Spóźnia mi się okres.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Spóźnia mi się okres....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1

Temat: Spóźnia mi się okres....

Cześć , mam 42 dzień a okresu zero. Możliwe , że spóźnia mi się okres ze względu na zapalenie nosa , brałam antybiotyki i do tego byłam przeziębiona. Mam pytanie , czy możliwe jest żebym dostała okres , czy muszę czekać na kolejną menstruacje w nowym miesiącu  lub czy to jest jakaś chorobą lub nie daj boże ciąża ?
Chcę dodać jeszcze , że mam normalne objawy jak do okresu (trądzik , nie układają mi się włosy). Jestem już tak zestresowana , że nie wiem co robić , proszę o szybką pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez caameron (2010-11-23 12:07:29)

Odp: Spóźnia mi się okres....

antybiotyki maja zawsze wpływ na nasz organizm, a na brak miesiączki może być spowodowany różnymi czynnikami, takimi jak np stres. Jeśli istnieje podejrzenie, że możesz być w ciąży, to powinnaś zrobić test.

nie stresuj się bo to jeszcze pogarsza sprawę. zrób test i wtedy się wyjaśni czy to ciąża czy może inna jest przyczyna

3

Nie wydaję mi się abym była w ciąży. Nie mam żadnych objawów ciąży a sex był z zabezpieczeniem.

4

Spóźniający się okres może być objawem ciąży, a inne objawy mogą pojawić się dopiero po 6 tygodniach od zapłodnienia. Pamiętaj także, że żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności. Ale jeśli jesteś tego pewna to przyczyną braku miesiączki mogą być jak najbardziej brane antybiotyki. skoro masz trądzik, który zazwyczaj zwiastuje pojawienie się okresu to poczekaj i się nie stresuj smile

5

Tylko , że trądzik mam już od 33 dnia i dalej nie mam okresu...

6

Na żadną chorobę mi to nie wygląda. Zrób test dla pewności i się wyjaśni

7

Dzisiaj zaobserwowałam jakiś czerwony śluz , nigdy takiego czegoś nie miałam. Wiecie co to może być ?

8

zrobiłaś ten test?

9 Ostatnio edytowany przez Joli (2010-11-24 22:53:53)

nie , ponieważ jest to nie możliwe abym zaszła w ciąże ponieważ , gdy partner dochodził to wyjmował interes i na moich oczach się "spuszczał" w prezerwatywę.

10

hmmm idź do lekarza. my tu będziemy gdybać ale przecież nie zgadniemy co Ci jest. to pewnie nic poważnego ale sprawdzić trzeba smile

11

Jak jutro nie dostane to zapisze się do ginekologa.

12

nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze kochana smile

13

Zrobiłam test dla pewności i wynik okazał się negatywny.

14

a plamienia ustały?

15

tak

16

joli dziwię się, że coś cię niepokoi a ty zwlekasz z wizytą u lekarza ... szoruj do niego w trybie cito smile

17

trochę skomplikowane,mysle ze nieukladanie sie wlosow to zaden objaw,ale moze sie nie znam..przede wszystkim zrob test lub idz do lekarza i bedzuie wszystko jasne..moze to stres,antybiotyki itp. ..ale jesli w ciagu najblizszych dni bedzie bez zmian powinnas skonsultowac to z lekarzem

18

Mam mały problem postaram sie go dokładnie opisac... I licze na pomoc ...
Mam 22 latka miesiączkuję od 10 lat. Moje cykle to zazwyczaj 30-35 dni. w styczniu zaledwie 2-3 dni po okresie czyli według obliczen w dni niepłodne kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia, doszedł, ale zdąrzył sie wycofać. Stresowałam się, ale dostałam okres rózny miesiąc później, natomiast w marcu spóźnił mi sie on o tydzień. Jak już zaczał mi się spóźniać odchodziłam od zmysłów, miałam mega okropny stres, że moge być w ciąży. Ale 23 marca dostałam okres, normalny niczym nie odróżniajacy się od pozostałych. Około 2 tyg temu kochałam się z chłopakiem, ale wycofał się na długo przed końcem, doszedł jakieś 3-4 minutki później, ale już nie podczas seksu, sama dokończyłam heh. I teraz 23 powinnam dostać okres no ale znowu go nie widać... Nie boli mnie brzuch, piersi też nie... No ale żadnych objawów ciążowych też nie zaobserwowałam... ale dalej się strasznie boje. Ogólnie rzecz biorąc bardziej boję sie tego 1 razu w styczniu bo wtedy mogło dojść do zapłodnienia ale od tego czasu mineło 3 miesiące i miałam już 2 razy okres. Nie wiem co o tym myśleć. Dodam też, że zdarzyło mi sie raz opóźnienie okresu o 2 tyg i wtedy na 200 % nie byłam w ciąży. Ostatnio złapałam jakąś infekcję dróg moczowych i brałam tebletki nursea. Czy ta infekcja i mój nieopanowany stres moga być przyczyną tego ponownego opóźnienia?? POMOCYYY!!!!!

