Beta HCG - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta HCG

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Beta HCG

Witam. Mój problem tkwi w tym, że mam wszystkie objawy ciąży : brak miesiączki, mdłości. Miałam robiony test Beta HCG , na którym w rubryce "wynik w surowicy" wyszło 96902.48. Próbowałam to przyrównać do adnotacji na tej kartce (Norma min, norma max, ale do żadnego tygodnia się nie kwalifikowało. Nie ma tez żadnych oznaczeń czy test jest pozytywny czy negatywny. Czy któraś z forum-owiczek miała już podobne badanie i wie, co ta liczba oznacza? Wizytę mam dopiero za tydzień, a strasznie męczy mnie żołądek i nie wiem, czy to zasługa maleństwa czy jednak gastrolog.
Czy któraś potrafi to zinterpretować ?:)
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Beta HCG

U kobiet nie będących w ciąży poziom hCG w surowicy krwi jest niski (poniżej 5 mU/ml) ale Twojego nie umiem rozkminic może odczytujesz tam gdzie nie trzeba tongue noo nie wiem... ja jak mialam robiony to miałam podany wlasnie w jednocyfrowych liczbach big_smile

3

* kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
    * 3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml
    * 4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml
    * 5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml
    * 6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml
    * 7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml

wg Twojego wyniku jestes w ciazy i to pewnie 7 lub 8 tydzien big_smile ale lepiej idz do lekarza

4

No to właściwie tak jak podejrzewałam, z tym, ze stawiam 6, 7 big_smile Otóż chodzę do lekarza i dopiero po 3 tygodniach dostałam skierowanie na HCG. Wcześniej przepisali mi tabletki na żołądek  i odesłali do ginekologa, gdzie dzięki temu, ze kończy się umowa z NFZ przyjmują do 10 osób dziennie, i zazwyczaj o 6.00 jest komplet, mimo, ze rejestracja jest na 7.30 hmm Nie mogłam odczytać źle, bo nic innego tam nie pisze ;p

5

noooo bo ja mialam podawane np. 4,7 aa nie takie olbrzymie sumy jak u Ciebie :d ale znalazłam te wyniki i wychodzi na to ze zostaniesz Mamą smile

6

ja na Twoim miejscu poszłabym prywatnie przynajmniej szybciej sie upewnisz

7

Gratuluje jesteś w ciązy. Obstawiam jakiś 6tydzień. Objawy mogą już występować, więc mdłości i wymioty to objawa ciązy. Niestety trzeba przetrwać i nic się nie da z tym zrobić. Jeżeli możesz cokolwiek jeść to staraj się jeśc malutkie posiłki i unikaj chodzenia z pustym żołądkiem. Spróbuj imbiru pod różnymi postaciami na mdłości, migdały tylko gryź porządnie bo są ciężkostrawne, spróbuj wit B6 łykać, nie zapomnij o kwasie foliowym. Na ginekologa możesz spokojnie jeszcze poczekać tydzień bo teraz i tak nic jeszcze nie widać a tak to za tydzień może już zobaczysz bijące serduszko na usg. Pozdrawiam i życze wszytkiego dobrego smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta HCG

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024