Przwrażliwona z niską samooceną ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przwrażliwona z niską samooceną ?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Temat: Przwrażliwona z niską samooceną ?

tak to prawda, moje życie to jedno wielkie pasmo nieszczęść, nie nawidzę jego! ;(
mam taki żal do wszystkich, a największy do siebie,że jestem taka beznadziejna, nic nie potrafię, wszystkiego się boję, od małego już tak mam,że boję się ludzi, a i też ich nie nawidzę,bo wszyscy są tacy mądrzy! a ja taka niemądra
nie uczyłąm się w szkole średniej, olewałam ją, bo miałam ten wieczny problem samej z sobą, użalaniem się nad swoją niedolą, no ale to prawda, koleżanek nie miałam tak naprawdę..uciekałam w świat marzeń i nadal uciekam,ale tu już odbiegam od tematu, ale maturę zdałam cudem chyba, nie za dobrze tak podsumując to średnio, ale nie ma co się dziwić, dobrze,że wogóle zdałam hm.. sad dobrze? ale dla kogo dobrze? jak na studia nie poszłąm bo bałam się, bo nie wiem tak naprawdę na co isc, czy iść w kierunku swojego zawodu? kiedy chodziłąm do tej szkoły, wogóle bardzo żałowałam wyboru tego kierunku, dlatego,że miałam beznadziejną klasę, beznadziejnych nauczycieli, beznadziejne podejście do życia, wszystko było w niej beznadziejne, no ale mam mature i zawód, ale co z tego, nie umiem wybrać swojej dalszej drogi życiowej, ja się chyba do tego świata nie nadaję
wydaję mi się,że wszyscy inni którzy poszli na studia wybrali dla siebie odpowiedni kierunek, wiedzą co chcą robić, co ich interesuje, idą daleko od swojego pobytu zamieszkania i sobie radzą! a dlaczego? bo są po prostu fajni sami dla siebie i dla innych, mają znajomych, koleżanki z którymi piszą, kolegów, a ja nie mam nikogo w swoim okropnym życiu, sad nie nawidzę siebie, pocieszam się tylko jedzeniem sad ale zaraz potem czuję się znowu upokorzona przez życie, ja nie mam tak naprawdę żadnego kolegi, przyjaciela, cj=hłopaka? o matko sad ja nie nawidzę chłopaków! tylko przebieraja w dziewczynach i szukają która jest ,,zdatniejsza,, że mądra,silna i zaradna, ja taka nigdy nie będę sad
i znowu chandra, raczej depresja!
nie potrafię nic zrobić, bo nie wiem co, nie wiem czego chcę od życia, ja naprawdę nie wiem co chcę studiować, gdzie i czy ja wogóle się do tego nadaję? ja sobie nie poradze! czy wogóle mnie przyjma? oczywiście mówie o zaocznych studiach, bo na dzienne to bez szans, a poza tym trzeba mie kasę,
nie lubię rozmawiać z ludzmi, po prostu wstydzę się siebie sad swojego ciała, swojego zachowania, którego sama nie rozumiem, boję się podjąć pracy, iśc gdziekolwiek, bo tam są ludzie,
nie umiem się bronić, jestem taka bezbronna sad
jestem młodą, a nie chodzę na dyskoteki, bo nie mam z kim ;(
wiecie, ja tera jak to piszę to płączę, tak sobie myślę, że czasami chciałabym, aby mi się coś stało strasznego na oczach ludzi, zwykłych ludzi, chłopaków,żeby zauważyli moją dobrą jednak stronę, moją niewinność, bezbronność, żeby zobaczyli,że jestem fajna i żebym miała przyjaciół, z kimś, z kim mogłąbym gdzieś wyjechać
jestem zazdrosna kiedy zależy mi na kimś, ale on nie zwraca na mnie uwagi, a zła jesteem jak ten chłopak nie piszę ze mną, tak naprawdę to wcale nie pisze ze mną, ale zaprosiłam go kiedyś przez kuzyna na powiedzmy
wesele, bo nie miałam z kim isc, ale od tamtej pory nic, a od kuzyna wiem,że pisze z dziewczynam studentkami uczelni bardzo dobrych, ta dziewczyna pracuje dziennie i się uczy, podziwiam ja, ale jednocześnie jej zazdroszczę, bo on nią się interesuje, nie potrafię się z tym pogodzić, woli ją, przecież ja nie jestem taka zaradna,
ona nie zmarnowała średniej szkoły tak jak ja i maturę zdała świetnie sad sad sad
JEŚLI KTOŚ JEST TYM POSTEM ZAINTERESOWANY Z GÓRY DZIĘKUJĘ, ZE WOGÓLE JEGO PRZECZYTALIŚCIE
TO MOJĘ ŻYCIE W WIELKI SKRÓCIE, DUŻO JESZCZE BY TU OPOWIADAĆ, NIE WIEM JAKA JA JESTEM CO ZE SOBĄ ZROBIĘ, NARAZIE SIEDZĘ I NIC CZEKAM
JA NIGDY NIE ZNAJDĘ CHŁOPAKA, A NAWET JEŚLI, NIE CHCĘ JAKIEGOŚ NIEUDACZNIKA, JAK NARAZIE TO ZADEN SIĘ NIE ZAINTERESOWAŁ

