Stosunek podczas 5 dnia cyklu do konca i zrobienie testu beta hcg - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Stosunek podczas 5 dnia cyklu do konca i zrobienie testu beta hcg

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 81 ]

Temat: Stosunek podczas 5 dnia cyklu do konca i zrobienie testu beta hcg

Drogie Panie piszac po krotce wspolzylam ze swoim chlopakiem podczas 5 dnia cyklu .
Bez zabezpieczenia do konca . Byl do 21 sierpnia . 23 sierpnia udalam sie do szpitala po tabletki po stosunku dlaczego tak pozno ? Dlatego ze najzwyczajniej w swiecie okazalam sie glupia skonczona idiotka ... neutral
Lekarz zrobil mi USG odplatnie i stwierdzil iz endometrium ma 4 mm scianka macicy jest cienka przydatki male i brak widocznego pecherzyka .
Stwierdzil iz przepisywanie tabletki ... bedzie naprawde zbedne i w ciagu kilku dni nie bede miala owulacji i malo bardzo malo prawdopodobne wrecz nie mozliwe aby doszlo do zaplodnienia .
Wrocilam do domu ... zniesmaczona bo jednak mialam obawy ...
W srode czyli 3 wrzesnia udalam sie do laboratorium zrobiono  mi test beta hcg 12-13 dni po stosunki (poniewaz stosunek byl w nocy 21 sierpnia ) test wyszedl negatyniw 0,00% brak ciazy ujemny .
Dzisiaj zrobilam test plytkowy 15 dni po stosunki z porannego moczu Quick Vue i rowniez negatywny .
W przyszlym tygodniu we wtorek powinnam dostac miesiaczke a tutaj zadnych boli az dziwnie neutral
Czy mam powtorzyc test ?
Czy te testy ktore wykonalam sa wiarygodne ?
Czy mam spokojnie czekac na miesiaczke ?
Dziekuje bardzo za wszelaka pomoc ....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stosunek podczas 5 dnia cyklu do konca i zrobienie testu beta hcg

test z krwi jest wiarygodny, ale jeżeli cały czas się obawiasz to go powtórz i będziesz pewna
czekaj spokojne na miesiączkę bez stresu, bo on może ją opóźnić
następnym razem pomyśl jednak o zabezpieczeniu, wtedy nie będzie tyle nerwów
to nie złośliwy komentarz, tylko rada, bo sama wiem jak to jest....

3

Po prostu boje sie ze zrobilam bete hcg za wczesniej ednak to 13 dni od stosunku ... boje sie ze nie jest wiarygodna ...
A kiedy mozna powtorzyc plytkowy ? Test

4

testy ,,sikane'' możesz robić codziennie do woli, ile chcesz, ile masz
zrób sobie test w dniu spodziewanej miesiączki
jeśli naprawdę tak bardzo cię to męczy, to powtórz test beta jeszcze raz też po dniu spodziewanej miesiączki
poczekaj do tego dnia, bo okres może pojawić się bez objawów
no i jeśli lekarz uważa, że tabletka PO jest ci niepotrzebna, a ty masz obawy, to poproś o tą receptę

5

Moim zdaniem ,nie masz powodów do zmartwienia. Testy wyszły negatywnie. A to ,że nie masz bóli o niczym nie świadczy! Z drugiej strony masz nowe doświadczenie i niezły stres. Ja też miałam podobną sytuację ,ale to była po prostu wina Gumki,która nam pekła:). Teraz mi wesoło,bo patrzę z perspektywy czasu,ale miałam pietra wtedy. Pozdrawiam cieplutko i nie martw się ,bo sobie w koncu wmówisz ciążż urojoną. papa

6

no ja też miałam ten stres z powodu gumki i wszystko skończyło się dobrze
witch77 ma rację co do pietra, ja miałam ciążę urojoną i nie polecam stresowania się
wyniki wyszły dobrze, ale jak pisałam prędzej, to możesz sobie powtórzyć te testy

