zapomniec o bylym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

1

Temat: zapomniec o bylym

moim najwiekszym problemem jest to, ze nie potrafie sie zakochac. rozstalam sie z chlopakiem juz ponad dwa lata temu i od tamtej pory nie bylam w zwiazku. od ponad roku nie utrzymujemy ze soba kontaktu. czasami wydaje mi sie, ze pogodzilam sie juz z naszym rozstaniem i jestem w pelni gotowa na nowa milosc, ale wszytskich chlopakow, ktorych spotykam, porownuje do bylego. czesto mysle, ze juz nikogo nie obdarze takim glebokim uczuciem i ze juz nigdy nie poznam takiego fajnego chlopaka, jakim byl tamtem. mam wrazenie, ze im dluzej jestem sama, staje sie coraz bardziej wybredna. martwi mnie, ze nawet nie daje szans chlopakom pokazac sie z ich dobrej strony, bardzo szybko i bardzo surowo wszytskich oceniam, ale z drugiej strony nie chce sie z kims umawiac skoro 'wiem', ze nic z tego nie bedzie. czy ktoras z Was ma badz miala podobny problem? jak sie przelamac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zapomniec o bylym

Vanilko, ja tak miałam w przypadku dwóch facetów, lata temu.
Po jednym dosłownie nie umiałam spojrzeć na innego mężczyznę, w końcu z wolna się przełamałam, po półtora roku.
Po tym drugim też nie było łatwo, chyba ze dwa lata siedział mi w podświadomości, każdy inny facet to były oczy nie te , głos nie ten, poczucie humoru nie takie... też przeszło. Myślę że z czasem jednak uda Ci się z tego wyzwolić, fakt, że to długo trwa u Ciebie ale nic nie jest wieczne. Nie wiem czy jest jakaś rada żeby nad tym zapanować, chyba musi przejść samo i tyle. Albo musisz spotkać kogoś przy kim naprawdę świat Ci zawiruje i przeszłość zniknie smile

3

Może stawiasz im za wysoką poprzeczkę? Może niepotrzebnie porównujesz bo każdy jest inny? Może nie w pełni polubiłaś siebie? Może za bardzo szukasz a nic na siłę? Skąd wiesz że nic z tych związków nie bedzie skoro nie dajesz tym nowym facetom poznać siebie i nie dajesz sobie szansy na poznanie ich, bo z góry zakładasz że to nie to?

4

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. na pewno jest bardzo duzo racji w tym, ze stawiam  poprzeczke zbyt wysoko. na pewno za duzo wymagam i zbyt wiele oczekuje. ale  tlumacze sobie, ze skoro juz na poczatku facet mnie czyms do siebie zniecheca, to nie ma sensu ciagnac tej znajomosci na sile. tez mi sie wydawalo, ze potrzebuje troche czasu i to minie. ale minely az dwa lata, smuci mnie samotnosc, brak bliskiego faceta, seksu. czasami boje sie, ze nie tesknie do bliskosci z jakims chlopakiem, tylko konkretnie za moim bylym.

5

Przypomnij sobie dlaczego się rozstaliście. Pomyśl sobie o jego wadach. na pewno nie był ideałem.
Nie powinnaś skreślać facetów po pierwszym spotkaniu, bo czasem ktoś głupieje ze stresu na pierwszej randce. Przełam się i postaw sobie cel, że ktoś może być skreślony dopiero po 3 randkach wink może to śmieszne ale wtedy dasz komuś szanse na zaciekawienie Cię czymś. po jednym spotkaniu możesz jedynie stwierdzić, czy jest sympatyczny czy nie wink

6

nie byl idealem. ale problem polega takze na tym, ze byl naprawde super chlopakiem. bardzo dobrze wspominam nasz zwiazek. bylismy naprawde zgodna, dobrana para. nigdy sie na nim nie zawiodlam. rozstalismy sie przez odleglosc- wyprowadzilismy sie na studia do roznych miast( lublin- poznan). czasami mysle, ze juz nigdy nie poznam  tak fajnego chlopaka.

7

poznasz smile wielu fantastycznych facetów chodzi po tym świecie smile
Gdy kończyły się moje związki mama zawsze mi powtarzała: "nie płacz. jak macie być dla siebie to na pewno będziecie" smile i ja tak uważam z perspektywy czasu. Jak jesteście sobie przeznaczeni to na pewno się kiedyś spotkacie smile A tym czasem zacznij żyć smile

8

Na pewno kogoś poznasz...przede wszystkim daj sobie czas, nie licz go. Nie ważne ile go minie, ale uleczy rany. Nie stawiaj każdego faceta na zasadzie - może ten, a może tamten! No którys musi być!  Zacznij od niższego stopnia - zaprzyjaźnij się, a może jak nie przerodzi się to w miłość to pomoże Ci zapomnieć o byłym.