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przwrażliwona z niską samooceną ?

powiedz ile masz lat i skad jestes wink

3

a jakie to ma znaczenie

4

Przeczytałem twoją historię z najwyższą uwagą. Pierwsze co nasunęło mi się na myśl - jesteś bardzo wrażliwą osobą.

5

pomyłka napisał/a:

a jakie to ma znaczenie

Ma znaczenie(chyba żadna tajemnica) nie unoś od razu kolców - inaczej rozmawia się z porzuconą, grzmiącą 40-tką bez zawodu i perspektyw a inaczej z młodą "kozą", która nie widzi poza koniec własnego nosa.
Jesteś bardzo wrażliwa i na zakręcie życiowym. Nie wiesz w którą stronę zrobić krok na przód.
Wszystko jest beznadziejne? Ano i takie chwile bywają w życiu. smile
Może spróbuj tak: weź kartkę, podziel na pół i sobie WYPISZ: co lubię, o czym marzę, co chciałabym robić, w czym czuję się dobrze i mogę się sprawdzić. Po drugiej stronie - przeszkody, które stoję na przeszkodzie realizacji - i najważniejsze - pod każdą przeszkodą JAK tą przeszkodę pokonać? !!!
Może to ci rozjaśni obraz własnej sytuacji smile
Życzę powodzenia

6

znaczenie ma takie jak tu wczesniej napisano
a jesli chodzi o miejscowosc, to bylabym gotowa wyjsc na kawke pogadac smile
brakuje mi ludzi w okol mnie wink

7

Dziewczyny wyżej mają rację smile ja mam jeszcze taki pomysł: może zacznij od swojego wyglądu. Nie sugeruję, że źle wyglądasz, ale ludzie zauważają zmiany. Załóż coś fajnego, zrób sobie makijaż, może zmień kolor włosów... To Ci poprawi humor. Zobaczysz, że otoczenie będzie na Ciebie inaczej reagowało. Będzie w ogóle reagowało. Wiem to z własnego doświadczenia. W liceum też byłam raczej szarą myszką. Co prawda miałam starych przyjaciół, ale trudno było mi nawiązać nowe znajomości. Poszłam na studia, dokładnie na polonistykę, tak z braku laku smile teraz je kończę i okazało się, że to jest to, co chcę robić w życiu smile Zaczęłam przywiązywać wagę do wyglądu i nie mogę narzekać na brak zainteresowania u płci przeciwnej smile A swoją drogą, uwierz mi, że z facetami też są problemy smile no ale każdy chce kogoś mieć. I jeszcze jedno. Uśmiechnij się, kiedy wychodzisz do ludzi. Kobieta zadbana i uśmiechnięta robi dużo lepsze wrażenie. Będziesz sprawiać wrażenie pewnej siebie i ludzie tak będą Cie postrzegać. A to naprawdę nic nie kosztuje smile:):)

8

"Nie wiesz w którą stronę zrobić krok na przód."
Kroku w przód nie robi się w żadną stronę. Robi się go po prostu w przód.

9 Ostatnio edytowany przez zbyszk (2010-12-02 15:07:41)

Wstyd mi tu trochę pisać, bom nie kobieta i przyszedłęm tu szukać rady a nie jej udzielać, ale...

Z Twojego listu wynika, że jednak masz konkretne zainteresowania:

- chłopcy;
- stanie się mądrzejszą

i kilka innych.

Więc masz cele w swoim młodym życiu, to chyba bardzo dużo.

Chłopcy są bardzo różni, tacy co lecą na takie przypadki jak Ty też smile

I może spróbuj nie patrzeć się na przeszkody jako coś wymierzonego przeciwko Tobie, ale jako coś, co przeszkadza Ci zmienić otoczenie.