7

ja mialam taka sytuacje ze kochalam sie z chlopakiem w 5 dniu cyklu czyli podczas ostatnich dni miesiaczki .... w 5 dniu dokladnie kiedys to nie jest czyste krwawienie tylko sluz jest brazowawy kochalismy sie do konca z wytryskiem w srodku .
Nota bene chlopak uciekl ... zmienil numer telefonu on to dopiero spanikowal czuje sie fatalnie bo tak naprawde myslalam ze go znam 2 i pol roku coz ...
Stosunek odbyl sie 21 sierpnia ...
23 sierpnia udalam sie sama do szpitala po tabletki po stosunku 72h
Ginekolog odplatnie zrobil mi usg i stwierdzil iz ednometrium ma 4 mm scianka macicy jest cienka przydatki male i brak widocznego pecherzyka i w tym przypadku zbedne jest mi przepisywac te tabletke ... pytalam go trzy razy on mnie uspokajal .
Wrocilam do domu wlazlam na jakies forum tam dziewczyny tak ostro mnie przestraszyly ze zadzwonilam do federacji na rzecz kobiet ... gdzie ginekolozka powiedziala ze rzeczywiscie lekarz bardzo ryzykowal taka diagnoza i ze ona nie ryzykowalaby .
Ja przerazona jeszcze bardziej ....
3 wrzesnia udalam sie na beta hcg to bylo 13 dni po stonuku gdzie wynik laboratoryjny wyszedl 0,00% ...brak ciazy
4 wrzesnia zrobilam test 14 dni po stosunku z porannego moczu quick vue rowniez negatywny
5 wrzesnia dzisiaj zrobilam test 15 dni po stosunku rowniez negatywny
zosstal jeszcze jeden test. ..
Nie wiem mam nadzieje ze sa wiarygodne te wszystkie testy na bete juz nie pojde bo mam takie krwiaki ze ta laborantka nie mogla zyly znalesc moje przed ramiona wygladaja fatalnie musze chodzic w bluzce na dlugi rekaw
Fakt jest taki spuchly mi piersi prawdopodobna miesiaczke powinnam dostac we wtorek dostane tego nie wiem to bylby 26 dzien cyklu najdliuzszy mam 33 dni ... sad strach przybiera coraz wieksze oczy ... boje sie tym bardziej ze jestem sama

8

piszesz, że byłby to 26 dzień cyklu a najdłuższy masz 33 dni
poczekaj i nie stresuj się, bo to ci nie pomoże
testy są negatywne, więc jest ok
nie jesteś sama, zawsze możesz napisać do nas.

9

dziewczyny mają rację droga veronciu-jeżeli testy masz negatywne,to poczekaj na miesiączkę.Ja w sierpniu miałam takiego" stresa " bo kochałam się z mężem bez zabezpieczenia metodą na stosunek przerywany a źle obliczyłam dni i okazało się że w sam środek dni płodnych pozwoliliśmy sobie na zbyt dużo a dodam że mamy 8mio miesięcznego bobasa w domu i jakoś do drugiej ciąży mi się nie spieszy.do tego starsza córka zaznaczyła w kalendarzu 14 lipca jako datę ostatniej miesiączki a ja byłam pewna że to moje zaznaczenie,efekt był taki że mijał kolejno 15,16,w końcu 19 i 20 sierpnia a u mnie miesiączki było brak.boże jakiej ja paniki narobiłam!!!cały chyba blok mnie słyszał,dzień w dzień płakałam,robiłam testy-negatywne no to dzień spokoju i od nowa płacz oczami wyobraźni widziałam siebie z malutkim dzieckiem i z drugim w wózku-koszmar.21 sierpnia mieliśmy jechać na wczasy-ponieważ wszystko było opłacone to musiałam się zebrać w sobie i wyjechać ale całą drogę ryczałam jak bóbr.Wieczorem nagle bezobjawowo pojawiła się miesiączka.....co za radość!!!w życiu tak się nie cieszyłam!!!mam nauczkę i nigdy już nie pozwolę sobie na swobodę.Także u ciebie na pewno się pojawi upragniony okres tylko uspokój się i pozwól działać naturze.A co do tego faceta to może dobrze się stało że zaistniała taka sytuacja-przynajmniej wiesz z kim miałaś do czynienia-ja bym go widzieć nie chciała już nigdy.Napisz nam jak się skończyła ta sprawa,życzę spokoju i wytrwałości.Pozdrawiam.

10 Ostatnio edytowany przez veroncia (2008-09-06 10:08:55)

Do tego przypaletała mi sie dzisiaj jakas infekcja lekarz ginekolog wiedzac ze czesto mam takie infekcje przepisal mi recepte na zaś " gynoxin ". I niestesty musialam sobie zaaplikowac do srodka nie wiem skad ona sie wziela nie wspolzylam od tamtej sytuacji ... a mam sluz taki mazisty... twarogowy FUUUUUUUJ .
Piersi nabrzmiale .. za przeproszeniem jak balony i troszke brzuch pobolewa ale tylko troszke .
Zeby bylo wesolo zrobilam kolejny test bo zostaly mi jeszcze dwa ... dzisiaj zrobilam dla odmiany paskowy pre-test zanurzylam ten pasek i znowu .... negatywny to 16-17 dzien po stosunku ...

