Niechęć do imprezowania... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niechęć do imprezowania...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Niechęć do imprezowania...

Witam,

Mam dość nietypowy problem nie potrafię imprezować. Nie wiem co się stało ale nie potrafię się cieszyć ze spotkań z ludźmi, chodzeniem do klubu itp. Ostatni raz przyjemność z imprezowania miałem na studiach jakieś 15 lat temu od tamtej pory mechanizm zawsze jest taki sam. Cieszę się na imprezę, pójście do klubu, a przed samym spotkaniem zaczynam się denerwować i niechęć iść, a jeśli idę to najchętniej od razu bym wyszedł.

Nie wiem jak sobie z tym poradzić, jestem osobą która nie ma problemów z komunikacją, dużo czasu spędzam z ludźmi i lubię to, a tutaj wielka porażka.

Coś poradzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niechęć do imprezowania...

Trzeba na jakiś czas dać sobie spokój z wyjściami. Może po prostu musisz za tym porządnie zatęsknić smile

3

LostBoy, a może po prostu dojrzewasz, hmm? Taki wiek, ze imprezowanie przestaje sycić...a czasami męczy smile

Ale jeśli to dla Ciebie powód do niepokoju-warto przyjrzeć się temu bliżej.
Wspominasz, ze zaczynasz się denerwować tuż przed wyjściem.
Mógłbyś napisać czym konkretnie się denerwujesz, czego obawiasz, co sprawia, że masz ochotę wrócić do spokojnego (jak sądzę) domu?

4

mam 21 lat. na imprezę w klubie chodzę 2, 3 razy w roku. dobrze mi z tym smile nie czuje potrzeby imprezowania na mieście. za to lubię zapraszać znajomych do siebie na kolację smile jedzonko, dobre winko i rozmowy do późna. takie spędzanie wolnego czasu bardzo mi odpowiada.

5

LostBoy, proponuję abyś na jakiś czas przestał pojawiać się na imprezach. Wtedy zobaczysz,czy tak naprawdę Ci ich brakuje. Może nadszedł taki czas,w którym imprezowanie Ci się znudziło. W końcu ileż można smile

6

Witam ,mysle ze z czasem pewne rzeczy juz przestaja bawic.To calkiem naturalne,mialam takie same odczucia jesli o stres przed wyjsciem,w koncu stwierdzilam ze najbardziej mnie wkurza zarwana noc.,ze sie nie wyspie,ze smierdzi mi dym papierosowy,ze znowu bedzie mnie bolec glowa i takie tam.Czasem jak mam odpal to robie kameralna imprezke w domu z dobrym jedzonkiem i winkiem i jest ok.

7

Dziękuję za porady smile.

Imprezy o których pisałem to także rodzinne imprezy, spotkania świąteczne. Wszystko co wiąże się z jakimś świętowaniem.
Stało się to dla mnie problemem dopiero kiedy uświadomiłem sobie że osoba z którą jestem pewnie chciała by się zabawić, ma dość kłamania dlaczego mnie z nią nie ma na rodzinnych rautach, a moja rodzina, znajomi uważają że się na nich obrażam.
Wszyscy uważają mnie za wyluzowaną dowcipną osobę która łatwo nawiązuje kontakty itp itd.

Jedyny sposób na moje imprezowanie to spotkanie z bardzo wąską grupą najbliższych przyjaciół.

Tosia.
Czym się denerwuję, wszystko mnie drażni, jestem strasznie zmęczony, w moich myślach pojawiają się inne imprezy na których się źle bawiłem.

8

Może samo słowo impreza wzbudza w Tobie euforię i chęci, a gdy już zbliża się ten dzień wyjścia, to uświadamiasz sobie, jak to wygląda, o co w tym chodzi i Ci się zwyczajnie odechciewa. Wydaje mi się, że jesteś z lekka przemęczony imprezowaniem. Zrób sobie małą przerwę. Masz 36 lat. Może to ten czas, że przestało Cię to na tyle bawić, aby chodzić na imprezy co tydzień czy dwa.

9

LostBoy - mam podobny problem ale to ja jestem osobą która lubi zjazdy rodzinne, święta  itd.... natomiast mój mąż ma chroniczną "alergię" na tego typu zabawę. I powiem ci z perspektywy tej dugiej strony ( w Twoim wypodku twojej Pani) to koszmar przed każdym wyjściem jest nerwowo, czasem kłótnia bo on pyta czy musi iść, jak długo tam będziemy itd... ja mam dość tłumaczyć gdy go nie ma że chory itd.. lub wcześniej wychodzimy bo on siedzi jak na szpilkach i wymownie zerka na zegarek a ja znowu przepraszam za nas ( w sumie za niego) że jutro to czy tamto, że zmęczony, że MNIE boli głowa. To naprawdę potworny stres nie chcę ranić bliskich, ale nie chcę też żeby mąż przeżywał katusze - sytuacja patowa. Niestety nie ma dobrego rozwiązania dlatego postawiłam sprawę jasno - mąż musi się "poświęcić" bo kontakt z rodziną jest ważny nie tylko dla mnie ale i dla naszego dziecka - i on z miną cierpiętnika poświęca się. Trudno czasem nie we wszystkim ludzie się dobierają i wtedy jeśli nam zależy to musimy iść na kompromis. I tobie też tak radzę jeśli zależy ci na twojej Pani i na tym żęby nie zamieniać przyjemnych dla niej imprez w horror.
Pozdrawiam

10

Być może jesteś zmęczony i potrzebujesz trochę ochłonąć. Może powinieneś trochę odpocząć, zrelaksować się tym bardziej jak piszesz, że lubisz imprezy i spotkania z ludźmi. Przede wszystkim odpocznij i skup się na sobie.

11

Szczerze mówiąc, miewam podobnie przez jakiś czas, co jakiś czas. Zazwyczaj przechodzi, gdy najzwyczajniej w świecie odpocznę, lub sie wynudzę na tyle, żeby za tym zatęsknić. Nie wiem czy chodzo Ci dokładnie o to samo uczucie, ale czasami mam też tak, że gdy namnoży się wokół mnie za dużo spraw, nie mam czasu odetchnąć, zdystansować się do pewnych rzeczy- nie mam na nic ochoty i wołami nikt mnie nigdzie nie wyciągnie, na rzadną imprezę, czy to w klubie czy to w rodzinnym gronie... Więc może poprostu potrzebujesz oczyścić swój umysł i wszystko wróci na stary tor?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niechęć do imprezowania...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024