Wówczas może przestaniesz się tak dobijać ich istnieniem i dzięki temu dostrzeżesz, że są ścieżki między nimi smile

Mam nadzieję, że nie napisałem nic bardzo głupiego smile

10

Chłopak będzie  tobą zainteresowany wtedy kiedy Ty choć trochę uśmiechniesz się do siebie.
Nikt nie może wiedzieć jaka jestes dobra,miła,wrażliwa bo nie chcesz im na to dac szansy.
Jak sama widzisz wszędzie są ludzie ,którzy mogą się tobą zainteresować.
Szukanie pocieszenia w jedzeniu -musisz z tym walczyć od teraz,nie chodzi o diety ale o nie zajadanie prolblemów.
Kiedy masz wielką ochotę na coś smakowitego wstań i zacznij coś robić nie koniecznie ćwiczyć-wyjdź na spacer i podnieś głowę.
Nie jesteś beznadziejna,nie wszyscy musza mieć ukończone studia żeby być wartościowym człowiekiem.
Fajnie skoro poszukujesz kierunku dla siebie może znajdziesz coś co lubisz.
Teraz jest teraz i nie drąż i nie katuj się .
Nie ma wyjścia musisz się polubić wtedy dasz szanse na to innym.
pozdrawiam

11

Smutny ten Twój post...

Kiedyś miałam podobnie. Nie wierzyłam, że coś mogę osiągnąć, nigdy nie byłam duszą towarzystwa. W wieku szkolnym zawsze brakowało mi ludzi - koleżanek i kolegów, z którymi mogłabym tak po prostu spotkać się, pogadać. Byłam szarą myszką, byłam też bardzo nieśmiała. Wstydziłam się niemal wszystkiego, miałam dużo kompleksów. Bałam się, że tak będzie zawsze. Teraz, w gorszych chwilach, takie myśli wracają, ale to chyba normalne...

Musisz zmienić sposób myślenia o sobie. Może przydałaby się wizyta u psychologa? Myślałaś o tym?

Jesteś wrażliwą osobą, ale jednocześnie chorobliwie nieśmiałą. Masz bardzo niską samoocenę. Czujesz niższość w stosunku do innych ludzi. Dlaczego? Z czego to wynika? Bo przecież nie z powodu braku studiów... Na studia zawsze możesz iść - jak masz słabo zdaną maturę możesz iść zaocznie.

Musisz przestać bać się i nienawidzić ludzi - przecież jest tyle wartościowych, fajnych osób na tym świecie. Musisz tylko dać im szansę żeby Cię poznali.

12

Robson napisał/a:

"Nie wiesz w którą stronę zrobić krok na przód."
Kroku w przód nie robi się w żadną stronę. Robi się go po prostu w przód.

Tak Robson, to jest najistotniejsze w całym wątku. Ja tam uważam, że można na skos. A jakieś bardziej konstruktywne rady odnośnie problemu?
Może w kierunku "do ludzi", bo sami nieproszeni rzadko zajrzą pod naszą "strzechę"? Jest tyle różnych miejsc gdzie można pójść do ludzi. I nie mam na myśli pubów ani dyskotek - raczej ośrodki dla osób niepełnosprawnych, hospicja, szpitale dla dzieci - jakiś wolontariat?
Może dla samorealizacji - studia, kursy? Przy okazji też można spotkać nowych ludzi, innych niż w dotychczasowym środowisku smile

13

kanapka_1985 napisał/a:

powiedz ile masz lat i skad jestes wink

Obserwacja: zadajesz Kanapka pytanie a sama nie masz tych informacji w opisie, dobre.:D

A do tematu się odniosę tak - ja tu widzę głębsze zagadnienie, gdzie kartka i długopis nie pomogą w jego rozwiązaniu.
Dzisiaj już o tym pisałam, chodzi o podłoże. Jeśli czujesz, że Twoje życie jest do bani, to warto się nad tym zastanowić. Warto tez pogadać z kimś o tym. Psychologowie są jak inni lekarze do których chodzimy bo sobie z czymś nie radzimy albo coś nas boli. Pomyśl o terapii albo autoterapii. Poczytaj, popatrz w internecie, są różne ośrodki (m.in finansowane przez NFZ).
Już na wstępie napisałaś, że masz tak od małego, że boisz się ludzi, że masz niską samoocenę. Warto nad tym popracować aby ujrzeć, że jednak życie jest piękne i można nim kierować. Jesteśmy ludźmi, a ludzie mogą się zmieniać i kreować swoje życie tak jak chcą.

Myślę, że jesteś bardzo teraz zagubiona.
A płacz jest dobry, wyzwala emocje i oczyszcza. smile
Ściskam.
I pamiętaj, że nigdy nie jest, aż tak źle jak nam się wydaje w danym momencie.

14

lubie Cie- wiesz?:)
Jak cie czytam to widze siebie sprzed paru lat....
Zycze Ci z calego serca zeby to sie zmienilo-i niekoniecznie zycie bo ono jest jakie jest ale Twoje podejscie do niego. Uwierz w siebie kochana i bedzie latwiej! Pozdrawiam

15 Ostatnio edytowany przez pomyłka (2010-12-02 23:19:36)

jestem młodą osobą smile ja też chętnie bym się z kimś spotkałą, ale to raczej niemożliwe
zbyszku ogólnie nie zrozumiałam twojego posta sad
nie wiem czy mogę iść na studia nie mając oceny z danego przedmiotu sad ????? a bardzo bym chciała, interesują mnie studia policyjne
dziękuję wszystkim za komentarze smile

16

nie chcę Wam psuć antyparytetowych statystyk, bo kiedyś prosiłem tu o pomoc i bardzo się sprawdziły tongue więc powiem tylko, że jest tu tyle lepszych odpowiedzi że nic nie straciłaś smile

17

ale ja liczę się z każdym zdaniem smile
i nie wiem co z tymi studiami sad

18

Czy jest coś co Cię interesuje co mogłabyś polubić .
Czy jakiś kierunek studiów szczególnie Cię pociąga-czy jest to Ci zupełnie obojętne?

