Zdradzony po miesiącu od zaręczyn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradzony po miesiącu od zaręczyn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Zdradzony po miesiącu od zaręczyn

Witam przybliże wam historie w skrócie

Dwa lata temu spotkalem sie z dawną miłościa ktora byłą za czasów dzieciństwa. 2,5 roku temu rozwiodłą sie ze swoim mezem z powodu zdrady (zdradzał ja) , ja równiez byłem po rozwodzie z tej samej przyczyny nakryłem jak moja żona zdradzala mnie z znajomym . OKej . POstanowiliśmy być ze sobą ona po przejściach ja tak samo lepiej nie mogło być staralismy sie budowac wszystko tak zeby nie zepsuc niczego zwłaszcza ze wiedzielismy jakie mozemy popelnic błedy . Zamieszkaliśmy razem układało sie wszystko wyśmienicie , staraliśmy sie o dziecko , ona była na zasiłku niemieckim przez rok czasu ale mieszkaliśmy w polsce bylo super , szukała pracy , zaczeła studia bo chciałą cały czas mówiła ze jest bardzo szczesliwa ze zawsze nawet jak nie bylismy razem mysłala o mnie . Miesiąc temu miała urodziny postanowiłem ze zrobie jej prezent i sie oświadcze była w niebowzięta tel do rodziców i wogole . Dwa dni pozniej zaczeła prace, po trzech tygodniach zaczełą cos pozno przyjezdzac z pracy dziwne sms od kogos . Powiedziałą mi ze nie wie czy mnie kocha bo pojawil sie inny jej szef z pracy . Mowie do niej ze nie jestem wstazka na loterii ktorego wybirze nie moge czekac bo sie wypalam . Zwłaszcza ze jej byly maz zrobil jej to samo .
Odeszłą po trzech tygodniach znajomości z szefem mieszka z nim juz , jak mnie widzi od razu sie unosi , draznie ja gdzie wszystko było okej . Niewiem co mam robic czy to fascynacja , zauroczenie , pieniadze nie wiem co mam myslec ona powiedziala ze nie wie jak to wyjasnic zrobila to bo czula , jest kiepsko .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdradzony po miesiącu od zaręczyn

amariuch- nie mam pojęcia nad czym ty się jeszcze zastanawiasz. Piszesz,że rozwód był z powodu zdrady twojej żony, a tu Twoja narzeczona zdradza cię z innym a ty się zastanawiasz czy to "fascynacja , zauroczenie , pieniadze " nie ważne są powody - to jest ZDRADA. Naprawdę drugi raz chcesz się pchać w związek który już na starcie umarł. Dlaczego nie potrafią ludzie uczyć się na błędach. Uważam, że powinienesz grzecznie podziękować za miłe chwile i dać sobie spokój bo jak teraz zdradziła to po ślubie nie będzie lepiej i kiedyś ci powie "nie wie jak to wyjasnic zrobila to bo czula " a ty kolejny rozwód i kolejne zmarnowane lata. A tak a propo to czy aby napewno to mąż ją zdradził a nie ona jego pomyśl? Bo osoby tak doświadczone przez partnera znające ból zdrady raczej nie fundują tego kolejnej osobie z którą są.

3

nie ty pierwszy zostałeś tak potraktowany i nie ostatni.
poczytaj sobie nasze wątki smile
hmm co można tu powiedzieć, takie rzeczy się zdarzają. możesz być szczęśliwy zakochany a tu nagle bum zakochasz się i nie ma mocnych. mój facet też zakochał się z dnia na dzień i  powiedział mi że koniec (ale nie przyznał się że była inna, upierał się że nigdy mnie nie zdradzał) teraz on z nią planuje ślub i mają w drodze dziecko jest w 4 miesiącu a nie jestem z nim od 5 miesięcy.
szok więc jak to mówią do miłości nikogo nie zmusisz. przyjdzie i na ciebie czas. ja w to wierzę i ty też musisz smile mimo że już dwa razy mnie zostawiono dla innej