19

Oczywiście, że to może być przyczyna. Najlepiej podejdź do apteki i kup teścik, za 10zł oszczędzisz sobie włosy na głowie. Na przyszłość radzę jednak uważać z seksem bez zabezpieczenia. To, że chłopak doszedł 3-4 minuty po wyjściu nie znaczy, że nie mogłaś zostać zapłodniona. Musisz pamiętać o istnieniu takiego zjawiska jak przedwytrysk (chyba tak się to nazywa), tzn. podczas stosunku jeśli chłopak jest już na tyle blisko, że musi się zatrzymać, żeby nie dojść, to i tak mógł nastąpić "niekontrolowany wyciek" nawet jeśli nie spermy, to takiej przezroczystej wydzieliny, w której też mogą znajdować się plemniki.  Wyobraź sobie sytuację, że kochasz się z chłopakiem, on nagle zwalnia lub się zatrzymuje, po czym po chwili próbuje znowu, w końcu jednak rezygnuje i prosi ciebie o dokończenie dzieła. Wtedy może być już pozamiatane. Wiem co mówię, bo sama przez ponad dwa lata jako jedyną metodę antykoncepcji stosowałam stosunek przerywany smile Jest to momentami stresujące, w moim przypadku chyba ze dwa razy mi się okres spóźnił o ok. 2 tygodnie, ale bez paniki, apteka, teścik i wszystko jasne. Do takich zabaw potrzebny jest odpowiedni, doświadczony i bardzo dobrze znający swoją fizjologię partner.

20

Dziękuję za odpowiedź, jeśli przez następne 3 dni nic się nie zmieni to na pewno pojade do apteki, nie mam innego wyjścia... Mam nadzieje jednak, że to fałszywy alarm...

21

witam, mam 21 lat, miesiączkuję od 9. Cykle są ok. 32-34 dniowe. Teraz mija 42 dzień i nic... ostatnio nie byłam chora ani jakoś szczególnie się nie stresowałam, trochę schudłam (jakieś 7 kg w 2 miesiące), ciążę raczej wykluczam (nie uprawiałam seksu, pieściliśmy się z moim chłopakiem, ale bez wytrysku). stresuję się tym brakiem okresu... nigdy nie byłam u ginekologa. nie wiem co robić... martwię się strasznie. pomóżcie, proszę, bo chyba zwariuję...

22

mirella90 napisał/a:

witam, mam 21 lat, miesiączkuję od 9. Cykle są ok. 32-34 dniowe. Teraz mija 42 dzień i nic... ostatnio nie byłam chora ani jakoś szczególnie się nie stresowałam, trochę schudłam (jakieś 7 kg w 2 miesiące), ciążę raczej wykluczam (nie uprawiałam seksu, pieściliśmy się z moim chłopakiem, ale bez wytrysku). stresuję się tym brakiem okresu... nigdy nie byłam u ginekologa. nie wiem co robić... martwię się strasznie. pomóżcie, proszę, bo chyba zwariuję...

Jeszcze takie opóźnienie o niczym nie świadczy, mi spóźnił sie o ponad tydzień nie wiadomo z jakiego powodu, a w ciąży tez nie jestem, ale to chudnięcie dość szybkie powinno cię zaniepokoić, lepiej idź do lekarza bo może to oznaka jakiejś choroby... im szybciej to zrobisz tym lepiej. Oczywiście okres może się spóźniać przez to że szybko tracisz na wadze.

23

Witajcie, mam do Was dwa pytania:

1) Czy możliwe jest by trzy testy ciążowe wykonywane tydzień po tygodniu, dając wynik negatywny, mogły się mylić? (zaznaczam, że testy miały dawać 99,(9)% pewności wyniku)? Okres spóźnia mi się już prawie 3 tygodnie...
2) Czy brak miesiączki i dwudniowe niewielkie plamienia mogą być objawem anemii? Oprócz tego wystąpiły objawy: senność, zmęczenie, ciągłe bóle głowy, biegunka (2 razy), nudności (1 raz), bóle żołądka, brak apetytu, podwyższona temperatura (powyżej 37,3 stopnia Celsjusza), przez tydzień występowały dziwne upławy, żółtawe, o konsystencji zsiadłego mleka.

Dodam, że nie jadam mięsa i 3 miesiące temu odstawiłam słodycze i cukier, schudłam w ciągu tygodnia 3 kilo i waga stanęła. Poza tym w ostatnim czasie miałam bardzo dużo stresu. Na jutro umówiłam się do internisty, ale wariuję po prostu już od tego wszystkiego...