19

nie wiem sad tego
myślałam o pracy w policji ale chyba się nie nadaję do tego, lubię mundur i jazde samochodem

20

pomyłka napisał/a:

nie wiem sad tego
myślałam o pracy w policji ale chyba się nie nadaję do tego, lubię mundur i jazde samochodem

Wiesz, na studiach miałam paru kumpli z policji i straży miejskiej, oni studiowali resocjalizację, ja pedagogikę specjalną - wszyscy razem zaś byliśmy słuchaczami Kolegium Nauczycielskiego. Może to by Ci się spodobało? big_smile

21

ale ja nie mam oceny z w-f czy to nie przeszkasza? sad

22

pomyłka napisał/a:

ale ja nie mam oceny z w-f czy to nie przeszkasza? sad

Nie, potrzebna tylko matura big_smile

23 Ostatnio edytowany przez pomyłka (2010-12-03 22:12:22)

1.a co można robić po resocjalizacji? i jakie przedmioty z matury są potrzebne?
to jest kierunek humanistyczny?
2. A jeśli chciałabym pracować w policji gdzieś w biurze to czy po resocjalizacji miałabym szanse?

24

Jak chcesz ludzi resocjalizować to może bardziej służba w SW? Ja osobiście w resocjalizacje nie wierzę. Ludzie z pierdla w cale nie wychodzą lepsi.

25 Ostatnio edytowany przez pomyłka (2010-12-03 22:35:49)

a w jaki kierunek wierzysz???
bezpieczeństwo wewnętrzne lub administracja?

26

I to i to jest ok. No i PRAWO, INFORMATYKA czy PSYCHOLOGIA też na TAK jak interesuje Ciebie Policja.

27

a ty coś studiujesz???
a mam jeszcze takie pytanie jedno smile
bo jak na policję to w Szczytnie, ale tam trzeba przechodzić jakieś testy, a i bierze się pod uwagę ocenę z w-f?
a ja jak ju ż wcześniej wspomniałąm nie mam jej na świadectwie ;(

28

Ja studiuję fizykę big_smile Nic wspólnego z Policją. Do fizyki mam zamiłowanie z Gimnazjum. Jeśli chodzi o rekrutacje do Policji to sprawa nie wygląda tak, że ktoś chce iść na studia do Szczytna a po uzyskaniu mgr ma się już pierwszy stopień oficerski - podkomisarza. Aczkolwiek studiować w Szczytnie mogą również osoby cywilne. W sensie, że nie funkcjonariusze. Jeśli chcesz służyć w Policji to musisz złożyć odpowiednie papiery w Wydziale ds. Doboru we właściwej Komendzie Wojewódzkiej Policji. Później wysyłają Cię na testy sprawnościowe, potem są psychologiczne i komisja lekarska. To wszystko oczywiście trwa sporo czasu. Jak się przejdzie wszystko pozytywnie to wysyłają Cię do jednej ze szkół Policji: Szczytno, Słupsk, Piła, Legionowo, Katowice. Jest to SZKOLENIE PODSTAWOWE, które musi ukończyć każdy funkcjonariusz. Trwa ono 6 miesięcy i odbywa się w systemie skoszarowanym. Wolne są weekendy (no chyba, że ma się akurat służbę). A potem jest się policjantem smile Co do oceny z WF, a raczej jej braku, to nie będzie problemu smile I jeżeli będzie się kilka lat dobrym policjantem i będzie się miało dobrego przełożonego to może akurat wyślą Cię na kurs oficerski. Noo ale nie rozpędzajmy się tak daleko na razie z tymi kursami oficerskimi big_smile