4

nie wiem wlasnie zaczelem sie zastanawiac skad to wszystko ona nie jest przeciez dzieckiem ona 29 lat ja 32 kuwa o co chodzi cale zycie niepowodzen  pierwsze malzenstwo kicha teraz tez mielismy sie zenic i dupa nie wiem co robic

5

To okropne co cię spotkało, tym barziej że już to przeżyłeś.. ja też byłam zdradzana i wiem jakie to uczucie. teraz jestem w nowym związku, szczęśliwa ale ten strach pozostał niestety..
Nie warto czekać czy jej to przejdzie, szkoda Twojego czasu i zdrowia, tan początek jest najgorszy ale musisz być dobrej myśli i iść do przodu. gdzieś tam czeka na Ciebie druga połowa, z którą w końcu będziesz szczęśliwy:)
powodzenia Ci życzę!

6 Ostatnio edytowany przez bez serca (2010-10-21 14:23:35)

nic nie zrobisz. żyj i tyle. ja ciągle wierze że przegrani kiedyś będą zwycięzcami.
wiem co czujesz bo już moje dwa długie związki zakończyły się fiaskiem. a mam dopiero 25 lat a czuje się zgorzkniałą babą która teraz traktuje facetów jak czysta sucz, bo zwyczajnie nie wierze w ani jedno ich słowo.
uczymy się całe życie. dobrze że ślubu nie było bo zwyczajnie może dziewczyna nie była ci przeznaczona smile
rozumiem cię doskonale będzie dobrze smile

7

amariuch- los niestety nie jest sprawiedliwy jednemu słońce drugiemu deszcz. Co robić zacząć myśleć o sobie, jesteś już podwójnie doświadczony więc powinieneś wyciągnąć wnioski - a co do twojego pytania "mielismy sie zenic i dupa nie wiem co robic" to możesz się ożenić - a potem po paru latach znowu napisać natym forum że "kicha" więc twoje dylematy (wybacz) są dla mnie śmieszne nawet dziecko jak raz sparzy się żelazkiem to drugi raz go nie dotknie - a ty z uporem maniaka znowu chcesz wleźć w chory związek. chyba lubisz być nieszczęśliwy i żyć z kimś komu nie będziesz naprawdę ufał.

8

dokładnie jak mówi koleżanka, musiało już wcześniej być coś nie tak. ja już wiem przez co rozpadały się moje związki i staram się to zmienić aby tego już więcej nie było. no ale nie ma co rozpaczać. tylko myśleć pozytywnie i koniec

9

Nie wierzę w przypadki, wszystko jest po "coś", wierzę w to że nic nie dzieje się bez powodu i kiedyś się o tym przekonasz.

10

maxi napisał/a:

Nie wierzę w przypadki, wszystko jest po "coś", wierzę w to że nic nie dzieje się bez powodu i kiedyś się o tym przekonasz.

dokładnie smile cierpienia są po to by otworzyć nam szeroko oczy taki kop na przebudzenie który mówi ci "ogarnij się zobacz co ty robisz i weź coś zmień w swoim życiu zachowaniu myśleniu postępowaniu" tak to już jest .....

11

amariuch - masz dopiero (!) 32 lata. Całe dorosłe życie przed Tobą. Jeszcze zobaczysz, że będzie długie i piękne.
Ja się rozwiodłam jak miałam 31 lat bo pierwszy mąż mnie zdradzał. Poznałam wspaniałego (jak wtedy uważałam) człowieka, po kilku latach wyszłam drugi raz za mąż. W zeszłym roku zaczął mnie zdradzać, teraz odszedł do kochanki... czeka mnie drugi rozwód... Naprawdę wolałabym, żeby na początku naszej znajomości wyszło, że jest gnojkiem. Dziś zapewne byłabym szczęśliwa z kimś innym.
Myślę, że Los Cię ochronił.
Powodzenia!

12

Njgorsze jest w tym ze czlowiek myslal ze trafil w koncu to cos obydwoje po przejsciach i bedziemy wiedzieli jakich bledow nie popelmiac  i jeszcze jedno to ze czlowiek jeszcze ja kocha bo to swierza sprawa, a pozatym jak mozna goscia znac 2 tygodnie i juz z nim mieszkac nie rozumiem tego.