9

O, ja też tak miałam. Tworzyliśmy bardzo zgodną parę... do czasu. Coś się popsuło, i zerwaliśmy. Przez dwa lata żaden z facetów, którzy próbowali się do mnie zbliżyć, nie był wystarczająco dobry dla mnie. Ale powiem Ci, że to nie jest powód, żeby obniżać poprzeczkę i zadowalać się półśrodkami, tylko uzbroić się w trochę cierpliwości. W końcu pojawi się ktoś, 'who will rock your world'. smile

Ja nadal oceniam wszystkich facetów bardzo surowo, i dobrze, że Ty też tak robisz- czasami szkoda po prostu naszego czasu i zaangażowania.

10

nie chce zakladac nowego tematu, dopiesze tutaj, o co chodzi, bo to w sumie ciag dalszy tej historii;
od prawie roku nie mialam kontaktu z P., ale przyjechalam do domu na swieta i wszytskie wspomnienia wrocily. to mnie juz wykancza psychicznie. ciagle o nim mysle. dwa dni temu na imprezie sie upilam i do niego pisalam smsy. a wczoraj przypadkowo spotkalam go na piwie z kolezanka. on mi sie nadal bardzo, bardzo podoba. uwazam, ze jest zajebistym facetem. od rozstania minely dwa lata, a zadne z nas z nikim sie nie zwiazalo. czuje sie beznadziejnie jak o tym mysle.

11

1.moze jest szansa na powrót...? myślałaś w ten sposób, jesteście starsi o dwa lata, może łatwiej byłoby Wam przetrwać rozłąkę?
2. czy to była Twoja pierwsza wielka miłość? czasem te pierwsze miłości zostawiają w nas ślad na wiele lat, przyjaciółka tak miała po liceum, wyjechała na studia i była dalekoooo, on też .. i nie znalazła chłopaka, pomimo młodego wieku..związek został reaktywowany..

te dwie rzeczy tak luźno przyszły mi do głowy

12

na pewno byloby nam teraz latwiej, mieszkamy teraz w miastach oddalonych od siebie o raptem dwie godziny pociagiem.
chyba chcialabym sprobowac jeszcze raz. ale z drugiej strony boje sie nawet o tym myslec. ja nie potrafilabym z nim teraz o tym pogadac. poza tym wydaje mi sie, ze gdyby on tez tego chcial, to by w jakis sposob zabiegal o kontakt ze mna, a z jego strony NIC.
zdecydowanie, to byla moja pierwsza wielka milosc. tzn bylam wczesniej zakochana, mialam chlopakow, ale on zabral ze soba czastke mnie. jestem tym przerazona.
najleosze jest to, ze bedziemy spedzac razem sylwestra. dziewczyny, doradzcie! co moge zrobic, powiedziec, jak sie zachowac, zeby w subtelny sposob go wybadac? moze powinnam w jakis sposob dac mu do zrozumienia, ze go ciagle mam w swoim sercu? co radzicie?

13

smile bądź sobą, taką osobą jaką cię poznał kiedyś i pokochał, nie rób specjalnych zabiegów.. w stosunku do niego, bez paniki i stresów, ładnie i swobodnie musisz wyglądać, nie upijaj się big_smile

może on też nie umie o tym rozmawiać, może myśli, ze skoro tyle czasu minęło, to jest to niemozliwe..

spróbuj może po prostu z nim pogadać o czymkolwiek, nie o Was, o czymś innym , skoro byliście dobrą parą na pewno znajdziecie wspólny temat... moze coś zatrybi..wtedy przekonasz się czy coś z tego moze jeszcze być,

ja tak Ci radzę, z tego co piszesz nie było tu żadnej patologii, a jakoś nieprzychylnie patrzysz na innych facetów, on nie związał się z nikim.. dlatego podsuwam takie rozwiązanie.

Dziewczyno jesteś młoda,baw się i korzystaj z życia póki możesz,mnie własne zostawił mąż po 18-latach wspólnego życia,stało to się 24.12.2010 roku,czyli świeża sprawa,myślisz,ze się załamałam?????nie,bo teraz to będę dopiero żyć,pozdrawiam

15

ale ja juz nie chce sie wiecej bawic. juz naprawde sie wyszalalam. nie mam ochoty chodzic ciagle na imprezy, randkowac itp, mam juz tego dosyc. chcialabym byc w stalym zwiazku.

co TY mi tu teraz piszesz,masz dopiero 22-lata,ja  już w tym wieku miałam 3-letnie dziecko,to powiedz mi kiedy miałam się bawić?????korzystaj póki możesz,posłuchaj starszej 38-letniej kobitki,przeczytaj co mi się teraz przydarzyło to będziesz myślała inaczej,pozdrowionka

17

HEJ VANILA...wspomniałaś,że sie upiłaś i napisałaśdo niego...odpisał cos?i mówisz też ze niejestescie 2 lata ze soba a rok juz niemacie kontaktu..czemu nagle sie urwał?