11

veroncia a ja ci mówię uspokój się i wszystko wróci do normy jak będziesz żyła stresem to skończy się jakąś chorobą

12

MYŚLĘ,ŻE KAŻDA Z NAS NIE RAZ MIALA STRACHA. INACZEJ JAK PLANUJEMY KOLEJNĄ CIĄŻĘ A INACZEJ JAK POJAWIA SIĘ NIEOCZEKIWANIE. mIŁOŚĆ JEST PIĘKNA,CHWILE UNIESIEŃ TEŻ ,TYLKO DLACZEGO TO CZASEM KOSZTUJE TYLE NERWÓW?

13

Ciezko mi tak ..
Kiedy nie wiem jak jest sad(((((((((((
A jesli to ciaza ?? sad ...
Jesli nie dostane miesiaczki ? Nie wiem co to bedzie zostane samotna juz jestem samotna niema go dzwonilam kilkanscie razy "Niema takiego numeru " Zwial nie wiem gdzie ! sad... nawet nie mam sie do kogo przytulic

14

jak już pisałam lepiej że teraz poszedł w świat szeroki a nie jakbyś faktycznie była w ciąży.Pojawi się na pewno jeszcze w twoim życiu ktoś kogo pokochasz i będzie wart miłości

15

Postaram sie spokojnie poczekac na miesiaczke sad((( Mam nadzieje ze dostane i ze niema ciazy u mnie neutral co ? sad

16

Weroncia zaraz Ci do tyłeczka nakopię!!! Jak się tak będziesz stresować to jeszcze bardziej Ci się opóźni.
Widzisz przez Takiego D... musisz się teraz tak stresować,a On ma wszystko w nosie.
Będzie dobrze, zajmij się czymś, idź pobiegać,popływać, na solarkę.Cokolwiek , ale nie wmawiaj sobie CIĄŻY!!!
Daj znać jak dostaniesz,wszystkie będziemy spokojniejsze. Buziole. pa pa

17

O ile dostane
sad(((

18

To może tak . Jak nie dostaniesz to wszystkie będziemy Matkami Chrzestnymi:)  Weroncia wyluzuj Kobitko.

19

NIe chce o tym myslec nawet nic mnie nie boli na miesiaczke
A piersi mam tak duze juz ze ... sad az stanik mi krzywde robi sad((((((((
DZisiaj dostalam mmsa od tego ***** juz drugiego z wozkami i pozdrowieniami od niego i jego nowej dziewcznyny teraz to juz totalna zalamka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((((((((((((((((((((

20

Veroncia ile masz lat?

21

18 sad

22

veronika nie wiem dlaczego tak intensywnie wkręcasz sobie ciąże zrobiłaś dwa testy i to wystarczy ten drugi test wykrywa ciąże do 3 dni więc spoko. Wmawianie sobie ciąży może spowodowac tak zwaną ciąże urojoną to znaczy że będziesz miała objawy ciąży np. obrzęk piersi mdłości i brak okresu ale to tylko mechanizm psychologiczny. Jeśli nawet ci się spuźni okres to ze względu na nerwy więc uspokuj się bo nie ma powodów do obaw smile

23

pisałaś ze pobolewa cię brzuch, no i piersi większe- to takze objawy typowe do naczekującej miesiączki. No i niektóre kobiety w czasie owulacji tak mają.
nie martw się, będzie dobrze
a do tego faceta nie ma sensu wydzwaniać i zwracać uwagi na głupie eski z wózkami
a dziewczyna to będzie cię tak pozdrawiać dopóki koleś nie zrobi jej tego samego, więc nie zawracaj sobie nimi głowy

24

Wszystko pobolewa brzuch i piersi od wczoraj a miesiaczki ani widu ani slychu

25

W ogole jest mi jakos w srodku goraco jakbym miala stan podgoraczkowy ...