29

O to wielki szacunek naprawdę smile!
Ja nigdy fizyki nie rozumiałam, może dlatego,że i nauczycieli miałam kiepskich, ale to też żadne usprawiedliwienie he,
czyli mogę iść śmiało na studia administracyjne, nieKONIECZNIE w Szczytnie bo powiedzmy,że jak je ukończę te studia administracyjne i tak wyślą mnie na szkolenie, gdybym zdecydowała się iść na testy sprawnościowe,
To muszę zacząć ćwiczyć dla sportu i kondycji wink jakaś siłownia pewnie się przyda, bo i tak już od dawna myślałam o niej, niekoniecznie z myślą o policji wink
A WIESZ MOŻE JAKIE SĄ STUDIA ZAOCZNE W WARSZAWIE KTÓRE KSZTAŁCĄ W TAKIM KIERUNKU? LEPSZE WEDŁUG CIEBIE JEST BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE CZY ADMINIsTRACJA?? Bo tak sobie myślę,że po administracji może mnie przyjmą i nie tylko w razie czego do policji, ale słyszałąm,że b.w. trwa 6 semestrów i później i tak trzeba zrobić 1,5 r. mgr na administracji

30

pomyłko droga super ,ze juz masz jakiś cel-choć jeszcze nie sprecyzowany .
Moja rada : wejdź na strony uczelni,tam są telefony,informacje,fora  gdzie wielu rzeczy się dowiesz
To jest ważne bo nie możesz tylko myśleć i czekac ,aż ktos podsunie Ci gotowa odpowiedź -musisz się mocno w to sama zaangażowac najlepiej od dziś bo kolejny semestr tuż ,tuż
A siłownia i pływanie dobrze robią na wszystko więc nie zwlekaj i zapisz się-
Czekam na jakies konkretne plany
pozdrawiam

31

właśnie nie sprecyzowany, już sama nie wiem jaki kierunek mnie interesuje...
Chciałąbym po studiach mieć dobrze płatną pracę po prostu i żeby sprawiała mi przyjemność, a nie niemiłe rozczarowanie.
Czytam kierunki studiów i żaden mi nie pasuje, albo pasuje mi kilka.
ZP, TŻ, ADMIN. B.W.
administracje studiuje bardzo dużo osób, bezpieczeństwo wew. to prawie to samo i po tym ma się tylko mgr.
Z kolei Technologia żywności można mieć inż.,mgr. i podobno dobra praca
nie wiem czy sobie bym poradziła
Zdrowie publiczne-podobno nie ma matemetyki, najwięcej trudności sprawia biologia i KROPKA
MOŻE JA SIĘ WCALE NIE NADAJĘ NA TE STUDIA
JAKIEGO WYBORU BYM NIE DOKONAŁA TO ZAWSZE BĘDĘ CZEGOŚ ŻAŁOWAĆ sad
ciężka sprawa!
zazdroszczę tym osobom, które bez problemu podejmują takie decyzje

32

Bezpieczeństwo Wewnętrzne to w cale nie jest to samo co administracja. Na BW masz takie przedmioty jak: "zwalczanie przestępczości", "bezpieczeństwo państwa", "zwalczanie terroryzmu", "ochrona danych osobowych i informacji niejawnych",
"zarządzanie kryzysowe". A takich przedmiotów na administracji nie ma. Piszesz, że po tym ma się tylko mgr ale czy Twoim zdaniem mgr to mało? Patrząc pod kątem Policji to zrobienie mgr z bezpieczeństwa wewnętrznego ... całkiem spoko opcja.

33 Ostatnio edytowany przez pomyłka (2010-12-04 16:21:56)

b.w. można zrobić licencjay, a później 2 lata z administracji mgr
a co jeśli później okaże się,że nie nadaję się na policjantke? sad i bum
sporo wiesz wink
a tak sobie myślę,że z wosu w średniej to nie byłąm dobra i tu takie przedmioty, czy wogóle podołam ? oto jest pytanie!

34

pomyłka napisał/a:

a co jeśli później okaże się,że nie nadaję się na policjantke? sad i bum
sporo wiesz wink
a tak sobie myślę,że z wosu w średniej to nie byłąm dobra i tu takie przedmioty, czy wogóle podołam ? oto jest pytanie!

I bum pójdziesz sobie do straży miejskiej albo bum do BOR-u! W Rembertowie (na Akademii Obrony Narodowej) jest kierunek Bezpieczeństwo Narodowe.
Czy podołasz! Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć. Też nie wiedziałam czy dam radę na studiach idąc tam w wieku 45 lat. I bałam się jak jasna cholera - 20 lat przerwy w nauce i sami młodzi, energiczni, wyszczekani i asertywni, w przeciwieństwie do mnie! Dałam.

35 Ostatnio edytowany przez Robson (2010-12-04 17:00:17)

TYLKO NIE DO STRAŻY MIEJSKIEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No a to czy ktoś się nadaje na policjanta to weryfikuje ulica. Innej opcji nie ma.

36

DO STRAŻY NIE CHCĘ! OJEJ TO ŚMIESZNY ZAWÓD
JAK COŚ TO TYLKO GLINY HEHE:)
ALE ILE TAKI POLICJANT ZARABIA NIE PO STUDIACH POLICYJNYCH? TYLKO ZWYKŁYCH PO TEJ ADMINOSTRACJI?????