18

tak, odpisal na moja wiadomosc. nic szczegolnego, takie tam pierdoly, glupoty.
nasz kontakt od rozstanie nie byl zbyt czesty, bo mieszkamy w roznych miastach, mamy roznych znajomych itp. rok temu widzielismy sie, bo zaproponowalam spacer, wiec sie ze mna wybral. i tyle, nic szczegolnego.
tteraz ostatnio, jak sie spotkalismy w pubie w przypadkiem, przyiadl sie na troche do nas. jestem w szoku, bo udalo mi sie zachowac zimna krew. bylam bardzo wyluzowana, usmiechnieta, zartobliwa.
to jest taki fajny facet, uwielbiam go. a teraz jeszcze jak jestem w rodzinnym miescie, wszytsko mi o nim przypomina i o naszym zwiazku. jak to mozliwe, ze taki zajebisty facet w ciagu ponad dwoch lat nie znalazl sobie dziewczyny?

19

vanila -opowiem ci bajkę: byli razem 2 lata kochali się i nagle los odleglość oddzieliła ich od siebi. On ozenił się po latach ona wyszła za mąż. On się rozwiódł odnalazł ja , ale ona kochała męża, dziecko i nie zostawi tego. On jest czasem z kimś czasem sam. Żyją ale jakby bylo gdyby wtedy postawili się losowi i nadal byli razem kto wie.
Dlatego jeśli czujesz że to ten to nie gdybaj tylko odbuduj kontakt i pozwól sobie sprawdzić czy jednak jeseście sobie pisani.

20

czyli niewchodzi z inicjatywą by coś napisać do ciebie?
a pamiętał o tobie choć w święta?składaliście sobie życzenia ?
a czemu nie ma dziewczyny?róznie bywa-nie zawsze jest tak,że kazdy fajny/a ma zaraz kogoś,,czesto jest tak,że odrazu mają ci co albo sie naprawde zaraz zakochaja,albo chca zrobić na złość byłemu partnerowi..może niechce,może jeszcze nietrafił....może ma nadzieje ,że sie zejdziecie-można gdybać.........

21

Może faktycznie jest Tobie przeznaczony? Coś musi w tym być, skoro utrzymujecie kontakt, bo najczęściej jest tak, że byłe pary, rzadko mają ze sobą dobre relacje. Skoro Ty nadal o nim myślisz, a on nikogo nie ma.. to działaj, staraj się.

22

dobra, pojde jutro na impreze, postaram sie byc naturalna i moze jakos wybadam, co w trawie piszczy.
ale ja uwazam, ze nei ma czegos takiego jak przeznaczenie. sklaniam sie raczej ku teorii, ze tym wszytskim rzadzi przypadek. z jednej strony wiem, ze nie powinnam siedziec bezczynnie ale z drugiej nie chce dostac od niego kosza.
poslucham rady Kaji83 i pogadam z nim ot tak, o wszystkim i o niczym. ja juz to czuje, ze jutro bede nim jeszcze bardziej oczarowana.

23

smile trzeba spróbować , baw się dobrze

24

Droga Vanilko !
Ja jestem w podobnej sytuacji co Ty sad Straciłam mężczyznę mojego życia. Nie mogę się z tego pozbierać....
Mam wielu adoratorów, jeden nawet traktuje mnie poważnie.... Ale ja nie potrafię zacząć od nowa, mimo że tak bardzo
chciałabym kogoś mieć... Też każdego nowego chłopaka porównuje do byłego, ale staram się znajdować lepsze rzeczy.
Np: ten nowy jest młodszy i bardziej uczuciowy... Trochę poprawia samopoczucie

25

vanila
a może po prostu potrzebujesz trochę czasu na pobycie samej...nie bedziesz gorsza jako kobieta czy człowiek tylko dlatego że nie będzie obok ciebie faceta.
rozwijaj swoje pasję, spotykaj się ze znajomymi...w życiu miłość przychodzi sama i w najmniej oczekiwanym momencie
Powodzenia:)

26

dziewczyny, sytuacja sie jeszcze bardziej skomplikowala przez tego sylwestra. uprawialismy seks. oboje powtarzalismy, ze nie mozemy, ze to blad, po czym stalo sie. na pozegnanie, gdy go pocalowalam i przytulilam, P. powiedzial, ze moze lepiej nie bedzie do mnie dzwonil, po czym ja mu przytaknelam i powiedzialam, ze ja tez nie bede sie odzywac. a teraz bije sie z myslami. zadzwonic i zaproponowac rozmowe, czy zostawic te sprawe tak, jak jest? jestem pewna, ze on teraz nie zrobi pierwszego kroku. a nie jestem pewna, czy przez to nie zwariuje. on ciagle w moim sercu.