26

termin miesiączki wg ciebie masz na wtorek, a jest niedziela, więc jeszcze trochę czasu
zawsze moze się pokazać później, więc czekaj i nie wkręcaj sobie, bo w końcu my zaczniemy ci wkręcać ciążę... żart

27

postaram sie nie panikowac sad.... ale to juz staje sie meczace .... pobolewa brzszysko i piersi to niedlugo chyba  nie wytrzymam z bolu a tej  miesiaczki nie widac ale coz sad((....
Ciazy brak ciazy brak
brak
brak
Brak prawda ?|
Brak

28

mam teraz okropne bole w krzyzu masakra ;/........... jeszcze czegos taskiego nie bylo i brzuch rowniez pobolewa ale w krzyzu ostro lupie ....

29

naprawde wyluzuj bo nerwy powoduja przesunięcie okresu

30

moja droga mnie bolą oczy od czytania, kręgosłup to mi już prawie wysiadł { to nie żart}, codziennie mam bóle brzucha ale to ponoć nerwicowe i tysiąc innych rzeczy i nie oznacza to, że jestem w ciąży
no a u ciebie problemem jest to, że akurat współżyłaś i teraz każdy minimalny ból to dla ciebie oznaki ciąży, którą sobie wmawiasz
nie chcę cię tym obrazić, bardziej staram się ci tą ciążę jakoś z głowy wybić nawet perfidnie
śledzę twój temat od początku kochana, stosunek był 18 dni temu
pierwsze objawy ciąży to:
- brak miesiączki- no u ciebie brak, bo to jeszcze nie twój termin { piszesz ze we wtorek ma być, ale skoro najdłuższy cykl masz 33 dni to jeszcze możesz poczekać tydzień}
- nudności, wymioty zgaga- nie wspominałaś o tym
- bolesność gruczołów piersiowych - masz, ale te ciązowe to są od ok. 6 tyg
nie bede wymieniac wszystkich, ale skoro stosunek byl dośc niedawno, zapłodnienie mogło być dwa dni później, to i tak pocieszm cie ze dwutygodniowa ciąża nie ma tak wyraźnych objawów jak bóle piersi, a co dopiero krzyża
czekaj na okres i zajmij się czymś

31

Drogie dziewczyny ...
Zrobilam dzisiaj test.... no to juz 18 dni po i wyszedl negatywny .
Bol brzucha w okolicch tych nizszych jet na tyle nie przyjemny ze az musze czasami kucac sad
Miesiaczki nie widac ... piersi bola caly czas sad
Nie wiem co powinnam zrobic.... pozostaje mi czekac sad

32

pozostaje czekać i się tak nie martwić, bo możesz się jakiejś choroby od tego nabawić
tyle testów daje ci powód do myślenia o ciąży? wyluzuj jak to napisała aga

33

Z tego co piszesz , termin miesiaczki masz na dniach.Te objawy , ktore opisujesz , sa typowe dla PMS.Stres tylko dodatkowo moze wszystko opoznic , a przeciez nie rozwiaze Twojego problemu.Poczekaj kilka dni tak na spokojnie , przeciez wszystkie testy wyszly negatywnie.czasami trzeba pojsc do ginekologa , ktory przepisze luteine.Trzymaj sie , bedzie dobrze smile

34 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-09-08 13:22:22)

ciąża jeśli chcesz ją wykryć testem musi mieć 7 dni, czyli 10 dni od 'bara bara' musi mniąć, robiłaś już tyle testów i jeśli każdy wyszedł negatywny to chyba nie jesteś w ciąży. to tylko stres opóźnia Ci miesiączke. też tak miałam, że panikowałam, miesiączka się spóźniała i także zaczynał pobolewać brzuch.. a kiedy przestałam się denerwować.... miesiączka od razu się pojawiła.

może po prostu idź do lekarza, niech Cię zbada i będziesz spokojna.

35

mogę cię pocieszyć, że mi przed miesiączką brzuch daje się najbardziej we znaki, do tego skurcze
nie panikuj, czekaj

36

Z polecenia ginekologa zrobilam druga Bete Hcg ... wynik negatywny pozostaje czekac na miesiączke ...

37

jak tyle negatywnych to czym Ty sie dziewczyno denerwujesz?? po 10 dniu od stosunku test by wykryl ciaze.. a juz chyba minelo wiecej. masz tak piekne zycie ze szukasz problemuw zeby sie martwic na zapas?

nie rozumiem.