13

a jak można znać kobietę 2 miesiące  i już jej dziecko zrobić o ślub już brać ?? smile takie życie.
wiem że żal i rozczarowanie jest okropnie duszące , strasznie bolesne. ale nic nie dzieje się od tak bez przyczyny. przyjdzie czas i będziesz szczęśliwy przeanalizuj swój związek, przeanalizuj swoje myśli o czym przeważnie myślałeś. zrób sobie rachunek sumienia

14

amariuch napisał/a:

czlowiek jeszcze ja kocha bo to swierza sprawa, a pozatym jak mozna goscia znac 2 tygodnie i juz z nim mieszkac nie rozumiem tego.

Masz doła i nic tego nie zmieni. To są bolesne sprawy i nikt za Ciebie tego doła nie przeżyje. Trzymaj się chłopie!
A w międzyczasie zastanów się co kochasz (celowo nie piszę "kogo"). Czy kochasz ją, taką mieszkającą z innym facetem po 2 tyg. znajomości??? Czy może kochasz swoje wyobrażenia o tym jak miało być pięknie? Podejdź do tych pytań ucziwie i powaznie.
I jeszcze dwie rzeczy chciałabym Ci napisać:
1. Charakter człowieka nie zmienia się z dnia na dzień. Nie ma takiej możliwości po prostu. Jeśli była zdolna tak Cię zranić i w sumie tak nieodpowiedzialnie pokierować swoim życiem, stawiając wszystko na jedną kartę, to oznacza po prostu... że taka jest. Koniec kropka.
2. Istnieje taka zasada w budowlance, że dopiero trzeci dom buduje się dla siebie. Chodzi o to, że przy pierwszych dwóch mieliśmy "dobre plany i wszystko przemyślane" ale potem w trakcie mieszkania i użytkowania wychodzą wszystkie wady w tych przemyśleniach i okazuje się, że to albo tamto jest głupio zaprojektowane - choć przy drugim domu tych błędów jest już sporo mniej. Ale za to trzeci dom to jest ten, który idealnie zaspakaja nasze potrzeby bo dokładnie wiedzieliśmy czego chcemy, a co się nie sprawdzi, choć pozornie miałoby funkcjonować jak trzeba. 
Przemyśl wszystko, a trzeci związek to będzie TEN!
I tego Ci życzę!!! :-)

15

amariuch - napisałeś "a pozatym jak mozna goscia znac 2 tygodnie i juz z nim mieszkac nie rozumiem tego."
Ja rozumiem, bo ja pomieszkiwałam co kilka dni u mojego M po miesiącu a po 5 miesięcach pobraliśmy się i jesteśmy razem 13 lat więc nie jest to dla mnie nic szczególnego ALE w sytuacji dwojga wolnych osób a nie gdy jedna jest związana z kimś innym bo jest to normalna zdrada (zresztą już pisałam) co do uczuć czasem lokujemy je nie tam gdzie powinniśmy i musimy cierpieć ale uwież lepiej dziś cierpieć niż przechodzić potem przez to co już sam znasz.

16

a ty liczysz ze ona wroci? czekasz na nia czy  chcesz jednak walczyc z rozstaniem??

17

na ta chwilie nie mam pojecia na co licze w poprzednim malzenistwie 7 lat dupa teraz , nie mam pojecia jaka by byla moja reakcja
z reszta nie wiem co bedzie dalej . A ona niech sie przejedzie wywalone mam zreszta ,tak sie tylko mowi ale pytanie ??? nie wiem

18

ja bym nie walczyła, skoro taka była jej dojrzała decyzja niech jej będzie.
tak to już jest nie wiemy co nas w życiu jeszcze spotka.
czas leczy rany, zapominamy wspomnienia się zacierają, znów kochamy. tak to jest w życiu