27

jak było ??? widzę , że nie pozwolisz się człowiekowi nudzić na swoim wątku wink miałaś go zagadać.. żartuję oczywiście..

nie muszę Ci mówić, że źle się stało, teraz tak naprawdę nie wiesz, czy on coś czuje do Ciebie , czy tylko chciał wykorzystać sytuację .. czy też myśli o powrocie, już nie wspomnę o tym, że przypomniałaś sobie jak smakuje sex z eks facetem, którego nie ukrywajmy nadal kochasz, będziesz jeszcze bardziej rozbita teraz ... myślę, że w tej sytuacji powinnaś chyba jednak z nim pogadać, żeby nie żyć chociaż nadzieją, że to wróci.. albo żeby okazało się że jednak.. może

28

ja bym napisala i zapytala sie na czym sytuacja stoi bo teraz bedziesz gdybać,życ nadzieja....lepiej chyba wiedziec odrazu na czym sie stoi...

29

chyba jednak nie bede do niego dzwonic, ani pisac ani nic. jednozacznie powiedzial, nie bedzie do mnie dzwonic wiec widocznie nie planuje utrzymywac kontaktu. jedyna moja watpliwosc to to, ze to ja pierwsza chyba dalam mu do zrozumienia, ze wolalabym, abysmy zostali tylko kumplami. jak skladalismy sobie zyczenia o polnocy to mu podalam reke i powiedzialam, ze sie ciesze, ze jestesmy wlasnie kumplami. potem, jak sie calowalismy to ciagle powtarzalam, ze to blad. po seksie powiedzialam, ze czuje sie jak prostytutka. ale niech juz sie dzieje co chce, ja nie dzwonie. juro wyjezdzam z miasta, wiec i tak bysmy sie nie spotk, zeby to obgadac.

30

tak,ale pewnie wyjedziesz i bedziesz znow załowac...mowisz ze mowilas ze ,jako kumple''a dobrze wiem ze myslalas inaczej bo piszesz,że go dalej kochasz,,,napisz;;przeciez i tak wyjezdzasz....lepiej zrobic i załowac niz zalowac ze sie niesprobowalo

31

jasne, ze myslalam inaczej. jezeli do niego napisze, a on nie bedzie chcial sie spotkac- moje serce rozleci sie nie tysiac kawalkow. jezeli sie sotkamy a on powie, ze mnie po prostu chcial bzyknac albo ze jestem mu obojetna- zlamie mi serce.

32

złamie..ale stracisz jakakolwiek szanse i wreszcie ruszysz dalej....
zycie nadziejajest hcyba gorsze.wyjedziesz i kolejny rok bedziesz sobie myslec z moze cos to znaczylo a moze nie i tak wkolko

wiec pisz...najwyzej bedziesz miala juz odp.......

33

widzisz ja sie rozstalam mc temu-ponad ..powiedzial mi ze to niepozeganie na zawsze..wiec czekama kiedy sie odezwie(a rozpad nastepil z mojej winy choc osttatecznie on odszed-bo tez powiedzialam badzmy znajomymi)
i jeden tydz milczal drugi trzeci -wiec przestalam wierzyc...zaczelam isc na przod
a napisal mi na swieta zyczenia z buziaczkiem i zaczelam wierzyc znow  a tak naprawde to zyczenia typu pewnie kopiuj wklej...ooo!bo jakos noworocznych juz niedostalam wiec widzisz zycie nadzieja męczy wykancza

34

napisz sms-a
"jednak nie żałuję, bardzo mi  było miło pana u mnie gościć.... "

zawsze to jakiś początek do rozmowy... wydaje mi się ,że dawałaś mu trochę sprzeczne komunikaty, on też może być w tej sytuacji lekko zagubiony...

jeśli nie odpisze...to dalej jesteś w tym samym miejscu co teraz... więc co ci szkodzi?

pozdrawiam

35

dziekuje za rady. mimo wszystko nie zadzwonie ani nawet nie napisze. jakby mu zalezalo sam by to zrobil. chyba musze sie pogodzic z faktem, ze po prostu bylismy pijani i sie stalo. najchetniej wykasowalam jego numer z telefonu, ale i tak znam na pamiec. jakby jednak cos sie zminilo- dam wam znac. jeszcze raz wszytskim dziekuje za wypowiedzi.

36

Powiem Ci że może coś czuje jeszcze do Ciebie ale sie boi wrócić ? Co jak co ale po alkoholu jest się zazwyczaj szczerym i robi się coś czego normalnie by się nie zrobiło z różnych obaw.