38 Ostatnio edytowany przez veroncia (2008-09-09 06:39:09)

No wczoraj ta beta hcg jak bylam u lekarza byla robiona 18 dni po stosunku. Bole sa ale miesiaczki jak niema tak niema tylko duzo sluzu

39 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-09-09 08:38:37)

Tak sobie kombinuje i : moze Tobie sie po prostu przesunela owulacja ?Stres ma duzy wplyw na uklad hormonalny. Szkoda , ze ( tak wnioskuje ) nie potrafisz obserwowac swojego ciala i sluzu w poszczegolnych okresach cyklu , bo wyglad sluzu byc moze duzo by nam powiedzial.Pomyslalam , ze moze tak byc po tym , jak napisalas , ze w 5 dniu cyklu nie bylo na USG widac pecherzykow.Po drugie , nie chce Cie dolowac niepotrzebnie , ale moim zdaniem troche wczesnie robilas te wszystkie testy.Zaleca sie robic je wtedy , gdy miesiaczka nie wystapila w terminie , a Ty robilas je juz duzo wczesniej.Testy Beta HCG robi sie wtedy , gdy okres sie spoznia , nie wczesniej .Szkoda rowniez , ze nie podajesz wyniku tego testu Beta HCG , mozna byloby cos wiecej powiedziec , majac na uwadze normy w jakiej sie miescisz jesli chodzi o tygodnie od ostatniej miesiaczki.Dziwie sie , ze lekarz nie zrobil Ci USG , widzialby zapewne , w jakim stadium cyklu sie znajdujesz.

NORMY BETA hcg :

Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki mlU/ml  - odpowiadajacy im poziom hcg:
3 tydzien - 5 - 50
4 tydzien - 3 - 426
5 tydzien - 19 - 7.340
6 tydzien - 1.080 - 56.500
7-8 tydzien - 7.650 - 229.000
9-12 tydzien - 25.700 - 288.000
13-16 tydzien - 13.300 - 254.000
17-24 tydzien - 4.060 - 165.400
25-40 tydzien - 3.640 - 117.000

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

40

Nie wiem ale te Wyniki z bety wygladaja tak
Ze sa moje dane tam dalej ze to jest kombo test z surowicy ... beta HCG i napisane wynik 0,00% ujemny ...

Co to mojego sluzu nie moge do konca sprecyzowac bo ... roznie to z moim sluzem a na pewno nie moge po nim wywnioskowac czy mam dni polodne czy nie czy mam owulacje ...

Moj najdluzszy cykl to 33 dni .
Najkrotszy 22dni
Ostatni cykl mial 23 dni .
Mam bardzo nieregularne cykle .

DZisiaj powinnam dostac miesiaczke .... spodziewana ... nie mam jej .
Czuje ze mam stan podgoraczkowy takie wybuchy ciepla i to sie utrzymuje przez godzine dwie ... i spada nagle

bole brzucha juz nie tak mocne ale miesiaczkowe utrzymuja sie ... hmm ... piersi juz nie bola ... hmm
Co do USG ktore robil mi lekarz 2dni po stosunku wyniki brzmia tak
" Prawidlowa budowa macicy przydatki male endometrium 4 mm brak widocznego pecherzyka dom .
Wczoraj zrobiona beta byla ... 18 dni po stosunku ....
Wiecie co nie wiem kogo mam juz sluchac ale kazda z was mowi inaczej hmm  naprawde jedne ze nie mam sie przejmowac inne ze jest ok .... inne ze za wczesnie robilam testy ... NIE WIEM

41 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-09-09 09:13:27)

Kazda chce Cie wesprzec jak porafi smile Naszym zadaniem nie jest Ci cokolwiek narzucac ( nie masz obowiazku nas sluchac ) , tylko podzielic sie swoja wiedza , czy doswiadczeniem.Wiem , ze w takiej sytuacji chcialoby sie przeczytac to , co by sie chcialo , ale to zadne rozwiazanie. smile

Majac na uwadze srednia dlugosc Twich cykli , to i tak spodziwalabym sie miesiaczki w przyszlym tygodniu lub pod koniec tego.
Sadzc po wyniku badan USG robionego 2 dni po stosunku ( brak widocznego pecherzyka ) zaplodnienie bardzo malo prwdopodobne.
Poniewaz masz cykle nieregularne , bardzo prawdopodobne jest , ze silny stres przesunal Ci owulacje.
Jesli chcesz , zrob test plytkowy ( np,Pre Test , lub Quick - najczulsze ) ok.20 wrzesnia , bedzie pewny.

Zerknij tutaj : http://parenting.pl/w-oczekiwaniu-na-bo … sluzu.html  , mam nadzieje , ze Ci sie przyda.

Temperatura spada dzien przed lub w dniu miesiaczki , to samo dotyczy napiecia piersi.

