Alkohol jest problemem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Alkohol jest problemem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Alkohol jest problemem.

Wczoraj w nocy przyjechała do mnie przyjaciółka , cała roztrzęsiona ,  jej chłopak ostatnio zbyt dużo pije. Szuka tylko pretekstu do tego ,żeby wyjść z domu i np. nie wraca przez kilka dni. Tak jak wczoraj wyszedł i do tej pory go nie ma. Opowiadała mi ,że każdego dnia wraca z pracy wypity , w weekendy ledwo na nogach stoi. Po alkoholu jest chamki i agresywny. Wcześniej tak nie było , znam ich bardzo dobrze są fajną parą i na początku nie chciało mi się wierzyć w to ,że komuś się tak w głowie przez miesiąc mogło popsuć.Szukałam dla niej grupy wsparcia dla współuzależnionych bo widać ,że jest współuzależniona i to na maksa. Nie potrafi odejść bo kocha i chce mu pomóc ale nie wie jak wobec niego postępować.
Kurde strasznie mi jej żal , dziewczyna jest młoda ma 20 lat .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Alkohol jest problemem.

Po pierwsze jemu też musi na tym zależeć, aby wyjść z nałogu. Koleżanka będzie musiała go bardzo ale to bardzo wspierać i pomagać. Czasem przypilnować. Alkoholizm to trudny nałóg, ale jeśli bardzo mu zależy na tym, aby jej nie stracić, to wyjdzie z tego. Terapia najważniejsza i najlepiej by było, aby poszli na nią oboje i to jak najszybciej. Ojciec mojego chłopaka dużo pił od zawsze i jest tak bezczelny wtedy, że wszyscy  wychodzą z domu a co gorsza idzie do niektórych z łapami, jest bardzo agresywny. Wszystko dlatego, że jego żona to zlekceważyła pare ładnych lat temu, jeszcze za czasów wczesnego dzieciństwa mojego chłopaka. Od tamtego czasu rodzeństwo i sam on przeżywają koszmar kiedy on wróci pijany. Namawiaj koleżankę do skutku, aby zgodziła się na terapię. Jeśli on nie będzie jej chciał, niech go zostawi. Osoba uzależniona nie chcąca się leczyć, musi poczuć, że jeśli się nie opanuje i nie zacznie leczyć, traci to co najważniejsze. Czasem dopiero wtedy się budzi z tego chorego snu.

3

No właśnie z tego co wiem jej chłopak twierdzi,że nie ma problemu , że wypicie piwa po pracy nie jest grzechem a weekend jest po to żeby się bawić. Ona go nie chce zostawić , radziłam jej to ale naprawdę widać że ona tak głęboko w tym tkwi ,że nie da rady przegadać. Najbardziej zdziwiło mnie to ,że opowiadała o tym pijaństwie i atakach agresji tak normalnie i swobodnie jakby to było ok.Bardzo się o nią martwię , najchętniej wzięłabym ją do siebie ale gdzie ja ją zmieszczę jak ledwo z moim chłopem się mieścimy w mieszkaniu.

4

Hmm... Ona musi z nim poważenie przedyskutować tę kwestię. Nie może tak być. Musi mu jakoś otworzyć oczy skoro on tego nie potrafi. Niech się zapyta, czy jemu zależy na jej szczęściu. Jeśli tak, to niech się ogarnie, opanuje i przystopuje.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Alkohol jest problemem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024