37

Hej,
jestem tutaj pierwszy raz i chciałabym opowiedzieć swoją historię. Mam dopiero 22 lata i wiele za sobą. Jestem mężatką, ale nie będąca z mężem. Mamy 3 letnie dziecko. Wszystko mnie przerasta. Nigdy nie mogłam na niego liczyć, on wymagał ode mnie niemożliwego. Nie jesteśmy razem, a jednak nie potrafię o nim zapomnieć. Kiedy go nie widzę, mogło by go nie być. Natomiast kiedy przychodzi odwiedzić dziecko moje serce mocniej bije. Kilka razy próbowaliśmy naprawić wszystko i wrócić do siebie, ale bez pozytywnego skutku. Prędzej czy później wszystko się kończyło. Bardzo mi przykro, bo nie widzę już szans na bycie razem. Mam przyjaciela, który mnie wspiera i chciałby czegoś więcej, jednak ja nie mogę się przełamać, bo sama tak naprawdę nie wiem co czuję. Ale wiem, że chcę coś w swoim życiu zmienić. Ale nie wyobrażam sobie życia bez niego już nigdy. Trudno mi się do tego przyznać, ale chyba coś do niego jeszcze czuję. Powrotu sobie nie wyobrażam. Non stop się schodziliśmy i rozstawaliśmy. On jest niedojrzały. Pewnie boi się odpowiedzialności i zawsze znajduje jakiś pretekst żeby się rozstać. A zaznaczam, że to on zawsze wraca. Ciężko mi na sercu. Gdyby nie było dziecka wszystko byłoby prostsze.
Chciałabym, aby wypowiedziały się osoby, które mają za sobą już takie doświadczenia. Wiem, że czas leczy rany, ale u mnie ten proces gojenia ran przebiega już bardzo długo.
To prawda, że "w życiu piękne są tylko chwile"...

38

one girl, a od kiedy nie jestescie razem? rozumiem, ze sie rozstawaliscie i schodziliscie wiele razy, ale kiedy ostatnio powiedzieliscie sobie 'koniec'? macie dziecko, wiec pewnie nie ma szans, zebys sie od niego odciela w 100%. a szkoda, bo wlasnie to bym Tobie doradzala. mamy podobny problem chociaz ja widze, ze moja sytuacja jest latwiejsza. naprawde Ci wspolczuje. ale mimo wszytsko ja mam nadzieje, ze uda mi sie kiedys zapomniec o P. i zakochac w kims nowym. i wierze, ze z czasem Tobie tez to wyjdzie.
pozdrawiam

39

@Vanila - powiem Ci, że zakochanie się w kimś nowym nie jest takie łatwe . . . szczególnie gdy w tle pojawia się "przeznaczenie" ;].
zakochałam się jako gówniara, chodziliśmy razem do gimnazjum. szaleństwo. i nadszedł koniec roku czas wyboru nowej szkoły.
Leczyłam się z gościa 3 lata ! Calutkie liceum, nie mogłam nikogo znaleść bo cały czas porównywałam ich do Niego.
Rok temu zawarłam internetową znajomość, na pocztku traktowałam to bardzo luźno. Stwierdziłam, że przynajmniej nauczę się od nowa rozmawiać z mężczyznami. Ta nasza znajomość przyjęła apogeum. Czuję, że najepiej byłoby się poprostu spotkać, poznać, problem polega na tym,że On mieszka w Niemczech. I na to wszystko wyobraź sobie, zaczęłam w tym roku studia w nowym mieście więc siłą rzeczy muszę dojeżdrzać. Nie zgadniesz z kim spędzam ten czas. Okazało się iż mój EX postanowił studiować to co ja.
Jestem zauroczona w M. Wiem, że powinniśmy się spotkać. A z drugiej stony jak nazwać to, że znowu nam się drogi krzyżują z EX.
Przyznaję, że coś tam drgnęło. I drga, kiedy idziemy wieczorem po zajęciach na autobus. Rozum mówi - nie, ale serce - krzyczy co innego.
Narazie wybijam sobie ex'a z głowy, ale nie wiem jak dalej potoczy się moja znajomość z M.
Nie chciałabym być wobec nich nielojalna.
Znając moje szczęście - skończy się to tak, że nie wyjdzie mi ani z jednym, ani z drugim.
Ale uwierz mi.
Szczególnie jeśli to było dla Ciebie coś ważnego, a skończyło się w "dziwny" sposób, spotkasz go - i nadchodzi myśl dlaczego my cholera nie jesteśmy razem.

40

Saaraa, nie pocieszasz mnie wink
cholernie mi trudno zapomniec o bylym- ja sie lecze z niego juz drugi rok. ale juz teraz nic nie zmienie. nasze drogi rozeszly sie w beznadziejny sposob, pisalam o tym pare postow wyzej i jestem pewa, ze predzej czy pozniej nasze drogi znowu sie skrzyzuja. mamy mnostwo wspolnych znajomych z lo.
ja juz nie jestem w stanie zliczyc z iloma facetami sie spotykalam przez te dwa lata- z mnostwem. nikt mnie soba nawet nie zainteresowal.
caly czas bije sie z myslami, czy do niego nie zadzwonic.
Saaraa, a jak sie teraz rozwija Twoja znajomosc z eks? tylko wracacie razem po zajeciach czy moze spotykacie sie gdzie na kawe, piwo? myslisz, ze nadal moze czuc do Ciebie cos wiecej?

