak szaleństw alkoholowych przed- kieliszek szampana ni zaszkodzi ale...lepiej nie przesadzać

6

Nie tylko alkohol jest przyczyną naszego niezbyt pieknego wyglądu po imprezie, ale głównie nieprzespana noc. Człowiek nie śpi, szaleje na parkiecie i jesli nawet nie pije alkoholu to i tak wygląda nieciekawie. wink
Ja tak sobie myślę, że ruch na świeżym powietrzu byłby wskazany.

7

Zgadzam sie, że najwazniejsze to się wyspać, rano wziac prysznic, zjesc cos i wypic kawe, zrobic makijaz... Ale w moim przypadku i tak nie pomaga - na kacu moja cera jest szara/czerwona, makijaz sie nie trzyma, powieki sa jakies "mokre", usta czerwone, wlosy oklapniete... no i caly czas nie moge odkryc tajemnicy innych dziewczyn, ktore nawet po solidnym przepiciu wygladaja ladnie...

8

Tak, rano się wyspać, a na imprezie nie przesadzać z alkoholem wink Dobrze zjeść zupkę pomidorową, która doda nam sił. Może jakiś spacer, żeby się dotlenić. Chyba tyle wink

9

Rozbawił mnie ten temat smile w pozytywny sposób.

Myślę że po imprezie nie da się dobrze wyglądać. A co zrobić żeby było inaczej? Nie imprezować? Ale przecież imprezy to super czas i kto nie lubi poimprezować i napić się piwa czy jakiegoś drinka, zdarza się przesadzić wtedy lepiej się schować w domu, spać i nie straszyć wink

10

Wynika z tego, ze to nie jest watek jak pieknie wygladac po imprezie, tylko jak wyleczyc kaca big_smile

11

No tak, ale po imprezie niekoniecznie mamy kaca, ale jesteśmy zmęczone np. tańczeniem i brakiem snu. smile Więc jakie macie na to sposoby? Na podkrążone oczy można nałożyć zużyte torebki herbaty. Oczy od razu będą lepiej wyglądać. Można też zrobić jakąś lekką maseczkę na twarz. No i koniecznie relaksująca kąpiel i odpoczynek.

12

na zmęczenie przez brak snu niestety nic się nie poradzi.
żeby dobrze wyglądać dobrze po imprezie, przede wszystkim trzeba zmyć makijaż przed pójściem spać ! czasem przez zmęczenie się nie chce, ale wtedy rano mamy spuchnięte oczy.
można też użyć lodu albo takich wkładów które się zamraża pod oczy, żeby zmniejszyć opuchliznę

13

Opuchlizna opuchlizna, ale ja najgorszy problem mam, ze nawet jak zmyje makijaz to na nastepny dzien jestem czerwona i sie swiece. Nie wiem czemu tak jest... Ogolnie na kacu niezbyt atrakcyjnie sie raczej czujemy wink

14

Na mnie działa jedynie poranny chłodny prysznic. Po całonocnej imprezie naprawdę stawia na nogi. Od razu czuję się o wiele lepiej, no i wyglądam na pewno na mniej zmęczoną. Ale zgadzam się, że jednak porządne wyspanie się działa w tym wypadku najlepiej.

15

Przede wszystkim to się wyspać, dać odpocząć buzi od makijazu przez następny dzień. Można zrobic sobie maseczkę z ogórków na twarz (szybko orzeźwia) lub wersja dla bardziej leniwych, wsmarować okrężnymi ruchami kremik Siquens łagodząco - kojący. Widziałam w aptece jak kupowałam swój do cery suchej

16

No tak prysznic to raz. Myślę, że przyda się też odżywiająca maseczka. Poza tym... nie oszukujmy się nie ma sposobu na szybkie trawienie i wydalenie alko.

17

Na kaca napewno nie jest dobra praca! Ja raczej nie mam z tym problemu. Jeśli już to nie wynurzam się z mieszkania, a jeśli muszę wyjść to okulary na nos i jest wporządku. Nie ma efektywnego sposobu, ale polecam dobrze czuć się w swojej skórze i nie martwić się co ludzie powiedzą

18 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2014-01-09 11:13:05)

Na imprezie trzeba wyglądać pięknie - wiadomo. Jednak trzeba pamiętać, że nasza twarz i ciało potrzebuje pielęgnacji również po hucznej imprezie. Dym z papierosów, nieprzespana noc czy alkohol, wbrew pozorom wywierają bardzo negatywny wpływ na naszą skórę.
Skutki imprezy odbijają się nie tylko w środku, ale także na zewnątrz naszego ciała.
Opuchnięte oczy z brzydkimi cieniami wokół, pozbawione blasku, poszarzałe włosy i wysuszona skóra. To tylko niektóre ze skutków ubocznych, jakich nasza cera i ciało doświadcza po całonocnej balandze.

Jak więc wyglądać pięknie i świeżo tuż po imprezie? Jak zadbać o zmęczoną skórę tak, aby ją zrewitalizować i na nowo przywrócić jej blask?
Jak Wy dbacie o skórę twarzy i ciała po imprezie i jakie macie sposoby, aby odwrócić negatywne skutki całonocnej zabawy? smile
Zaprezentuję kilka tricków, które powinny pomóc odżyć naszej skórze:
1. Po pierwsze demakijaż i prysznic! Czyta skóra, to szczęśliwa skóra. Potem peeling, który dogłębnie oczyści naszą skórę.
2. Plastry ogórka lub kostki lodu przyłożone do zmęczonych oczu powinny zniwelować opuchliznę i usunąć cienie (czasami przykłada się łyżeczkę smile.
3. Nawilżenie to podstawa! Nałóż na twarz krem z witaminami lub krem rewitalizujący, który dostaniesz w dobrych drogeriach.
4. Maseczka doda świeżości i nada skórze utracony blask. Najlepiej poleca się tą z glinki, które zwężają pory i odżywiają naszą skórę.
5. Odeśpij i pozwól swojej twarzy i swojemu ciału dojść do siebie. smile

Tak zregenerowanej skórze żadna impreza niestraszna. big_smile

P.S. Miłej zabawy! smile

19

No i wszystko powiedziane smile
Plus dodałabym: picie dużej ilości wody i soków naturalnych.

20

Przede wszystkim trzeba odespać. Sen jest dobrym lekarstwem na wszystko, a na wygląd skóry szczególnie, mimo, że mało kto zdaje sobie z tego sprawę..

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak pięknie wyglądać po imprezie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024