Jak zniechęcić się do seksu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak zniechęcić się do seksu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Jak zniechęcić się do seksu?

Jesteśmy ze sobą 3 lata. Na początku nasz seks był wspaniały i do dzisiaj tak jest, lecz znacznie mniej. Nie wiem co się z nim stało, kiedyś potrafiliśmy kochać się co drugi dzień .. a teraz? raz na tydzień, jeśli zacznę się upominać o seks.
Ludzie! To jest jakieś chore, żeby kobieta prosiła się o regularny seks sad. Rozmawiałam z nim na ten temat wiele razy, obiecywał ze to się zmieni, że postara się być lepszy ale niestety nie wychodzi mu to. Po za seksem jest wszystko w porządku .. jest dla mnie dobry, czuły i wyrozumiały. Nie mogę na niego narzekać,bo stara się ale ... no właśnie .. ale ten seks ... czasami mam nerwy na samą siebie że nie potrafię panować nad sobą, że potrzebuje tego seksu, chciałabym mieć mniejsze potrzeby ale jak to zrobić by przestać o tym myśleć? sad.
Problem jest, ponieważ mam wrażenie że to zakłóca nam spokój, boję się że nasz związek się rozpadnie przez to.
A jaki jest powód tego że on nie chce się kochać? Mówi że jest zmęczony i słaby i ma trudny teraz okres.
Nie zauważyłam żeby miał jakieś problemy zdrowotne, finansowe .. w pracy wszystko jest w porządku. Ja staram się dbać o siebie cały czas, żebym go dalej pociągała ale to na nic. Czasami leżę wypachniona, napalona obok niego, zaczynam opowiadać mu o seksie, jemu stanie ale nic z tym nie robi sad. Leży i pokazuje jaki on słaby strasznie jest.
Nie wiem co się to porobiło. Taka byłam zadowolona z tego że nasz seks jest udany i taki częsty.
Nie zauważyłam też coś niepokojącego, żeby kogoś miał na boku. Cały czas jest ze mną i nigdzie nie wychodzi.
Już nie powiem że jak już się kochamy to wychodzi to z mojej inicjatywy. Bez sensu. Chcę się kochać przynajmniej 3 razy w tygodniu, czy to tak wiele?
Chciałabym by mnie atakował, był na mnie dziko napalony .. ech marzenia.
Co zrobić żeby zniechęcić się do seksu? Bo nie chcę się z nim kłócić cały czas o jedno, chcę popuścić ale nie radzę sobie ze swoimi potrzebami:(.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zniechęcić się do seksu?

Taki to ambaras aby dwoje chciało na raz smile Niestety nie zawsze tak jest. Jesteście ze sobą 3 lata, to sporo. Sama piszesz, że on nigdzie nie wychodzi i cały czas jest z Tobą. Może tu jest problem? Może potrzebuje czasu dla siebie? Może jest znudzony i odgrywa się to także w sferze sexu? Powinnaś okazać mu trochę obojętności. Niech to on się postara o Ciebie. Nawet gdy będziesz miała ochotę możesz podroczyć się z nim trochę i odmawiać. Faceci uwielbiają zdobywać, a teraz ma Ciebie... na tacy, a pewnie czasem wolałby za Tobą pobiegać i nie być pewnym czy na pewno Cię "dorwie" smile

3

Oj żeby to było takie proste smile. Odmówić mu seksu? .. to się w głowie nie mieści. Wczoraj na przykład bo kilku rozmowach coś do niego dotarło i w końcu się wziął za mnie, tak bardzo chciałam powiedzieć "nie" ale nie potrafiłam, bo to jest silniejsze ode mnie i uległam.
I wiem teraz że długo sobie poczekam na taki moment jak wczoraj.
W poprzednim związku który trwał 6 lat, to Ja nie chciałam się kochać, robiłam wszystko żeby do tego nie doszło a teraz? Teraz Ja się o to proszę.
Chciałabym mieć niskie libido, chcieć kochać się tylko raz na tydzień, bo mój facet zaczyna mówić że Ja myślę tylko o jednym a seks nie jest najważniejszy. Dla mnie jest ważny i nie wyobrażam sobie tego żeby był jeszcze rzadziej.
Czasami mam wrażenie że przestałam go pociągać, pytałam go o to .. mówił że wciąż mnie pragnie, że sam by chciał kochać się częściej ale nie ma na to tyle siły... ech

4

Jenny, co za dużo to niezdrowo ! wink  Ja jestem zdania, że lepiej raz a dobrze smile smile

Widocznie mu się znudziło Twoje narzekanie, błaganie, może czuje się w pewien sposób wykorzystywany;
słuchaj Go - to tylko stereotyp, że faceci zawsze chcą i mogą. Oni też mają problemy, zmartwienia, trudne okresy (chodź z zewnątrz tego nie widać).
Więcej kreatywności - zaproponuj wyjście do kina, teatru, restauracji, na basen, na imprezę, wypad za miasto...możliwości jest mnóstwo. Może wspólny sport?

I najważniejsze  - pozwól mu za tobą zatęsknić !!!