41

a ja miałam dzis dziwna sytuacje..ponad mc niedawałam fot na nk,wreszcie sie zmusiłam dalam,poznalam tez przez to jakiegos chlopaka przyjelam go do znajomych a on po jakims czasie pisze ze wchodzil do niego chłopak ,,x'' ja czytam a tu mój były....
czyżby intersowały go znajomosci jakie zawieram?a u mnie sie niepojawil ale chyba pojawił tylko ukryty
Vanilla ja coś czuje że twoja przygoda z eks bedzie trwać:)

42

Vanila  - mamy razem zajęcia, wg. wszyscy myślą, że jesteśmy parą. po zajęciach wracamy razem, w przerwach pomiędzy zajęciami gadamy ze sobą. Razem czekamy nawet po godzinie na autobus, więc poznaje go teraz z zupełnie innej strony. Nie wiem jak mam odczytywać jego zachowanie w stosunku do mnie. Czasem jak rozmawiamy, pojawiają się gdzieś tam wątki z przeszłości w stylu - wtedy było fajnie... etc, nie wiem czemu do nich wraca, czasem mnie obejmie, niby tak przyjacielsko, ale wiesz... wyobraźnia działa.;) Ja sama muszę się kontrolować. I w myślach przypominam sobie, ze w domu, po drugiej stronie ekranu, ale jest, ktoś inny, że to on mnie pocieszał, kiedy ex powiedział - cześć. Ale, teraz EX wydaje się być zupełnie innym człowiekiem, 3 lata to jakby nie było trochę czasu. Również mamy wspólnych znajomych. Każdy gdzieś tam mówi, że my jestesmy dla siebie. Sama nie wiem co mam robić.

43

z mojego doswiadczenia moge Ci jedynie doradzic, zebys sie z nim na wstepie tak po latach nie bzyknela;)
a tak na serio to czekaj spokojnie jak sie sprawy potocza. ja bym na Twoim miejscu nic sama nie zagadywala. nie pytala, nie wspominala. ale jesli z jego strony zauwazylabym jakies jednoznaczne sygnaly, dalabym sie pewnie poniesc chwili. chociaz z drugiej strony tak wlasnie zrobilam i nic z tego dobrego nie wyszlo. eks faceci to jakas klatwa.

44

Klątwa to mało powiedziane, przez te trzy lata kiedy byliśmy w innych LO, za każdym razem, przysięgam za każdym razem, gdy byłam na jakiejś "randce" spotykałam go i dziękuje bardzo, pozamiatane, klimat cały mijał, dowidzenia ;}.
Mój problem jest taki, że ex zrobił mi coś niewybaczalnego, gdyż zostawił mnie bez słowa dla mojej "przyjaciółki". Chociaż zostawił, to złe słowo, bo "byli ze sobą" tylko jedną noc ... teraz kiedy go spotkałam, stwierdziłam ze zostawie to wszystko co było, przecież będziemy i tak musieli spotykać się co chwila więc - wybaczyłam. Ale wybaczyłam bo byłam pewna, że nic do niego nie czuje.
a tu masz.
On w przeciwności do M. jest tu i teraz. i to jest mój problem. Bo ta internetowa znajomość się nie chce dalej, że tak powiem posunąć, głównie za sprawą tego, że M. nie mieszka w polsce.
Powiem Ci, że gdybym kiedyś "pod wpływem" została z ex'em sam na sam , to nie wiem co by się dzało.
Moja pierwsza miłość w końcu.
Uhg.

45

Vanila : a od kiedy nie jestescie razem?
Dziekuję za odpowiedź vanila wink Ostatnio się schodziliśmy tak na dłużej rok temu, a w ogóle jakieś ostatnie próby były na jesieni. Także cały czas żyję jak na jakieś huśtawce. I nie mogę się zatrzymać...
A jeśli chodzi o to, że się bzykaliście, to myślę że powinnaś to potraktować bardziej na luzie. Wmówić sobie, że było fajnie i tyle. I starać się nie rozpamiętywać. Mi też wielokrotnie zdarzał się seks bez zobowiązań z "byłym". Cóż, bywa big_smile Pozdrówki!

Saaraa, nie ciekawie jeśli studiujecie razem. Ale ze swojego doświadczenia wiem, że nie warto wchodzić 2x do tej samej rzeki. Trzeba wziąć się w garść i spróbować może wreszcie robić coś dla siebie? Dziewczyny weźmy się w garść, w życiu trzeba być trochę egoistą wink Tak staram się pocieszyć Was i samą siebie.