37

pomyłka napisał/a:

DO STRAŻY NIE CHCĘ! OJEJ TO ŚMIESZNY ZAWÓD
JAK COŚ TO TYLKO GLINY HEHE:)
ALE ILE TAKI POLICJANT ZARABIA NIE PO STUDIACH POLICYJNYCH? TYLKO ZWYKŁYCH PO TEJ ADMINOSTRACJI?????

To nie chcij, nikt Cie nie zmusza. Nie wiem ile zarabia policjant, ale możesz sobie znaleźć w internecie, nie tajemnica, piszą o tym big_smile

38

Anhedonia a ty co studiowałaś?

39

Nie ma czegoś takiego jak "studia policyjne". Ile zarabia policjant? Nie za dużo big_smile:D:D Ale to jest w sumie pojęcie względne. Wpisz sobie w wyszukiwarkę "KGP zarobki policjantów" i wejdź w pierwszy link smile

40

Anhedonia napisał/a:

Wiesz, na studiach miałam paru kumpli z policji i straży miejskiej, oni studiowali resocjalizację, ja pedagogikę specjalną - wszyscy razem zaś byliśmy słuchaczami Kolegium Nauczycielskiego. Może to by Ci się spodobało? big_smile

Jak wyżej. Kolegium Nauczycielskie, Kierunek Pedagogika Specjalna, specjalność oligofenopedagogika. Chłopaki zaś i parę dziewczyn - resocjalizacja

41

dlaczego pojęcie względne? jest tylko wyższa szkoła policji, to miałeś na mysli Robson?
ile ja zarabiałabym pracując w policji?, miałabym najniższy stopień, to i pewnie malutko, a jaka odpowiedzialność!
a co ty będziesz robił po swoim kierunku? wink
Anhedonio powiem ci że jeszcze nie słyszałam o takim kierunku smile koledzy pewnie na kryminalistykę po resocjalizacji..

42

Koledzy rozważali Akademię Obrony Narodowej - kierunek Bezpieczeństwo Narodowe oraz Akademię Pedagogiki Specjalnej. Nie wiem jak który i gdzie.

43

Pomyłka, napisałem Ci maila smile

44

ehehe czytając ten wątek czytam własną historie prawie to samo wręcz.Te same dylematy ,depresja powodowana moja slabizna emocjonalna,tak tez sie czuje nie madra w otoczeniu wszyscy sobie radzą tylko nie ja na studia nie poszlam bo zapewne bym sobie nie poradzila kierunek trudno mi wybrac zmarnowane 2 lata nie mam pracy uzalam sie nad sobą jestem beznadziejna ludzi sie boje nie mam kolezanek nie mam o czym z ludzmi gadac bo o czym moje zycie to nuda zero rozrywki, moj facet mnie nie rozumie.on ma swoje zycie ja swoje. Wiekszosc ludzi uwazam za wrogow,szybko mozna wyprowadzic mnie z rownowagi nie stabilna emocjonalnie nieudacznik itd itd (sorki za bledy chwilowo uzywam klawiatury ekranowej).

45

Robson a co napisałeś w mailu. Nie mogę przeczytać
anuska a co ty porabiasz?

46 Ostatnio edytowany przez Robson (2010-12-04 20:29:07)

Wysłałem Ci link o zarobkach policjantów. Jak dalej nie będziesz mogła przeczytać to wejdź na stronę KGP i poszukaj. Jak to powiedział Jezus "szukajcie a znajdziecie". Ja dziś wyjeżdżam tak więc przez kilka dni nie będę miał dostępu do neta tak więc Ci nie będę mógł pomóc jak będziesz miała jakieś pytania smile

47

a to szkoda, a gdzie wyjeżdżasz jeśki można spytać wink

48

witam. Czytałam Twoja wypoiwedx a raczej opowieść kilka razy. Wiesz dlaczego? Bo to o mnie. Nie wiem czy to pocieszające ale mam tak samo. Jestem beznadziejna. Spotykam sie z facetem, nawet Go kocham, ale co z tego jk On ma inną i nigdy Jej nie zostawi. Wczoraj postanowiłam to skończyć. Teraz wiem że nikt sie mną nie zainteresuje, bo wszyscy zajęci. Praca jaką mam średnia. Pracuje bo trzeba. Nigdzie nie wychodze bo dokąd? Nie wiem co ze soba zrobić. wzyscy są lepsi i mają to czego chcą. Moje zycie też jest pomyłką. \nie jestem i chyba nigdy nie byłam szczęśliwa. A czy będę? WĄTPIĘ.