42

CZyli na to wychodzi ze test beta hcg ktory zrobilam wczoraj w ogole nie jest wiarygodny tak  ?:| ....
Ok ...
2008-08-15 2008-07-23 23
Uwagi: 
2008-07-23 2008-06-29 24   
Uwagi: Miesiączka
2008-06-29 2008-06-03 26 
2008-06-03 2008-05-01 33 
2008-05-01 2008-04-06 25   
Uwagi: Miesiaczka
2008-04-06 2008-03-07 30
2008-03-07 2008-02-10 26   
Uwagi: 
2008-02-10 2008-01-18 23 
2008-01-18 2007-12-21 28
Uwagi: miesiaczka
2007-12-21 2007-11-24 27
2007-11-24 2007-10-27 28
2007-10-27 2007-09-28 29   
2007-09-28 2007-09-02 26   
2007-09-02 2007-08-04 29 
2007-08-04 2007-07-13 22   
2007-07-13 2007-06-10 33
To sa moje cykle ....
Dziewczyny ja juz nie wiem co mam zrobic terazjestem PRZERAZONA jeszcze bardziej

43

Kazdej z Was tak łatwo jest mowic bo ... moze zadna z was nie miala podobnej sytuacji do mnie .
Ja siedze tutaj sama i czekam na jakies litosciwe zdanie ... nadzieje nie wiem cokolwiek
Jak cos zrobie okazuje sie ze jest niewiarygodne ...
To juz 19-20 dzien jak sie schizuje bo ten palant spierdzielil stad
Zostalam sama nie chce o niczym powiedziec mamie bo zalamalaby sie zawiodlabym ja na calej linii... pokladala we mnie takie nadzieje a ja skonczona durna idiotka zrobilam cos takiego .
Szukajac jak taki szczur wszedzie pomocy ...
Nie uzyskujac zadnych konkretow bo co rusz cos nowego ....
Jestem pokłuta od tych pieprzonych igiel ... WSZEDZIE ... moze wy nie zdajecie sobie z tego sprawy ale kiedy mija dzien to ja juz rano mysle czy ktos mi tutaj pomoze ... desperacja ? Tak w 100% bo co mi zostalo nie majac wsparcia od nikogo  ?.........

44

veroncia napisał/a:

CZyli na to wychodzi ze test beta hcg ktory zrobilam wczoraj w ogole nie jest wiarygodny tak  ?:| ....

Tego nie powiedzialam.

Jednak rozsadnie podchodzac do tematu i tak test wykonalabym ok.20 wrzesnia.

Przeanalizowalam Twoje wypowiedzi i mysle , ze to co opisujesz wskazywaloby na PMS ( napiecie przedmiesiaczkowe ).Na Twoim miejscu zaczekalabym jednak do przyszlego tygodnia i wtedy zrobila test.Nerwy i stres niczego nie zmienia.
Piszesz , ze piersi juz Cie nie bola , wiec jest duza szansa , ze byc moze dzisiaj lub jutro dostaniesz okres ( o ile jest tak jak piszesz ).

Trudno jest cokolwiek stwierdzic dokladniej , nie majac dokladniejszych informacji.

45

Tak piersi przestaly bolec tylko brzuch pobolewa ... sad ...........i mam bialo zolty sluz ... taki dosc gesty

46

Na moje oko powinnas dostac okres smile

http://www.embrion.pl/npr/sluz.htm

47

czekaj cierpliwie i nie martw się, wszystko ci się ułoży
dostaniesz pewnie na dnich

48

Poszlabym do lekarza ...
Ale rodzice wyjechali ... zostawili mi 160zl .. wroca za tydzien ...  a ja musze cos jest a u nas 160zl wizyta kosztuje u ginekologa .
A nie mam ksiazeczki ubezpieczeniowej ;/ ... masakra hmm

49

czekaj i nie panikuj
do okresu jeszcze masz czas
po co ci teraz wizyta u lekarza, jeśli mog spytać?