5

Też mi się wydaje, że po prostu się Tobą "zmęczył". Ma jakieś swoje pasje, które może realizować? Siedzenie w domu zabija powoli ciekawość w człowieku i człowiek się wypala - wiem po sobie. Trzeba wychodzić, spotykać się z ludźmi, mieć zainteresowania i czasami nie mieć czasu na seks. Wtedy docenia się to co jest smile

6

Kobiety marzą by zwiększyć swoje libido smile
Myślałaś może żeby w ciągu dnia zaspokajać swoje potrzeby sama? Wyładowałabyś się trochę i wtedy wieczorem mąż mógłby trochę odetchnąć tongue

7

No pewnie że ma swoje zainteresowania. I po pracy jak trochę odpocznie każdy z nas robi swoje. To nie jest tak że siedzimy na okrągło w tuleni. A fakt jest taki że mało wychodzimy, czasami na zakupy, na spacer, ale Ja właśnie chcę z nim gdzieś wyjść, do kogoś jechać to mówi że woli ze mną w domu siedzieć i obejrzeć film. Sama nie wiem ..
Kiedyś na wszystko było czas .. wychodziliśmy częściej, kochaliśmy się często ..
Może faktycznie jest mną znudzony, ale to wcale mnie nie pociesza ..

8

caameron napisał/a:

Kobiety marzą by zwiększyć swoje libido smile
Myślałaś może żeby w ciągu dnia zaspokajać swoje potrzeby sama? Wyładowałabyś się trochę i wtedy wieczorem mąż mógłby trochę odetchnąć tongue

A myślisz że tak nie robię? Pewnie że sama się zaspakajam. Ale wydaje mi się to trochę chore że jestem w związku a sama sobie dobrze robię ... poza tym dobrze wiecie że masturbacja to nie wszystko. Mi dalej brakuje seksu, może na trochę się uspokoję.
Ja marzę o tym żeby zmniejszyć libido a mojemu facetowi zwiększyć.

9

Bardzo możliwe, że facet zauważył, że masz wysokie libido i czuje się trochę tym faktem przytłoczony. Zamieniły się u was role - pozbawiasz go aspektu polowania i sprawiasz, że on czuje się jak zwierzyna, nie myśliwy. A to już nie jest tak kręcące jak zabieganie o kobietę. Spróbuj się od niego trochę odizolować emocjonalnie. Nie musisz odmawiać seksu, żeby ten efekt osiągnąć. Postaraj się zająć sobą - zapisz się na aerobik, idź na ploty z koleżanką i wróć późno - tak, żeby on zobaczył w Tobie coś nowego. Piszę to z własnego doświadczenia. Odkąd zamieszkaliśmy razem mój facet zaczął uważać za naturalne, że się do niego dobieram i przestał wykazywać jakąkolwiek inicjatywę. Ale zauważyłam, że to wina rutyny. W momencie, kiedy idziemy razem na imprezę, a jeszcze lepiej kiedy ja sama idę na imprezę a on ma za zadanie tylko mnie z tej imprezy odebrać - wtedy w jego oczach widzę ten sam zachwyt i pożądanie jak wtedy, kiedy się poznaliśmy. I inicjatywa wtedy też jest smile

10

Ale kochana kto powiedział, że w związku z czasem nic się nie zmienia? Na początku jest zauroczenie, fascynacja, odkrywanie się nawzajem itd. To normalne, że po paru latach coś przemija. Dalej jest miłość ale już nie ma ten fascynacji, tajemnicy. Nie może być ciągle tak jak na początku. To naturalna kolej rzeczy.
Wydaje mi się, że wkradła się do Waszego związku rutyna. Mówisz, że nie wychodzicie nigdzie razem. A osobno? Czy on ma kolegów, z którymi może się spotkać i pooglądać mecz? Ja też jestem typem domownika i wolę siedzieć przed komputerem niż gdzieś latać po znajomych ale za to mój mąż pozwala mi od siebie odpocząć i wychodzi pograć w piłkę albo coś majsterkować.
Jeśli chodzi o problem sexu to to myślę, że ma to wielki związek z tą rutyną w związku. On przecież nie musi robić nic. nie musi się starać bo i tak będzie Cię miał i tak naprawdę nie ma tej "niespodzianki", zawsze wie co go czeka wieczorem. To jest nudne tak jak byś codziennie oglądała serial i w każdym odcinku niby dzieje się coś innego ale w sumie wątek jest ten sam

11

Myślicie? Hmm .. może i jest w tym dużo racji .. Spróbuję mu dać więcej swobody i nie domagać się seksu .. gorzej jak się znowu mocno zachce tongue

12

musisz to zrobić dla Was. Nie każę Ci odmawiać sexu ale trochę się z nim podroczyć żeby nie był pewny czy masz ochotę, czy dostanie to czego chce czy jednak nie smile

13

Ok. Dzięki wam dziewczyny. Kochane jesteście smile

14

I jak zmieniło się coś? Miałam identyczny problem... Niestety prawda okazała się przerażająca

15

Agrafka112 napisał/a:

I jak zmieniło się coś? Miałam identyczny problem... Niestety prawda okazała się przerażająca

Po 11 latach, bo tyle właśnie minęło od ostatniego posta w tym wątku - to na pewno się coś zmieniło.

16

Agrafka112 napisał/a:

Jaka się okazała prawda?

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak zniechęcić się do seksu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024