49 Ostatnio edytowany przez pomyłka (2010-12-05 13:23:52)

wszystkie dziewczyny z takim problemem smile
może zróbmy sobie takie postanowienie noworoczne,że weźmiemy się za siebie ostro wink i będziemy pisać do siebie i siebi nawzajem wspierać smile CO WY NA TO??
A CHŁOPAKI MOTYWUJCIE DO DZIAŁANIA smile)!! HEHE

50 Ostatnio edytowany przez anuska (2010-12-05 15:38:11)

Co ja robie? siedze w domu i użalam sie nad sobą ,ja nie wiem jak dalej bedzie juz nic mnie nie cieszy moi byli znajomi  sobie radza rozwijaja sie zakladaja rodziny po prostu zyja a ja? unikam kazdego kogo znam bo o czym mam gadac o tym jak mi zle? nikt nie chce sluchac marudzenia. Brak pracy a co za tym idzie kasy ,moj facet tez grosze zarabia jeszcze doklada do interesu nie mamy tu szans na rozwój nie chce cale zycie mieszkac z rodzicami w miescie bez perspektyw.Z moim wyksztalceniem moge jedynie liczyc na prace pokojowki bo nie znam jezyków w moim rejonie panuje hotelarstwo wiec np.na bycie recepcjonistka konieczny jest jezyk obcy.Oczywiscie to moja wina ze tak jest moje ogromnie niskie poczucie wartosci pamietam odkad zyje, niesmialosc totalna,brak ambicji ehhhh szkoda gadac. Nie chce tak zyc ale jak mam stanac na nogi ,ostatnio zastanawiam sie wogole nad sensem mojego zwiazku wszystko spieprze przez ta depreche. Tak moje zycie to pomylka chwilami mysle o zejsciu z tego swiata ale i na to mi brak odwagi jestem tchórzem. pozdrawiam wink

51

anuska uśmiechnij się smile może zacznij się uczć języka? trochę czasu minie ale coś osiągniesz smile
małymi kroczkami do przodu... ja uczę się angielskiego po troszeczku i do przodu.. smile

52

Ksiazka od anglika lezy na biurku od tygodnia nie moge sie za nia wziasc ciagle mowie jutro jutro i leci dzien za dniem ale postaram sie w koncu do niej zajrzeć. Jestem zalosna. sad

53

Anhedonio gratuluję wyboru i ukończenia studiów-okazuje sie ,ze chcieć to móc.
A dziewczyny z takim podejściem zmarnujecie sobie sporo czasu .
Nie można się nad sobą użalć a doping przydaje się oczywiście ale komuś kto ruszy wreszcie tyłek.
Życzę wam dobrych decyzji może nawet tych nie w 100% bo tylko nieliczne osoby tak do końca wybierają kierunek swoich marzeń i możliwośći.Zawsze znajdzie się jakieś ale ..
pozdrawiam

54

dzisiaj z poniedziałkiem zacznij, a jaka to książka???
Anhedonio to nie jest takie proste, można iść na studia, ale jak sobie nie poradzisz to co z tych studiów?
lubie bardzo policjantów smile i sama chciałam z nimi wiązać przyszłość zawodową, ale no właśnie doszłam do wniosku,że nie posiadam takiego wzrostu, gdyż mam 161 cm i nie nadaję się chociażby pod tym względem, no i nie mam odpowiedniej budowy! kto się mnie przestraszy?? smile hehe  MOŻE TO GŁUPIE, ALE CHCIAŁABYM MIEĆ NP.CHŁOPAKA POLICJANTA HEHE smile ZA MUNDUREM PANNY SZNUREM!!! TO JEST TO smile! POLICJANT TEŻ CZŁOWIEK smile smile

55

Amis napisał/a:

Anhedonio gratuluję wyboru i ukończenia studiów-okazuje sie ,ze chcieć to móc.
A dziewczyny z takim podejściem zmarnujecie sobie sporo czasu .
Zawsze znajdzie się jakieś ale ..
pozdrawiam

Dzięki Amis big_smile
A kto Ci Pomyłko droga obiecywał, że życie jest proste? Albo sprawiedliwe? sad
Jak nie spróbujesz - nie będziesz wiedzieć. A życie zawsze można zmienić. Liczą się tylko czyny - nie puste gadanie. Życzę owocnych przemyśleń big_smile

56

mnie od tego myślenia to już głowa boli ...

57

Na ból głowy najlepszy spacer!

58

a na podjęcie decyzji na studia? co można robić po zdrowiu publicznym? to taki ogólny kierunek, słyszałam,że o wszystkim i o niczym...
tak tylko pytam jakie jest wasze zdanie?
każdy coś studiuje,ja też chce, ale im głębiej się nad tym zastanawiam tym bardziej nie wiem, z obawy,że na technicznych kierunkach sobie nie poradzę, a po humanistycznych,że krucho z kaską

59

Ja nie studjuję bo nie mam możliwości ale obiecuję sobie że do 50-tki coś skończę -
wtedy pomyślę co jest najbliżej,tanio i da mi satysfakcje-a jak nie to zadowolę się moim średnim pomaturalnym-w końcu dużo czytam,ucze się języka,zajmuję dziećmi,domem i mężem-
Nie czuję potrzeby studiowania tylko dlatego,ze inni to robią-ale sama bardzo chcialabym dla siebie.
Dawno temu zdalam na Uniwersytet S,Wyszyńskiego ale rozwaliło mi się małżeństwo i musiałam iść do pracy na produkcji zeby wykarmić młode.
Jak widzisz róznie jest!

