Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008)

Pomyślałam ze podzielę się z wami jednym z filmów który bardzo zapadł mi w pamięć, śmieszny, wzruszający, trochę inny smile

http://gfx.filmweb.pl/po/36/09/163609/7184381.3.jpg?l=1202354965000

Opis filmu

Ekranizacja powieści Ho-sik Kima. Charlie jest lekkoduchem i zamiast nauce poświęca swój czas na piciu piwa z kolegami. Pewnego dnia na peronie kolejowym ratuje życie pięknej dziewczynie o imieniu Jordan. Zauroczeni sobą Charlie i Jordan spędzają wspólnie coraz więcej czasu. Uratowana dziewczyna zaczyna pokazywać jednak swoje prawdziwe oblicze, stając się coraz bardziej uciążliwa dla swojego wybawiciela. Jak wiele jest w stanie znieść rodzące się między nimi uczucie?.

Film nie miał oficjalnej premiery w Polsce był pokazywany na stacjach filmowych, tłumaczony smile

Moje wrażenia:

Obejrzałam ten film chyba 3 razy, za pierwszym razem oglądałam go nie od początku gdyż włączyłam HBO trochę zbyt późno, późnij obejrzałam znowu i znowu .
Bardzo wciągający, przejmujący, odkrywał we mnie po kolei wszystkie uczucia. Dość łatwo się wzruszam to fakt, ale oglądając nagminnie komedie romantyczne, przyzwyczajam się do pewnych schematów. Ale tym razem tak nie było. Tym razem zobaczyłam, rozterkę, radość, rozpacz...
Dowodem na to ze film bardzo we mnie trafił to fakt iż ostatnio widziałam go jakoś rok temu, a nada o nim pamiętam i kojarzę sceny z filmu które same z siebie mnie wzruszają.

Jeszcze co do obsady aktorskiej, wcześniej aktorów z tego filmu nie znałam, ale oglądając nie zawiodłam się.

Pozdrawiam, zachęcam do komentarzy jeśli ktoś widział, lub do obejrzenia jeśli ktoś nie miał jeszcze okazji
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008)

Powiem tak, widziałam pierwowzór "Yeopgijeogin geunyeo " (2001) i był rewelacyjny smile 
Nie mam zamiaru oglądać wersji z Hollywood bo coś czuje w kościach, że będzie znacznie gorsza od oryginału tongue
Ach czy Ci amerykanie czy już naprawdę nie potrafią sami stworzyć dobrego filmu smile łatwiej pójść na łatwiznę i zrobić remake świetnej koreańskiej wersji.

Kami90 Obejrzyj pierwowzór, jestem pewna, że się nie zawiedziesz smile
pozdrawiam

3

Odp: Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008)

ja oglądałam koreańską wersję. wg mnie jest lepsza. smile ale film polecam!

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Kłopoty z blondynką / My Sassy Girl (2008)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024