46

one girl: od dwoch lat.  i w ciagu tych dwoch lat widzielsmy sie 4 razy( dwa razy z mojej nicjatywy, potem teraz po swietach raz zupelnie przypadkem, tylko przez chwile no  w sylwestra). ale w sumie tez zaraz po rozstaniu widywalsmy sie na sex bez zobowazan, ale to trwalo jakies trzy mesiace zaraz po rozstaniu i nie pametam ile razy.
tez zawsze mowilam, ze sie dwa razy nie wchodz do tej samej rzeki ale ostatnio czytalam tutaj na forum ciekawa opnie, ze to juz nie jest ta sama rzeka. ze jesli minelo od razstania nieco wiecej czasu, to oboje sie zmenilismy, jestesmy bogatsi w nowe doswiadczenia i  moze zbudowalibysmy juz zupelnie inny zwiazek.
ale co tam, P. sie do mnie nie odzywa, niepotrzebnie to w ogole rozwazam.
Saaraa: no to kicha, ze zdradzl Cie z 'kumpela'. przynajmniej mozesz sobie o nim zle myslec z tego powodu i sie na sile zniechecac. moj P. nigdy mnie nie skrzywdzil, gdy bylismy razem. to jest zreszta najwiekszym problemem teraz, bo zadaje sobie pytanie:' dlaczego nie jestesmy juz razem?'.  ciagle mysle, jaki on faaajny byl.

47

Ja bardzo boje się tego zjazdu, bo studiuję zaocznie.
Podczas tej przerwy, kilka razy dzwonił, niby ot tak. Jak idzie nauka do sesji (pytanie skąd ma mój nr, bo nowego mu nie dawałam...)
Nie chce mu pokazać, że to coś się odrodziło we mnie, bo nie chcę żeby wiedział, że przez te lata "czekałam" na niego.
Vanila - myślisz, że potrafię o Nim źle myśleć? Jeszcze jak frajerka cały czas go usprawiedliwiam, że pijany był, że to ona. ;]
Przez te trzy dni w tygodniu czuję się jakbym z nim była.  Wracam do domu w niedzielę i myślę - cholera jaka ja jestem głupia. a w piątek jest znowu to samo ];>

Myślę tak jak one girl - że powinnać to potraktować bardziej spontanicznie pt. oboje tego chcieliście. przecież go tam nie "zgwałciłaś" żądając go tu i teraz tongue ... Trzeba tylko wymyśleć co dalej wink

48

tak wszystkie bijemy się z myślami, a oni najnormalniej w świecie bawią się nami. Ja jak miałam dobry dzień to wszystko poszło w niwecz, nawet w pracy tak mnie wyprowadzili z równowagi, nad która pracuje, że sie o mało nie poryczałam......hmmm ja! kobieta o kórej nikt by nie powiedział, ze z czyms sobie nie radzi- szok!

49

7mona9, coś w tym jest. Podejrzewam, że gdyby mnie "zaatakował" w chwili słabości, to zapomniałabym o wszystkim. A ja chyba nie chce tego kontynuować, mimo tego, że mnie pociąga fizycznie jak nikt, nigdy na świecie, i po mimo tego, że mam do niego jakiś tam sentyment, to chyba jednak wolałabym się znowu "ze ściany nie zeskrobywać" jak ostatnio.

50 Ostatnio edytowany przez one girl (2011-01-04 15:25:30)

Saaraa, myślę że masz rację. Zdrada to zdrada, a fizyczność to nie wszystko. A my, kobiety zawsze zakochujemy się w niewłaściwych facetach.

51

one girl, gorzej gdy wszyscy dookoła Ci wmawiają, że zdrada zdradą, można wybaczyć, ale wy tak pięknie razem wyglądacie - i wyobraźnia zaczyna pracować, a Ty widzisz siebie w przytulnym kościółku w białej sukni. wink

52

heh;) zależy jeszcze jaka zdrada. W małżeństwie byłabym skłonna wybaczyć zdradę, natomiast jeśli nie ma papierka może lepiej się w to nie pakować. No, ale każdy robi jak uważa. A 'koleżanka' po prostu zajebista pff! Nie wybaczyłabym wrr:[

53

Je też jej nie wybaczyłam.
Że on tak postąpił jakoś sobie wytłumaczyłam, pijany był, ona fajna za przeproszeniem du** ;]
Ale że kobieta kobiecie takie rzeczy? Jeszcze będąc moją przyjaciółką? Pocieszając mnie, że nie jest mnie wart? śmiech na sali.
W lutym przybywa do polski M. Coś mi się wydaje, że to spotkanie wszystko zmieni...

54 Ostatnio edytowany przez one girl (2011-01-04 16:12:26)

Trzymam kciuki za te zmiany:) Fajnie, że chociaż tutaj, na tym forum kobiety się solidaryzują;)

Dziewczyny, a powiedzcie mi co robicie, żeby zapomnieć? Macie jakieś swoje sposoby na poprawę samopoczucia?

Mi pomagają zakupy i rozmowa z kimś zaufanym. A Wam?

