hej mam problem z włosami ponieważ strasznie mi sie przetłuszczaja a w dodatku są suche na końcach no i jeszcze wypadaja, dodaM,ŻE też wypadaja! ;(
jakie odżywki moge stosowac i szampon?
Ja stosuję kurację odbudowującą Dove i jestem zadowolona. Wybierasz odpowiednią do koloru i rodzaju swoich włosów, stosujesz regularnie i vuala ![]()
Wydaje mi się, że fakt, że są suche na końcu a przetłuszczają sie u nasady to efekt ich farbowania. Gruczoły łojowe, które są przy każdy włosie mają za zadanie je naturalnie natłuścić w celu ochrony (przed chociażby warunkami atmosferycznymi, deszcz, mróz itd.), wiec może być tak, że po prostu masz martwe/przesuszone włosy od jakiegoś momentu (np. spowodowane rozjaśnianiem) i gruczoł łojowy produkuje łoju tyle co zawsze ale włos go nie wchłania. Najlepiej zapytać dobrego fryzjera co on o tym sądzi i jakie kosmetyki poleca. Bo może totylko zła pielęgnacja?
Ja mam dość ciemne włosy ale je farbuje (baleyage) i też widzę, ze na końcach robią się suche, wiec używam jedwabiu (tylko na końcówki).
Jak masz tłuste włosy u nasady to nie używaj jedwabiu. Poleciłabym się wybrać do fryzjera, na pewno tam Ci dobrze doradzą. Albo odżywkę regenerującą z Syoss. Jest świetna. ![]()
London69, czemu uważasz, że aśka20 nie może nakładać jedwabiu na same końcówki?
6 2010-12-02 16:36:49 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-12-02 16:37:48)
Ponieważ jeśli jej włosy się przetłuszczają, to jedwab nie będzie odpowiedni. Nie jest to produkt, który do końca regeneruje włosy. Ze względu na dużą zawartość silikonów przez początkowe stosowanie daje efekt wygładzania włosów ale też je obciąża i powoduje szybsze przetłuszczanie się- czego podejrzewam, autorka wątku chciałaby uniknąć, bo z resztą taki ma właśnie problem. Jedwab zawiera też alkohol, który po dłuższym czasie powoduje jeszcze większe przesuszanie się włosów. Ja stosowałam sama kiedyś jedwab i po jakimś czasie miałam strasznie przesuszone włosy. Poszłam do fryzjerki żeby podciąć te zniszczone końcówki i zapytałam skąd tyle zniszczonych. Fryzjerka stwierdziła, że to właśnie od jedwabiu. Niby regeneruje włosy, ale nie na długo. Włosy się przesuszają, my stosujemy coraz więcej jedwabiu i tak w kółko- a producenci tylko na tym zarabiają. ![]()
O kurka! Czułam, że dowiem się czegoś czego nie wiem, ale tego się nie spodziewałam. Szczególnie, że fryzjerzy bardzo go polecają (mówię tu ze swojego doświadczenia) i teraz Twój wpis zrobił mi lekki bałagan w głowie. Bo jeśli jest tak jak piszesz to 'miło' ze strony fryzjerów, że tak 'ładnie' napędzają swój rynek. ![]()
Dziękuję, że odpisałaś. Zagłębie się w ten temat. A na chwilę obecną odstawię jedwab na dalszy plan.
hmm.. pisze to za każdym razem. Szampon jest do skóry głowy, odzywka do włosów i też nie wolno jej używać zbyt blisko skóry bo da efekt właśnie tłustych włosów. Kup sobie szampon do włosów przetłuszczających się ( poczytaj może jest tu jakiś wątek o takowych bo ja nie mam z tym problemów, więc nie wiem co Ci polecić), oraz odżywkę do włosów przesuszonych ( polecam maske mleczną do kupienia w sklepach fryzjerskiech ok 25 złotych za litr świetnej odżywki - to chyba nie dużo ). Włosy przetłuść. Umyj je w czwartek i cały ( jeśli masz wolny ) weekend ich nie myj, dopiero w poniedziałek rano lub w niedzielę wieczorem. Myj wlosy w dość ciepłej wodzie by łuski włosów się otworzyły. Nałóż odżywkę i spłucz włosy chłodną wodą co zamknie łuski wraz z odżywką a także sprawi, że włosy będą się ładnie błyszczały.
Może Twój problem polega na zbyt częstym myciu włosów? To sprawia, że się przetłuszczają ale też przesuszają ( jak juz pisałam szampon do skóry głowy, ponieważ włosy sie od niego wysuszają ).
Wypadające włosy... taka pora roku. Jedz dużo witamin i czekaj na wiosnę ![]()
Nie ma za co Zap'ka sama się o tym dowiedziałam po fakcie... A niby ten jedwab taki dobry. ![]()
Co do szamponów to właśnie kiedyś czytałam, że dla włosów to jest najgorsze z najgorszych, a używać niestety go musimy... Dlatego po myciu szamponem dobrze by było jakbyś jakąś porządną odżywkę nałożyła która chociaż trochę wygładzi włosy. ![]()
hej mam problem z włosami ponieważ strasznie mi sie przetłuszczaja a w dodatku są suche na końcach no i jeszcze wypadaja, dodaM,ŻE też wypadaja! ;(
jakie odżywki moge stosowac i szampon?
Spróbuj mój metod : na skórę głowy - Normal Balance. Na włosy - Revivor. Sprawdzane na sobie, naprawdę działa. Te maseczki są świetne aczkolwiek niedrogie. satreco.pl/index.php/pl/products/bielita-vitex
Ja mam taki sam problem i żadne kuracje ani wizyty u fryzjerów nie pomagają. Już nie wiem co mam robić... ;<