60

ale mam doła wszyscy mnie olewaja, nikomu nie chce się gadać,pewnie bo i o czym ze mną?!
nikt nie odpisuje,ale te życie mnie wnerwia! chcę mieć dobry kontakt a wychodzi wszystko odwrotnie! chce dobrze, a robię źle!
i kogo mam za to winić? jestem zła na cały świat, na wszystkich ludzi, a na siebie zwłaszcza,że sama nie rozumiem swojego zachowania, nie wiem jak się zachować i wszystko się we mnie rodzi na nowo, kiedy pomyśle o ludziach, z którymi coś nie tak, a jest ich sporo, to popadam w melancholie
jestem takim kopciuszkiem bez przyjaciół i księcia sad

61

pomyłka napisał/a:

każdy coś studiuje,ja też chce, ale im głębiej się nad tym zastanawiam tym bardziej nie wiem, z obawy,że na technicznych kierunkach sobie nie poradzę, a po humanistycznych,że krucho z kaską

I tak zamiast coś zmieniać szukaj wciąż dziury w całym. I nudź się dalej i narzekaj - możesz być bankowo pewna, że każdy będzie omijać takie towarzystwo. sad I przyjaciele i książę z bajki.
A Kopciuszek to pracowity był smile

62

Jesteś dla siebie zbyt wymagająca,nie akceptujesz się  jestes rozgoryczona bo w środku serce ciepłe a na wierzchu lód.
Polubić siebie to nie jest proste ale dopiero wtedy inni polubia ciebie.
Nie analizuj wszystkiego,nie bierz winy na siebie-ludzie teaz są bardzo zamknięci w sobie,śpiesza się i nie chcą bliskości-tzn chcą ale grają twardzieli-bo po co uśmiechać się na ulicy,po co zagadać z nieznajomym itd
potem tych wielu biegających z pewną miną sieda wieczorami do komputera i tu szuka znajomych -bo jakoś łatwiej być sobą a potem okazuje ,ze nas lubią,że mamy w sbie coś inspirującego
-od tego można zacząc a potem bez zrażania się rozmawić z saruszkiem w sklepie,z dzieckiem na placu zabaw i chłopakiem niechcący potrąconym.
Uśmiechnij się do siebiepomyłkoi nie zdajmuj tego uśmiechu smile smile smile

63

;( to jest takie trudne
najgorsze to jest to,że nie mam wogóle gadki, nie umiem gadać w towarzystwie sad wogóle nie mam towarzystwa,
jak zobaczę chłopaka to takiego buraka spalam, po prostu jak ktoś nieznany przychodzi to serce mi wali jak szalone i robię się czerwona jak cegła! nie wiem dlaczego? tak sobie myślę,że przeraża mnie myśl,że nie mam o czym z nimi rozmawiać
tak bardzo chciałabym dużo mówić, może jakiś dużo filmów oglądać?
nawet z kolegami brata nie umiem rozmawiać sad

64 Ostatnio edytowany przez anuska (2010-12-19 21:45:25)

Mam to samo też nie umiem gadać w towarzystwie, obecnie jestem pozbawiona jakiegokolwiek towarzystwa nie wliczając tu mojego chłopaka który jest moim stałym towarzyszem i rodziców.   Wogóle gówno mam ,że tak powiem. Tydzień było dobrze jakoś sobie dawałam rade ale przed chwilą  wybuchłam płaczem znowu te myśli dołujące że nic nie mam nie mam pracy pieniędzy całe życie bedę musiala mieszkac z rodzicami w tym moim małym pokoiku przeraża mnie to naprawdę wiem że tego nie wytrzymam bo jak to ma być , z moim chł. nie mamy szans nawet na wynajecie mieszkania nie mówiąc już o swoim własnym co jest dla nas marzeniem i marzeniem pozostanie. Nie mam sie z czego cieszyć ciągle jest to samo.
Nie wiem jak przetrwam tą zimę przypuszczam ,że mój dół będzie  sie pogłębiał poprzez kolejne sytuacje ,dobre na to aby sie załamać. Pozdrawiam wszystkich załamanych smile pozwoliłam sobie na uśmiech dla Was.

65

chociaż masz chłopaka.. to jednak umiesz gadać,bo się z nim zapoznałaś
ja to tylko z mamą, z ojcem i braćmi to mam beznadziejne kontakty

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przwrażliwona z niską samooceną ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024