55

Najlepiej to klina klinem. wink
Tyloma ciepłymi i miłymi słowami, które otrzymałam od M. w ciągu tygodnia , ex nie obdarował mnie w ciągu całego roku bycia razem wink
Gorzej jeżeli ex ma jakieś zamiary (jak chyba niestety jest w moim przypadku), bo jeśli nadal coś do niego czujesz (jak chyba ja ;] ) to dupa.

56

mi tez sie na poczatku wydawalo, ze wszystko minie, gdy bede poznawac nowych facetow i gdy sie zaangazuje w nowy zwiazek. nic z tego. im wiecej randek i nowopoznanych facetow za mna, tym bardziej se doluje i wiecej o nim mysle, analizuje tamten zwiazek itd.
moje kolezanki mi daradzaja, zebym znalazla sobie jakas pasje, zeby cos mnie zajelo. mysle, ze to bardzo dobry pomysl, chociaz nic takiego nie moge znalezc. teraz zbliza sesja, wiec pochlana mnie zaliczena i egzaminy.
no  pozytywne wplywaja na mne rozmowy z kolezankami, one zawsze mnie rosmieszaja i sprawiaja, ze P. staje sie w moich oczach mniej fajny niz gdy mysle o nm w samotnosci. to jest super!

57

Dokłanie Vanila, zbliża się sesja na ciekawe pasje, człowiek ma ostatnio bardzo mało czasu.
Coś mi się wydaje, że Ty ze swoim P. jeszcze nie skończyłaś ;D

58

Vanila: Niestety zawsze tak jest, że każdego faceta porównuje się do tej 1 miłości. To samo przechodzę ja z każdym nowo poznanym. Na 'zabicie' czasu polecam basen, w lato rower z koleżankami. A pasja, hmm... może jakaś dobra książka od czasu do czasu;) sama mam z tym problem:D też bym chciała mieć jakąś pasję:) hehe

59

Boże jakie to czasy, kiedy młode, atrakcyjne dziewczyny muszą siedzieć na forum i myśleć co ewentualnie mogłobybyć ich pasją tongue
One girl dotknęła sedna, przynajmniej u mnie tak jest że dosłownie każdego porównuje do eksa.
Cały czas o tym myślę, czy on robi to bo chce mi pokazać, że ciągle mi na nim zależy? Pamiętam, że w bardzo go to zabolało, kiedy na dowidzenia mu powiedziałam, że nigdy mi na nim nie zależało (młoda, głupia i zbuntowana wtedy byłam). Wyraźnie mu zasugerowałam na początku naszego wspólnego studiowania, że jestem kimś innym zainteresowana. A może sama sobie dopowiadam różne rzeczy a on naprawdę stara się być moim kumplem...

60

Saaraa: mysle, ze teraz wszytsko zalezy od Twojego spotkania z M. albo Cebie soba oczaruje  i przestaniesz myslec o bylym, albo odwrotnie. Twoj byly facet wyraznie zabiega o kontakt i dlatego mysle, ze cos sie moze z tego wykroic.

61

Vanila, wszystko się u mnie znów pokomplikowało... ;C (pisałam u mnie w wątku o tym http://www.netkobiety.pl/t20098.html)
"Pokłóciłam się" z M., właściwie to nawet nie miałam jak się pokłócić. Stało się chyba to, czego się najbardziej bałam.
Jemu się to chyba zaczyna nudzić. Jestem niewdzięczna wiem - sama się zastanawiam, czy nie wrócić do ex, a mam do niego pretensje, że chce sobie ułożyć w końcu życie.
Tak to właśnie jest, kiedy się ma za dużo do wyboru, zazwyczaj traci się wtedy wszystko.
I teraz też chyba wszystko straciłam. ;(
A jak Tobie idzie?

62

mi idze nad wyraz dobrze;) postanowilam, ze nie skontaktuje sie z nim pierwsza i teraz juz nawet nad tym nie mysle.
teraz mam wieksza zagwostke. uwiadomlam sobie, ze nie wiem, czy sie w sylwestra zabezpieczylismy. po prostu ne wiem, nie pamietam, bylam zbyt pijana, by o tym myslec. o dziwo, nie panikuje.
a co do Twojej sytuacji, Saaraa, to uwazam, ze pownnas pokonac strach i w koncu se z nim spotkac. sama pisalas, ze on wyraznie chcial, a ty zawsze znalazlas jakas wymowke. jego taka znajomosc juz na bank meczy. spotkaj sie z nim.

63

;O Podziwiam Cię, bo ja bym panikowała, histeryzowała i przeżyła najgorszy miesiąc swojego życia ;]

co do mnie...

bardzo chciałabym z nim porozmawiać...
spotkać...
ale na chwile obecną ma jakiegoś focha, więc czekam na 21 ;}

64

Vanila, i jak ? co u Ciebie? wink

65

bez zmian. on sie nie odzywa, ja tez nie. mysle, ze sprawa juz przesadzona, jesli sie kiedys spotkamy to zupelnie przypadkiem. chyba, ze jestem w ciazy.

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024