19

Właśnie, jeden się uczy na błędach a drugi popełnia takie same wiele razy i nie ma co się nad tym zastanawiać, kochamy nasze wyobrażenie o drugiej osobie ( jak ktos juz mądrze napisał) ponieważ mamy otumaniające "rózowe okulary" a ta druga osoba wcale taka nie jest, jak w naszych marzeniach czy złudzeniach, to my chcemy aby była taka jak w naszej wyobraźni. Potem coś się staje, zdrada, odejscie do innej/go a my zastanawiamy się dlaczego? co się stało? przecież jeszcze wczoraj mówiła/ł że kocha a dziś odchodzi? A to my mieliśmy w głowie "utkany" portret tej osoby inny niż rzeczywistość.

20

Myślę, że się zauroczyła tak mocno, że nic i nikt nie jest dla niej ważny. W tej chwili Twoje tłumaczenia nic nie dadzą, bo ona jest w momencie absolutnej namiętności. Dlatego właśnie ludzie odchodzą  od swoich małżonków po latach, nawet jak są dzieci, bo nie potrafią opanować żądzy...
Może przejrzy na oczy, może nie, ale chciałbyś być z nią "taką"....odpuść sobie...możliwe, że traktowaliście się po prostu jako lekarstwo po rozwodach, nawet nie zdając sobie z tego sprawy..

Poczekaj na tą właściwą...na tym forum większość z nas czeka...lepiej czekać, niż cierpieć w chorym układzie..

Powodzenia!!

21

a ja myśle, że oboje po swoich przejsciach "wpadliscie" na siebie, i chcieliście  zagłaskać wasze przepełnione bólem serca ( po waszych rozwodach). Gdy emocje opadły, okazało się, że Twoja kobieta nie jest jeszcze gotowa na związek.. Troche pomieszkała z Tobą, troche z nim, świadczy to tylko o niej.. ja bym po prostu dała czas tej znajomości, powinienieś o tym wiedzieć z doswiadczenia ze nie jest łatwo zbudowac nowy związek bo "przejsciach".

22

Jeśli chcesz walczyc- walcz, żeby potem nie żałowac. Ale najpierw zastanów sie czy warto. Spójrz jak bardzo Cię zraniła, zdradziła. Pomyśl czy zasługuje na Ciebie..

23 Ostatnio edytowany przez hm... (2011-07-23 11:31:47)

Głupie to jakieś, bardzo szybko to postąpiło. Czy aby ta osoba na pewno jest dojrzała?

Żyj i nie oglądaj się za siebie, jeśli odeszła to nie warto sobie zaprzątać tym głowy. Będzie co ma być. Przekonałam się, że jest sprawiedliwość na tym świecie, nie od razu co prawda, ale można jej doświadczyć.
Kto wie, może niedługo zwiążesz się z cudowną kobietą i będzie Wam razem wspaniale, a tamta przyjdzie z podkurczonym ogonem porzucona przez tamtego.
Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że te doświadczenia nie zachwiały w Tobie poczucia wartości.

24

masz pewność że jej rozwód był faktycznie dlatego bo mąż ją zdradzał?
wiesz jej zachowanie przeczy temu że wcześniej była zdradzana, bo osoba zdradzana wie jak to boli i drugiej osobie tego nie robi, tym bardziej nie odchodzi tak bardzo szybko do innego faceta.

a jeżeli faktycznie była zdradzana, to lepiej daj sobie spokój bo odejść do szefa i to krótko po zaręczynach jasno pokazuje że nic do Ciebie nie czuła, a była dlatego bo tak jej było wygodniej.

25

Witam nie ma reguły a co do niektórych to życie ich niczego nie uczy nie rozumiem wcale zdrady a zwłaszcza tego jak można zaraz być z inną albo z innym ja po związku nie mam ochoty być z innym facetem jestem tydzień po rozstaniu jakoś czuję wstręt do związków a i nie przestałam kochać byłego nie umiem tak jak inni bo jak się kocha to jakaś mała " żałoba " zastanowienie ale może dlatego jest nam tak źle

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradzony po miesiącu od zaręczyn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024