Czy wrocic do Ojca mojego dziecka???????? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy wrocic do Ojca mojego dziecka????????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy wrocic do Ojca mojego dziecka????????

niewiem co robic juz kompletnie sad a wiec moze odrazu powiem ocb zaczolo sie od tego jak zaszlam w ciaze,chodz chcielismy obojga miec dziecko to w 3 miesiacu moojej ciazy zaczol wyzucac mi witaminy tzn spuszczal je w kiblu bilismy sie nawzajem bylo coraz gorzej cpal pil itd ,,,, wkoncu pobil jakiegos chlopaka i go zamkli oj jaka bylam przerazona biegalam do niego i sie uzalalam ,,, az pewnego dnia tuz przed narodzinami mojego syna dostalam od niego list urodzilas?to przynies mi papiery bo chce wyjsc no fajnie ja musialam sie starac aby miec wszystko na start a on ze chce papiery ,,, ufff,,,, nic mu nie dalam czekalam do rozwiazania;/ i urodzilam pieknego synka i wtedy juz wiedzialam ze nie pozwole aby moje dziecko juz cierpialo,,,,napisalam mu list aby juz do mnie nie pisal ze dziecko nie jest jego ucichlo,,, zylam sobie spokojnie chowalam synka i mieszkalam u rodzicow minelo 9 miesiecy a on znowu zaczyna ze albo sama pozwole na kontak z dzieckiem...abo poda mnie do sadu.... co robic??? ja wczesniej podalam ze ojciec dziecka jest nieznany lecz moje uczucia do niego znowu wracaja

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Aguśka20 (2010-11-28 23:41:42)

Odp: Czy wrocic do Ojca mojego dziecka????????

Ciężka sprawa Kochana...
Kochasz go? Jesteś tego pewna że to odpowiedni facet dla ciebie i waszego dziecka?
Bo z tego co piszesz wynika że to facet pozbawiony jakichkolwiek uczuć. Gdy zaszłaś w ciąże robił wszystko co mu się podobało, tylko zapomniał zadbać o ciebie i dziecko. Stoczył się i trafił do więzienia. A jego list z więzienia nie brzmiał "jak się czujesz? jak sobie sama radzisz?" tylko "urodziłaś? to przynieś mi papiery bo chce wyjść". Czy tak się zachowuje mężczyzna zakochany? Prawdziwy ojciec? W tym momencie myślał tylko o sobie, a czy w ogóle myślał kiedyś o tobie, o twoich potrzebach?
Jesteś pewna że potraficie stworzyć kochającą się i szczęśliwą rodzinę? Czy tylko sobie to wmawiasz, że jakoś się ułoży? Pamiętaj, że dobro dziecka jest tu najważniejsze.

Co do kwestii prawnej, jeśli podałaś po urodzeniu, że ojciec jest nieznany, to w tym momencie go tych praw pozbawiłaś i on nie ma do dziecka żadnego prawa. Nie wiem natomiast jak to jest z badaniami genetycznymi, czy on mógłby się starać o takie badania, bo wtedy sprawa byłaby jasna że to jego dziecko.

3

malinkkaa - sama napisałaś że ćpał, pił, był agresywny, jest karany - zrobiłaś to co najlepsze dla ciebie i dziecka - postanowiłaś żyć normalnie stworzyć spokojny bezpieczny dom dla dziecka. Teraz masz wachania nie rozumiem - przemyśl co zyskasz powrotem do partnera a co stracisz i wtedy dopiero podejmij decyzję. Kochasz go - może tak jest ale czy on kocha ciebie i co to dla niego znaczy czy tylko puste słowa czy odpowiedzialność za waszą rodzinę?????????
Co do ojcostwa - ma on pełne prwo wystąpić o ustalenie ojcostwa (badania DNA) ale po pierwsze to kosztuje (ok. 1500 zł) po drugie to że on udowodni swoje ojcostwo nie znaczy że masz z nim być tylko to że może starać się o widywanie dziecka ale to też nie jest proste jeśli ty się nie zgodzisz i udowodnisz że przez ten czas nie interesował się dzieckiem, opinia środowiskowa, karalność to wszystko sąd bieże pod uwagę. Jedyne co możesz ty zyskać to alimenty od niego.
Przemyśl czy chcesz takiego ojca dla swojego dziecka bo to że ma jego geny nie znaczy że to będzie dobry tata.

4

nie pchaj sie w ten zwiazek...

5

Odpuść sobie..tacy ludzie sie nie zmieniają.Znając zycie chce wrócic,zeby miec pieniadze,wiadomo,ze na dziecko zawsze cos sie dostaje. Pomysl,czlowiek byl karany,poza tym od poczatku bil,krzyczal,cpal...czy chcesz takiego zycia dla swojego dziecka?nie sądzę. skoro juz zdecydowałaś wtedy(co uwazam za słuszna decyzję) to tego sie trzymaj.

nigdy,przenigdy tego nie rób...nigdy...

7

Wracając do niego zmarnujesz życie nie tylko sobie, ale i dziecku.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy wrocic do Ojca mojego dziecka????????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024