Czy ktoś wie co to jest osobowość:
INTP- Intuitive Logical Introvert
Może jakiś psycholog tu zaglada i się wypowie. Jaki móglby być zwiazek z kims takim?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co to jest osobowość INTP?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie co to jest osobowość:
INTP- Intuitive Logical Introvert
Może jakiś psycholog tu zaglada i się wypowie. Jaki móglby być zwiazek z kims takim?
Nie jestem psychologiem, ale opanowałam umiejętność korzystania z wyszukiwarki Google. Zanim zadam pytanie w przestrzeń mam zwyczaj - polecam go tez innym - uruchomić procedurę ASK GOOGLE.
Oczywiście nie można do wyników podchodzic bezkrytycznie, ale zawsze jakies podstawy do zaczepienia swojej uwagi mozna w wynikach poszukiwania znaleźć.
Otwórz sobie link:
http://translate.google.com/translate?h … 26prmd%3Dv
Weż pod uwagę, ze jest to tłumaczenie wykonane przez automat, a więc miejscami dośc nieudolne, wręcz śmieszne, ale można złapać o co chodzi w poszukiwanym przez Ciebie terminie.
Taka osoba często kieruje się w życiu intuicją, bardziej stawia na racjonalne myślenie niż poddaje się emocjom, zapewne może to dotyczyć zarówno wyborów życiowych, jak i reakcji na sytuacje. Introvert, czyli introwertyczny wskazuje na raczej większą skrytość niż otwartość w stosunku do ludzi, mniejszą potrzebę przebywania i kontaktu z ludźmi, ewentualnie na rzecz kontaktów z wybranymi dobrze znanymi już sobie osobami, raczej w małym, gronie osob zaprzyjaźnionych/bliższych. jaki związek? Cięzko określić, bo tak naprawdę jest wiele cech wskazujących na to jaki ktoś jest, a to okreslenie INTP jest bardzo ogólne. Introwertycy też mogą różnic się między sobą. Jedni mogą lubić przebywać w towarzystwie, choć np. nie zajmują często głosu i pozostają raczej w cieniu, inni mogą woleć samotne spędzanie czasu Cieżko tez powiedziec, czy do introwertyka pasuje ekstrawertyk, czy moze introwertycy powinni sie dobierac razem... a to dlatego, ze ludzie dobieraja sie na zasadzie podobienstwa ale tez komplementarnosci czasem, czyli np. osoba bardziej towarzyska i emocjonalnie podchodzaca do zycia moze miec za partnera osobe bardziej zdystansowana, logicznie myslaca i wtedy nastepuje wzajemne uzupelnianie sie
Takie rzeczy jak osobowosc i te sprawy bardzo mnie interesuja, wiec napisalam, co wiem, pozdrawiam.
Google naprawdę nie gryzie i czasami do czegoś się przydaje:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co to jest osobowość INTP?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024