50

Nie wiem zeby stwierdzil ze okres przyjdzie lada dzien sad .......... zze wszystko mozna juz wykluczyc

51

zupełnie bez sensu.... sama nie wiesz po co chcesz iść
lepiej idź kup sobie coś pysznego, co naprawdę lubisz i zjedz na poczekaniu

52

To sie doigralam grypa jelitowa sad(( Umieram sad

53

Moze sie zarejestruje do ginekologa na 16sta

54

słuchaj-dziewczyny stają na głowie żeby ci pomóc a ty w kółko to samo!naprawdę przestań wpadać w panikę tylko poczekaj.Przecież jeżeli miesiączkę powinnaś mieć wczoraj a nie masz jej jeszcze to i tak do 2tygodni po terminie wszystko jest w normie.Niki ma rację-kup sobie coś dobrego albo idź na zakupy,postaraj nie myśleć o tej miesiączce bo można od tego zwariować.Piszesz że nam jest łatwo pisać-wcale nie-próbujemy ci pomóc ale wnioskuję że ty wcale tej pomocy nie chcesz,podajemy ci setki rozwiązań a ty swoje-chyba potrzebna ci terapia szokowa.

55

veroncia napisał/a:

Kazdej z Was tak łatwo jest mowic bo ... moze zadna z was nie miala podobnej sytuacji do mnie .
Ja siedze tutaj sama i czekam na jakies litosciwe zdanie ... nadzieje nie wiem cokolwiek
Jak cos zrobie okazuje sie ze jest niewiarygodne ...
To juz 19-20 dzien jak sie schizuje bo ten palant spierdzielil stad
Zostalam sama nie chce o niczym powiedziec mamie bo zalamalaby sie zawiodlabym ja na calej linii... pokladala we mnie takie nadzieje a ja skonczona durna idiotka zrobilam cos takiego .
Szukajac jak taki szczur wszedzie pomocy ...
Nie uzyskujac zadnych konkretow bo co rusz cos nowego ....
Jestem pokłuta od tych pieprzonych igiel ... WSZEDZIE ... moze wy nie zdajecie sobie z tego sprawy ale kiedy mija dzien to ja juz rano mysle czy ktos mi tutaj pomoze ... desperacja ? Tak w 100% bo co mi zostalo nie majac wsparcia od nikogo  ?.........

veroncia , a jakiej pomocy konkretnie oczekujesz od nas ? Co my mozemy zrobic w takiej sytuacji , jesli nie wspierac Cie slowami , dzielic swoim doswiadczeniem? Odnosze wrazenie , jakbys miala do nas pretensje za to , co sie dzieje w Twoim zyciu , za Twoj stres , za bezsilnosc. Bylabys usatysfakcjonowana , gdybysmy Cie zapewnialy , ze NA PEWNO nie jestes w ciazy , a testy mowia prawde ? Odnosze wrazenie , ze masz zal do nas , ze nie potrafimy na tyle przekonujaco o tym napisac , zebys w to uwierzyla.Ale nawet gdyby tak sie stalo , czy to cokolwiek zmieni? Nie.
Nie uzyskasz tutaj zadnych konkretow , bo jest to niemozliwe.Rozumiem Twoje rozgoryczenie , gniew , bezsilnosc , ale teraz musisz realnie spojrzec na to wszystko.Ostatia miesiaczke mialas 15 sierpnia , cykle masz srednio 30-dniowe.Pytanie : po co Ty chcesz juz isc do lekarza ? Przeciez na okres mozesz spokojnie czekac do konca tego tygodnia.Zanim planuje sie pojscie do lekarza , najpierw robi sie testy po terminie spodziewanej miesiaczki , czyli w Twoim przypadku to najwczesniej miedzy 15 a 20 wrzesnia.Lekarz moze stwierdzic ciaze poprzez USG dopiero ok.6 tygodnia ciazy.Zastanow sie , co Ci teraz da pojscie do lekarza ? Moim zdaniem panikujesz na zapas.Wiem , ze jestes w trudnej sytuacji , ale trudno , stalo sie i musisz temu podolac.Mam nadzieje , ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli i wyciagniesz z tego wnioski na przyszlosc.

56

Jeanne-masz rację ale obawiam się że twoja wypowiedź nie zmieni jej nastawienia-od samego początku jak pewnie zauważyłaś  kto i co by nie napisał to veroncia i tak swoje.Z jednym napewno wszystkie się zgadzamy-to nauczka na przyszłość-szczególnie wszystkie młodziutkie dziewczyny powinny sobie przeczytać ten post.