Czy to wszystko da się ze sobą powiązać??? Czego mogą to być objawy?

24

Czy spożywanie sporej ilości alkoholu w ostatnim czasie może spowodowac opóźnienie okresu??

25

22Dzika22 oczywiście. A dodatkowo pewnie wiąże się to wszystko z nieregularnym trybem życia, imprezy, nieprzespane noce itp prawda? Jak najbardziej może to mieć wpływ na opóźnienie

26

gossipgirl napisał/a:

22Dzika22 oczywiście. A dodatkowo pewnie wiąże się to wszystko z nieregularnym trybem życia, imprezy, nieprzespane noce itp prawda? Jak najbardziej może to mieć wpływ na opóźnienie

Ojj prawda... ostatnie miesiące zlatują mi na imprezach niekiedy kilka dni pod rząd... dlatego cykle mi się nieco wydłużyły tzn spóźnia mi sie właściwie co miesiąc... kurde trzeba się uspokoić smile Dzięki;D

27

mi się kiedyś okres spóźniał też około miesiąca. zestresowana poszłam do ginekologa. okazało się, że nie jestem w ciąży. tak po prostu się czasem zdarza

28 Ostatnio edytowany przez Dziewczyna1 (2011-05-30 09:14:57)

Witam, mam pytanie. Czy choroba którą miałam 3 tygodnie temu może mieć wpływ na okres? Bo spóźnia mi się już 7 dni. Dodam że miałam zatrucie pokarmowe (niemałe)

29

Prawie wszystko może mieć wpływ na opóźnienie czy przyspieszenie okresu. Na jednych działa to a na innych tamto. Mi wystarczy kilka tabletek witaminy c i okres mam z głowy na kilka dni ale na innych może to nie działać. natomiast opalanie działa w odwrotną stronę i mi go przyspiesza. Stres, wszelakie choroby, zmiana diety, nieregularny tryb  życia, zmiana klimatu i wiele innych ma znaczenie ale na każdego działa inaczej.

30

Hmm.... może to nie jest wiodący temat tego forum, ale zapytam. Ostatnio męcza mnie nawracające zapalenia pęcherza. Wybieram sie na badanie moczu. Zaobserwowałam jednak, że taki ból wystepuje... na kilka dni po stosunku... czy ma to jakis związek?? Czy to może być przyczyna tego zapalenia??

31

trudne pytanie. nie mam pojęcia. wydaje mi się, że nie, ale upewnij się. jestem zdania, że przezorny zawsze ubezpieczony

32

Hej...mam pytanie...ostatnio byłam przeziębiona i brałam antybiotyki oraz dużą dawke witaminy C...okres spóźnia mi sie już 7 dni...kochałam się z mężem ( stosunek przerywany) ale test wyszedł negatywny...Czy antybiotyki, przeziebienie może mieć wpływ na opóźnienie sie miesiaczki??czy jest mozliwe ze mogłam zajśc w ciażę chociaz test wyszedł negatywny?? Pomóżcie.....

33

Tak, leki i choroba mogły wpłynąć na Twoje opóźnienie się okresu. Mogło się też zdarzyć, że test pokazał nieprawidłowy wynik. Zrób jeszcze jeden albo dwa, żeby się upewnić, a na przyszłość się zabezpieczaj przed ciążą, bo stosunek przerywany nie jest prawdziwą metodą antykoncepcji.

34

Okres spóźnia mi sie 3 dni a zazwyczaj miałam dość regularny 25-26 dni choć ostatnio od przyjmowania antybiotyków tak przypuszczam ( brałam długo bo najpierw jedne 2 miesiące a poźniej 2 też dwa narzie odstawiłam bo mi sie troche problemów przen nie zrbiło ) mi sie skrócił do 23 i 19 dni ... Dzień po terminie zrobiłam test wyszedł negatywny jak myślicie powinnam zrobić jeszcze jeden do gina jestem umówiona dopiero na 2.01 bo tak jak przypuszczam od antybiotyków mi się chyba nadżerka zrobiła ;(

35

Tak ja mam tak samo zawsze lekarz przepisuje mi furagine i zawsze bo tych tabletkach ból mija. Takie zapalenia nejszczęściej występuje wtedy kiedy robi się to bez zabespieczenia wtedy do organizmu kobiety dostaje sie jakaś bakteria.

36

Cześć , okres spóźnia mi się grubo 8 dni. Studiuje i ostatnio miałam na głowie bardzo dużo zaliczeń. Współżyje z moim chłopakiem zawsze zabezpieczając się prezerwatywą. 2 dni temu zrobiłam test i wyszedł negatywny. Trochę mnie to uspokoiło, ale okresu dalej nie dostałam. Czy powinnam powtórzyć test czy czekać na okres? Im dłużej o tym myślę tym bardziej się stresuje. Proszę pomóżcie

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Spóźnia mi się okres....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024