Drogie Netkobietki moje pytanie brzmi- Jaka jest Wasza ulubiona drogeria?
Ja najchętniej tego typu zakupy robię w Super-Pharm i Rossmannie. Dla mnie te dwa miejsca to skupiska tego, co lubię najbardziej. Kosmetyki i perfumy. Zawsze to, czego szukam tam znajdę a nawet ponad to.
Można dorwać w obu drogeriach na prawdę dobre promocje, okazje. W zwykłych drogeriach w małych miasteczkach jest dość drogo, a wybór dla mnie jest mało interesujący.
Rossman ...
3 2010-12-30 14:32:43 Ostatnio edytowany przez Amis (2010-12-30 14:33:17)
Nie wyłamuję się zwykle jest to Rossman!
ale kremy to głównie apteka
W Super-Pharm również jest apteka dlatego przy zakupie różnych suplementów wybieram się do niej. Co do kremów, to też kupuję w drogeriach. Może dlatego, że nie mam z nią specjalnych problemów.
kremy do ciala, zele to rossman glownie lub markety, kosmetyki kolorowe to sephora
perfumy kupujemy w hurtowni, kosmetyki do wlosow w hurtowni fryzjerskiej, wybor ogromny a ceny zachecajace:)
Rossmann przede wszystkim. Niskie ceny i ciągłe promocje zachęcają.
Jak jestem w Polsce to w Rossmannie. W moim miasteczku to jedna z lepszych opcji ^^.
Szampony, żele pod prysznic, balsamy i cała reszta - Rossman. Sprawdzałam - żaden hipermarket nie ma korzystniejszych cen niż ta drogeria.
Perfumy - dostaję, najczęściej od mamy, bo często są poza zasięgiem mojego portfela. Kocham się w zapachach Ives Rocher, tam też kupuję kosmetyki do demakijażu, bo tylko te mnie nie podrażniają.
Kosmetyki do makijażu - Sephora i czasem Avon. W pierwszym przypadku ceny są dośc wygórowane, ale nie potrzebuję wielu kosemtyków, więc wole postawić na jakość i trwałość (plus z kartą stałęgo klienta mają fajne promocje). W drugim - lubię ich lakier do paznokci i tusze do rzęs ![]()
Uh - właśnie zobaczyłam ile muszę się nalatać żeby skompletować kosmetyczkę ![]()
Rossman. ![]()
rossman i natura,bo mam blisko ![]()
Ja uwielbiam drogerię Rossman,.Drogeria M,i była taka jedna nawet fajna zapomniałam chyba drogeria Vica kosmetyków polityka.
Zdecydowanie Rossman ze względu na niskie ceny oraz częste promocje. Od czasu do czasu lubię się wybrać do Natury, gdy zobaczę w gazetce jakąś fajną promocję.
Co do Natury nie jestem przekonana. Pewnego razu zraziłam się do niej, gdy cena na półce była inna od tej w paragonie.
A wzięłam na pewno odpowiedni produkt z odpowiedniej promocji. To co mi przeszkadza w Rossmannie to to, że nie mają testerów z perfum D&G, Versace itp. Ale to nie zmienia faktu, z uwielbiam tę drogerię.
Co do Natury nie jestem przekonana. Pewnego razu zraziłam się do niej, gdy cena na półce była inna od tej w paragonie.
A wzięłam na pewno odpowiedni produkt z odpowiedniej promocji. To co mi przeszkadza w Rossmannie to to, że nie mają testerów z perfum D&G, Versace itp. Ale to nie zmienia faktu, z uwielbiam tę drogerię.
Moim zdaniem Natura jest po prostu droga. Kiedyś kupiłam tam szampon dla mojego mężczyzny za 19zł - pierwszy raz go kupowałam, nie miałam pojęcia jaka jest średnia cena, to było duże opakowanie więc cena była adekwatna. No i dwa dni później jak wpadłam do Rossmana po odżywkę dla siebie to szlag mnie trafił kiedy zobaczyłam ten sam szampon (bez żadnych promocji!) za 12zł
no niby to tylko 7zł, ale zraziło mnie konkretnie.
tak, w naturze jest drożej. Chyba,że mają jakieś promocje,to wtedy jest ok.
Rossmann i Aster,niekiedy Natura. Często kupuję też w prywatnej drogeri gdzie naprawdę mają tanio i to bez żadnych promocji.
Rossmann i Natura:) Chociaż w Rossmannie częściej, ze względu na atrakcyjne promocje:)
Muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o promocje i okazje, to bardziej korzystne są w Super-Pharm. Czasami aż powalają na kolana.
Polecam tą drogerię. Apteka Super-Pharmy też jest dosyć tania.