57 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-09-10 11:11:11)

brysia , no wlasnie.odkad zaangazowalam sie w ten watek , mam te same odczucia.Nawet zastanawiam sie nad tym , czy nie warto byloby zalozyc jakiegos watku , w ktorym mozna by bylo uswiadamiac i ostrzegac przed konsekwencjami podejmowania wspolzycia seksualnego w mlodym wieku.To straszne , miec swiadomosc tego , ze w xxi wieku nadal dziewczyny i chlopcy sa tak nieuswiadomieni w tym temacie , i nie maja swiadomosci co do wlasnego ciala i sygnalow jakie ono wysyla.Moim zdaniem kobieta , ktora podejmuje wspolzycie powinna znac zasady obserwcji swojego cyklu i nie zwalnia ja od tego nawet przyjmowanie pigulek antykoncepcyjnych.Czytam posty mlodych dziewczyn i wlos mi sie na glowie jezy gdy dociera do mnie , ze nie wiedza jaki sluz wystepuje w danym okresie cyklu , jaka temeratura po owulacji , czy przed wystapieniem okresu , co to jest PMS itd , itp.Najgorsze jest to , ze w epoce internetu czesto nie zadaja sobie odrobiny trudu , by cokolwiek na ten temat poszukac.Dopiero jak przyjdzie co do czego , to wtedy jest panika.Wiele razy juz pisalam , ze kobieca natura lubi platac rozne figle , nawet podczas brania tzw.tabsow mozna zajsc w ciaze , trzeba tylko zdawac sobie z tego sprawe.Dziewczyny powinny tez wiedziec , ze nie kazde krwawienie jest miesiaczka , miesiaczka jest tylko krwawienie wystepujace w ok.14 dni po owulacji , a w tym przypadku zasady obserwacji cyklu sie klaniaja.Gdyby kobiety mialy wieksza wiedze na temat swojego ciala i potrafily to przekazac , byc moze latwiej mozna by bylo powiedziec cos konkretnego na dany temat.A tak ?...Zyjemy dalej w nieswiadomosci , a my , ktorzy chcemy pomoc w bezsilnosci.

Ps.Veroncia ma rowniez problem w okresleniu dniu cyklu w jakim sie znajduje.Pisze , ze odbyla stosunek w piatym dniu cyklu , a tak naprawde to mialo miejsce w siodmym . Oastatnia miesiaczka 15 sierpnia , a stosunek 21 sierpnia. Pierwszy dzien cyklu , to dzien wystapienia miesiaczki.

58

chciałam tak samo to ująć, Jeanne idealnie ujęłaś ten problem
no i mogę cię zapewnić Veroncia, że nie jesteś jedyną osobą, którą spotkała taka sytuacja
może jedyną, która nie potrafi zrozumieć swojego organizmu

59

chwilami dziewczyny to wygląda mi na zwykłą panikę-tak jak tekst:mam grypę jelitową-umieram.Co to miało być?to nie jest przypadkiem hipochondria?

60

chyba tak

61

Odnoszę dziwne wrażenie,że na siłę chcesz podtrzymać temat.Wszyscy i wszystko mówi Ci,że nie jesteś w ciąży, a Ty ciągle swoje. To zaczyna być śmieszne i nudne.
Nie chcę być wredna, ale Veroncia odpuść sobie, bo kiedy się idzie do łóżka to trzeba brać pod uwagę Ciążę!!! A jeśli wszystkie testy i usg wyszły negatywne a Ty dalej swoje to potrzebny Ci jest Psychiatra , bo masz zaburzenia nie hormonalne , a raczej emocjonalne.
Życzę miłego dnia i myślę ,że powinnaś pogadać ze specjalistą. Paa

62

Dziewczyny , ja jak przeczytalam o tej grypie jelitowej , to sobie pomyslalam , ze veroncia robi sobie jakies jaja.
Nie chce byc zlosliwa , ale moze ona potrzebuje porady nie ginekologa , lecz innego specjalisty ?...

63

Jeanne ja właśnie mam takie samo zdanie smile

64

wydaje mi się, że może pora zamknąć ten wątek, bo zapewne wszyscy już dali potrzebne rady i nie ma sensu tego ciągnąć, bo dziewczyny mają rację, że to robi się śmieszne
no a Veronci życze szybkiego powrotu do zdrowia i miesiączki

65

A ja mialam nadzieje , ze mimo wszystko jakis final tej sprawy bedzie.Jestem ciekawa , czy veroncia sie jeszcze odezwie i da znac , jak sie sprawa ma.Bo jezeli nie , to znaczy , ze rzeczywiscie mialysmy racje.Prosze Was , nie badzmy nadgorliwe w zamykaniu watkow , jezle nie ma ku temu powaznych podstaw.W razie czego po prostu mozna nie odpisywac na glupie posty lub definitywnie je skomentowac.

Posty [ 1 do 65 z 81 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Stosunek podczas 5 dnia cyklu do konca i zrobienie testu beta hcg

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024