Ja kupuje dużo w Rossmannie, bardzo dobrze wyposazona drogieria no i ma wiele nowości. Jutro ma wejśc ten nowy produkt Original Source - żele pod prysznic, płyny do kąpieli, mydła, super mają opakowania, także po pracy tam się udaję;)
Ja chodzę do drogerii Sekret Urody, bo maja ciekawy asortyment i moje ulubione kosmetyki. Zresztą często są świetne promocje, więc można kupić w bardzo atrakcyjnych cenach kosmetyki. Czy ktoś z Was też tam kupuje?
Oczywiście Rossmann , przekonałam się, że jest tam tanio, poza tym mam blisko, i zawsze znajdę to co mi potrzeba ![]()
Rossmann forever- jest nieziemsko tanio, zawsze korzystam z promocji, no i jest blisko mnie.
23 2012-02-28 23:45:34 Ostatnio edytowany przez pasikonik (2012-02-28 23:46:31)
SuperPharm - robię tam większość kosmetyków. Jeśli muszę kupić coś droższego - krem, perfumy - idę do Douglasa - Panie w moim są bezbłędne w doradzaniu
Ja też w rossmanie - ale nie dlatego, że go lubię jakoś najbardziej czy coś. Po prostu, zawsze mam jakiegoś po drodze. ![]()
A poza tym to właśnie po drodze i przy okazji, to gdzie się tylko da - jeśli czegoś potrzebuję.
P.S. Fakt - wybór mają niezły, aczkolwiek nie idealny. ;]
Natura, Kosmeteria i Rossmann, zależy co mam po drodze:P
Do Rossmana najczęściej zachodzę, jak są jakieś promocje. Krem Nivea kupuję w Biedronce, szampony, odżywki, kremy, peelingi, sól do kąpieli, płyny i żele do kąpieli również w Biedronie, bo wystarczy poczytać z tyłu, że produkty te są produkowane przez znanych (i drogich) producentów jak np Bi-es, Bielenda, Dax (perfecta) itd, a ceny dużo niższe. Perfumy? Mam stałe zapachy i kupuję:
- Giordani White Gold - u koleżanki z Oriflame
- Czarny bez i mandarynka - Yves Rocher - u tej samej koleżanki
- Lolita Lempicka edp - kuzynka mi wysyła z Wielkiem Brytanii
- i ostanio odkryłam perfumy z Biedrony - 15 ml / 5,99 produkowane przez Bi-es (nie odbiegają od produktów avon, czy oriflame)
O zgrozo! Czy tylko kobiety dbają o siebie? Ja kosmetyki kupuje najczęściej przez internet- oszczędność czasu i nerwów. Nie bardzo lubie kolejki w sklepach a czas jest cenny.
SuperPharm i Rossman - bo mają super ceny ![]()
i jeszcze Natura - tam kupuję rzeczy, których w tamtych dwóch nie ma - czyli np. kosmetyki z essence ![]()
Rossmana mam blisko.Tam też najczęściej kupuję.Ale lubię Douglasa- jest tam parę kosmetyków,które są tylko tam i które uwielbiam:)
Rossmann jest najlepszy! ![]()
Ja robie zakupy w drogerii Aster a Rossmana nie lubię bo wg mnie mają drogo-kupiłam korektor pod oczy garniera za 39.99 a w innej drogerii był za 29.99, tak samo z kremami. Jedyne co mają tanio to perfumy.
Może sklep Rossman w mojej okolicy jest wyjątkiem;o
Zazwyczaj Rossmann.
Rossman i Super-pharm
34 2013-01-24 13:21:55 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-19 16:38:14)
link - kosmetyki zawsze tam kupuję...ceny mają atrakcyjniejsze niż w większości drogerii i duży wybór kosmetyków. Nie muszę spędzać cennego czasu w drogeriach:) szybka dostawa do domu i można się cieszyć zakupami:)
Zero oryginalności:
Rossman
Super Pharma
Yves Rocher
od czasu do czasu coś z Sephory
Jak mam czas to Sephora i Douglas, normalnie to przez net.
Apteja i Mydlarnia u Frańciszja czasami Rosman
Jest u nas taka fantastyczna drogeria Damiani, mają tam chyba wszystko i wszystko w dobrych cenach - od tanich kosmetyków po luksusowe marki, do tego świetnie wyszkolony personel, który idealnie dobierze zarówno podkład, odcień pomadki, jak i krem do twarzy. Niektóre rzeczy kupuję w Sephora, niektóre przez internet, czasem zaglądam do Rossmana.
Zazwyczaj Rossman : D
Zdecydowanie wolę zamawiać przez internet. W drogeriach stacjonarnych rzadko kupuję ![]()
nie ukrywam, że ja najbardziej lubię kupować kosmetyki w drogerii internetowej. nie muszę stać w kolejkach i zazwyczaj jest pełna oferta towaru, a w drogeriach stacjonarnych często widze braki. ostatnio polubiłam zakupy na limono.pl. robie jedne porządne, płacę grosze za przesyłkę i mam spokój na jakiś czas